Vize

• Začetnik teme Začetnik teme lmn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
z:dm:pozdrav za sve i ima jedno pitanje,,kakv je proces za dobijanje portugalske vize?decko mi je portugalac,,e sad mi planiramo da se vjencamo,,ovde kod mene,,koliko traje proces za dobijanje vize?i dali ja treba da znam portugalski,,ili to je nepotrebno?hvala unapred

Interesuje me jel neko zna dali postoji sansa da dobijem vizu, imam pozivno pismo od prijatelja koje je Englez, brine me jedino sto radim za ne vladinu organizaciju ali nisam prijavljena vec po ugovoru radim, jel ce mi to biti problem za turisticku vizu

HELP :) !!!

Novi uslov za boravak u Nemačkoj zbog braka
desk - 09. januar 2009. u 12.30
Osobe koje planiraju da se pridruže bračnom partneru u Nemačkoj moraće ubuduće da podnesu dokaz o položenom ispitu osnovnog poznavanja nemačkog jezika (nivo „A1”), objavljeno je na sajtu Gete instituta u Beogradu.

Kako je navedeno, Vlada Savezne Republike Nemačke izmenila je zakonske osnove viznog režima za spajanje porodice, odnosno boravak osoba čiji bračni partneri žive u toj zemlji.

Zainteresovani mogu da se informišu o prijavljivanju za polaganje ispita prekog Gete Instituta (Knez Mihilova 50) i Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca (Studentski trg 5) koji ima licencu za sprovođenje ispita.

„Start Dojč 1” je ispit kojim se utvrđuje stepen znanja nemačkog jezika prema skali definisanoj Zajedničkim evropskim referentnim okvirom, a „A1” označava sposobnost elementarne upotrebe jezika.

Ispit se sastoji iz individualnog pismenog dela, koji se sastoji od slušanja, čitanja i pisanja, kao i usmenog koji se polaže u grupi. (Tanjug)

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/14/56678/novi-uslov-za-boravak-u-nemackoj-zbog-braka.html

Od ponedeljka dozvola za ulazak bez vize preko interneta
nebojsa - 10. januar 2009. u 06.58
Putnici iz evropskih zemalja, Japana i još nekolicine država kojima nije potrebna američka viza moraće od ponedeljka da unapred preko interneta zatraže dozvolu za ulazak na američku teritoriju, podsetila je danas američka administracija.

Nazvan ESTA (Electronic System for Travel Authorization), zahtev za dozvolu za ulazak u SAD dostupan je na internetu još od 1. avgusta (https://esta.cbp.dhs.gov), a zamenjuje dosadašnji formular o podacima koji su putnici popunjavali u avionu.

„Zahtev je besplatan a dozvola se izdaje veoma brzo, gotovo odmah”, rekla je predstavnica odeljenja za unutrašnju bezbednost Ketlin Kraninger. Izdata dozvola važi dve godine, a od avgusta prošle godine više od 1,2 miliona putnika iz 35 zemalja već je dobilo tu dozvolu.

Gotovo 99 odsto zahteva dobije potvrdan odgovor, rekla je Kraninger, dodajući da SAD godišnje poseti između 16 i 20 miliona ljudi iz pomenutih zemalja.

U slučaju da budu odbijeni, putnici mogu da podnesu zahtev za vizu u jednoj od ambasada SAD.

Američka zvaničnica je rekla da će pogranične vlasti u početku biti tolerantne prema putnicima koji su zaboravili da zatraže dozvolu ulaska preko interneta. Ona je međutim, dodala da takvi putnici rizikuju da se duže zadrže na granici.

U formularu koji je dostupan na 22 jezika, budući posetilac SAD mora da navede uobičajene podatke kao što su broj pasoša, adresu, ali i da odgovori na pitanja među kojima je „Da li trgujete narkoticima i da li ste narkoman?” ili „Da li ste bili ili ste trenutno umešani i špijunske aktivnosti?”. (Beta)

http://www3.serbiancafe.com/lat/ves...zvola-za-ulazak-bez-vize-preko-interneta.html

Dobio sam slovenacku sengen vizu na pola godine i izgubio sam pasos. MOLIM VAS POMAGAJTE!!!! Sta treba da radim da bih ponovo dobio vizu? Jel' treba nesto da se placa i da li treba da prolazim svu proceduru koju sam vec prosao ili postoji neki drugi,kraci nacin jer ipak viza mi je vec bila odobrena. Unapred vam se zahvaljujem na pomoci!!!!

dakle, za mene vecito pitanje i misterija - italijanska viza? da li je neko u poslednjih godinu dana podnosio zahtev i sta je sve trebalo, kako je to proslo...? ako uzmem nemacku vizu (imam garantno pismo) da li mogu direktno odleteti u italiju? trebalo bi da sa sengenskom vizom jedne zemlje mozes ici u bilo koju...

Da li mi neko moze pomoci????Otputovala bih u Sloveniju u posetu rodjacima,imam garantno pismo,nisam zaposlena,roditelji bez stalnog zaposlenja.Kolike su mi sanse da dobijem vizu?Odgovaralo bi mi na mesec dana,posto mi nedelju dana nista ne znaci.Ako neko ima neki savet na koji nacin bih mogla da dobijem taj pecat......samo da ga dobijem.Cilj opravdava sredstva:heart::heart::heart::heart::heart:

Ja sa, danas trebao da dobijem visu za Cesku. Nezaposlen sam, ne studiram. Imao sam pozivno pismo i sve ostale papire i nisam dobio. Trazio sam turisticku na tri meseca. veoma mi je vazno da odem a oni su me odbili. Ne znam sta da radim. Zna li neko gde se najlakse moze dobiti shengen? Mozda je u nekoj ambasadi lakse dobitiili, neka agencija ili neka osoba moze da sredi. Kako bilo samo da odem u Prag. Da dobijem shengen na bilo koji nacin i to sto duze. jer mesec dana mi nista ne znaci. POMAGAJ TE. :worth:

moj problem nema veze sa vizom vec,ostavi me zena i mene i dvoje dece,moze li se nekako proterati iz italije.znam , i priznajem,svasta covek moze da cuje ali eto?

Da li neko zna koliko je vremenski potrebno da se dobije viza za Francusku? Hitno mi je, ali ne znam koliko je moguce izvaditi je za 10-tak dana? Inace u pitanju je turisticko putovanje, kod rodjaka.
Ako neko zna neka mi odgovori. Please... :)

Ja sa, danas trebao da dobijem visu za Cesku. Nezaposlen sam, ne studiram. Imao sam pozivno pismo i sve ostale papire i nisam dobio. Trazio sam turisticku na tri meseca. veoma mi je vazno da odem a oni su me odbili. Ne znam sta da radim. Zna li neko gde se najlakse moze dobiti shengen? Mozda je u nekoj ambasadi lakse dobitiili, neka agencija ili neka osoba moze da sredi. Kako bilo samo da odem u Prag. Da dobijem shengen na bilo koji nacin i to sto duze. jer mesec dana mi nista ne znaci. POMAGAJ TE. :worth:

Brate, kada nisi zaposlen i jos ne studiras tesko je da ces dobiti vizu i to jos "turisticka viza"

Bolje nadji nekog ko ce da ti obezbedi posao u belom svetu pa tako ces dobiti garant pismo:super:

Ali, kao sto i znas, sacekaj da se "ukidaju vize" pa pici svuda u EU bez granica i bez viza.:)

Pozdrav

Očigledno NEMA PRAVILA prijatelju.Ja sam bio kod Brata u Pragu početkom godine,imao sam samo kao ti pozivno pismo,nisam zaposlen,doduše imam stan na svom imenu,i dobio sam vizu i to na duži period nego što sam tražio ?? Iskreno bilo mi je svejedno hoću li je dobiti ili ne,valjda sam je zato i dobio....:amen: Sačekaj još par meseci,ako ti ne gori pod nogama...Pozdrav

Moj drug je pre par godina proputovao celu Evropu,ali je išao preko crkve (one varijante,baptistička,evangelistička,itd..)Nisu mu tražili ništa od papira,jer kada se radi o religiji,to je na zapadu SVETINJA....Raspitaj se da li još ima takvih varijanti,jer to je sigurno 99 %:ok::ok:

Dal' neko zna koliko kosta viza za Cesku?
ako imas novi pasos...ne kosta :neutral: ako imas stari verovatno je oko 35 eura...uostalom pogledaj na sajtu ambasade.

edit:

Zahtev za vizu se podnosi lično. Za gradjane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Moldavije, Rusije i Ukrajine vizna taksa iznosi 35evra. Za gradjane ostalih zemalja ona iznosi 60evra. Odredjene grupe gradjana su oslobodjene plaćanja takse.

http://www.mzv.cz/belgrade/sr/vize_i_aktuelnosti/viza_do_90_dana_1/bezvizni_rezim.html

Poslednja izmena:
Pomoc,
drug treba da ide u Svajcarsku u posetu rodbini na mesec dana.
Sada je u nedoumici sta treba od papira, sta se trazi, koliko para. Da li moze da kaze da ostaje 5 dana zbog para, jer ako bi rekao da ostaje svih mesec dana ispalo bi 1800e. Da li je bolje autobusom ili avionom. Hitno ako nije problem

Back