- Poruka
- 45.929
Da "potkrepim"gornji post ebo jednog zivotnog recepta:
Vinski gulaš
Za 4 osobe potrebno je: 500 g govedine, 200 g krompira, 1 dl gustog soka od paradajza, 2 dl crvenog vina, 4 glavice crnog luka, 50 ml suncokretovog ulja, kašika aleve paprike, kašičica kima, kašika suvih začina i so.
Meso isecite na komadiće jednake veličine i kratko ga ispecite na ulju u dubljoj šerpi. Izvadite ga i u toj masnoći izdinstajte krupno iseckani crni luk, vratite meso, dodajte kim, suve začine i 2,5 dl vode, pa pirjanite u poklopljenoj posudi na umerenoj temperaturi, povremeno dolivajući vodu. Pred kraj stavite alevu papriku, krompir isečen na kocke i paradajz sok. Krčkajte 10-ak minuta, sipajte vino i posolite. Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte.
Krompir ide uz a ne u gulaš

Ja to pravim za 2 osobe: 300g junetine od plećke,3 srednje glavice luka, kašikica slatke paprike i kašikica ljute aleve,biber u zrnu, so malo vegete i lovorov list,vino i tomatino
Prvo izdinstam luk pa stavim meso koje izmešam i prekrijem lukom(kada imam pečurke i njih stavim ponekad), onda kad je meso uhvatilo,pospem paprikom, dodam vode taman da prekrije,so biber,lovorov list. Poklopim i krčka barem dva sata na laganoj vatri,posle dodajem tomatino i vino,vegete i puštam da se zgusne tj da se redukuje još barem pola sata.
Moj gulaš je gust,ljut i jak a onda uz njega volim pire krompir,kupus ili zelenu salatu i koju čašu vina