Visa Medicinska?

Ja bash chitam ovde, do sada nije bilo nikog ko ide u vishu pa da napishe kako je..
Mene bash zanima da li je teshko? Iako, nekako mislim da mi posle prirodno-matematichkog smera u Gimnaziji nishta nece biti teshko. :mrgreen:

Na medicinskom fakultetu u Novom Sadu je otvoren novi smer-osnovne akademske studije fizioterapije(4-ogodisnje studije)......Prvi studenti ce se upisati u septembru(drugi rok),jer su tek sad dobili akreditaciju za neke smerove....Verovatno ce oni koji zavrse strukovne studije za fizioterapeute moci da daju 4. godinu tamo....;)

Ja planiram ove da upishem :)
Ali, idem u gimnaziju u srednju, pa se sve nekako bojim da ce mi tamo biti tesko jer ne znam nista od prakse.. :S
A posle toga, kada se zaposlim cu najverovatnije josh da studiram filozofiju ili knjizhevnost.. Cilj mi je sht ovishe svega da nauchim. ;)

Jaoooo:sad2:
Jel mi mozhe neko malo hvaliti zanimanje medecinske sestre? :D
Jako se muchim, sve bih to da upishem, a tako se bojim da ne pogreshim...
Svima kada kazhem da bih to, svi reaguju "Jaaao, pa ti idesh u gimnaziju, treba posle neki fakultet da upishesh, a ne vishu shkolu"......
Med. faks me jako privlachi, ali ne mogu nauchiti toliko hemije i znam da mi niko nece ni pomoci u tome, a to sama nikako ne mogu..
Zato, ako ste dobri ljudi, hvalite malo ovo zanimanje da ne bih pala u ochaj potpuni, jer svi mi ga ruzhe da vecne znam shta da mislim... :sad2:

i meni su SVI govorili da cu se skolovati za cistacicu jer je to jako prljav posao, ali ja sam oduvek zelela da budem medicinska sestra i niko nije uspeo da me uubedi da to ne upisem. zato ne slusaj nikog nego upisi ono sto hoces.

Svima kada kazhem da bih to, svi reaguju "Jaaao, pa ti idesh u gimnaziju, treba posle neki fakultet da upishesh, a ne vishu shkolu"......
Med. faks me jako privlachi, ali ne mogu nauchiti toliko hemije i znam da mi niko nece ni pomoci u tome, a to sama nikako ne mogu..
Zato, ako ste dobri ljudi, hvalite malo ovo zanimanje da ne bih pala u ochaj potpuni, jer svi mi ga ruzhe da vecne znam shta da mislim... :sad2:

pa sta ako si isla i gimnaziju ???
treba da upises ono sto volis:heart:
i meni je profesorka u srednjoj govorila da bi bila steta da ne upisem fakultet ;)
al ja sam upisala ono sto volim i zelim da radim:super:
dzabe mi fakultet ako cu ceo zivot da se kajem :(
da ne pricam o tome kako bi mi bilo da radim nesto sto me uopste ne zanima :roll:

nadam se da sam pomogla,cao :bye:

Poslednja izmena:

Ja sam isto zavrsio gimnaziju, i to jezicki smer, pa odlucio da upisem visu medicinsku...malo se brinem za praxu jer nista ne znam, ali sa druge strane jedva cekam da krenem...
I meni su isto svi govorili da ne trebam to da upisujem i da cu posle toga biti samo "medicinski brat", ali ja nisam odustajao...i uskoro napokon krecem ;)

prijem studenata je u cetvratak 01.10.
opsti- 15-30h u amfiteatru;
babice- 18h u ucionici 3;
fizioterapeuti-8h u amfiteataru;
radiolozi-8h u ucionici 3;
ek. inzenjeri- 13h u ucionici 3;
radni terapeuti- 8h u ucionici 1;
nutricionisti- 12h u ucionici 1;
laboranti- 12h u ucionici 3.

teorijska nastava pocinje od prvog a prakticna od petog za prvu, drugu i trecu godinu.

prijatno vam bilo :klap:

blabla, opusti se brzo ces nadoknaditi praxu, samo se trpaj da sve radis i bez straha i blama da pitas nesto, zanimanje je zanimljivo i dinamicno ako je drustvo dobro praxa ce ti biti opustencija malo ucenja, malo zezanja....javljacemo vam kako nam ide da vam uploudujemo informacije ;) srecno i ucite na vreme.

Inace juce smo krenuli...i nije bilo lose za pocetak. Direktorka nam predaje socijalnu medicinu i BAS je slatka...cini se da je opustena :D. Dok profesorka iz zdravstvenog vaspitanja deluje dosta strozije... i moramo da kupimo njenu knjigu od 1500 dinara...Nas 600++ po 1500 dindzi, pa sad ti vidi...ta mlati pare...ju ju :D

Back