Vidljivost online statusa - suvišna privilegija za moderatore

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Interesuje me zašto moderatori imaju privilegiju da vide prisutnost svih članova foruma kada to ne spada pod opsegom njihovog delanja radi poboljšanja foruma? Na njima je da uređuju teme, brišu postove, prepravljaju, kažnjavaju, itd.

Smatram ovu privilegiju suvišnom za moderatore. Ako sam stavila u privatnosti podešavanje da moj status ne bude vidljiv, onda se to odnosi na svaku osobu na forumu. To je moderatorima nepotrebna informacija.

Rešenje
moderatori trebaju da imaju pristup profilu za sve članove da bi nesmetano vršili svoje moderatorske dužnosti. Moderator nema pravo da započinje privatnu prepisku koja nije vezana za zvanične potrebe foruma ukoliko je član zatvorio profil za prepiske. Medjutim, to može da se desi slučajno jer ne postoji mehanizam upozorenja za moderatore da je profil zaključan za regularne članove. U slučaju neželjene prepiske sa moderatorom, prvo ga upozorite a ako se prepiska nastavi prijaviti supermoderatorima ili adminima.
Interesuje me zašto moderatori imaju privilegiju da vide prisutnost svih članova foruma kada to ne spada pod opsegom njihovog delanja radi poboljšanja foruma? Na njima je da uređuju teme, brišu postove, prepravljaju, kažnjavaju, itd.

Smatram ovu privilegiju suvišnom za moderatore. Ako sam stavila u privatnosti podešavanje da moj status ne bude vidljiv, onda se to odnosi na svaku osobu na forumu. To je moderatorima nepotrebna informacija.
Uopšte ne gledam takve stvari, samo sam dizejblovao pp zbog smarača kog sam jednom prijavio ali sad vidim da je to bila greška i da sam trebao da ga urazumim privatno.

Kao jedan primer zloupotrebe vidljivosti statusa prisutnosti na forumu dogodio se kada sam se nešto dopisivala na PP i odjednom mi se javlja moderator sa pitanjem: "Da li se dopisuješ sa osobom XY". Jasno je da poznajem moderatora i da se ponekad javi, ali zar da on vidi šta ja radim? I da uskoči da me ispituje skim se ja dopisujem??
A cekaj moderatori mogu da vide sa kim se dopisujes?!

A jel imaju lristup u pp, to sam se ja pitala, bilo me strah svasta da pisem hahaha
Salim se, ali ozbiljno pitam

A jel imaju lristup u pp, to sam se ja pitala, bilo me strah svasta da pisem hahaha
Vidi samo aktivnost. Ako pišem na PP, tamo im piše "Pregleda privatnu prepisku". Ne piše sa kime, svakako.
Nemaju pristup za PP, ni administratori. Da bi imali moraš prijaviti nečiji post u prepisci da bi onda mogli da vide.

Pa ni ne znam gde se to vidi, kako hoćeš
Pređeš kursorom preko mog nadimka i pogledaš.
Screenshot_2.png

Kao jedan primer zloupotrebe vidljivosti statusa prisutnosti na forumu dogodio se kada sam se nešto dopisivala na PP i odjednom mi se javlja moderator sa pitanjem: "Da li se dopisuješ sa osobom XY". Jasno je da poznajem moderatora i da se ponekad javi, ali zar da on vidi šta ja radim? I da uskoči da me ispituje skim se ja dopisujem??
Niko sem tebe ne može da vidi sa kim se dopisuješ. Osim ako ta druga osoba dalje ne prosljedi prepisku.

Ne vide. I čak ni administratori nemaju uvid u prepisku.

Nije bas tako ,kad 30 minuta prodje aktivnost se ne vidi vise ,baremje tako pre bilo.
Svejedno je da li se vidi ili ne vidi...bitan je moj stav da se ne krijem ni od koga i da sam godinama online.. na kraju, ja bih svima ukinula tu opciju da budu nevidljivi, a da su ustvari prisutni... To jeste kamen spoticanja i ove diskusije.. Kada ne bi postojala ta mogućnost, svi bi se lepo videli, oni koji nisu tu i to bi se videlo, i ne bi bilo problema..niti bi se spominjali moderatori.. :vzagrljaj:

Nije baš tako, Mitke.
Ti odgovori, forumaš će proćitati, možda i neulogovan.

Opcija je oduvek takva, i jedino ti je smatraš privilegijom, mada promenio si stavove u odnosu na ranije, izdigao si se iznad tema u kojima si bio redovan, isto tako i iznad sasvim običnih forumaša.

Pa nije baš takav odnos, jedino ako smatraš da treba još jedan 'super', pišemo sve jedni te isti, i tačno se zna ko je na kom delu foruma.

I, nemoj kao sa prošlom temom da zaključaš dok se ne dobije odgovor adekvatan temi : )
Kakav odgovor očekuješ? Odgovor je dat ali vam se ne svidja, znači očekujete neki specifičan da

potvrdi vaše sumnje?
To sam malo bila pomislila, al reko, valjda nisu toliki hakeri.
Mozete da vidite moje poruke i rekacije i da odmformite psiholoski profil licnosti
svako može da vidi poruke od svih članova

Svejedno je da li se vidi ili ne vidi...bitan je moj stav da se ne krijem ni od koga i da sam godinama online.. na kraju, ja bih svima ukinula tu opciju da budu nevidljivi, a da su ustvari prisutni... To jeste kamen spoticanja i ove diskusije.. Kada ne bi postojala ta mogućnost, svi bi se lepo videli, oni koji nisu tu i to bi se videlo, i ne bi bilo problema..niti bi se spominjali moderatori.. :vzagrljaj:
Ovo je internet i nikakav kamen spoticanja ,neka ukinu sve …al vise od 50% ljudi nece ni videti na forumu :super:

Mada... Kada bolje razmislim, ako cemo se voditi uslovno receno strahom, gasite profile na fb, ig, tviteru itd. Ja ih nemam niti tamo kao nema moderatora ali ako se vec plasimo ovoga i onoga, na off ljudi i reseno sve.
kad smo već kod toga, ne mora da se uopšte ulazi na forum da bi se videlo šta neki član piše. Gugl pokupi i indeksira ceo javni sadržaj na forumu pa tako možeš da praviš pretragu po niku člana i reči krstarica i forum i eto svega što je ikada pisao javno

Vidi samo aktivnost. Ako pišem na PP, tamo im piše "Pregleda privatnu prepisku". Ne piše sa kime, svakako.
Nemaju pristup za PP, ni administratori. Da bi imali moraš prijaviti nečiji post u prepisci da bi onda mogli da vide.
N znam kako ovde, niiti me zanima, ali znam da je na svakom forumu običan forumaš klikom na opciju 'aktivnosti' ,koja se nalazila pri dnu početne stranice, mogao da vidi sve pisutne kojima opcija podešena na 'off', da vidi njihove aktivnosti ( koju temu pregledaju, da li čitaju ili pišu privatnu poruku)

kad smo već kod toga, ne mora da se uopšte ulazi na forum da bi se videlo šta neki član piše. Gugl pokupi i indeksira ceo javni sadržaj na forumu pa tako možeš da praviš pretragu po niku člana i reči krstarica i forum i eto svega što je ikada pisao javno
Nisam ovo znala zaista. Hvala i na ovoj informaciji.

to nije u redu, računa se u zlopotrebu moderatorskih privilegija i treba da prijaviš ako ti smeta.

O čemu pišeš,@Soradze?!

Tvoj status je nevidljiv, ili se samo meni prikazuje da je tako?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back