Vlada odustaje od solidarnog poreza ! ! !

Планирају и трају таман толико колико је Мики Маусу потребно да устане из теткиног кревета! Он ти је бре експерт! Доноси одлуке у тренутку -експертски!:hahaha::rotf::hahaha::rotf::hahaha::rotf:
Што би Цеца Слаковић рекла,
КАО ДЛАНОМ О ДЛАН!:dash::dash::dash::dash::dash:

Da je nama Miki Maus premijer, bio bih smireniji. Đelić bi se ipak bolje snalazio od don't-ask-don't-tell Cvetkovića.

Bio sam stvarno odlucio da nikad vise ne izadjem na izbore,pogotovu posle ovog sta su "pametne glave" iz vlade bile odlucile,mislim na ovaj porez, tkz."solidarni porez",ali izgleda su bolidi shvatili da je to direktni udar na pravo gradjana Srbije na koliko toliko normalan zivot,pa su izgleda smislili nesto drugo,nesto sto ce zaboleti njih ,a ne obicne smrtnike drzave Srbije..bar tako ovde pise u ovom clanku iz BLIC-a..hajde da vidimo i to cudo.:think:

Na pomolu veliki preokret

Vlada odustaje od solidarnog poreza

Autor: T. Spaić - M. Škrbić - K. Preradović | Foto:FoNet | 29.03.2009. - 20:00

http://www.blic.rs/temadana.php?id=85840
Vlada Srbije priprema novi predlog za aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom u kome bi se odustalo od solidarnog oporezivanja svih građana. Ideja je da se umesto poreza od šest odsto na sva primanja iznad 12.000 dinara, koji je izazvao veliko nezadovoljstvo, uvede porez samo za zaposlene u državnoj administraciji i javnim preduzećima čije plate prelaze republički prosek od 31.121 dinar, da se ide na otpuštanje viška zaposlenih u Vladi i kompletnoj državnoj upravi, ali i na dodatno smanjivanje troškova menadžera u javnim preduzećima, nezvanično saznaje „Blic” u Vladi Srbije.

Takav dogovor postigli su tokom vikenda premijer Mirko Cvetković i potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, a o tome su obavešteni i predsednik Srbije Boris Tadić i guverner Radovan Jelašić, rečeno je „Blicu” u Vladi. Time je državni vrh popustio pred pritiskom javnosti zbog najavljenog smanjenja plata, a pre svega pred kritikama iz privrede i privatnog sektora na koji je Vlada htela da svali teret krize i da izbegne nepopularne, ali neophodne mere štednje u državnom sektoru.
Umesto solidarnog poreza za sve građane i izmene poreskih zakona, Vlada Srbije odlučila se na smanjenje javne administracije, smanjenje plata i redukovanje same Vlade, odnosno broja ministarstava.
- Na konsultacijama tokom vikenda analizirani su potencijalni efekti oporezivanja plata iznad 12.000 dinara za šest odsto i zaključeno je da bi ova mera donela više štete nego koristi i da bi stvorila veliko nezadovoljstvo građana koji je smatraju nepravednom. Zaključeno je da ekonomska politika Vlade ne bi bila socijalno održiva i da bi to ugrozilo stabilnost države. Srbiji sada ne trebaju socijalni nemiri i nestabilnost, već pravedno raspoređen teret krize kako bi društvo preživelo krizu - kaže za „Blic” izvor iz Ministarstva ekonomije.

хахахаха усрали су се пацови:)))) мора да се удари неком по џепу,а богами богатима ће то теже да падне него сиромашнима,како год окренеш,изгубиће гласаче:ok:

Program spasa Srbije

SVI NA SELO DA RANIMO SVINJE, OVCE, ŽIVINU .

Sve ima ovde , internet i kablovska i zaposlenja, kolko oćeš .Samo nema posla za menadžere već mora da se zapne.Tu kad naučiš šta je novostvorena vrednost nikad više ne upadaš u dužničku krizu.

PUNI OBORI SVINJA-SPAS ZA SRBIJU

ZAPOSLENOST PO SVAKU CENU

RADNU NEDELJU PRODUŽITI ZA 8 ČASOVA.

A Evropa će se već nekako izvući iz krize pa kad ojačaju onda možemo da ih primimo ako budu dobri.

Malo šale malo zbilje ali prodadoše ljudi kapital na selu za učešće za stan u gradu gde sad nema posla. Te migracije su pogubne za nas na duge staze.

think:

Vlada odustaje od solidarnog poreza

Autor: T. Spaić - M. Škrbić - K. Preradović | Foto:FoNet | 29.03.2009. - 20:00

Takav dogovor postigli su tokom vikenda premijer Mirko Cvetković i potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, a o tome su obavešteni i predsednik Srbije Boris Tadić i guverner Radovan Jelašić, rečeno je „Blicu” u Vladi. Time je državni vrh popustio pred pritiskom javnosti zbog najavljenog smanjenja plata, a pre svega pred kritikama iz privrede i privatnog sektora na koji je Vlada htela da svali teret krize i da izbegne nepopularne, ali neophodne mere štednje u državnom sektoru.
Umesto solidarnog poreza za sve građane i izmene poreskih zakona, Vlada Srbije odlučila se na smanjenje javne administracije, smanjenje plata i redukovanje same Vlade, odnosno broja ministarstava. -

Када видим ко се договарао, не очекујем ништа добро. Пре ће бити да су се нешто друго договорили или ће Тадић рећи то је апсолутно неизводљиво и скупо за државу.И после тога дође тачка, јер су још увек јаки и силни.

Poslednja izmena:
Ево сад у Дневнику 2 приказаше неког Јурија Бајеца који "експертски" тврди да је боље да се опорезују плате него да се лова скида кроз остала поскупљења.
Било би то лепо да већ нису наступила та друга поскупљења - дажбине, храна и све остало.

ХУ Д ФАК ИЗ ЈУРИЈ БАЈЕЦ? :evil:

Кад прелетим у ДС (а не планирам) онда ћу можда знати одговор на наградно питање.
Uffff, nemoj da me razočaravaš :heart: Pa osnov svakog političkog rada je da poznaješ organizaciju i funkcionisanje neprijateljskih struktura. Nemoj molim te to autistično ponašanje SRS! Ne postojite vi sebe radi nago suprotno, zbog naroda. Puki ste izvršioci i provoditelji moje volje i ostatka populusa.
Što se tiče bossa u DS znaš ti nego te opreznost tera da ćutiš. Pošto mene boli glava za konsekvence ja ću da te potsetim: Dragan Đilas. Ako hoćeš elaboraciju,nema problema, može.

Али пошто у мојој странци не постоји бос из сенке већ само људи за које сви знају (а дуго смо били јачи од ДС-а) онда и они лагано могу да избегну све тајкуне и људе који нису чланови странке - ако то хоће.
Nemoj molim te da me vučeš za jezik! Ipak se ovaj forum čita. :bye:

zhuti lopovi nemaju nikakvu viziju

Ceo njihov dijapazon delovanja se svodi na AKO PRODJE PRODJE

Najave porez , pa ako se raja ne pobuni oni ga uvedu - ako se pobuni - e onda nista , onda cemo nesto drugo.

banda lopovska populisticka.

Pa naravno, kakva crna vizija u stranci koja je organizovana kao interesno preduzeće.

Nemaju ni ideologiju, a kamoli viziju.

Šatro su u socijalističkoj internacionali, a sprovode u delo najgrđi neoliberalni "koncept" eksploatacije ljudi i to ponajpre u njihovim (žutim) firmama.

Program spasa Srbije

SVI NA SELO DA RANIMO SVINJE, OVCE, ŽIVINU .

Sve ima ovde , internet i kablovska i zaposlenja, kolko oćeš .Samo nema posla za menadžere već mora da se zapne.Tu kad naučiš šta je novostvorena vrednost nikad više ne upadaš u dužničku krizu.

PUNI OBORI SVINJA-SPAS ZA SRBIJU

ZAPOSLENOST PO SVAKU CENU

RADNU NEDELJU PRODUŽITI ZA 8 ČASOVA.

A Evropa će se već nekako izvući iz krize pa kad ojačaju onda možemo da ih primimo ako budu dobri.

Malo šale malo zbilje ali prodadoše ljudi kapital na selu za učešće za stan u gradu gde sad nema posla. Te migracije su pogubne za nas na duge staze.

:worth::worth::worth::super::super::super:

Ево сад у Дневнику 2 приказаше неког Јурија Бајеца који "експертски" тврди да је боље да се опорезују плате него да се лова скида кроз остала поскупљења.
Било би то лепо да већ нису наступила та друга поскупљења - дажбине, храна и све остало.

ХУ Д ФАК ИЗ ЈУРИЈ БАЈЕЦ? :evil:

juri bajec ti je profesor ekonomskog fakulteta u beogradu, jedan od poznatijih , i "zhuti expert"

AJMO ZUTI UDRI NAROD :super:

Neverovatno koliko idiota "radi" u ovoj vladi. Gledam ovog retardiranog Milosavljevića kao gosta kod dr.Olje. Kaže Retardirani nešto u smislu: "Pa nemojte tako, Olja, sve moje sekretarice u ministarstvu imaju samo po jednu sekretaricu". Pa onda "naučnik" nastavlja u svom tonu neshvatajući da se samo još više uvaljuje u glib sopstvenih gluposti. "Ja imam samo jednog savetnika!! A ja sve vreme, ovako glup, mislio da je on ministar postavljen na mesto ministra upravo zato da savetuje druge na osnovu svojih potencijala i znanja. Toliko o stručnosti naših "ministara" dovedenih direktno iz zabavišta. :whistling:

Poslednja izmena:

ХУ Д ФАК ИЗ ЈУРИЈ БАЈЕЦ?
:evil:

"Кадар" Г17+

" Vlada odlucila da uvede porez samo za zaposlene u državnoj administraciji i javnim preduzećima čije plate prelaze republički prosek od 31.121 dinar, da se otpusti višak zaposlenih u Vladi i kompletnoj državnoj upravi, ali i da se dodatno smanje troškovi menadžera u javnim preduzećima”.

I „Politika” je prenela da se „uskoro mogu očekivati otpuštanja viška zaposlenih na svim nivoima državne administracije, uključujući lokalnu upravu i javna preduzeća”.

„Od tih mere će biti pošteđeni zdravstvo i obrazovanje, ali u javnim službama odmah će početi ozbiljne reforme i racionalizacije”, piše „Politika”."
----------------
Meni odbijaju blizu 2000.:think:
Nije strashno, samo da dedi ne odbiju od njegovih 12.100 din.:super:
U prosveti ima blizu 3000 nastavnika koji su ispunili sve uslove za penziju, ali, odbijaju da napuste radna mesta. Mislim da ce oni morati otici. Problem je sto je ministar prosvete najavio da ce neki predmeti biti ukinuti. Zasad se ne zna koji predmeti su u pitanju, a on se vise ne oglasava, a i da se oglasi, bas me interesuje sta on smatra za visak, tj. za"nepotrebno":confused:

" Vlada odlucila da uvede porez samo za zaposlene u državnoj administraciji i javnim preduzećima čije plate prelaze republički prosek od 31.121 dinar, da se otpusti višak zaposlenih u Vladi i kompletnoj državnoj upravi, ali i da se dodatno smanje troškovi menadžera u javnim preduzećima”. sec
Vamo gledaj Biljo. U prirodi je sve ciklično pa prema tome od ovog principa tj aksioma nije pošteđena ni bolikita, pardon, politika. Scenario koji sledi je otprilike isti kao kada je "drug Tito" preuzimao vlast posle 45-te (dabogda se u zemlji prevrtao). Kad doteraš "cara do duvara" onda lepo sve nacionalizuješ i idemo ispočetka, bla, bla, bla...... Prostije da prostije nebiva.

" Vlada odlucila da uvede porez samo za zaposlene u državnoj administraciji i javnim preduzećima čije plate prelaze republički prosek od 31.121 dinar, da se otpusti višak zaposlenih u Vladi i kompletnoj državnoj upravi, ali i da se dodatno smanje troškovi menadžera u javnim preduzećima”.

I „Politika” je prenela da se „uskoro mogu očekivati otpuštanja viška zaposlenih na svim nivoima državne administracije, uključujući lokalnu upravu i javna preduzeća”.

„Od tih mere će biti pošteđeni zdravstvo i obrazovanje, ali u javnim službama odmah će početi ozbiljne reforme i racionalizacije”, piše „Politika”."
----------------
U prosveti ima blizu 3000 nastavnika koji su ispunili sve uslove za penziju, ali, odbijaju da napuste radna mesta. Mislim da ce oni morati otici. Problem je sto je ministar prosvete najavio da ce neki predmeti biti ukinuti. Zasad se ne zna koji predmeti su u pitanju, a on se vise ne oglasava, a i da se oglasi, bas me interesuje sta on smatra za visak, tj. za"nepotrebno":confused:

То сам и ја рачунала на 12.400, где због 400 динара колико прелази границу треба да плати скоро дупло више - 700 дин!

Ма, лопови бре! Ту су заиста експерти - како узети народу паре "из сламарица" (Динкић). :evil:

da znate da mi je drgo sto se uvodi ovaj porez i sto ce se uvesti mnogi drugi kad vidim da ovaj glupav i sludjen narod i pored propasti koju mu je doneo DS i dalje glasa za tu stranku

stoka glupa se jednostavno nece opametiti dok ne pocne da crkava od gladi.

Значи, ја не могу да верујем чему се ти радујеш. Види овако, како да ти објасним ... мислим да ће ти сличица све рећи:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:

чему ли се ви радујете,школовани су то преваранти и илузионисти па и ако не ударе харач на плате удариће на нешто друго,гориво или мобилни,данас чујем пдв иде на 24%,кад ли ћете схватити са којом багром посла имате

Ma i ta prosveta. Stalno hoce nesto, stalno neki nastavnici strajkuju, hoce plate, hoce krede, hoce klozete... dokle bre?

I sta ce nam toliki pismeni k'o da smo, Boze me prosti, neka service- ili high-tech ekonomija? Nama pismenih treba u vrh glave pola miliona u celoj drzavi. Ostali ce ionako da vuku gajbe kod nekih Miskovica.

Da ukinemo mi lepo skolstvo dok ne prodje ova kriza. Treba imati razumevanja i za vladu.

Vidi se da ti u skolu nisi uopste isao......... :hahaha:

чему ли се ви радујете,школовани су то преваранти и илузионисти па и ако не ударе харач на плате удариће на нешто друго,гориво или мобилни,данас чујем пдв иде на 24%,кад ли ћете схватити са којом багром посла имате

Надам се да ћеш схватити да ја нисма политички острашћена особа и да се радујем добру, а тугујем кад је нешто лоше, тотално је небитно ко је на власти:confused:

Значи, ја не могу да верујем чему се ти радујеш. Види овако, како да ти објасним ... мислим да ће ти сличица све рећи:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:

naravno da mi je milo jer je to jedini put na zalost za spas srbije.

ti pricas ljudima pricas pricas da ih to vodi u propast al oni i dalje ne odustaju i tvrdoglavo rade u korist svoje stete. sta onda da im pozelis? pa da sto pre stignu do toga za sta se tvrdoglavo bore i glasaju.

dzabe ti pricas stoci koja trci pravo sa glavom ka zidu da je im je to zid 100 metara ispred njih.

ne veruju ti oni sve dotle dok ne lupe u taj zid i ne rascopaju glavudzu

Ma ni tih 2000, pa za te 2000 mozes sebi ili nekom svom bliskom da kupis nesto ili mozes da platis struju ili kablovsku ili telefon.

Back