Visina :'(

Твој пост је неко пријавио, не знам ко, нисам ја обрисала.
А коментар корисника ''Повисок'' је био увредљив и лично сам га обрисала.

hahaha POVISOK...

btw pivosok je moj odbegli anxiozni pacijent sa pdf bodibilding..... Vidim da sad poceo da zari i pali i ovde hehe, verovatno me prati pa je zato ovde....Sta ces , tako je kad zaboravim da ih zakljucam uvece :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ma dobar je pivosok, nije los, samo da mu osvestim sliku o sebi da i on vredi i da ne treba da mrzi sportiste i svakog ko izgleda bolje od njega :mrgreen:

Da se ubacim i ja :D

Evo imam ja 18 godina, 175.... Tu sam negde, mozda i najmanji u odeljenju. Ali meni bre nista ne fali, nema razloga da se nerviras. Bio sam u potpuno istoj situaciji i nikad mi nije smetalo. Devojke tek nisu problem, srecom i one su malecke, a i ne vole bas konjine koji su pre sifonjeri nego ljudi. Veruj mi na rec :D

a koji je problem i ako je devojka visoka a momak manji i obrnuto

Osuda okoline tj onih koji ne mogu da je imaju pa ti onda traze prvu manu.

Poljuljano samopouzdanje otvaraca teme u sebe.

Potreba da se konformira u neke "socijalno prihvatljive" norme, "normalnosti" a tu po njegovom krivom misljenju mala visina nije dobra, nije vredna....

Stid usled lose formiranih sistema vrednosti.

Mora da jaca svoju licnost kako bi to prihvatio kao nesto najnormlanije, kao i sve drugo u zivotu.

Osuda okoline tj onih koji ne mogu da je imaju pa ti onda traze prvu manu.

Poljuljano samopouzdanje otvaraca teme u sebe.

Potreba da se konformira u neke "socijalno prihvatljive" norme, "normalnosti" a tu po njegovom krivom misljenju mala visina nije dobra, nije vredna....

Stid usled lose formiranih sistema vrednosti.

Mora da jaca svoju licnost kako bi to prihvatio kao nesto najnormlanije, kao i sve drugo u zivotu.

Bas tako. Nikad mi nije bilo jasno zasto ljudi toliko brinu sta neko drugi misli. Uglavnom oni koji vredjaju su ljubomorni. Kada kazu nekom streberu, ljubomorni su sto on ima ocene i bice nesto u zivotu.

Bas tako. Nikad mi nije bilo jasno zasto ljudi toliko brinu sta neko drugi misli. Uglavnom oni koji vredjaju su ljubomorni. Kada kazu nekom streberu, ljubomorni su sto on ima ocene i bice nesto u zivotu.

HAha, bravo.....

Vidis ja sam bio losiji djak u osnovnoj, nebitno zasto, necu sad o tome, bio mi je tezak period, ali u srednjoj sam bio jedan od najboljih.....Cak toliko dobar da ti ljubomorni nisu imali srca da me zovu streber, jer je prosto IQ moja i imaginacija izvirala , ali su me zato zvali "naucnik" :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

E sad, najveca fora je sto se meni to zapravo i svidjalo :heart: :D:D:D:D:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf: to mi je bilo kao ohrabrenej da vredim haha, a oni su to dozivljavali kao da su me zajebali, uvredili, snizili pa da ne odskacem od njih :hahaha::hahaha::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

I lepo njima, lepo meni.....

Secam se svoje razredne kako se izbezumila kada je prvi put to cula - :eek::eek::eek: HAJDE NEKA USTANE TAJ DA VIDIM KOGA TO NAZIVATE "NAUCNIKOM" :rotf::rotf::hahaha::hahaha:

Ruku na srce, ono sto me je zanimalo nisam ucio puno, i briljirao sam, ali ono sto me nije zanimalo, bio sam onako , ne bas uspesan...:mrgreen: Pogotovo u cetvrtoj godini srednje kada sam mislio da cu biti muzicka zvezda :mrgreen:

Eeeeeee, takvi su me zezali, ali sada kada me vide u kolima, sa aktovkom, sako, odelo, cipele, ovo ono.....Eeeeeeeee sve imneka tuga na licu hahahha....

Sad je konacno moje vreme da ih zezam buaaaaaaaaaaaaaaaaa :mrgreen:
Mozda sam ja bio streber, ali oni sada strebera sluze raznim uslugama i potcinjeni su ! :mrgreen:

Bilo da su veliki ili mali :mrgreen:

Bitno ej ono sto imas u glavi :mrgreen:

Tako da deco - UCITE, STA DA VAM KAZEM, nije vazno koliko ste visoki. :klap::hvala:

Ovde se najvise radi o mladim ljudima u razvoju.... Ljude koji nisu imali jak oslonac u porodicu i nisu izgradili cvrstu licnost.
Takvi ljudi su nesigurni, i njihov najveci strah je da ne budu odbaceni iz vrsnjacke grupe.....To je za njih nesto najuzasnije sto im se moze dogoditi.....
Zbog toga oni naprosto svim silama zele da se konfrontiraju (uklope) u bilo koji sistem vrednosti koji vlada unutar neke subkulture ili vrsnjacke grupe kojoj nastoje da pripadaju.

Primetices sigurno da oni ne gledaju bas univerzalno sta ko misli, nego sta ko misli iz odredjene grupe/miljea/drustva/subkulture......

Posto sam ja ujedno i muzicar a i sportista (amater) mogu ti navesti npr zanimljive primere koje sam gooodinama proucavao..... Metalac ne sme da nikako ali nikako osisa kosu, a sportista ne sme da ima mali stomacic, to je smak sveta.... neka ima 10 keca u skoli , to je ok, ali ako nema trbusnjake - NJEGOV ZIVOT NEMA SMISLA I NE MOZE BITI SRECAN.

Ovo su ti npr neki generalizovani primeri gde se vidi njima je vazno samo misljenje odr. grupe.

I moze se reci da je ovakvo razmisljanje normalno u pubertetu i razvoju jedne licnosti,....Problem nastaje kada je vreme proslo a osoba i dalje robuje nekim svojim obrascima misljenja kojih se nije resila na zadovoljavajuc nacin kada je bilo vreme predvidjeno za to.

A srz tvog pitanja je - ZATO STO ZELE DA BUDU PRIHVACENI. Zele da dobiju potvrdu da su ispunili "kriterijume" koje nalaze ta grupa/subkultura, i onda su spokojni jer misle da su sada deo necega, nisu vise sami.

KAda si prihvacen, izgradio si odr.identitet, ne lutas vise, zna sko si, cemu pripadas, sta treba da radis, sta treba da nosis, kako trebas da se ponasas.Onda ti je sve lako, jer samo sledis alfa muzjake i zenke....

Zamisli da si jedinstven (a ljudi i jesu napravljeni da budu jedinstveni a ne ukalupljeni) i da si "on your own" , odjednom ti se otvaraju neogranicene mogucnosti sta mozes da radis , kako da se ponasas, sta da nosis, gde da ides, u cemu da ucestvujes, sta da imas........
E nekom ovo predstavlja problem i strah - JAooooo a sta da uradim? Mnogo je lakse slediti i prepustiti se da te reka nosi, a ne da plivas uzvodno, a jos si los plivac....

Ovo je isto kao sto je nekim zenama napor da izaberu izmedju 3 vrste cipela koje im se svidjaju - mucice se ali ce izabrati.....E sad zamislite da im se svidja 40 pari cipela?????
Postace nervozne, nesigurne, neodlucne, depresivne, pa pogobu koji par kupiti, jao ja ne znam sta zelim.....

Ovi koji su jaki i ne brinu sta drugi misli, suocavaju se svakog dana sa odredjenim frustracijama, ako ih to dotice, ako ne onda im je dosadno da stalno slusaju iste price, ali opet, hajde da se zapitamo, koliko mozemo izdrzati, gde nam je crta? neko pukne pre, neko kasnije.....

nego da ne pisem ja mnogo, a da nema direktno veze sa zdravljem, hehe, da me ne banuju zbog spama ove simpaticne moderatorke ovde :lol::lol::lol:

HAha, bravo.....

Da se razumemo, nisam ja taj streber, ja sam onaj koji ih naziva streberom. Samo sto kod mene razlog nije ljubomora, nego ima tih par uobrazenih strebera, pa kad svi kolektivno bezimo tih par se izdrkavaju na nas, a pored toga nece da pobegnu. A tek kad su redari xD A s druge strane ima lik koji ima sve petice, ali njemu nikada nisam rekao da je streber. Skroz je ok :P

A i treba da te banuju, samo spamujes :P

Tvoje sam godiste.... Vezbam vise od 2 godine..... Prvih godinu dana sam cepao stalno zgibove, trbusnjake, sklekove, propadanja i ostalo....
Pre upisa u srednju skolu bio sam visok 165cm....
Kada sam se upisao krenuo sam u teretanu....
Posle godinu dana redovne posete teretane (3 puta nedeljno) na upisu u 2. godinu sam bio visok 180cm....
Hocu da ti kazem da vezbanje ne moze nikako da ti uspori rast, sta vise, moze da ti pomogne da ti se telo bolje razvija tj, da imas pravu kicmu i sira ramena (a ne ona povijena u napred).....
Samo vezbaj i srecno ....
Ako imas neka pitanja slobodno mi posalji pp....
Btw meni su svi u porodici visoki oko 170 cm, a ja sam ih zeznuo :D ....
I jos nesto da kazem.... Kad sam bio mali stalno su mi govorili pij mleko da porastes, kao zdravo je i to.... Ja sam prestao da pijem mleko pre 3 godine (popijem ga mozda 1 u mesecu) i i dalje rastem....

Tvoje sam godiste.... Vezbam vise od 2 godine..... Prvih godinu dana sam cepao stalno zgibove, trbusnjake, sklekove, propadanja i ostalo....
Pre upisa u srednju skolu bio sam visok 165cm....
Kada sam se upisao krenuo sam u teretanu....
Posle godinu dana redovne posete teretane (3 puta nedeljno) na upisu u 2. godinu sam bio visok 180cm....
Hocu da ti kazem da vezbanje ne moze nikako da ti uspori rast, sta vise, moze da ti pomogne da ti se telo bolje razvija tj, da imas pravu kicmu i sira ramena (a ne ona povijena u napred).....
Samo vezbaj i srecno ....
Ako imas neka pitanja slobodno mi posalji pp....
Btw meni su svi u porodici visoki oko 170 cm, a ja sam ih zeznuo :D ....
I jos nesto da kazem.... Kad sam bio mali stalno su mi govorili pij mleko da porastes, kao zdravo je i to.... Ja sam prestao da pijem mleko pre 3 godine (popijem ga mozda 1 u mesecu) i i dalje rastem....

Eto ja pricam, ali ljudi dzabe to, ljudi se uhvate za samo 1 los primer koji je sticajem okolnosti takav, a npr ovakav slucaj kao tvoj nece da uvaze i da zapamte, tj ne samo tvoj nego 50 ovakvih ne shvate ozbiljno a kada vide 1 strasan, e to upamte odmah i preseku se i zastrase.....

svakako vise necu nijednu cigaru ni da pogledam...jbt koji sam kreten ne znam sta mi je to trebalo,,,ali nisam se navukao i onako nemam neku zelju za cigarama samo sam to radio da ispadnem mangup u drustvu...a od cigara nisam mogao ni da jedem sav sam se osusio...

svakako vise necu nijednu cigaru ni da pogledam...jbt koji sam kreten ne znam sta mi je to trebalo,,,ali nisam se navukao i onako nemam neku zelju za cigarama samo sam to radio da ispadnem mangup u drustvu...a od cigara nisam mogao ni da jedem sav sam se osusio...
Ma koji ce ti **** cigare?!? Mangup mozes ispasti na mnogo nacina..... :kafa:

Znam da je stara tema,ali imam jedno pitanje :)

Visok sam oko 161 i imam 14 godina....Tata mi je visok oko 180,a mama 165.Treniram kosarku duze vreme i plasim se da necu preci 175 ili tako nesto,a kosarku bas dobro igram.U Teretanu ne idem naravno jos,mada to verovatno nema veze,i sve se plasim da necu imati onaj period kad naglo izrastes vec da cu malo po malo rasti i biti oko 170-174...Nekako mi se tako cini zbog nekih gluposti,npr dlake na nogama su pocele da mi rastu,na rukama,malo su brkovi poceli i tako neke glupost...Sta vi mislite da li mogu da dostignem oko 185 ?

def su ljudi postali nesigurniji i za svaki trip misle da postoji lek..na neke nebitne stvari se oslanjaju koje im daju pogresne osecaje sigurnosti..i onda misle da je kesh na pr resenje..umesto da su radili na sebi i mentalnom sklopu zanemarili bi bilo kakve tzv nedostatke

Znam da je stara tema,ali imam jedno pitanje :)

Visok sam oko 161 i imam 14 godina....Tata mi je visok oko 180,a mama 165.Treniram kosarku duze vreme i plasim se da necu preci 175 ili tako nesto,a kosarku bas dobro igram.U Teretanu ne idem naravno jos,mada to verovatno nema veze,i sve se plasim da necu imati onaj period kad naglo izrastes vec da cu malo po malo rasti i biti oko 170-174...Nekako mi se tako cini zbog nekih gluposti,npr dlake na nogama su pocele da mi rastu,na rukama,malo su brkovi poceli i tako neke glupost...Sta vi mislite da li mogu da dostignem oko 185 ?
То ти нико не може рећи, али ако ти је баш стало до тога имаш терапију хормоном раста, мада ти то неће покрити здравствено осигурање, већ плаћаш из властитог џепа, негде сам, пре не више од годину, две, прочитао да је између 1к и 2к евра месечно, при чему важи да је месечни раст око 1цм, а терапија се даје инјекцијама два, ређе једанпут недељно.

То ти нико не може рећи, али ако ти је баш стало до тога имаш терапију хормоном раста, мада ти то неће покрити здравствено осигурање, већ плаћаш из властитог џепа, негде сам, пре не више од годину, две, прочитао да је између 1к и 2к евра месечно, при чему важи да је месечни раст око 1цм, а терапија се даје инјекцијама два, ређе једанпут недељно.

То му ни не треба,тек му је 14 година,а расте се до 19-20 године. Има довољно времена да израсте. Ја сам у 7.разреду био отприлике те висине,а нисам остао на њој или на пар цм више. Опусти се и уживај. ;)

То му ни не треба,тек му је 14 година,а расте се до 19-20 године. Има довољно времена да израсте. Ја сам у 7.разреду био отприлике те висине,а нисам остао на њој или на пар цм више. Опусти се и уживај. ;)
Уколико са 17 не пређе 175 све остало за огромну већину случајева је залудно надање бар ако је циљ 185.
И наравно...

Не треба бежати од могућности.

:) Ja se licno ne bih igrao sa hormonima... sta fali 175 :)
Не фали мени ништа са 198.
Та терапија хормоном раста стара је преко пола века, спроводила се хормоном раста телади(бтв сви хормони раста и други хормони жлезда с унутрашњим лучењем код сисара су исти, само што остану неке примесе супстанци карактеристичних за животињу из које ,,цеде" хормоне, макар то био и инсулин у своје време) и била је својевремено баснословно скупа, а данас је у питању хумани хормон раста добијен у чистој култури ткива, такорећи неком врастом генетског инжењеринга и није баш да је џабе, али је ипак доступна.
Ништа није опаснија него када се дијабетичари допингују инсулином.

Не фали мени ништа са 198.
Та терапија хормоном раста стара је преко пола века, спроводила се хормоном раста телади(бтв сви хормони раста и други хормони жлезда с унутрашњим лучењем код сисара су исти, само што остану неке примесе супстанци карактеристичних за животињу из које ,,цеде" хормоне, макар то био и инсулин у своје време) и била је својевремено баснословно скупа, а данас је у питању хумани хормон раста добијен у чистој култури ткива, такорећи неком врастом генетског инжењеринга и није баш да је џабе, али је ипак доступна.
Ништа није опаснија него када се дијабетичари допингују инсулином.

mislim da nije potpuno identican, nego se razlikuje u nekoliko aminokiselinskih ostataka, ali nisam siguran. o kakvim ti primesama govoris?
by the way, reci da je potpuno bezopasno je malo neodgovorno. jesi li cuo za akromegaliju?

Back