- Poruka
- 2.341
ne definitivno nemam vremena
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ha ha...ma bas to da ti padne na pamet, a to je virtuelno i sad kao mi ne znnamo za takve slucajeve...dakle ili pricas iz svog iskustva ili iz drugog(neka ti drugaridca, forumasica) iznijela stav i ti ga sad nama ...ono kao STA BI BILO KAD BI BILO...a vec je bilo![]()
Svaka prevara počinje virtuelno, u mozgu. Onog momenta kada se počne maštati o drugoj osobi, bilo liku u rl, bilo virtuelnom liku sa foruma, ili čak virtuelnom iz mašte, tog momenta je počela prevara. Prevara je finalizovana ostvarenjem fizičkog kontakta, posle koga skoro uvijek slijedi i seksualni kontakt. Seksualni kontakt je uvijek prevara. Prevara bez seksualnog kontakta i nije prava prevara, jer možda nikad ne bude finalizovana. (Podvučeno za seducer-a)
Da li ste razmišljali o ovome? Da uzmemo za primer muškarca koji je u braku, može i žena, svejedno je, i taj neko ne može da dočeka trenutak da se sa nekim čuje ovde, da razmenjuje s njim ili njom privatne poruke. Ceo dan samo misli o toj nekoj osobi koju će čuti kada dođe na forum.
Da li vi mislite da je prevara kada je nekom srce uz nekog drugog? Ja svakako mislim to. Nije prevara samo u telu, prevara je u glavi, možda čak još veća. Zašto? Zato što će se ona druga strana, žrtva cele te priče zapitati šta to ima na njoj a da njega više ne privlači? Tačnije, šta to ima na onoj drugoj a da ona to nema. Zašto je njegovo interesovanje za nju splasnulo itd... Čovek idealizuje tu osobu s kojom ima virtuelni kontakt, on može da o njoj razmišlja sve najbolje, da nema nijednu manu, to je jedna od stvari koje najviše privlače kod virtuelne prevare. Prema njoj nema nikakve obaveze, kao prema sa osobom s kojom živi.
Veza između ljudi, dvoje ljudi u braku koja je postojala momentalno se prekida kada neko od njih učini prevaru, vitruelnu. Odnos koji su imali više nemaju, nemaju više šta da traže jedno s drugim.
Htela sam ovo na mnogo bolji način da vam prezentujem ali nisam uspela da napišem sve šta sam mislila. Ipak, ima dovoljno materijala za početak. Volela bih da čujem mišljenje nekog psihologa, ako takav postoji ovde.
Mislim da nije baš tako, ali poverenje je definitivno narušeno...Odnos koji su imali više nemaju, nemaju više šta da traže jedno s drugim.
Ovo ne zaslužuje moj komentar.Ne mogu da se slozim sa tobom. Seksualni kontakt moze biti prevara, ali i ne mora. Zasto? Zato sto je opste poznato da muskarci znaju da budu zavedeni (primer 1: zamisli da si na recimo poslovnom putu i recimo desi ti se da ti se odjednom stvori mogucnost za seksualnu fantaziju). Cak sta vishe velika vecina. U tom slucaju ne mora da postoji nikakva emocionalna vezanost, jer jednostavno to sto tu predstoji je cisto zadovoljstvo, a neko bih to nazvao iskusenje zadovoljstva. Navodim, ovakav akt zavisno od osobe do osobe moze biti smatran prevarom, ali tako sto neki od nas mogu razumeti zasto se to desilo, stav se moze promeniti. Nema sve osobe dovoljno jaku svest i volju da izdrze sva iskusenja. U velikom broju slucaju saznanje da je ta osoba ucinila prevaru, moze dovesti do velikih posledica u braku ali i ne mora. Nastace sigurno problem, ali uzmimo da se diskusijom se moze resiti.
Nijesam se baš precizno izražavao, ali prevara samo u mislima (i virtuelno) nije do kraja prevara. Nekad se može i finalizovati, ali je isto velika verovatnoća da osoba nema hrabrosti za to ili se kasnije jednostavno pokaje zbog grešnih misli. (Učinio si preljubu onog momenta kad si požudno pomislio na drugu ženu, Parafraziram, Biblija)Prevara bez seksualnog kontakta i nije prevara, kazes. Ako se stvori zelja za drugom osobom, automatski nestaje zelja za onom kojom imash pored sebe. U tom slucaju mora da nastane frigidnost prema osobi pored sebe. Neminovno je. Samim tim nastaje i razdor. Subjekt prevare oseca tu frigidnost i nastaje nezadovoljstvo i automatski sumnja. Posle toga nastaju svadje i ostalo. Nemojmo uzeti za diskusiju da neki to "zna da prekrije". Uzmimo za primer da doticna osoba je u kontaktu sa nekom osobom preko interneta, kojoj posvecuje vishe svog vremena i intimnosti nego svom partneru. Znachi da se u osobi nalazi strasna zelja za tom osobom preko interneta.
Sada ja zelim da te pitam da su recimo ti se desile ove dve situacije koju mislish da bi lakshe resio sa svojim partnerom. Koja bih te vishe bolela? Znachi u jednoj je tvoj partner spavao sa jednom osobom koju nikad vishe verovatno nece videti a u drugom on je i dalje u kontaktu sa osobom "koja joj se svidja." Da li mislish da bih se ona lakshe pokajala i dozvolila da joj oprostish u prvom ili drugom slucaju?
Ovo ne zaslužuje moj komentar.
Nijesam se baš precizno izražavao, ali prevara samo u mislima (i virtuelno) nije do kraja prevara. Nekad se može i finalizovati, ali je isto velika verovatnoća da osoba nema hrabrosti za to ili se kasnije jednostavno pokaje zbog grešnih misli. (Učinio si preljubu onog momenta kad si požudno pomislio na drugu ženu, Parafraziram, Biblija)
Dugo vremena sam mislio da je nije neophodno čvrsto vezivanje partnera, pa ni u braku. Lično sam govorio da neću biti veran, a to nijesam zahtijevao ni od partnera. Međutim, teorije i mišljenja/želje su jedno, a praksa je sasvim nešto drugo. Sve što čovjek uradi u životu, bilo dobro, bilo loše (nije sve dobro ili loše ono što mi smatramo da jeste) povlači određene posledice, koje su takoođe dobre ili loše po čovjeka, zavisno od konkretnog čina. Sada definitivno smatram da je preljuba, odnosno prevara čin koji će se negativno odraziti na počinioca.
Ako muskarac spava sa zenom radi seksualnog zadovoljstva, trenutnog, ja to nikada ne bih oprostila. Zasto nije kod mene trazio to zadovoljstvo? On sa mnom deli sve, i krevet. Sto je odjenom odlučio da se sa drugom kratkotrajno zadovolji?Pa niko ne kaze da sam ja prostudirao na temi. Ja samo govorim ono sto mogu da sakupim iz mog spektra znanja. (a i rekao sam da nisam psiholog)
Seks je kompleksna stvar i po analitici dosadasnjih psihologa nije dovoljno ispitan (bash sam danas citao o tome sta vishe). Ali, u slucaju da kada osoba samo spava sa nekim radi cistog seksualnog zadovoljenja a ne nekog trajnjeg emocionalnog vezivanja onda se svodi na fizioloske potrebe. Zar ne? (gledano sa strane muskarca).
Svrha ovog posta inache i nije 'pozuda sexa' vec da li je prevara ili ne.
Mislim da se ona slozila samnom o nacinu gledanja na virtuelnu prevaru.
Svaka prevara počinje virtuelno, u mozgu. Onog momenta kada se počne maštati o drugoj osobi, bilo liku u rl, bilo virtuelnom liku sa foruma, ili čak virtuelnom iz mašte, tog momenta je počela prevara. Prevara je finalizovana ostvarenjem fizičkog kontakta, posle koga skoro uvijek slijedi i seksualni kontakt. Seksualni kontakt je uvijek prevara. Prevara bez seksualnog kontakta i nije prava prevara, jer možda nikad ne bude finalizovana. (Podvučeno za seducer-a)
Ali, može se imati savršeno lijepih (prijateljskih) odnosa sa osobama suprotnog pola, kako u rl tako i u vl, a da u njima nikada ne bude težnji ka prevari. Međutim, bitno je kakav stav neka osoba ima prema prevari. Za nekoga je ona normalna, ali ipak ako ostane u tajnosti. Nekima je čak normalna i kad je otvorena i obostrana. Za mnoge, pa i mene, to je porok koji ne može donijeti nikome dobro, a uvijek je uzrok propasti širih razmjera.
Ne mogu da se slozim sa tobom. Seksualni kontakt moze biti prevara, ali i ne mora. Zasto? Zato sto je opste poznato da muskarci znaju da budu zavedeni (primer 1: zamisli da si na recimo poslovnom putu i recimo desi ti se da ti se odjednom stvori mogucnost za seksualnu fantaziju). Cak sta vishe velika vecina. U tom slucaju ne mora da postoji nikakva emocionalna vezanost, jer jednostavno to sto tu predstoji je cisto zadovoljstvo, a neko bih to nazvao iskusenje zadovoljstva. Navodim, ovakav akt zavisno od osobe do osobe moze biti smatran prevarom, ali tako sto neki od nas mogu razumeti zasto se to desilo, stav se moze promeniti. Nema sve osobe dovoljno jaku svest i volju da izdrze sva iskusenja. U velikom broju slucaju saznanje da je ta osoba ucinila prevaru, moze dovesti do velikih posledica u braku ali i ne mora. Nastace sigurno problem, ali uzmimo da se diskusijom se moze resiti.
Prevara bez seksualnog kontakta i nije prevara, kazes. Ako se stvori zelja za drugom osobom, automatski nestaje zelja za onom kojom imash pored sebe. U tom slucaju mora da nastane frigidnost prema osobi pored sebe. Neminovno je. Samim tim nastaje i razdor. Subjekt prevare oseca tu frigidnost i nastaje nezadovoljstvo i automatski sumnja. Posle toga nastaju svadje i ostalo. Nemojmo uzeti za diskusiju da neki to "zna da prekrije". Uzmimo za primer da doticna osoba je u kontaktu sa nekom osobom preko interneta, kojoj posvecuje vishe svog vremena i intimnosti nego svom partneru. Znachi da se u osobi nalazi strasna zelja za tom osobom preko interneta.
Sada ja zelim da te pitam da su recimo ti se desile ove dve situacije koju mislish da bi lakshe resio sa svojim partnerom. Koja bih te vishe bolela? Znachi u jednoj je tvoj partner spavao sa jednom osobom koju nikad vishe verovatno nece videti a u drugom on je i dalje u kontaktu sa osobom "koja joj se svidja." Da li mislish da bih se ona lakshe pokajala i dozvolila da joj oprostish u prvom ili drugom slucaju?
Ako muskarac spava sa zenom radi seksualnog zadovoljstva, trenutnog, ja to nikada ne bih oprostila. Zasto nije kod mene trazio to zadovoljstvo? On sa mnom deli sve, i krevet. Sto je odjenom odlučio da se sa drugom kratkotrajno zadovolji?
Ne radi se samo o trenutnoj potrebi, radi se o tome da se on prezasitio odnosa sa ženom, da mu ona iz nekih razloga više nije interesantna. Nije samo krenuo da traži seks, krenuo je da traži i sve ostalo... Možda od prve seks, od druge seksi još nešto, a sa trećom započne vezu... Moje gledanje.
.
Seksualan kontakt sa nekom osobom uvek je prevara ukoliko postoji prevarena strana cele priče.
Zavedeni muškarci su ništa drugo do muškarci koji žele da budu zavedeni. Muškarac koji želi da bude zaveden izlazi u grad bez žene, provodi vreme u ženskom društvu, dopušta sebi flert. A onaj koji ne želi da bude zaveden on sebe nikada neće staviti u situaciju u kojoj će doći do zavođenja, a kamoli će taj muškarac pristati na to što mu ženska osoba nudi.
Ako emocionalna vezanost ne postoji prema nekoj ženi s kojom je muškarac napravio prevaru, emocionalna vezanost ne postoji ni prema ženi kojoj je učinjena prevara.
Pre nego što se stvori želja za drugom osobom, nestala je pre toga želja za osobom s kojom si u vezi.
U oba slučaja ja bih raskidala vezu.
Ako emocionalna vezanost ne postoji prema nekoj ženi s kojom je muškarac napravio prevaru, emocionalna vezanost ne postoji ni prema ženi kojoj je učinjena prevara.
Ma naveo sam primer recimo da niste dugo bilo u kontaktu (poslovni put) i rekao sam putem zavodjenja (neki muskarci su podlezni tome). Zasto se odjednom odlucio da se zadovolji? Zato sto je to i sam princip zadovoljstva. Kratko i jasno. Uzivanje u trenutku.
Moje gledanje na te ljude su izrazena u drugim postovima a to je da ako covek nije u stanju da kontrolishe svoj animalizam, onda on nije zreo covek i ne treba da se upusta u ozbiljnu vezu sa drugom osobom, osim u slucaju da to druga osoba zna i prihvati.
Ovo gore sve je bilo nevezano za temu ali ja sam rasclanio neke druge stvari. Konkretno oko teme sto se tiche virtualne prevare mislim da je to ozbiljna stvar, ozbiljna situacija kod onog koji vara koja mora da se reshi da ne bih doslo do tragicnih posledica. Naravno, ovde ne uzimam u obzir prijateljsko komuniciranje sa nekom osobom drugog pola. Uzeo sam za primer gde se osoba vezuje emocionalno i u mislima se stvara ljubavno/seksualno zadovoljenje. Iako se mozda nikada ne ostvari, sigurno ce povuci neke vrste frigidnosti prema partneru kao sto sam rekao u prethodnim postovima.
Razumela sam ja da to usputni primer, ali ja sam htela da ga malo dublje razradim jer je potrebno da bi se virtuelna prevara bolje razumela.
Slažem se sa boldovanim delom.
Danas ljudi više vremena provode za kompjuterom, u virtuelnom svetu, nego napolju u šetnji sa dragom osobom, ili u kući sa porodicom vodeći razgovore... Ljudi su se među sobom otuđili baš zbog toga što su pravi život zamenili lažnim.
Ako ćemo krenuti od početka, to je uzrok problema o kojem pričamo.
.Ne, zasto mislish da muskarci koji su zavedeni zele da budu zavedeni? To zavisi od mnogo faktora. Svaka veza ohladni ljubavno posle nekog vremena, osim ako ona nije zasnovana na svetosti te veze sto je danas retkost. Onda kada veza ljubavno ohladni drugi faktori tu odlucuju da li ce muskarac biti zaveden, koji zavise iskljucivo od osobina date individiue. Zato je i bezveze dalje diskutovati.
Da se stavi u situaciju? A sta ako dodje spontatno, neplanirano?
Ne mora da znachi. Moze da postoji ali je slaba trenutno. Jednostavno pao je na iskusenje. Covek u dnevnom zivotu podleze uticaju mnogo faktora, posla, prijatelja, zene, dece, sopstvenih zelja potreba itd itd. Sve to moze na utiche na ishod. Ne moze se tako prosto posmatrati ljudska psiha. Psihologija upravo uchi o tome.
Prvo ću ovo dole da objasnim. Ne može duboka emocionalna vezanost da bude slaba trenutno. Ono što može da postane slabo u trenutku to nikada nije bilo jako.
Iskušenja su tu da od nas prave iskušenike koji će im odoleti, ili pasti na njima, iskušenjima.
Kako čovek postavi stvari u svojoj glavi tako će mu biti. Ako čovek misli da mu je porodica deca, život previše težak i da ga sputavaju i guše on će tražiti izlaz iz te situacije, samo što će izlaz tražiti na pogrešan način, i kod pogrešne osobe. I to će mu još više zakomplikovati život i misli u glavi. Prvo treba da bude potpuno iskren prema sebi i prema onome šta želi. Ako odatle krene manje su šanse da se greška napravi.
Muškarcu može spontano da se nametne situacija, ali ne može on da se prema njoj postavi spontano - sem ako to ne želi.
.
Svakako! Sve je iz mozga.A da li mislish i da bih i "virtuelna afera" vukla posledice?
A vidim ti si jako zainteresovan da saznas da li je to moje iskustvo, ili nekog drugog.
Kao sto sam vec jednom rekla, i sada ponavljam, ova tema nije bazirana na zivotima dvoje forumasa i njihovim peripetijama, tom "tematikom" se necemo baviti.
Ako sebe neko prepoznaje u temi, neka svoje iskustvo podeli sa nama, a ne da vređa i sumnjiči mene zbog neosnovanih pretpostavki...
Svakako! Sve je iz mozga.
Ako se stvori zelja za drugom osobom, automatski nestaje zelja za onom kojom imash pored sebe. U tom slucaju mora da nastane frigidnost prema osobi pored sebe. Neminovno je.
[COLOR="Royal Najviša i čista ljubav nikada ne slama i nikada se ne okreće u mržnju (kako mnogi znaju reći). Ta ljubav od nas traži da nikada nikoga ne povredimo - ni sebe niti druge oko nas.
Ne, nije uvek neminovno.
Poznajem ljude koji su prevarili i bili prevareni a da im brak nije trpeo zbog toga.