vizuelno? zene nekada i sada... "stari" seks simboli...

• Začetnik teme Začetnik teme alal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...Monika Beluci je nesumnjivo izuzetno lepa zena, ali meni promice savrsenstvo na kojem se toliko insistira i ne uspevam da shvatim razloge za masovnu fascinaciju njenom pojavom...

cenim da je savrseno njeno,,,paa savrseno proporcionalno lice?
eventualno isto takvo telo?:think:
necemo o tome kako je gotivna kao licnos' mogli bi oslepeti ovi sto im promice:(

Realno su mi sve ružne.... tek tamo osamdesetih su počele da se pojavljuju lepe žene...
Valjda je ranije bilo važno da se skine, sad kako izgleda, nbtno.... glave zbijene, zdepaste, kratki vratovi, neskladno građene... Tad se igralo na seksipil, jer je on bio retkost, a postizan je skidanjem... Isto sranje k'o i sad, samo drugo pakovanje...
I vreme hipi perioda se može izdvojiti....
I da Brigitte Bardot je neprevaziđena u svakom smislu te reči... ostalo smućkaj pa prolij...
I ona nije bila ni zdepasta, ni guzata, ništa... tako da su te žene bile stvarno debele, a nismo mi sad neurotične anoreksičarke... Izađite na ulicu ljudi.
I Monika Beluče jeste lepa, ali meni lično ima prostačku facu...

Poslednja izmena:
necemo o tome kako je gotivna kao licnos' mogli bi oslepeti ovi sto im promice:(

...:) Cemu ironija?...Afiniteti, percepcija i kriterijumi su razliciti...Ja ne vidim savrsene proporcije, ne mogu da diskutujem o licnosti nekoga sa kim nemam licno iskustvo u kontaktu, ali sam imala priliku da sretnem nemali broj zena koje su, iz mog ugla, daleko privlacnije od nje u vizuelnom smislu o kojem je ovde i rec...Radi se o subjektivnom stavu prema estetici javne licnosti, ne o opstoj istini ili licnom napadu...

...:) Cemu ironija?...Afiniteti, percepcija i kriterijumi su razliciti...Ja ne vidim savrsene proporcije, ne mogu da diskutujem o licnosti nekoga sa kim nemam licno iskustvo u kontaktu, ali sam imala priliku da sretnem nemali broj zena koje su, iz mog ugla, daleko privlacnije od nje u vizuelnom smislu o kojem je ovde i rec...Radi se o subjektivnom stavu prema estetici javne licnosti, ne o opstoj istini ili licnom napadu...

cuj ovo da se pravdam nekom sto nesto ocigledno pisem
naci jos jedan primerak mucenicke devize lepota je u oku otiraca
i ono sve je taaako individualno ta lepota pa ta fizicka snaga etc. pa msm sve im je taako individualno
jock o javnim licnostima se nis ne znam samim tim i kapiranje dal su gotiva il ne je nemoguce?
koyi hitovi el znaju za blam??:sad2:
ae budi zahvalna shto ti uopste i odgovorih

...Monika Beluci je nesumnjivo izuzetno lepa zena, ali meni promice savrsenstvo na kojem se toliko insistira i ne uspevam da shvatim razloge za masovnu fascinaciju njenom pojavom...Ovakav vizuelni tip masovno je zastupljen u mnogim delovima sveta, kao sto su Balkan, Mediteran, Latino i Juzna Amerika, Bliski istok, Azija, gde je moguce sresti izvanredno lepe, zenstvene i harizmaticne zene koje nemaju ni priblizno iste mogucnosti nege...

Ne bih rekla da postoji sredina sa puno Monika na ulici. Posebno ta sredina nije Balkan.

Monika je primer renesansne lepote sto je vanvremenski ideal...Kajli Minog je recimo trend, kao i vecina danasnjeg Holivuda dok je Monika zena za koju ce i kroz nekoliko vekova misliti da je lepa...isto kao sto su mislili i pre nekoliko vekova. Klasicno lice, figura i proporcija su estetski kvaliteti prihvaceni od Fidijinog vremena, preko renesanse sve do klasicizma. Nevolja je u tome sto sadasnji momenat diktira trend "politeizma lepote", kako je to pojasnio Umebrto Eko u svojoj knjizi Istorija lepote.

Za moj racun Monikina prethodnica i primer savrsene lepote je Ava Garner.

http://3.***************/-QLZgfykNbqo/Tj21_s05b9I/AAAAAAAAAJs/zpJC4yv26dg/s1600/Ava_Gardner.jpg

Nekad davno čitah u "Politikinom zabavniku":lol: da su naucnici napravili lice zene savrsenih proporcija...oci,nos,usta...sve po savrsenim dimenzijama...I kad su to sve sastavili,ona uopšte nije bila lijepa...Izgledala je sasvim prosjecno...
Prema tome...izgleda da ljepota ne lezi u savrsenstvu...:think:

A postoje te neke lijepe zene "za sva vremena"...a postoje i one koje gura šou biznis kao na primjer pomenuta Kajli,pa Kim Kardasijan,pa Britni Spirs,Dzenifer Eniston i slično...
Mislim,realno...po čemu je Britni sex simbol...ili ljepotica? Obična,prosječna,da prosječnija ne moze biti...Da se razumijemo,nisu one ruzne zene,ali nemaju nesto posebno što po meni mora da ima neko ko bi imao tu "titulu"...:)

Ne bih rekla da postoji sredina sa puno Monika na ulici. Posebno ta sredina nije Balkan.

Monika je primer renesansne lepote sto je vanvremenski ideal...Kajli Minog je recimo trend, kao i vecina danasnjeg Holivuda dok je Monika zena za koju ce i kroz nekoliko vekova misliti da je lepa...isto kao sto su mislili i pre nekoliko vekova. Klasicno lice, figura i proporcija su estetski kvaliteti prihvaceni od Fidijinog vremena, preko renesanse sve do klasicizma. Nevolja je u tome sto sadasnji momenat diktira trend "politeizma lepote", kako je to pojasnio Umebrto Eko u svojoj knjizi Istorija lepote.

Za moj racun Monikina prethodnica i primer savrsene lepote je Ava Garner.

...Ostajem pri utisku da Monika pripada mediteranskom tipu lepote koji jeste siroko rasprostranjen...Iz moje perspektive, ima mnogo privlacnijih rasnih crnki klasicnih crta lica diljem planete, a posebno u mediteranskom pojasu (Liban, Turska, Maroko) i Indiji, no to je moj licni utisak i nista od navedenog ne cini Moniku Beluci manje lepom...

...Ava Gardner je tip koji se daleko redje srece, kako koloritno tako i kada je specificna morfologija lica u pitanju...Jedina zena iz javnog zivota koja pripada doslovno istom estetskom tipu, sa zelenim, mackastim pogledom ispod 'teskih' kapaka, a iznad fantasticnih jagodica, bila je Soraya Esfandiary Bakhtiari...Iz moje vizure, obe su specificnije kao estetski tip, sa istom etericnom, egzoticnom misticnoscu, raskosnom zenstvenoscu, klasicnom lepotom i posebnim drzanjem, koji odlikuju Moniku Beluci...

princess-soraya-princess-soraya-esfandiary-bakhtiari-16780189-340-460.jpg

A postoje te neke lijepe zene "za sva vremena"...a postoje i one koje gura šou biznis kao na primjer pomenuta Kajli,pa Kim Kardasijan,pa Britni Spirs,Dzenifer Eniston i slično...
Mislim,realno...po čemu je Britni sex simbol...ili ljepotica? Obična,prosječna,da prosječnija ne moze biti...Da se razumijemo,nisu one ruzne zene,ali nemaju nesto posebno što po meni mora da ima neko ko bi imao tu "titulu"...:)

To su prosečne žene... takvih po ulici ima koliko hoćeš... ali svi mi volimo da nam se zalepi ta etiketa, pa tako i one mučenice... Kim Kardijašin ima 0,5 m u nogama... to ne može biti lepo da je ja ne znam šta u pitanju... faca k'o faca zacementirana, ali daleko od toga da je ružna ili ispod Monike Beluči... meni je to taj tip lepote. Britni Spirs, prosečna faca, prosečna građa... Dženifer Eniston mi je žena čudne face, sa onim svojim primaknutim očima... i ne, nije lepa...

pre ih bilo manje bile vise karakterne... sad ih je bash mnogo
pa dobro ni te masovne se ne svidjaju svima
mada i danas su neke te karakterne u stvari

- - - - - - - - - -

znaci danas navedite mi tri koje su trenutno neke dive ili nesto

Mislis starlete? Soraja, Stanija i evo reicmo Ona neka pevaljka Karleusa :roll:

- - - - - - - - - -

Merlin Monro- za sva vremena!!!!
Brizit Bardo - takodje!

zivele plavuse :D

Back