ВЛАДАРИ У СУКЊАМА !

• Začetnik teme Začetnik teme uhip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam vi ja to, ali meni cale, stari zvezdarski mangup i deda, stari dorcolski mangup, kazu da je postene ljude bilo sramota da se druze sa pijandurom i seratorom nesposobnim da zaradi pare na posten nacin.Kakv mu je spomenik, u obliku flase vinjaka?

...ja sam ga znao lično jeste bio vuk samotnjak laka mu zemlja ali je bio u pravu..

Sedam leta mrsomudite, sastančite, razglabate, pezite pred svetskim činovnicima kao pi.zde. Cupkate po trgovima umesto da se sakrijete pod suknje, ako vas nesrećnice koje moraju da dele postelju sa vama nisu već škartirale, zatečeni po mišjim rupama, vežbate za svetske sobarice. Ponizili ste zemlju dopustivši da nam danas seru pred kućom. Na pragu.

..pogotovo u vezi vojske ...priznaj
Obezglavili ste vojsku terajući momke da služe po dečjim jaslama i mere praškove po apotekama. Čuvaju straže u foajeima pozorišta.

Za IRONA LORDA - Za vreme tita, a to je bes pravi komunizam, niko moj nije stradao.A za vreme Slobe i nije bio komunizam, vec prvobitna akumulacija kapitala, bez pravila igre.Ne plasi se komunizma, on i nije bio tako los, ali Rusiju nazvati da ide ka Evropi-smesno je.Evropa ide ka Rusiji, jer zavisi od njenog gasa. Rusija ima sve sto joj treba, sada ne mora nikom da se uvlaci u d..., kao sto ti mislis, izgleda da treba.

Za IRONA LORDA - Za vreme tita, a to je bes pravi komunizam, niko moj nije stradao.A za vreme Slobe i nije bio komunizam, vec prvobitna akumulacija kapitala, bez pravila igre.Ne plasi se komunizma, on i nije bio tako los, ali Rusiju nazvati da ide ka Evropi-smesno je.Evropa ide ka Rusiji, jer zavisi od njenog gasa. Rusija ima sve sto joj treba, sada ne mora nikom da se uvlaci u d..., kao sto ti mislis, izgleda da treba.
A gde si ti pronašao ovu stručnu diseratciju o težnji Evrope?
Vidi, mi ne koristimo slovenska imena za mesece. Ugledali smo se na Ruse koji su takodje preuzeli "zapadna" zbog svoje evropejizacije.
Kao što vidiš taj proces traje odavno.
siječanj 1 januar s(ij)eku se drva u šumi
veljača 2 februar mačke se veljaju (sparuju) ili dani postaju dulji (oveljiti se)
ožujak 3 mart nekoć lažak, pa premetanjem slova postao ožujak - mesec nestalna vremena
travanj 4 april pojavljuje se trava
svibanj 5 maj po biljci svibi koja tad cvate belim cvetovima
lipanj 6 jun mesec kad je lipa u cvatu
srpanj 7 jul po oruđu srpu koji se koristi u žetvi
kolovoz 8 avgust kolima se vozi letina
rujan 9 septembar lišće je rujne boje
listopad 10 oktobar lišće opada
studeni 11 novembar studeno je , hladno je
prosinac 12 decembar prose se devojke za udaju ili oni koji imaju male zalihe prose
TAKO KAŽE STARA PREDAJA :wink:

pa jes, legendarna mu je... oni u roze to stalno potvrdjuju....
DSSguza.jpg

:lol:

A gde si ti pronašao ovu stručnu diseratciju o težnji Evrope?
Vidi, mi ne koristimo slovenska imena za mesece. Ugledali smo se na Ruse koji su takodje preuzeli "zapadna" zbog svoje evropejizacije.
Kao što vidiš taj proces traje odavno.

TAKO KAŽE STARA PREDAJA :wink:

Epa ako na nazivima meseca treba da se zasniva "disertacija" o teznji Rusa i nas ka Evropi, onda, evo, priznajem, ubedio si me, nista ne znam ni o nama, ni o Rusiji, ni o Evropi. Bas ti hvala. P.S A da nisi ti malo "premetnuo" osnovne pojmove, kad si vec tako znalacki ispremetao znacenje reci "ozujak"?

Back