Negativna majka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sećam se da je i baba (po majci) često imala takve ispade - što me Bog ne uzme, ili npr - nikad mi nije bio gori dan u životu.
I tako joj je svaki dan bio gori od prethodnog. Ali je bila pozitivnija, umela je da se zeza. Plašim se, ako je ovo nasledno, da budem i ja ovakav u starosti (ako je uopšte dočekam).
Sta ti kaze cura na sve to? Cure ostavljaju I za mnogo manje probleme od ovoga...ako je s tobom u ovome onda je prava

Kako da ne bude nezadovoljna kada je sve usrala što je mogla?!?? Nema ništa strašnije u životu nego poslušati ženu. Ajde da se tužimo, ajde sigurno ćemo dobiti. I useru sebi i drugima ceo život. Isto kao sa alkosima i kockarima.

Siromaštvo jeste bolest.

Ne mogu svi da žive "dolca vite". O uticaju siromaštva na mentalno stanje dobro bi bilo da se otvori nova tema.

I da imamo ptf "Sociologija" ova tema bi bila idealna za taj ptf..ali ga nemamo, pa možemo da pišemo iz ugla psihologije.

Tvoja rečenica je početak neke teme, u kojoj bi moglo da se postavi bar tri pitanja.

uglavnom jedan sizofrenicar "zarazi" celu svoju okolinu ako su izlozeni godinama tome.

nagledao sam se situacija (doduse iz druge ruke pa mogu biti objektivan) i zato i kazem da ovo nije za podcenjivanje.
ne radi se tu o nekome "kome treba paznja" ko je jelte propatio "pa je takav" i ostalo o cemu tu citam

ovo je oblik sizofrenije koja se ne leci. a po napisanom vidim da su prsli svi redom
mnogo su sizofrenicari opasni. kroz godine zaraze sve svoje bliznje i prebace im "rezim rada mozga" u neki neprirodni
ima nade ako posledice nisu mnogo duboke i ima se svoje volje

ali provesti ceo zivot sa bolesnom osobom retko kada ostavi coveka dovoljno "svojim" da bi se mogao oporaviti.

a imam za prijatelja i doktora koji je radio godinama u lazi, i kaze da kakvog god mio mentalnog stanja, svremena na vreme ti treba odmor od njih jer te "povuku" u svoju izokrenutu realnost

nema potrebe se vredjati na to kada neko kaze da je sizofrenija u pitanju. to je bolest

Ponovo te molim da ne daješ dijagnozu. Naša @neoplanta again se oglasila i pošto je psiholog po profesiji napisala je odličan post..pogledaj ranije postove, videćeš i njen.

Najbolje je ne ziveti sa roditeljima, kao na zapadu, cast izuzecima ali....

Naravno. To mogu da priušte oni koji su sami. ili emotivni parovi koji imaju platu oko 1000 evra ili malo više.

I oni koji dobiju stan na poklon, ima i takvih slučajeva.

Što se zapada tiče, i kod njih, npr u Nemačkoj, roditelji pomognu svom sinu, svojoj kćerki za taj prvi stan. Tako je i u Australiji i Kanadi, za ostale zemlje ne znam.
Da..imam isti primer i u Rusiji.

Svi ti roditelji koji pomažu svojoj deci da se osamostale i kupe stan ili manju kuću, dobro su situirani.

To mogu da priušte oni koji su sami. ili emotivni parovi koji imaju platu oko 1000 evra ili malo više.

I oni koji dobiju stan na poklon, ima i takvih slučajeva.

Što se zapada tiče, i kod njih, npr u Nemačkoj, roditelji pomognu svom sinu, svojoj kćerki za taj prvi stan. Tako je i u Australiji i Kanadi, za ostale zemlje ne znam.
Da..imam isti primer i u Rusiji.

Svi ti roditelji koji pomažu svojoj deci da se osamostale i kupe stan ili manju kuću, dobro su situirani.
Mogu ljudi da nađu cimere, mogu da nađu sobu, mogu da iznajme garsonjeru za 150 eura, mogu da iznajme garsonjeru na periferiji, mogu sobu na periferiji da iznajme. Mogućnosti su brojnije. Izbor da daje pola svoje plate roditeljima, da mu majka pegla gaće, da sluša roditelje, stvar je mentalnog sklopa, kulturološkog, tradicionalnog. Nijedna tema nije čisto psihološka ili sociološka, ne možemo da živimo dolce vita jer nismo izdvojeni od sredine na pustom ostrvu.
Možemo da učinimo neke razumne korake. Za početak zaista da ne dajemo drugima olako dijagnoze a da ne pogledamo sebe i svoje postupke.

Nije to shizofrenija iako doktori ce biti sretni da ti bilo sta zalepe i dadnu pilulice.

Nije to ni u genima, ni drustvu, ni situaciji, ni okolnostima, ni drustveno politickoj situaciji, ....
Kroz pricu i vaspitanje, sa generacije na generaciju se prenosi bol i teret svih predhodnih generacija.
Samo je do coveka kako izac na kraj, uzeti samo sto valja od proslih gereracija i izgradit svoj zivot. Ali nije lako iskociti iz tog koloseka.

Ponovo te molim da ne daješ dijagnozu. Naša @neoplanta again se oglasila i pošto je psiholog po profesiji napisala je odličan post..pogledaj ranije postove, videćeš i njen.
ovo je za tebe strucni odgovor? :hahaha1:

"
Ne verujem ni da je "sindrom" a još manje dijagnoza.
To je prosto umor od života i dopusti ljudima da kukaju ako im se kuka. Mlad može biti bolestan a star mora. Tačka.
Drugo, kad si s njima budi na način da ih ne ugrožavaš, pomozi šta možeš a skloni se od kuknjave, stavi slušalice. Drugi ti je način ako želiš da prestane sa kuknjavom odvedi je jedan ceo dan po raznim lekarima neka čeka u čekaonicama neka je pregledaju i mrcvare pa će manje kukati.
Stari vremenom podetinje i postanu sebični imali dijagnozu ne imali."

ovo je na nivou (ne smem ni da napisem, okrarakterisace se kao vredjanje)

Upravo to.

Po svaku cenu, ja bih pre živeo u parku na klupi nego sa roditeljem koji se tako destruktivno ponaša.
teško jeste,ali moja je bolesna i nikada je ne bih napustio,šta god da kaže ili uradi.
Nemam brata niti sestru,otac mi je umro mlad,upravo njoj na rukama.
Čekala me je u strahu,dok sam se vraćao sa ratišta,posle smo sve izgubili.
Život pun trauma,i sad da je ostavim bolesnu.Ne mogu.
Nekako sam navikao,imam pored nje još osoba o kojima brinem,ali uspevam nekako i posao da odradim prilično uspešno,i budem sa prijateljima i damama.
Koristim svaki slobodan trenutak za nešto lepo i pozitivno,i tako prilazim i njoj.
Ponekad čak uspem i da je nasmejem.
Ne može ona biti toliko negativna,koliko ja mogu biti pozitivan.
Inače ima 75 godina.

@pertowic i ostali, molim vas da pročitate Pravilnik foruma psihologija

https://forum.krstarica.com/threads/pravilnik-foruma-psihologija.1026181/

@Vladimir983 je tražio stručno mišljenje i dobio odgovor.

Nijedan lekar, lekar specijalista, psiholog, psihijatar ne mogu da leče ljude preko internet foruma. Mogu samo da daju svoje stručno mišljenje.

Ne mogu na osnovu jednog ili dva posta ili pitanja na sajtu https://www.stetoskop.info/pitanja da daju dijagnozu.

Mislim da svi znamo kako, kada smo bolesni, dobijamo dijagnozu. Lekar opšte prakse ili lekar specijalista vrši pregled uživo, ne preko interneta. Vrše se, po potrebi i ostale dijagnostičke procedure i na osnovu njih, lekari određuju dijagnozu i terapiju.

Ukoliko nastavite olako da dajete dijagnozu ženi koju uopšte ne poznajete, vaši postovi će biti brisani.

Poslednja izmena:
@pertowic i ostali, molim vas da pročitate Pravilnik foruma psihologija

https://forum.krstarica.com/threads/pravilnik-foruma-psihologija.1026181/

@Vladimir983 je tražio stručno mišljenje i dobio odgovor.

Nijedan lekar, lekar specijalista, psiholog, psihijatar ne mogu da leče ljude preko internet foruma. Mogu samo da daju svoje stručno mišljenje.

Ne mogu na osnovu jednog ili dva posta ili pitanja na sajtu https://www.stetoskop.info/pitanja da daju dijagnozu.

Mislim da svi znamo kako, kada smo bolesni, dobijemo dijagnozu. Lekar opšte prakse ili lekar specijalista vrši pregled uživo, ne preko interneta. Vrše se, po potrebi i ostale dijagnostičke procedure i na osnovu njih, lekari određuju dijagnozu i terapiju.

@pikax Kad budeš onlajn, molim te da ovo potvrdiš i hvala unapred.

Ukoliko nastavite olako da dajete dijagnozu ženi koju uopšte ne poznajete, vaši postovi će biti brisani.
Hvala vam svima na brizi. Možete da zaključate temu, što se mene tiče.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back