VIDEO: TUŽNA SCENA IZ ZOOLOŠKOG VRTA Slonić plakao pet sati jer ga je majka htijela u

cappyscy

Zainteresovan član
Poruka
187
Radnici u kineskom zoološkom vrtu zgrozili su se kad su vidjeli slonicu kako pokušava usmrtiti svoje tek rođeno mladunče.

Prije nego što je bilo kasno, uspjeli su prestrašiti majku i premjestiti mladunče na sigurno te mu sanirati rane. Mali je slonić od straha i šoka plakao punih pet sati nakon incidenta, a radnici su ga pokušavali utješiti.

- Slonić je bio vrlo povrijeđen, nije mogao vjerovati da ga majka ne želi. Plakao je pet sati dok se nije smrio. Ne znamo zašto se to dogodilo. Nećemo ih stavljati više zajedno u isti kavez jer se bojimo da će ga opet ozlijediti - kazali su timaritelji iz zoološkog vrta.

Mladunče koje se oporavilo od šoka nazvali su Zhuangzhuang.

I sta kazete? Kinezi se zgrozili nad slonicom? Hahahaha, kinezi koji prolaze pored pregazenog trogodisnjeg deteta na ulici ko pored groblja, kinezi koji svoju novorodjencad bacaju u cucavac, kinezi koji deci kopaju oci? Oni se zgrazavaju nad necim? I to je vest?

Ma laznih moralista kol'ko os'...dominantni ljudski rod (((

Desava se to i drugim vrstama. Svinje u zarobljenistvima po kazamatima, farmama i seoskim domacinstvima koje se hrane samlevenim kostima drugih svinja (kostano brasno) takodje sa vremena na vreme zubima rastrgnu svoje pridoslice.

A mi onda kupujemo meso tih svinja, u kasapnicama.

:sad2:

Zašto je slonica tako postupila? Da li je i na neki drugi način pokazala nenormalnost?

A mi onda kupujemo meso tih svinja, u kasapnicama.

:sad2:

Zašto je slonica tako postupila? Da li je i na neki drugi način pokazala nenormalnost?
Pobogu slonici je oduseta sloboda! Bice je u jebenom zooloskom vrtu, mestu gde ljudi dovode svoju decu da se odusevljavaju nad tudjom patnjom. Bice je u kavezu. Kakvu to "normalnost" ocekujes? Pravo pitanje glasi: koliko bi ti ostao "normalan" na mestu te zivotinje?

A mi onda kupujemo meso tih svinja, u kasapnicama.:sad2:

Vi mozda...... a ja sto bi rekao kolega (jedan od retkih koji razmislja, Demijurg) ne, casti mi.

Odgovor na ovo pitanje dat je od authorite iznad.

Okotiti mladunče u ZOO vrtu (bilo kom i kakvom) je ravno poređenju sa rađanjem dijece u Aušvicu ili Treblinki. Nadam se da će čovječanstvo sagledati u doglednom vremenu sav horor koji životinje žive u pomenutima i zauvjek zatvoriti sve ZOO vrtove na svijetu, a životinje vratiti u svoja prirodna staništa. Nikada nisam vidio nikakvo zadovoljstvo u promatranju životinja u kavezima.

Okotiti mladunče u ZOO vrtu (bilo kom i kakvom) je ravno poređenju sa rađanjem dijece u Aušvicu ili Treblinki. Nadam se da će čovječanstvo sagledati u doglednom vremenu sav horor koji životinje žive u pomenutima i zauvjek zatvoriti sve ZOO vrtove na svijetu, a životinje vratiti u svoja prirodna staništa. Nikada nisam vidio nikakvo zadovoljstvo u promatranju životinja u kavezima.

I ja sam vise za varijantu rezervata gde ce zivotinje imati slobodu, ali i eventualni adekvatni tretman strucnog osoblja.

I ja sam vise za varijantu rezervata gde ce zivotinje imati slobodu, ali i eventualni adekvatni tretman strucnog osoblja.

Апсолутно се слажем. Једино су природни и ултразаштићени резервати решење за "суживот" са преживелим животињским врстама. У зоолошким вртовима треба да се налазе искључиво домаће животиње (пошто деца не знају ни како оне изгледају уживо), повређени примерци дивљих врста животиња, које саме не могу да преживе у природи и примерци угрожених врста у циљу њиховог опстанка (вештачка оплодња и сл). Све остало је болесно.

У зоолошким вртовима треба да се налазе искључиво домаће животиње (пошто деца не знају ни како оне изгледају уживо)

Svasta. Kome je do pokazivanja zivotinja deci neka ih odvede u prirodu i videce zeceve, srne, jazavce, fazane i druge.
Nije li u pitanju sadizam coveka i nametanje svoje psihologije deci vodeci ih u zoo da gledaju patnju iza restaka?

nije mi jasno kako to ljudi ne mogu prihvatiti, uopste ne kapiraju, nesvesni proste stvari
imaju razumevanja pa i osecanja kada vide zatvorenog coveka, a za zivotinje nimalo milosti

У зоолошким вртовима треба да се налазе искључиво домаће животиње (пошто деца не знају ни како оне изгледају уживо).

Životinja uživo nije ništa drugačija od one na snimku, tako da ko hoće da gleda kako koja životinja izgleda to može da uradi na netu. Razumem koja je bila poenta postojanja zooloških vrtova pre 50 ili 100 godina, ali danas su nepotrebni.

Back