Vize

• Začetnik teme Začetnik teme lmn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne traze svi isto,a znam da su austrijanci posebno zeznuti.Shengenska viza vazi za sve zemlje potpisnice shengena i sa njom moze putovati u sve zemlje za vreme trajanja vize,sa tim sto je ja mislim obavezno uci i izaci iz zemlje koja je odobrila vizu,a iz te zemlje posle moze prelaziti u druge i tako to.Da li ima sanse da dobije posetilacku vizu preko nekoga,odnosno da dobije garantno pismo iz neke druge zemlje?

postojala bi mozda sansa da dobije nemacku posetilacku, samo sto mislim da ni nemci nisu bolji od austrijanaca, ali to samo mozda :( a drugo resenje nazalost nemam

Ako mu je stalo da posto poto dodje kod tebe nek plati nekoj agenciji samo da mu daju vaucer za letovanje u grckoj i dobija grcku individualnu vizu bez muke,a posle se sredjujte gore. Jel si ti u Becu? Pozz

Da,cuo sam da to ide da se dogovori sa nekom agencijom pa preko njih da sredi vizu,ja sam bio u austriji ali tako sto sam uzeo shengen za drugu zemlju,previse austrijanci maltretiraju

Da li neko, ali sigurno, 100% zna, da li ja sa madjarskom Sengen vizom, iako nisam isao u madjarsku, mogu da udjem u Sloveniju? Dakle, da li je neophodno da makar na dan budem u Madjarskoj, ili mogu da idem diektno u Sloveniju?

Ovako studiram u Ceskoj.Imam tip vize D ,e sad na sajtu dijaspore pise da treba da uzimamo neke tranzitne vize?Kakve su to vize ,gde treba da ih uzmemo,koliko to kosta....???

Do mene je nedavno došla neka priča da studenti određenih fakulteta iz Vojvodine mogu besplatno (zvučalo mi je neverovatno:think:) na master studije u Beč ili Ljubljanu. Znam da ima dosta ljudi iz bivše YU u Beču pa me zanima da li neko može ovo da potvrdi ili demantira. Kakva su iskustva studenata u Beču, šta je sve potrebno ili bilo koja važna informacija je dobrodošla. :)

da li neko zna na koliko moze najvise meseci da se dobije viza za grcku,posto planiramo ja i moj decko da u maju odemo na neko grcko ostrvo da radimo celu sezonu,a ne znamo nista o postupku dobijanja vize i da li uopste postoji neka sansa da je dobijemo,a imamo garantno pismo?

Evo bas juce slusam da je Sarkozi uveo zakon da za dobijanje radne i boravisne vize u buduce stranci moraju da znaju bar bazu francuskog!!!
Za Italiju ne treba ,jos ali kakvi su ubrzo ce da slijede primjer komsija,tek toliko da komplikuju malo vise...

Ako se dobro secam 6. maja je 17 drzava EU donelo odluku o ukidanju naplacivanja 35 eura uz zahtev za vizu a do dan danas koliko sam cuo a i sam iskusio skoro sve zemlje od tih 17 i dalje uzimaju navedenih 35 eura,sta se dogodilo,predomislili se u medjuvremenu?

Nema logike da vize budu besplatne.To su malo lagali pred izbore,i nasi politicari i oni iz EU.Sve u cilju da ne pobede radikali.
Nigde vize u svetu gde postoje nisu besplatne.I ako su neke vize besplatne,kao sto je kod nas mislim rumunska i bugarska viza,to je zato sto se te vize malo i traze.
Kad neka zemlja izdaje vize,kao sto to rade zapadne ambasade u Srbiji,onda same ambasade moraju da uposle vise osoblja,a to neko mora platiti.
Kad nam budu ukinuli vize,onda ce i ti konzulati i ambasade da otpuste jedan broj nasih i stranih radnika,jer im vise nece biti potrebni.

Ako se dobro secam 6. maja je 17 drzava EU donelo odluku o ukidanju naplacivanja 35 eura uz zahtev za vizu a do dan danas koliko sam cuo a i sam iskusio skoro sve zemlje od tih 17 i dalje uzimaju navedenih 35 eura,sta se dogodilo,predomislili se u medjuvremenu?

Naplaćuje se i dalje naravno.
Zanima me, da li je neko vadio Italijansku vizu i kakva su iskustva?
Student sam, imam sve papire(i ranije Šengen vize) ali su me odbili u Mađarskoj(bez ikakvog razloga) pre 2 nedelje(i ubeležili u pasoš) pa se bojim da je uzaludno ići u Italijansku.
Šta vi mislite?

Back