Vikendice - oaze mira i zelenila

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
108069787_587182478664973_1470621859313716441_n.jpg

Imate li vikendicu ili barem nešto slično tome? Ako imate, koliko vremena provodite u njoj? Je li daleko od vašeg doma?
Iskreno, ne volim vikendice koje su veće od mnogih kuća, to mi više i ne liči na njih.. nego onako, vikendica u pravom smislu, mala, prijatna sa neophodnim prostorom i stvarima.

Pogledajte prilog 919588

Imam vikendicu, sa dvije prostorije, u jednoj kuhinja sa trpezarijom u drugoj dvosjed, fotelja, sto.. Puna raznih stvari, neophodnih za boravak, ima i mali tavančić.. Voda je čista, prirodna, izvorska.. vrlo pitka i hladna. Okolo je mirno, tiho, zrak čist, vjetrovi su konstantni ali većinom blagi.. često tu provodimo vrijeme uz roštilj, muziku, piće.. tek ponekad u daljini čuje se auto,rijetko se mogu čuti nečiji glasovi, uglavnom cvrkut ptica i insekata.
Postoje mnoge staze gdje se dosta dugo može pješačiti a da ne sretneš nikoga, zmija ima, uglavnom šarki i poskoka ali nikome ne smetaju.
Šuma na sve strane, livada, proplanaka, prava oaza mira i zelenila.

Da li bi voljeli da imate vikendicu ako je nemate? Gdje bi se odlučili sa vikendicom, napraviti negdje na obroncima, negdje kraj neke rijeke.. ili možda jezera?
Nemam i ne pada mi na pamet da tome "robujem" !
Mda, mislim da je retko korisna stvar kad ti dolaze gosti. Smestiš ih tamo, da ne prave haos u stanu. 😁
Dobre je kao rešenje ili neka manja kuća na selu, za sve koji žive u zgradi i kubure sa malim prostorom.

Back