vizuelno? zene nekada i sada... "stari" seks simboli...

• Začetnik teme Začetnik teme alal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jane_fonda.jpg

mada ja nju kad god vidim i kad je bila mlada ko da vidim njenog tjaleta al sa sisama:hahaha:
to mi nekako uvek bila otezavajuca okolnost:lol:

i nije tu stvar samo u kilazi,evo recimo dzenifer lopez ima guzicu ko empajer stejt bilding i kao sex simbol je danashnjice....valjda...pa joj dzaba

Alal, ja se ubih gledajući, ali nikako ne kapiram u čemu je problem sa ramenima Rite Hejvort. Ceniš da su prevelika?

:) pa nisu ni sitna... salim se, nisu prevelika, ali u poredjenju sa danasnjim standardima perfekcije kapiram da bi poza bila zauzeta da potencira kvalitete, a ne prikaze nista sto odstupa od idealnog... to je neki moj utisak: i sama šeronka je rekla mogu da me slikaju kako hoce samo da mi se celulit ne vidi... i sl. dok ove stare, cini mi se, se nisu toliko opterecivale perfekcionizmom i izgledale su super! dans je svaka zvezda i zvezdica pod lupom...

pa da vas cujem: da li su i pored "duplerica" poza izgledale mocno ili se ne razlikuju od danasnjih? da li je to samo patina? da li su to prave zene naspram danasnjih bledjih, kopija, devojcica? da li je to taj personaliti toliko ofucan u danasnje vreme? ili je to samo sjaj starih zvezda kojih je bilo tako malo u odnosu na danas iskljucivo zbog jos nerazvijenih mas medija, interneta, cele masinerije? ima li razlike?

ranije su kriterijumi lepote bili stroziji - pogledaj noge tih zena na fotkama - ima li celulita - jok... dakle, nekad smo imali lepotu i dive, danas imamo stresan zivot, instant hranu, instant kulturu, instant odnose, ali nam je bog dao i fotosop, pa mozemo da se pravimo da smo lepsi.

ne, nisu sve one stare lepotice bile licnosti, neke su bile tupave, neke face, neke pametne, neke zavrsile kao nesrecne alkoholicarke... ali sve su bile lepe... i sve su bile zene... prave zene...

uopste ne mislim da je do njihovih licnosti, ili do savremenih licnosti, nego do izostanka licnosti savremenog zivota... zivot vise nema nikakvu licnost.
i do masovnosti i brzine ponude i potraznje... odavno vise ni u cemu kriterijum nije najbolje, nego samo novo i najbrze...

ne slazem se. bas mislim da je obrnuto. prevelika zelja za dopadljivoscu, podilazenju muskom ukusu, oblikovanje zena kroz modne i lifestile casopise koji popularizuju to danasnje isprano i izvestaceno, iskarikirano zenstveno, je dovela do unistavanja onog "prirodnog" zenskog i zenstvenog. svaka emancipovana zena, feministkinja, nazovi to kako volis bi bar u teoriji trebala da slusa ono sto je ona stvarno, a ne ono sto joj mediji kazu da bi trebala da bude... tako da bi bas takve zene trebalo da imaju ono "pravo" zensko u sebi.

Ima ih, i ženstvene su, i seksi, ali neće dospeti u žižu javnosti iz gore navedenih razloga - ne uklapaju se u "traženi profil". :(

ne slazem se. bas mislim da je obrnuto. prevelika zelja za dopadljivoscu, podilazenju muskom ukusu, oblikovanje zena kroz modne i lifestile casopise koji popularizuju to danasnje isprano i izvestaceno, iskarikirano zenstveno, je dovela do unistavanja onog "prirodnog" zenskog i zenstvenog. svaka emancipovana zena, feministkinja, nazovi to kako volis bi bar u teoriji trebala da slusa ono sto je ona stvarno, a ne ono sto joj mediji kazu da bi trebala da bude... tako da bi bas takve zene trebalo da imaju ono "pravo" zensko u sebi.

То је с тога, што свет моде, добрим делом држе хомосексуалци... Прошле године у Београду је био редитељ
Чет Вокер, иначе познат као сарадник Боба Фосија и урадио представу Кабаре у ПНТ-у. Он је захтевао такву
гротескну шминку и костим, да је успео да унакаради, праве лепотице, балерине и глумице овог позоришта.

Cinjenica je da su nekadasnje zene bile "vajane", a danasnje "klesane".
Meni licno su zgodnije "klesane" zene, ali ne ako su premrsave.
Mozda zato sto sam i ja vise "klesana", nego "vajana".
Inace primetila sam d as e muskarcima svidja manekenski oblik noge (kazem samo oblik), a to je kada se bolje analizira muski oblik noge. Zenska noga je "deblja", nema toliko jasan oblik.

Poslednja izmena:
2gwb2h0.jpg

1zlvzp1.jpg

2uszl21.jpg

Нико до сада није поменуо ни једну нашу лепотицу и секс симбол, а Оливера Катарина, да је иза себе имала холивудску
машинерију, била би свакако планетарни секс симбол.
Знам једну госпођу, која је својевремено видела Оливеру уживо, и каже да је по први пут у животу морала да застане и
онако непристојно пиљи у њу, јер је напросто била фасцинирана њеном лепотом...
Каже да никада није видела лепшу жену.

15dkqag.jpg

20zwuiw.jpg

110zqjl.jpg

34fgwty.jpg

Наравно, како се уопште може говорити о секс симболима 20-ог века, а да се не спомене ББ?
Она је у оно време, 50-их година, кад се појавила, била нешто сасвим ново, другачије и модерно.
Касније су многе манекенке и глумице, бирали по том прототипу...

meni ne radi imageshack..pa me mrzi da se zezam sa kacenjem slika
sto se tice nasih lepotica
pa ni pred Nedom Arneric nije bio imun muski svet
Tanja Boskovic je takodje bila fam fatal
Snezana Savic i filmovi zikina dinastija
tu je pokazala grudi o usla u muske snove
Beba Loncar...
mozda nama izgledaju obicno i previse "nase"
u odnosu na svetke face
ali ja mislim da je to samo zbog toga sto je nama uvek tudje bolje..

Poslednja izmena:

Back