vizuelno? zene nekada i sada... "stari" seks simboli...

• Začetnik teme Začetnik teme alal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
aj da zavrsimo :lol: , madona mi nije lepa ali nije ni rugoba, sto znaci da ima mnooooogo lepih zena zena od nje ( govorim o zenama u njenim god) ali ima i ruznijih itekako, ali ja ni u svom prvom postu nisam pricala o lepoti madone, ni pippi hedren mozda nekom nije lepa ali je meni lepa, ( tako dozivljavam i glumicu iz ptice umiru pevajuci , nema sanse da se sad setim kako se zove ) , a za Seron sam vec negde pisala i postavila njenu fotku, meni je ona bas lepa zena , mada znaju da je nazovu i elitna holivudska drolja , ali je lepa .

ne znam da li bi bilo kojoj danasnjoj oprostili celulit i salo koje niko nije primetio na onoj fotki sofije loren
ali zato seku aleksic ste spremni da zadavite
a evo ja bas nista ne znam o seki,ni sta peva ni kako se ponasa ni kakve intervjue daje pa mogu reci da mi je ona bas slatka ovako vizuelno,i jos nesto:hrabra!!!jeste debela po danasnjim merilima ali nju ocigledno bas zabole,isto kao i sofiju pre 50godina.ali sto seki to ne moze da se oprosti? :think:
druga stvar su ovi danasnji muskarci:vise nije fensi voleti oble zene,seljacki je voleti sise(nego moraju noge,to na svakoj temi jadnichci se ubise da dokazu da se gade na dekoltee ali eto vole noge :mrgreen:) pa onda kakve ce te zene s naslovnih strana da budu nego-savrseno retusirane
prvo da se otvori tema gde ce 90% da prizna da ne voli koscate pozerke s kojima ne mogu ni na pivo ni na pljesku u kajmaku(mmmmm) pa cemo onda dalje da pricamo
heheh

ko kaze da niko nije primetio:mrgreen: ja spomenuh nesto cini mi se o njenim butkama a kad sam se usudila da kazem da na jednoj slici rita hejvort izgleda kao da ima malo jaca ramenca odmah su me prozvali da obrazlozim :lol:

bas je to i poenta danasnji perfekcionizam/ nekadasnja prirodnost, danasnja masovnost lepote/ nekadasnja eksluzivnost sex simbola... i tako... jesu li samo zahvaljujuci starosti i dobrom marketingu postale nedodirljive ili su stvarno imale nesto vise od danasnjih sex simbola?

Pada mi na pamet da je ranije lepota bila ekskluzivnija kategorija, nešto kao dar prirode, bogova. Ili je žena lepa ili nije (dobro, uz malo šminke i odeće). Danas je lepotu lako kupiti, samo treba imati para za sve operacije, liposukcije...

A i crno - bele fotke imaju neku posebnu draž, bar meni. Ista fotka, u zavisnosti da li je u boji ili je crno - bela, ostavlja potpuno drugačiji utisak. Ova druga kao da je nedorečena, kao da ostavlja prostor za učitavanje fantazije, ne znam kako to da objasnim.

bas je to i poenta danasnji perfekcionizam/ nekadasnja prirodnost, danasnja masovnost lepote/ nekadasnja eksluzivnost sex simbola... i tako... jesu li samo zahvaljujuci starosti i dobrom marketingu postale nedodirljive ili su stvarno imale nesto vise od danasnjih sex simbola?

У том перфекционизму, губи се оно што је најбитније – аутентичност и непоновљивост. Данашње лепотице, секс
симболи делују штанцовано, а у својој жељи за перфектним изгледом иду дотле, да пластичном хирургијом
потпуно измене своју физиономију. Рецимо, Никол Кидман, која је до пре неких десетак година изгледала
божанствено, свеже и љупко, пластиком је добила неки извештачен, укочен израз лица, који јој не "лежи",
односно, који јој је у потупности изменио карактер, тако да то више није она...:neutral:

Тешко је поредити та времена, некада је звезда могла бити несавршена, рецимо својевремено је Карло Понти
предлагао Софији да оперише нос, Софија је то одбила, па је и поред тога постала звезда светских размера, е
сад питање је да ли би неки данашњи продуцент лансирао несавршену звезду, или се пред њу, будућу звезду,
поставе услови, шта треба на себи да коригује, па се тек након тога креће у пројекат, лансирања зваезде.

a da li to znaci da nam je 20 vek ostavio mogucnost pukog kopiranja kako u domenu npr. slikarstva tako i u domenu lepote zvezda? da li je sve vec receno sto se vizuelnog tice a mi samo mozemo da ga stavljamo u drugaciji kontekst, ali ne i da dodamo nesto novo sto se tice samog izgleda? mozemo da odemo u ekstrem, izdiferenciramo nijanse ali ne i da nadjemo novu bb ili mm ili uopste eksluzivnost, jedinstvenost je skroz ispucana i sto se lepote tice zar ne? pa zasto onda ne odustajemo od robovanja istoj? obicno ono sto postane masovno dostupno prestane da bude toliko postovano/trazeno... u ovom slucaju ne...

Plastichne operacije i fejslifting nisu noviuna u Holividu....chak ni za mushkarce.Gledao sam pre nekoliko emseci dokumentarac na tu temu...kad kazu da je jedan Dzon Vejn kad je vetj bio mator ishao na zatezanje i to mu nije bilo prvo:lol:
Kod glumaca a posebno glumica koje su"zvezde" to mu sad vishe i dodje neshto shto ide s poslom,neophodnost...posebno kod zena koje kako stare(bar vetjina) kad dodju do 40-te vishe ne mogu po Holivudskom kalupu da glume nishta sem babi i majki.A ima naravno i sujete,bolesnih tripova i zelje da se ostane vechno mlad.Ratko koja glumica je napravila tranziciju i od mlade lepe ostala uspeshna i kao stara..shta znam....meni jedino na pamet pada Bet Dejvis

Ratko koja glumica je napravila tranziciju i od mlade lepe ostala uspeshna i kao stara..shta znam....meni jedino na pamet pada Bet Dejvis

Секс симболима, једноставно није дозвољено да остаре, е сад неке то схвате и приме нормално, па се повуку као ББ,
неке пређу у "карактерне" глумице, рецимо Ким Бесинџер, а неке глуме фаталне рибе, што може да делује гротескно
и тугаљиво... А овај пример са Бет Дејвис ти није најсрећнији, из простог разлога, што се она никада није ни водила као лепотица.
Ја бих ту поменула Кетрин Хепберн, мада ни она није била типична лепотица и секс симбол у младости, али ето
она је без блама од старости остала пред камерама, малте не до краја живота.

Pa dobro ne bi reko da nije bila lepotica..mozda se nije vodila ko sex simbol i tu se to vreme razlikovalo od sadashnjeg shto danas maltene od svake poznate gllumice htela ne htela prave fatalnu privlacnu..itd.Ako se uporedi po meni Bet Dejvis bi danas da je mlada imala vishe"shtofa" da bude sex simbol od vetjine koje se za to smatraju.A imala je uspeshnu tranziciju...kao mlada je glumila vishe manje lutke i ukras uloge svojstvene lepoticama a kao baba je staroshcu samo dobila kao glumac...lice joj je bilo izrazajnije i dushu dalo za horore.

ko kaze da niko nije primetio:mrgreen: ja spomenuh nesto cini mi se o njenim butkama a kad sam se usudila da kazem da na jednoj slici rita hejvort izgleda kao da ima malo jaca ramenca odmah su me prozvali da obrazlozim :lol:

izvinjavam se :rumenko:
ljudi se zanose,vecito kukaju za proslim vremenima pa mislim da je i ovo povezano(eh kakve su nekad bile ribe,a ove danas!!! :mrgreen:)
isto kao sto ce neki kukati za sonom konerijem,valentinom etc a bred pit im je pederast,dzordz kluni nista posebno:roll:
meni je malo muka sto se danas zahteva vizuelno savrsenstvo i ljudi se jos cude kako se neko ko je klempav/debeo/nizak usudjuje uopste da uziva :confused: i sta sad ja treba da padnem na nos dok obavim profesionalne,porodicne,bracne i ostale duznosti i uz to da jedem ko pticica,vezbam kao svarceneger i ispostizavam frizera,kozmeticara,maske za lice anticelulit programe etc,idi bre pa nema sanse,mislim ima ali gde je tu uzivanje?:confused: je l treba da umrem gladna i zeljna ...kojecega :mrgreen:

a da li to znaci da nam je 20 vek ostavio mogucnost pukog kopiranja kako u domenu npr. slikarstva tako i u domenu lepote zvezda? da li je sve vec receno sto se vizuelnog tice a mi samo mozemo da ga stavljamo u drugaciji kontekst, ali ne i da dodamo nesto novo sto se tice samog izgleda? mozemo da odemo u ekstrem, izdiferenciramo nijanse ali ne i da nadjemo novu bb ili mm ili uopste eksluzivnost, jedinstvenost je skroz ispucana i sto se lepote tice zar ne? pa zasto onda ne odustajemo od robovanja istoj? obicno ono sto postane masovno dostupno prestane da bude toliko postovano/trazeno... u ovom slucaju ne...

Мислим да није све речено, а ово је само један тренутак у коме се пресабирају утисци из прошлости, и скупља
енергија за корак напред. Ово није само на плану естетике и лепоте, већ је општа појава, нема нових идеја, само
се преиспитују старе и чека се погодан моменат, да у међувремену набујала енергија покуља.

Готово увек је драгоценост, нешто што је реткост...

Poslednja izmena:
Pa evo ni ja ne vidim ništa čudno u njenim ramenima :eek: bar na onoj slici, i baš sam htela da iskomentarišem :eek: mislim, ako su ono široka ramena ja sam terminator :neutral:

Al' najstvarnije, uopšte se ne radi o tome da kritikujem tvoj šatro perfekcionizam, meni su njena ramena savršena.

Poslednja izmena:
Pa evo ni ja ne vidim ništa čudno u njenim ramenima :eek: bar na onoj slici, i baš sam htela da iskomentarišem :eek: mislim, ako su ono široka ramena ja sam terminator :neutral:

Al' najstvarnije, uopšte se ne radi o tome da kritikujem tvoj šatro perfekcionizam, meni su njena ramena savršena.

ok. nisu velika ali su meni na prvi pogled izgledala malko jaca... ali meni je ona i sa tim lepa. u mojoj knjizi ne znaci manje, sitnije=uvek i lepse. a ja sam to kao sve "merila" danasnjim merilima... ne bih mogla reci da su to neka moja merila... :think: razmisljam :mrgreen: edit sad se stvarno tripujem: jel gledamo istu fotku, onu gde lezi?

e da: po tim merilima i ja sam terminator :lol:

Poslednja izmena:
A Chalize?

charlize-theron-hairstyles1.jpg

xin_1621004111157953873521.jpg

normal_charlize_theron1.jpg

ok. nisu velika ali su meni na prvi pogled izgledala malko jaca... ali meni je ona i sa tim lepa. u mojoj knjizi ne znaci manje, sitnije=uvek i lepse. a ja sam to kao sve "merila" danasnjim merilima... ne bih mogla reci da su to neka moja merila... :think: razmisljam :mrgreen: edit sad se stvarno tripujem: jel gledamo istu fotku, onu gde lezi?

e da: po tim merilima i ja sam terminator :lol:
ispalo ti socivo?:mrgreen:
salim se,pa ima malo sira po danasnjim standardima lepote,i deblje butke
a ni frizura joj nije neka:mrgreen:

Back