cizmice
Buduća legenda
- Poruka
- 35.831
Kako li su samo inteligentni ovi... skinheads-i
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prvo, da li mislite da visoko čelo kod osobe pokazuje natprosečnu inteligenciju? Ako je odgovor potvrdan da li to važi uvek? Ne znam da li su rađena neka istraživanja na tu temu, baš me zanima.
Drugo, šta mu ot uopšte dođe visoko čelo? Ranije sam mislio da znam, ali sam onda u razgovoru sa nekim ljudima shvatio da oni drugačije gledaju. Da li je visoko čelo kad meriš lenjirom pa ispadne par centimetara ( ala dr Jack Shepard iz serije Lost mi prvi pada na um ) ili se gleda nešto drugo ( recimo da počinje od kose visoko )? I da li pojam visoko čelo ima veze sa pojmom veliko čelo.
Evo jedne teme za one koje zanima fiziognomika, analiza lica i slično...

... ne, nego su mu leđa sve dlakavija i dlakavija
Meni se čini da su inteligenciju povezivali i sa veličinom uveta... što veće uvo, to je inteligentniji čovjek... a pretpostavljam da je podjednako tačno kao i ovo iz uvodnog posta
. Špijunčina jedna
.

... ne, nego su mu leđa sve dlakavija i dlakavija
Meni se čini da su inteligenciju povezivali i sa veličinom uveta... što veće uvo, to je inteligentniji čovjek... a pretpostavljam da je podjednako tačno kao i ovo iz uvodnog posta
Sta mu to znaci?

Tvoja poslednja recenica naravno da vazi, ali vrlo moguce da se ta konstelacija odrazava i na strukturu kostiju, ili ovako - genetski potencija se odrazava na odnos neurona i strukturu kostiju.
Samo nagadjam, da se razumemo...nemojte da krenete da me pljujete da je ovo sto pricam nenaucno jer sam sasvim svestan toga![]()

Ne mora da znaci jer celo nije jedini pokazatelj inteligencije...
I dalje verujem da postoji neka veza...Mene nekako najviše zanima socijalna inteligencija. Jednom sam slušala o tome na TV-u. Tada je jedan član Mense rekao da ljudi sa visokim IQ nisu obdareni i socijanom inteligencijom, prosto su neprilagodljivi zato što su nenametljivi i nisu spremni na odnose koji nisu fer plej.
Pa misli i ideje i dolaze odatleI dalje verujem da postoji neka veza...
marixa, ovi clanovi Mense koje ja znam ( kao i drugi vrlo inteligentni ljudi koji nemaju tu clansku kartu ) su prilicno socijalizovani...tako da je to mozda malo i predrasuda...ne znam.
. Ovo sam zaista čula, zanimalo me je šta još neko misli o tome
. Prosto bi mi bilo žao da neka osoba koja je veoma inteligentna ima problem uklapanja u sredinu
. Lepo je znati upotrebiti svoju inteligenciju a ne ne znati šta sa njom
.Dobro, u pravu si, mi smo uopšte skloni uopštavanju. Ovo sam zaista čula, zanimalo me je šta još neko misli o tome
. Prosto bi mi bilo žao da neka osoba koja je veoma inteligentna ima problem uklapanja u sredinu
. Lepo je znati upotrebiti svoju inteligenciju a ne ne znati šta sa njom
.
Zavisi da l je osoba introvertna ili ekstrovertna, to je valjda i ( barem donekle ) urodjeno...a da l je to povezano sa inteligencijom nek kazu znalci...