Vidim kako manipulise tobom. Zao mi je jer ti si dobra dusa i ne zasluzujes to, nema nikakve potrebe da postujes tog mamlaza.
Sto se istorije tice, evo prostog pitanja za tebe, u periodu 9-11 vek u oceni starosedelastva Slovena su jednodusni i Arapi i severni Sloveni i rimske Pape.
Niko apsolutno niko od ostalih izvora nije pisao o bilo kakvoj migraciji.
Imamo Gota Jordanesa koji je rekao da su Sloveni Veneti, Simokatu koji je rekao da su Dacani, evo Nice molim te reci mi na cemu bi se sastojala teorija o migraciji ako bi smo posmtrali samo rano srednjevekovne izvore?
Ко манипулише са мном?
Зашто бих читао историју уопште ако може неко да ми каже шта је било?
Симоката говори да су Гети не Дачани и не треба то бркати ако ниси Румун.
Извори постоје на другој теми нема их пуно али има да су Словени прешли Дунав.
На супрот томе нема ни једног податка да су се Словени населили у Подунавље.
Према Прокопију и Јорданесу воде порекло од древног народа и ни један ни други не бележе њихове миграције сем преко Дунава.
Ја не видим никакав проблем у томе ја још живим у прадомовини преко Дунава као и сви пречански Срби.
Свакако да их је било и пеко Дунава али не у виду колектива.
Међутим ако неко жели да докаже нисам то видео осим Прешута а има их сигурно још да су Словени Гети тиме и њихов огранак Трибали што се може доказати само као Срби не као Словени јер таквих података немамо
Али да би се о томе расправљало треба написати више дела на ту тему и усмерити се на то.
Начин на који то раде ови алтернативци је поједине цитате које одговарају томе прихватити а све који не прогласити фалсификатом. Прешут је успео нешто да напише на научним основама не одбацујући ништа па ни Порфирогенита.
Ако посматраш метафизички ствари да оне поседују свој разлог нису случајности имаш таквих примера код Срба јер су око Сирмиума , Солуна Сервонгордона или Гордона који је престоница Фригијаца најстаријег народа према Египћанима према Херодоту са Балкана.
.
Што је најважније око тог Гордона је да се ту налазио легендарни чвор који према пророчанству ко развеже владаће Азијом и то је урадио Александар Македонски у Гордону
Исти ће се звати Сервонгордон српска епископија у 7. веку.
Што се тиче манипулације не знам ко теби паље поруке али ни са једним од ових постова које сам написао се та особа не би сложила.
Све што треба урадити читати и писати неће се историја променити на форуму крстарица али алтернативци у које и ја спадам налазе да је то мукотрпан посао и да је лакше спиновати мењати наратив оспорити доказати да је нешто нетачно али без одговора шта је тачно и како је заиста било?
Ја више видим ту политичку борбу према елитама који греше сли за то што греше хсјде да их оборимо па као комунисти напипемо АВНОЈску историју преко биологије кретањем гена и митохондрија.
Да постоји српски , хрватски , румунски , бугарски ген па да видимо који је нЈстарији а што Е ра групација носиоца тог гена могла звати Масагети или можда Паштуни или Курди нема везе све су то прасрби.