Visa Medicinska?

E, malo pre sam videla da si pisala i na temi za FASPER, samo da znas, i ja sam to htela, dvoumila se izmedju tog i Vishe, al' sam eto, ovo odluchila... (:

Mislim da mozhe, ali da morash onda 2 puta platiti po 5000 din... Predlazem ti da isto odes prvi dan na konkurs, pa pitas, pa ako moze da se prijavis za oba.

I mene hvata panika. :besna:

Dokle si ti stigla sa uchenjem?

Ja i dalje vise zelim FASPER ali istog dana je prijemni i visa pa nesmem da rizikujem,sta ako ne upadnem :(...

Danas cu da zovem skolu da vidim da li ce nesto da ma kazu...

Pa trecu god.znam najbolje,drugu :dash:,a prvu necu ni da ucim....:besna:

Ko je koga degraduliso?
Nisam primetila da se iko ponasao malogradjanski!

I da 80 posto kolega sa faksa je iz novog sada ,bas kao i ja,i nije mi jasno zasto je to vazno?:dontunderstand:

Toliko o kompleksima

Ti si devojko nepismena ili nesto gore... ako nisi shvatila sta je receno u tekstu, pitaj nekoga da ti prevede na tebi razumljiv jezik...

Ti ocigledno ne da nista nisi shvatila... nego...

Komplekse nemam(kako fizicke, tako i psiholoske prirode inace ne bih mogla da radim posao koji radim) i bas iz tog razloga sam se i javila na temu... Ja sam svoj faks zavrsila i imam stalni posao sa kojim sam vrlo zadovoljna... a studije dalje nastavljam od jeseni.:super:

Iako nisi pitala...

Tako da ti ni ta pretpostavka nije na mestu.

Molim te ako ne mozes da razgovaras bez prepiranja(alternativa tome jeste da pitas da ti se obrazlozi ono sto nisi razumela) i vredjanja(alternativa tome jeste ponovni skraceni kurs lepog vaspitanja kod svojih ili tudjih roditelja), nemoj onda ni da postujes...

Ipak treba ispostovati civilizacijski nivo.

I da, i ja sam iz Novog Sada. :zcepanje:

Pozdrav!

Cao! Ja zelim da pokusam da upisem Visu medicinsku skolu u Zemunu, ove godine. Da li neko moze da mi ukratko kaze nesto o tome?
Npr, da li su testovi isti za sve smerove, s obzirom da se za sve smerove polaze biologija. I da li mogu da konkurisem za vise smerova? Nadam se da ce mi neko odgovoriti. Unapred zahvalna. :))

Zdravo svima.Zelim da upisem ove godine medicinski fakultet u Kragujevcu,semer strukovni terapeut.Studije traju tri godine,pa bih htela da vas pitam da li znate da li posle toga postoji neka specijalizacija?Nesto sam citala da ima nesto u Beogradu,ali je neko napisao da u Bg-u traje 2 godine,a na ostalim jednu godinu,pa mi nije jasno...Ako bilo sta znate o ovome bice mi do pomoci.Hvala

može pitanjce :)
ja studiram za višu medicinsku sestru u Zagrebu. Sad sam druga godina i tjela bi da se prebacim sad zadnju godinu u Beograd. Kolko sam vidjela po nekom vasem planu i programu imamo skoro isti raspored kolegija po sesmestrima. Jel ima tko da mi kaze kakve informacije s tog fakulteta u BG'u , tipa cjena školarine, kako i gde se obavlja praksa i bas me zanima kakve su uniforme kod vas? za VMS? kod nas su tamno plave sa bjelim obrubima :)
bila bi zahvalna za bilo kakvu informaciju

LP iz Hrvatske, Maja

Cena je 72.ooo dinara za nase studente, ne bih stvarno znala da li i za tebe iz Hrvatske. Praksa se obavlja... pa, evo, ja sam prva godina, do sada smo imali na vojno-medicinkoj akademiji, po domovima zdravlja, nekim bolnicama... Uniforme su cisto bele. :) Ti slobodno pitaj sta te jos zanimala, pa da ti odgovorim, jer mi ovako nista ne pada na pamet... :)

Ja sam kupila... E, pa sada... Ako si nesigurna (kao ja) moze da ti pomogne, iako ima mnogo pitanja na koja ne mozes da odogovoris jer su po knjigama za Gimnazije (pogotovo genetika)... Mislim da bi trebala na to da skrenem (ili ti kada kupujes) pogled profesorici na to... Inace je okej, za proveru naucenog. Samo sto pitanja na prijemnom su mnogo laksa od tih, ali od viska glava ne boli... ;)

Ja sam krenula druge nedelje juna, i ucila sam svaki dan, puno, i upala na budzet.
Ja mislim da je dovoljno da krenes u maju, i da uspes za jednu nedelju da naucis jednu knjigu i dalje ide ponavljanje non stop.
Verovatno ce ti to zvucati sokantno, ali na kraju se uvek od juna krece, kada su upitanju skole gde je jedan predmet za polaganje. Ja mislim da je bolje tako, jer ako pocnes sada, pola stvari ces zaboraviti da prijemnog, sem ako ne ponavljas skoror svaki dan, a veruj mi, za to se bas i nema vremena u cetvrtoh godini (bar u cetvrtoj godini gimnazije nije bilo, hehe)... Uglavnom, najbolje je dobro da ispaniras i da se DRZIS tog plana. Uci sve, sem onih eksperimenata na zivotinjama, a kod lekovitog bilja napravi spisak koja se biljka za sta koristi, nista vise. :)

Znam da je tema Visa med. ali sam videla da ste pisali i o Med. faxu u NS, smer organizator zdr, nege... Znam sigurno da je priznat, ali nije mi bas najjasnije sta tacno radim sa tim... Ja zavrsavam srednju medicinsku, opsti smer, i sta bih mogla da radim sa tom srednjom i tim fakultetom i kakva je otprilike plata? Priblizna plati glavne sestre ili..? I da li sa tim mogu da predajem u med. skoli?

I da, ne postoj informator, samo informacija da se uci iz sve tri knjige biologije za srednju medicinsku. To je to, nema neke nauke. Mozes naci neke testove iz biologije po netu, ali nista ti toliko nece pomoci, koliko ucenje... :)

Back