- Poruka
- 10.204
Немој ништа да ме питаш религијски на историји, спамујемо колеге историчаре другом науком...Чек, полако.... морам прво да те питам једно лично питање, ако хоћеш да одговориш.. Јел верујеш ти у Свету Тројицу?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Немој ништа да ме питаш религијски на историји, спамујемо колеге историчаре другом науком...Чек, полако.... морам прво да те питам једно лично питање, ако хоћеш да одговориш.. Јел верујеш ти у Свету Тројицу?
Ма не секирај се ти зс мене су њуди ауторитет које одаберем да за мене буду али заправо то је само Бог кад његова дела видим кроз људе онда им ветујем или не.Ovo ti nema apsolutno nikakve logike; sam si rekao da te ne interesuje ništa šta imam da kažem na tu temu. To samo po sebi znači da pozivaš na tuđe mišljenje tj. da želiš da čuješ nekog drugog.
Ovo što si sada napisao u suštoj je kontradikciji sa onim što si prethodno bio napisao. Ako je u celosti isključeno kao mogućnost da nešto rešim sam, kako očekuješ tačno da rešim sam?
Šta iz toga da se zaključi sem da si delimična reinkarnacija Hijeronima Volfa, jer ti zapravo ništa nikad i nigde ne valja i da ne postoji niti jedan jedini odgovor koji iko ikada može dati na ijedno pitanje?
Baš me zanima kojom sintaksičkom akrobacijom ćeš objasniti da u potpuno isto vreme želiš da čuješ drugoga, ali i ne želiš da čuješ drugog.![]()
Имамо једну слику која приказује предају императора Романа IV Диогена селџучком султану Алп-Арспану током битке код Манцикерта 1071.године
Pogledajte prilog 1551583
и на којој Турци Селџуци носе заставе са двоглавим орлом.
Занимљив детаљ који и не мора бити невјеродостојан како ће неки помислити. Према Филипу Хитију (овдје стр 434)
Pogledajte prilog 1551579
Мотив двоглавог орла су први користили Сумери, од њих преузели Вавилонци и Хетити, да би након три миленијума као амблем пихватили селџучки Турци који су се настанили у земљи Хетита и преко којих је стигао у Византију и касније на европске дворове.
Одговори му слободно.Немој ништа да ме питаш религијски на историји, спамујемо колеге историчаре другом науком...
Ок. Онда да такве ствари не помињемо овде.Немој ништа да ме питаш религијски на историји, спамујемо колеге историчаре другом науком...
Опет исто није реч о томе ко ваља ко не ваља Кал Дрого је поставио слику најдаље што смо стигли до сад то не значи да нећемо наћи још.![]()
@NickFreak da obrati pažnju na ovu objavu.
Ako već ne valjamo ni Rojalista ni ja, da vidimo da li sad ni Khal Drogo isto ne valja.
Ма верује чак је религијски баш добро поткован много боље од мене.Ок. Онда да такве ствари не помињемо овде.
Ок само сам питао то око Богородице и јереси, али није важно.Ма верује чак је религијски баш добро поткован много боље од мене.
Дођи на религију, па пробај са питањима, ту су и други религијаши...Ок. Онда да такве ствари не помињемо овде.
Постоје неки култови везани ду баш за Охридску епископију и фанариотску традицију везани су за Богородицу слично као у Шпанији или латинској Америци верунем да је на то мислио.Ок само сам питао то око Богородице и јереси, али није важно.
Ма не секирај се ти зс мене су њуди ауторитет које одаберем да за мене буду али заправо то је само Бог кад његова дела видим кроз људе онда им ветујем или не.
Но доћићемо до тога лскшим путем ако треба питаћу и ја човека и послсћу му снимак пошто је радио доста на Арапима , арапској имоерији и блиски исток сасвим сигурно да знс нешто о зом симболу.
Хералдика знамо да нихе постојала у ромејском царству али симболи како видимо јесу.
Нису ни сви хтишћани тетовирали кртове на челу.
уплићеш у оно што не можеш да решиш сам.
Ок, знам да постоје, мислио сам онако у схватању Исуса као Бога, имало би ту да се прича онако филозофски како неко може да роди Бога или коме се Исус обраћа са Опрости им оче не знају шта раде, итд. али у праву је @ИПХ ЗИЛОТ+ одвукли би тему на другу страну.Постоје неки култови везани ду баш за Охридску епископију и фанариотску традицију везани су за Богородицу слично као у Шпанији или латинској Америци верунем да је на то мислио.
Ајде...Ок само сам питао то око Богородице и јереси, али није важно.
ПА Бог тј Отац је у Њему - Сину, а и Син је у Оцу - Богу... Сам је у Себи што би се рекло грубо, иако је ван Себе у универзуму телесно...Ок, знам да постоје, мислио сам онако у схватању Исуса као Бога, имало би ту да се прича онако филозофски како неко може да роди Бога или коме се Исус обраћа са Опрости им оче не знају шта раде, итд. али у праву је @ИПХ ЗИЛОТ+ одвукли би тему на другу страну.
Опет исто није реч о томе ко ваља ко не ваља Кал Дрого је поставио слику најдаље што смо стигли до сад то не значи да нећемо наћи још.
Па није ово пијаца дасе око тако нечег дилујемо и договарамо.
Кал Дрого никад ни не инсистира нити набија неком унање у главу нити му сипа нити прогања нити се убеђује и расправља.
Он избаци шта мидли и покрепи и узми или остави.
Свакако сам похвалио његово додтигнуће ово је од првих застава Султаната Рума.
Занима ме истина али не од тебе!
најдаље што смо стигли до сад то не значи да нећемо наћи још.
Нисам ништа радикално променио мени је важнији детаљ да је Ромул Аугуст абдицирао и послао пурпурни плашт и инсигније у Константинопољ цару Зенону.Zašto misliš da se sekiram? Naprotiv, ako te je vratilo natrag na trasu stabilizacije i zdravog razuma, onda sam uspeo u onome što mi je bila namera.
Jedino ostaje nejasno da li je, nakon što si izrazio da hoćeš tuđe mišljenje a ne moje, ispunjen tvoj zahtev ili nije. Pošto su ti prethodne dve objave potpuno kontradiktorne. U pređašnjoj si napisao da si promenio svoje incijelno mišljenje i da se protiviš tome da čuješ stav nekog drugog forumaša:
Sad ovde iz ove objave ispada da si opet radikalno promenio mišljenje i da ipak hoćeš da čuješ drugoga?
Posle se ljutiš ako neko piše da ne razume šta pišeš, a menjaš stavove kontinuirano 180 stepeni iz objave u objavu ili preciznije puni krug od 360 stepeni tako da je jako teško pohvatati da li nešto hoćeš ili nećeš, jer je izuzetno nestalno.
Нисам, осетио сам да ће да ми пита за Тајну Свете Тројице у Јединству , то почетници обично желе да знају...Постоје неки култови везани ду баш за Охридску епископију и фанариотску традицију везани су за Богородицу слично као у Шпанији или латинској Америци верунем да је на то мислио.
Нисам ништа радикално променио мени је важнији детаљ да је Ромул Аугуст абдицирао и послао пурпурни плашт и инсигније у Константинопољ цару Зенону.
То око двоглавог орла је теби било најбитније мени заправо не.
И да је тачно тај датум месец септембар 476. Јероним Вулф узео ксо пад Рима што није.
Међутим верујем да је човек нешто знао о томе.
Даље око људи доведеш њих 100 и рећиће шта се до сад сазнало ја то знам ако имаш неког ко зна шта че се сазнати и открити у ближој или даљој будућности ти га доведи!
Истина умеш јако да ме изнервираш али не уживам у томе да иког вређам.
Исто тако реагујем кад неко други почне неког да вређа неосновано по мом мишљењу.
То око двоглавог орла је теби било најбитније мени заправо не.
Он је образован дечко и у погледу православља него Зилоти су временом добили мало строжију аконотацију па неко помисли да је неки оружани покрет.Нисам, осетио сам да ће да ми пита за Тајну Свете Тројице у Јединству , то почетници обично желе да знају...
Ма опуштено брате, и треба ''одређени'' да се плаше ''милитари'' зилота, ако мисле да је ''све једно'' у православљу...Он је образован дечко и у погледу православља него Зилоти су временом добили мало строжију аконотацију па неко помисли да је неки оружани покрет.![]()
Добро Кал Дрого је стигао до 11. века пре Комнена и Палеолога. Палеолози потичу из западног Рима а Комнени су по Дукљанину Кумани он каже Алексеј Куман.Nije uopšte pitanje da li je najbitnije ili ne. Može biti malo, mnogo ili nimalo nebitno. Pitanje je samo koliko je tačno.
Šta ima da replicirano objavama koje su tačne ili sa kojima se slažem, kada nema ništa na to da se kaže. Naravno da ću izdvojiti samo ono što je netačno i to nema nikakve veze da li je suština tvoje objave ili krajnje efemerno.
Jednostavno, to što je rečeno je nebuloza potpuna. Ja reagujem najnormalnije kada postoje neka nova istraživanja ili kad postoje nekakve nove teze. O tome se ovde ne radi. Radi se o tome da je to notorna glupost i porazno je misliti da tu ima nečeg iz prostog razloga što je to bukvalno na nivou tvrdnje da je nekoliko decenija nakon ubistva Karađorđa Kneževina Srbija uvela Hej, Sloveni kao državnu himnu.
A posebno je porazno zato što mislim da bi to svaki ispodprosečni forumaš ovde trebalo potpuno nedvosmisleno da prepozna kao propust koji se provukao Roju zato što nije previše razmišljao o tome. Bukvalno svako ko je normalan bi otišao makar na Gugl da pogleda neke stvari i zaključio da se radi o tome, posebno kada vidi da taj Roj nije nikakav istraživač koji se nešto specifično bavio V vekom i ako pogleda šta su njegova polja interesovanja. On radi na Fakultetu političkih nauka i predaje sisteme uprave, pisao je članke o Arapskom proleću i razmatra savremenu politiku Teksasa, SAD i Bliskog istoka. Dakle, na kec bi trebalo da bude jasno da se radi o greški i bukvalno svako, dakle ponavljam svako, ne mora ni istoričar da bude dovoljno je da ima neke elementarne heuristične sposobnosti i da ga zanimaju činjenice, na kec bi trebalo da je u stanju da pomenuto zaključi bez apsolutno ičijeg skretanja pažnje.
Umesto toga, imamo opet sličnu situaciju kao sa Teodorikom, gehom Italije. A da bude stvar još i najgora, ti se doslovno ljutiš što te neko ispravlja, iako bi bukvalno svako normalan na celom svetu bio zahvalan. Posebno zato što ti je skrenuta pažnja na nešto što je netačno i onda to znači da ti u budućnosti nećeš biti doveden u neprijatnu situaciju pred nekim drugim da ne ponoviš isto, zato što će ti se mnogi za takve stvari i doslovno smejati u lice.
Тако је. Помиње се само орао. Али се на основу сачуваних материјалних извора који се односе на тему одевања на ромејском двору може претпоставити да се ипак мислило на двоглавог орла.Nešto mi se čini da sam kod Acovića pročitao da kod pseudo-Kodina (kao i mnogo drugde) nije najjasnije kad je reč o dvoglavom ili jednoglavom orlu, jer nije precizirano?
Истина умеш јако да ме изнервираш али не уживам у томе да иког вређам.
Исто тако реагујем кад неко други почне неког да вређа неосновано по мом мишљењу.