Vojislav Seselj

Kome smeta presuda

• Ukupno glasova
    67
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Види, начин на који се тужилаштво у предметној ствари припремило, надвладао би свако веруј ми.
Они су мешали датуме догађаја и уопште, смешни су били.

Питање је кад кажеш бранио, шта се под тиме подразумева. Бранио се сам и одбранио се по мом
мишљењу. Међутим, одбрана подразумева и одбрану од система, од правила, од грешака у редоследу
извођења потеза ..

Најновије, време ће показати да ли му је ово са Харкофом било потребно.

Није. Намерно је провоциран више пута, како би га оптужили за било шта.

Dobro pročitajte šta Antoneti piše:

Izvod iz izdvojeno-saglasnog mišljenja sudije Žan Klod Antonetija,
prilikom odluke veća da se postupak protiv Šešelja nastavi,
a nakon što je iz veća izuzet danski sudija Frederik Harhof
i umesto njega imenovan Senegalac Mandijaje Nijang:

-Optuženi Vojislav Šešelj trenutno je predsednik jedne legalne političke stranke i ni u pritvoru nije prekinuo svoju političku aktivnost.

Može li se ozbiljno verovati da bi mu se, kad bude na slobodi, to na bilo koji način moglo onemogućiti ako je i u pritvoru bio politički aktivan?

To mi se čini nemogućim, tim više što optuženi Vojislav Šešelj još uvek uživa pretpostavku nevinosti.

Da bi se gorepomenute teškoće ublažile, rešenje za probleme u vezi sa zaštitom svedoka, kao i za političke aktivnosti optuženog,

moglo bi biti puštanje na slobodu u neku drugu zemlju, a ne u Republiku Srbiju , što bi, po mom mišljenju,

bilo bolje i da bi se predupredio rizik od bekstva".

- - - - - - - - - -

Није. Намерно је провоциран више пута, како би га оптужили за било шта.

Govorim o izuzeću Harkofa te početku iznova.
Upravo o provociranju ti govorim.
Branioca profesionalca niko ne bi mogao da isprovocira.

Ono što zna Brisel a i ovdašnja marionetska vlada je da Šešelj ne sme u Srbiju živ. Jer bi u duelu sa dipl. grobarom istog počistio kao Kirbijem. A to Briselu ne odgovara , kao ni ovoj marionetskoj vladi,, jer bi izgubili pozicije kada bi se narod otreznio od euROPSKOG pijanstva. Zato će Šešelj u Srbiju doći ali samo u sanduku.

Ono što zna Brisel a i ovdašnja marionetska vlada je da Šešelj ne sme u Srbiju živ. Jer bi u duelu sa dipl. grobarom istog počistio kao Kirbijem. A to Briselu ne odgovara , kao ni ovoj marionetskoj vladi,, jer bi izgubili pozicije kada bi se narod otreznio od euROPSKOGpijanstva. Zato će Šešelj u Srbiju doći ali samo u sanduku.

To je plan.

Ali život ne može niko da isplanira,

koliko god rezervnih varijanti bilo napravljeno.

optuženi ima pravo da se brani kako najbolje zna i umije, čak mu je dozvoljeno i da laže... ali 11 godina da te drže na pravdi Boga, to nema nigdje... i u Staljinovom SSSR su te osuđivali na montiranim procesima, nisu te držali onako u zatvoru...

Slažem se, ako za 2 godine ne možeš završiti suđenje, ima da se proglasiš nesposobnim sudom i da okrivljenika pustiš na slobodu.

I točno je da se može braniti kako god želi, lagati sve u 16 ako misli da će mu to pomoći.

Za razliku od svjedoka koji su dužni govoriti istinu.

Dobro pročitajte šta Antoneti piše:

Izvod iz izdvojeno-saglasnog mišljenja sudije Žan Klod Antonetija,
prilikom odluke veća da se postupak protiv Šešelja nastavi,
a nakon što je iz veća izuzet danski sudija Frederik Harhof
i umesto njega imenovan Senegalac Mandijaje Nijang:

-Optuženi Vojislav Šešelj trenutno je predsednik jedne legalne političke stranke i ni u pritvoru nije prekinuo svoju političku aktivnost.

Može li se ozbiljno verovati da bi mu se, kad bude na slobodi, to na bilo koji način moglo onemogućiti ako je i u pritvoru bio politički aktivan?

To mi se čini nemogućim, tim više što optuženi Vojislav Šešelj još uvek uživa pretpostavku nevinosti.

Da bi se gorepomenute teškoće ublažile, rešenje za probleme u vezi sa zaštitom svedoka, kao i za političke aktivnosti optuženog,

moglo bi biti puštanje na slobodu u neku drugu zemlju, a ne u Republiku Srbiju , što bi, po mom mišljenju,

bilo bolje i da bi se predupredio rizik od bekstva".

Stručnjaci predupređuju opasnost od bekstva
optuženog koji se sam predao sudu ?!?

Jedina religija koja u svetu ima vernike
je novac.

Pa jeste osudjen taj Lancuzanin i nije oslobodjen nego je trazeno novo sudjenje.

Је л' ти читаш шта други пишу или само лупаш глупости? Прво, Ланчужанин није био члан Српске радикалне странке 1991. године, тј. није био добровољац Српске радикалне странке. Једини добровољци Српске радикалне странке у Левој суподерици, Слободан Катић и Марко Љубоја, су ослобођени свих оптужби. А друго, Милан Ланчужанин, који је 1992. или 1993. године постао члан Српске радикалне странке, није осуђен на шест година затвора, а та казна је укинута због повреде права на правично суђење, због ратног злочина.

Дакле, ниједан Шешељевац није осуђен. Ниједан.

Razne novine su pisale i za Seselja da je kriv za ovo ili ono, a onda ste se vi pozivali na pretpostavku nevinosti. Ako vazi za njega, vazi i za druge. Neces dvostruke arsine? Pa nemoj onda. Ili mi pokazi presudu po kojoj je Stanisic ili bilo ko drugi u kog ste upirali prstom osudjen.

Хајде, престани да лупеташ. Постоји огромна разлика између неоснованих оптужби за ратне злочине и основане сумње да је Станишић сарађивао са Американцима, због чега је и ослобођен, док су многе друге Србе, чије се ситуације нису разликовале од Станишићеве, тј. није било доказа против њих, осудили на вишедеценијске затворске казне.

Дакле, једина разлика између Шешеља, Милошевића, Лукића, Драгомира Милошевића, итд. и Јовице Станишића или Момчила Перишића је у томе што су Станишић и Перишић сарадници ЦИА а ови остали нису. Једни су на слободи, други у затвору или мртви.

Zato sto sam Fila to ne prikazuje kao cinjenicu nego i sam kaze da je to cuo i da u to veruje.

А Вучић је доказао да држава стоји иза убиства Славка Ћурувије. Је л' тако?

Znaci i sam priznajes da ih je vredjao.

Да је вређао судије и тужиоце (и чланове Секретаријата) као сведок одбране у предмету који су хашки инквизитори водили против нашег последњег председника Слободана Милошевића, признао сам. Али да је вређао судије и тужиоце у предмету који хашки инквизитори воде против њега - нисам признао, јер није.

Дакле, и даље тврдим да лупаш глупости и да се само бламираш, јер је више него очигледно да не знаш о чему причаш.

Svi koji su pusteni na privremenu slobodu su napisali molbu Vladi Srbije za garancije i nakon toga podneli molbu Tribunalu. Seselj to ne zeli, sto je njegovo pravo, ali ne moze onda da se buni.

А сви ти који су писали молбе држави и Трибуналу су чекали пресуду 11 година. Је л' тако? Поново те питам - да ли си ти нормалан, да ли користиш мозак?

Za dve godine je sigurno sam kriv. Daju mu materijal na cd u on hoće na papiru. onda šest meseci mu prekucavaju. onda mangup kaže da je papirna verzija na hrvatskom i da mu se prevede... malo se vie mangupisao nego što bi trebalo.

Шта ће са ЦД-ом у судници? Шта ће му ЦД кад не користи рачунар? Шта ће му материјал који не разуме? Србин је, нормално је да тражи да му се материјал достави на српском. Не?

Дакле, није Шешељ крив. Криви су Тужилаштво, Секретаријат и чланови Судског већа Хашког трибунала, али и Запад и београдски квислинзи (Ђинђић, Тадић, Коштуница, Вучић, итд.) који не желе Шешеља у Србији.

Видиш Ултро, Војислав није адвокат бранилац по професији. Он јесте доктор правних наука али такође није експерт за кривично право, а поготово не за међународно. Адвокатура је занат који се учи након стицања звања правника. Њеогова натпросечна интелигенција и време које је провео у Хагу су учинили да је и овај правац он прилично савладао али све то није могло да промени чињеницу да је у односу на самог себе свакако био пристрасан. Нико не може да брани сам себе пред судом, па чак ни адвокат по професији. Због пристрасности која га притиска до те мере да му се погубе конци заната који овде игра главну улогу. Милошевић је боље водио своју одбрану у техничком смислу од Војислава.

Заиста не видим у чему је проблем са Шешељевом одбраном. Фантастично ју је водио, многи сведоци оптужбе су на крају сведочили у Шешељеву корист, намерно или ненамерно. Да је узео браниоца, губио би доста времена али и живце. Колико пута само је Шешељ током испитивања сведока прекидао и лажног сведока али и тужиоце и судије да им укаже на неке нелогичности, рецимо да је сведок потписао некакву изјаву која се не слаже са сведочењем. Да је имао браниоца, да ли би тај смео то да уради? Не би, кодекс понашања му не дозвољава... И онда због тог кодекса, и лажна писана изјава и лажна усмена изјава улазе у судски спис без приговора, јер је "сведок можда мало збуњен и уморан" (колико смо то пута чули током суђења...), јер се ниједан бранилац не супротставља судијама и тужиоцима како то Шешељ зна да ради.

И, да будемо мало озбиљни - ако постоји бољи бранилац од Шешеља, лично у то не верујем да је неко могао боље да га брани - да ли ико озбиљан мисли да би том генију било прихватљиво да га Шешељ контролише и да му наређује како контролише и наређује Тиму за одбрану? Тај бранилац би био обична марионета, која би у најгорем случају још више нервирала Шешеља. Полудео би Шешељ у судници. То ти гарантујем.

Бољег браниоца од самог себе Шешељ није могао да нађе.

Neka mu stave narukvicu s GPS-om i rješen problem, neš ti izgovora

Шта ће му наруквица? Човек има 59 година, има породицу, сви знамо где живи, политичар је, пре 11 година је организовао велики митинг неколико сати пре него што је отишао у Хаг. И такав човек ће да бежи? Смешно и јадно.

Шта ће му наруквица? Човек има 59 година, има породицу, сви знамо где живи, политичар је, пре 11 година је организовао велики митинг неколико сати пре него што је отишао у Хаг. И такав човек ће да бежи? Смешно и јадно.

Šešelj sigurno neće bježati, ali kažem: čak i da netko u to ne vjeruje, staviš mu narukvicu.
Tj, nema niti jednog izgovora da nakon 11 godina navodnog suđenja bude još u pritvoru.
Trebali su ga pustiti na slobodu makon dvije godine, pa neka se javlja kad treba, ili fizički, ili videolink.

Bez obzira što ja mislim o Šešelju, ovo je bezrazložno maltretiranje.

Све више се показује да није али целу ствар ипак прати стручна јавност,
па ономе ко је савестан треба да буде битно да се ствар одради како треба.

Међутим, ствар одбране Војислава Шешеља је ипак највише у вези са средствима.
Сатница адвоката браниоца није испод 400 е/сат. Па помножите са 11 година ових
и оних радњи. Јасно је да Војислав ова средства није имао, а нама остаје да
размишљамо, да ли би му иста на располагање ставио Ђинђић или Тадић или
можда Томислав Николић.
Da li ih je mozda pitao?

Govorim o izuzeću Harkofa te početku iznova.
Upravo o provociranju ti govorim.
Branioca profesionalca niko ne bi mogao da isprovocira.
Ne samo to. Tu su tone materijala koje ziv covek jednostavno ne moze sve da stigne da procita. Zato postoje timovi advokata, pa podele posao, a isto radi i tuzilastvo.

što si ti neki pametan čo'ek, k'o da nisi Hrvat hebote :)
I ti isto, k'o da jebate nisi Srbin. :lol:
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Izvinite, morao sam, ovo je bio antologijski dijalog.

Poslednja izmena:
Је л' ти читаш шта други пишу или само лупаш глупости? Прво, Ланчужанин није био члан Српске радикалне странке 1991. године, тј. није био добровољац Српске радикалне странке. Једини добровољци Српске радикалне странке у Левој суподерици, Слободан Катић и Марко Љубоја, су ослобођени свих оптужби. А друго, Милан Ланчужанин, који је 1992. или 1993. године постао члан Српске радикалне странке, није осуђен на шест година затвора, а та казна је укинута због повреде права на правично суђење, због ратног злочина.

Дакле, ниједан Шешељевац није осуђен. Ниједан.
Na svim sudjenjima u vezi sa Supodeericom je pominjana povezanost s radikalima. To je tako, nisam to ja izmislio. Seselj se tokom rata hvalio kako je osnovao sve te jedinice, a sad biste voleli da se to zaboravi. Tesko.

Србе, чије се ситуације нису разликовале од Станишићеве, тј. није било доказа против њих, осудили на вишедеценијске затворске казне.

Дакле, једина разлика између Шешеља, Милошевића, Лукића, Драгомира Милошевића, итд. и Јовице Станишића или Момчила Перишића је у томе што су Станишић и Перишић сарадници ЦИА а ови остали нису. Једни су на слободи, други у затвору или мртви.
Svet je pun bivsih americkih saradnika tako da to sto je neko ziv nije dokaz da je njihov covek. Ja te samo pitam kako moze da za Seselja vazi pretpostavka nevinosti, a za sve druge koje ste ti i tvoji napljuvali ne vazi. Ne moze tako, ili vazi za sve ili ni za koga. Odluci se vec jednom covece.

А Вучић је доказао да држава стоји иза убиства Славка Ћурувије. Је л' тако?
Ako mislis na sudski dokaz, znas i sam da nikakvog sudjenja povodom toga nije bilo. Medjutim, ako neko ima direktnu kontrolu nad nekom sluzbom i onda to izjavi, to nije bezveze. Nisam ja njegov ljubitelj, daleko od toga, ali ako on izjavi nesto o necemu sto po prirodi stvari itekako moze tacno da zna, naravno da to ima daleko vecu tezinu od tvrdnje nekog anonimnog s neta. Uzgred, ako je takav lazov kao sto kazes, sto ste ga drzali kao genseka tolike godine?

Да је вређао судије и тужиоце (и чланове Секретаријата) као сведок одбране у предмету који су хашки инквизитори водили против нашег последњег председника Слободана Милошевића, признао сам. Али да је вређао судије и тужиоце у предмету који хашки инквизитори воде против њега - нисам признао, јер није.
To sto sam ja naveo si priznao, dakle vredjao ih je. Ja nisam navodio datume.

А сви ти који су писали молбе држави и Трибуналу су чекали пресуду 11 година. Је л' тако?
Vlada Srbije je jos pre nego sto je on uopste otisao tamo odlucila da se svakom ko se dobrovoljno prijavi daju garancije Vlade na osnovu kojih ce biti posle osnovnog saslusanja pusten da se brani sa slobode. Konkretno evo ti tekst o tome od 27. 12. 2001 http://www.blic.rs/stara_arhiva/politika/15541/Vecina-optuzenih-dogodine-u-Hagu

Znaci Seselj posto se dobrovoljno predao imao je pravo to odmah da trazi. Nije to ucinio nikad jer mu je bilo ispod casti da trazi nesto od vlade koju smatra izdajnickom. Meni je njega zao jer je izgleda zaista ozbiljno bolestan, ali bas zbog toga vi koji ste tamo objasnite mu da je inacenje po njega pogubno.

Заиста не видим у чему је проблем са Шешељевом одбраном. Фантастично ју је водио, многи сведоци оптужбе су на крају сведочили у Шешељеву корист, намерно или ненамерно. Да је узео браниоца, губио би доста времена али и живце. Колико пута само је Шешељ током испитивања сведока прекидао и лажног сведока али и тужиоце и судије да им укаже на неке нелогичности, рецимо да је сведок потписао некакву изјаву која се не слаже са сведочењем. Да је имао браниоца, да ли би тај смео то да уради? Не би, кодекс понашања му не дозвољава... И онда због тог кодекса, и лажна писана изјава и лажна усмена изјава улазе у судски спис без приговора, јер је "сведок можда мало збуњен и уморан" (колико смо то пута чули током суђења...), јер се ниједан бранилац не супротставља судијама и тужиоцима како то Шешељ зна да ради.

И, да будемо мало озбиљни - ако постоји бољи бранилац од Шешеља, лично у то не верујем да је неко могао боље да га брани - да ли ико озбиљан мисли да би том генију било прихватљиво да га Шешељ контролише и да му наређује како контролише и наређује Тиму за одбрану? Тај бранилац би био обична марионета, која би у најгорем случају још више нервирала Шешеља. Полудео би Шешељ у судници. То ти гарантујем.

Бољег браниоца од самог себе Шешељ није могао да нађе.

Глупо ми је мало да сада дискутујем о овоме јер не би хтела да будем генерал после битке.

Војислав је своју одбрану заступао беспрекорно. Ја не делим мишљење да је вређао судије,
пре их је покопао својом надмоћношћу у погледу знања ..., па сад они наравно имају комплекс ниже вредности,
а забога судије су Хашког трибунала ..

Али видиш, питање је и да ли је ово требало да ради .. Наиме, није се радило о такмичењу у беседништву
нити правном знању, већ о кривичном суђењу за ратне злочине ..

Nije isto jer Nikolicu po zakonu pripada obezbedjenje. Koliko mi je poznato, nekima je i Tribunal platio advokata, ono kao po sluzbenoj duznosti. Ako se dobro secam, hteli su i Seselju takvog da daju. Je li tako bilo?

Nije isto jer Nikolicu po zakonu pripada obezbedjenje. Koliko mi je poznato, nekima je i Tribunal platio advokata, ono kao po sluzbenoj duznosti. Ako se dobro secam, hteli su i Seselju takvog da daju. Je li tako bilo?

ko nema sredstva dodjeljuje mu se branilac po službenoj dužnosti... Šešelju su htjeli da nametnu advokata kojeg on ne želi, zato je štrajkovao glađu...

Pa šta ti ne možeš jednostavno odbiti advokata i reći da ti ne treba nego da ćeš se braniti sam?

možeš u normalnim pravnim sistemima... podsjetiću te da Haški tribunal nije takva institucija... osnovan je protivpravno odlukom Savjeta bezbjednosti (ili Vijeća sigurnosti što vi kažete)... svojim radom je dokazao da je neligitiman u provođenju pravde, više skandala je potresalo ovaj "sud", od toga da se jedan optuženik ubio, a nekoliko ih je umrlo u pritvoru... sudije su bile pristrasne i politički angažovane, tužilaštvo krajnje nekorektno... Haški tribunal predstavlja neprirodni miks kontinentalnog i anglosaksonskog prava, donosi odluke sam koje ako mu se ne sviđaju može da izmjeni (dešavalo se) itd.

Ovo je jedna izjava sudije tzv. Haškog tribunala: "Kada ste vidjeli da vas u Hrvatskoj ne žele, zašto se niste pokupili i otišli u Srbiju? Umjesto toga napravili ste neprilike i sebi i Hrvatima."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back