Vladi Trifunoviću odšteta od 6,2 miliona dinara

Да ли се у Србији исплати бити издајник?

• Ukupno glasova
    18
  • Anketa je zatvorena .
Nek mi netko objasni .

Živite u Srbiji

- svog predjsednika mahom većina vas zove "ustašom"
- ne priznajte odluke Vrhovnog suda Srbije
- pojedine pravoslavne svećenika nazivate "pedofilima"
- sve estradne umjetnike smatrate "stečenom mafijom" .

pa dajte mi onda recite koji ste đavo vi ? šta ste vi ? moralna vertikala ?

tko su to onda ti Srbi ?

Čitajući ovdje ispada da ima 1 posto pravih srba, a ostalo su pokatoličeni Srbi, veleizdajnici, ili pedofili ???

I taj 1 posto zauzeo krstaricu , pa će svi misliti da su Srbi ko narod skroz skrenuli ! Pa bravo !

Nek mi netko objasni .

Živite u Srbiji

- svog predjsednika mahom većina vas zove "ustašom"
- ne priznajte odluke Vrhovnog suda Srbije
- pojedine pravoslavne svećenika nazivate "pedofilima"
- sve estradne umjetnike smatrate "stečenom mafijom" .

pa dajte mi onda recite koji ste đavo vi ? šta ste vi ? moralna vertikala ?

tko su to onda ti Srbi ?

Čitajući ovdje ispada da ima 1 posto pravih srba, a ostalo su pokatoličeni Srbi, veleizdajnici, ili pedofili ???

I taj 1 posto zauzeo krstaricu , pa će svi misliti da su Srbi ko narod skroz skrenuli ! Pa bravo !

Мisliš vrag a pišeš đavo?

A taj isti Trifunović nije barem 3 puta pokušao dobiti generalštab da mu daju detaljnije upute ? Šta da radi ? jesu mu rekli da se snađe ? Kakva Mađarska bog te pomogo ? Mađarska je bila na našoj strani na strani Hrvatske ? A da se išao izvlačiti kockao bi se previše u slučaju da ne uspije ? Koje su se to jedinice MOLIM TE predale Mađarima ???

Samo znaš šta ja bi volio da je TVOJ SIN BIO TAMO, i da onda sereš ovako ko što sereš ?

I da su krenuli u proboj šta bi dobili ??? Jeste uništili bi tehniku, to oružje ne bi došlo u ruke HV-a , ali bi 250 ljudi poginulo za džabe . Ako ja ispravno pratim tvoju logiku meni se čini da je ispravnije da HV ne dobije oružje, nego da se spasi 250 ljudi iz totalnog okruženja , jer je to eto u ime "viših interesa". A da su isti ti ljudi poginuli tamo , skupa sa Vladom , onda bi ih u svojoj mitomaniji slavili ko heroje i dizali im spomenike. Čovjek je valjda eto kriv što nije htio da mu se mrtvom dignem spomenik što je poginuo u tuđoj državi, na tuđem teritoriju, u ime ideje da svi "srbi moraju živjeti u istoj državi" .

licemjeru.

Detaljnije upute? Pa nije on bio 18-godisnji desetar, nego oficir najviseg ranga, komandant korpusa, koji je zavrsio najvise vojne skole koje je bivsa drzava imala da ponudi ... Oficir mora koristiti svoju glavu a ne da "ceka upute", zato i jest oficir! U slucaju da ne uspije? Pa sve sto se radi u ratu podpada pod to "u slucaju da ne uspije". U Madjarsku su presle jedinice Varazdinskog korpusa koje su bile blize granici .. najprije su unistili objekte i vojnu opremu na granici i predali se Madjarima.

Nije bio moj sin, nisam ga tada imao, bio sam ja tada jos uvijek jedva punoljetan.

Moja logika je da kao vojnik predajes se samo onda kad izletis pred neprijateljske cijevi .. I pukovnik Kovacevic i oni oficiri su se isto predali, pa su pisali po njima mrtvima.

Da je ikad plan bio da "svi Srbi zive u jednoj drzavi", vjeruj mi da bi tako i bilo. Ne bi nas Zlobodan zaustavljao, ne bi bilo kreni-stani, vracaj se. Tada smo itekako imali snage (i volje) za to .. Kad je Kninski korpus krenuo i druge jedinice u zapadnom dijelu Krajine, mogli ste im samo staviti soli na rep!

Tridunoviću je ćerka udata za ustašu...čak ju je nagovarao da se vrati mužu da se na nju smiluje zbog djeteta...ali nije ni muž ni sud u hrvatskoj koji je rekaoda srpkinja ne može adekvatno odgojiti hrvata...

trifunović je zbog toga kilavio i odbijao naređenja da čeka pomoć i izvršio klasičnu izdaju...

Poslednja izmena:
Пише Угљеша Мрдић

Министарство правде Србије на челу са Снежаном Маловић је направило сраман споразум са војним генералом Владом Трифуновићем о накнади штете због његовог боравка у притвору због издаје

Нова брука и срамота владајуће коалиције када је у питању правосудни сектор. Кукавички и поданички чин српских власти. Министарство правде и пензионисани генерал ЈНА Владо Трифуновић потписали су споразум о накнади штете, према којем ће му држава Србија исплатити 6,2 милиона динара због „неоснованог боравка у притвору“. Осим Трифуновићу, по 4,2 милиона динара накнаде за боравак у затвору требало би да буде исплаћено и пуковницима ЈНА у пензији Бериславу Попову и Сретену Радушком. То значи да ће укупно онима који су издали бити исплаћено око 15 милиона динара.

ПОДРШКА ИЗДАЈИ
„Генералу Трифуновићу нанета је велика штета која је после готово 20 година најзад делимично исправљена. Одустајањем Тужилаштва од његовог даљег гоњења у марту прошле године, демократска Србија је јасно изразила став према генералу. Да је било више генерала попут Трифуновића, који је поступио исправно јер су животи младих људи вреднији од нечијих фикција и помраченог ума, не бисмо се у овако стравичним размерама суочавали са злочинима почињеним на свим странама. Историја ће забележити да Трифуновић ничим није укаљао углед и част Србије, како је оценио Милошевићев режим, већ да је, напротив, поступио као частан и поштен човек, војник и генерал“, рекла је Маловићева.
Према њеној оцени, испада да су непоштени и нечасни сви они који су бранили свој народ од налета агресора током рата од 1991. до 1995. године. То значи да су за њу и власт у Београду сви они часни генерали, нечасни, и да се исплатило бити издајник. Да узмемо у обзир најактуелније случајеве. Испада да је Божидар Вучуревић, некадашњи градоначелник Требиња, крив што је бранио свој град и народ од налета хрватских топова, а људи попут Трифуновића хероји јер су предавали оружје хрватским паравојним формацијама. Додатна невоља је што је судбина Вучуревића о његовој екстрадицији хрватским џелатима у Дубровнику у рукама управо Маловићеве.
Иначе, Трифуновић, који ће у историју ући по својим нечасним радњама, био је у притвору 547 дана, Радушки 465, а Попов 446 дана. Они су 1994. године били осуђени зато што су у септембру 1991. године извели акцију извлачења око 280 војника из гарнизона и предају велике количине војног наоружања у Вараждину, у Хрватској. После тога, тадашње Војно тужилаштво је 30. јануара 1992. године оптужило Трифуновића и његове сараднике за подривање војне и одбрамбене моћи земље.

ПРЕДАЈА ОРУЖЈА
Трифуновић, који је осуђен за издају, данас се проглашава херојем. Уместо да добије трг или барем улицу у Загребу или Вараждину, антисрпски лобији рехабилитују га у самој Србији.
Подсетимо да је Трифуновић одлучио да не чека помоћ других јединица ЈНА, како му је наређено, него да погази дату заклетву и да се са терористима договори да пусте њега и регруте у замену за наоружање из касарне. Недуго касније, вараждински терористи су учествовали са добијеним наоружањем од Трифуновића, у етничком чишћењу Срба у Славонији.
Колико је предаја Трифуновића утицала на овакав след дешавања сведочи и начелник вараждинске Општине Горан Канишки, који је изјавио 2008. године да је „оружје заробљено у вараждинским складиштима отпремано на ратишта широм Хрватске ради супротстављања непријатељу. У Вараждину су освојена 74 тенка, 66 оклопних транспортера, 36 тешких топова, 250 разних војних возила и инжењерских стројева, те велика количина стрељива, експлозива и осталог ратног материјала. Стога је вараждинска победа 1991. године означила прекретницу у домовинском рату“, рекао је Канишки.
Још једном се потврдило да је Снежана Маловић у служби хрватских интереса, то јест да оно што зажели званични Загреб наша министарка спроведе у дело.
Да не раде сви тако говори пример и амбасадор БиХ у Србији Борише Арнаута, који активно помаже Вучуревићевим адвокатима у припреми одбране од хрватске оптужнице.
„Све је то само део мојих активности усмерених на његово ослобађање. Његово хапшење и то због наводних дела које је Хаг већ истражио, само представља покушај да се створи слика да су хапшења наших грађана национално избалансирана“, рекао је Арнаут.
Изгледа да владајући режим жели да избрише из српске историје све часне примере херојске одбране у протеклих сто година, попут Слободана Милошевића, Владимира Лазаревића, Радована Караџића, Ратка Младића, Живојина Мишића, Степе Степановића, Радомира Путника, Петра Бојовића, Драгутина Гавриловића…
У српској историји мајор Гавриловић остаће запамћен по говору, одржаном браниоцима Београда октобра 1915. године непосредно пред јуриш у којем је и сам тешко рањен. Добио је Карађорђеву звезду, француски Ратни крст и многа друга одликовања.
Гавриловић је прикупио српске војнике и издао следећу заповест:
„Војници, тачно у 15 часова непријатеља треба разбити вашим силним јуришем, разнети вашим бомбама и бајонетима. Образ Београда, наше престонице, мора да буде светао.
Војници! Јунаци! Врховна команда избрисала је наш пук из бројног стања.
Наш пук је жртвован за част Београда и Отаџбине. Ви немојте дакле да се бринете за животе ваше, они више не постоје. Зато напред, у славу! За краља и Отаџбину! Живео краљ, живео Београд!“
Уз громогласни поклич српски војници су кренули у контранапад…
А данас у Србији, нажалост, ситуација је у потпуности другачија. Режим се клања и љуби скуте сваком ко из „белог света“ наиђе.

http://www.pecat.co.rs/2011/05/u-srbiji-se-isplati-biti-izdajnik/

jos jedna potvrda u nizu da je ovo politicka presuda...presuda koja je doneta iz pataloske mrznje prema milosevicu ali istovremeno presuda koja amnestira zapad u svim desavanjima na prostorima bivse JNA...

eto vidis kako razmisljas kao i svaki terorista...a sta bi se desilo da je vrli general naredio paljbu iz svih oruzja po varazdinu..?? zasto bi se on brinuo da ne postane terorista..?? sta da je minirao korpusko skladiste municije i zapretio da ga digne u vazduh u slucaju da i jedan metak bude ispaljen na kasarnu..?? koji si ti terorista to je nevidjeno....izracunaj koju je vatrenu moc imao....koliko tona raznoraznih projektila je mogao da izbaci u satu..?? koga bre vi zajebavate vise..??? KOLIKO HRVATSKA VOJSKA SAD IMA KORPUSA..??? STO NIKO NIJE PERISICA OPKOLIO...STO NIKO NIJE PUKOVNIKA GORDICA OPKOLIKO NA AERODRUMU U MOSTARU..?? STO GENERALA CADA NIJE NIKO OPKOLIO..?? NIJE JER SU OVI LJUDI IMALI MUDA...i zenge su to znale...

Баш тако! Поздрав Пајо!

"Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku paja1408."

Poslednja izmena:
pa jel famozni sud sa sve vestacima utvrdio koliko je vrli komandant oklopnomehanizovanog korpusa ogaravio cevki..?? a koliko je predao a da su jos konzervisane..??
zanima me kako je branjeno pravilo sluzbe i zakon JNA gde se regulisalo da NIKO NEMA PRAVO DA POTPISE PREDAJU....
KO JE DAO TO PRAVO GENERALU..??
MOLIM SVE ONE KOJI PISU NA TEMI DA SE PREISPITAJU---DA LI RAZLIKUJU ZAROBLJAVANJE OD PREDAJE....

Back