VICHY...

• Začetnik teme Začetnik teme Kanna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Devojke :)) koristila sam Vichy Termal fix kremu, odlicna je bila za taj nekadasnji period. Onda kasnije kupih sledecu a ono uzas :( koza mog lica koja je inace dobra bila je uzasna.Vise nisam koristila tu kremu, ali sam jako zainteresovana za termalnu vodu i taj neki tonik ili sta je vec ( nesto 3 u 1). Hm imam mesovitu kozu to je valjda sa tom nekom t zonom i verovali ili ne najbolja krema koja mi odgovara jeste Loreal happy derm za suvu kozu, koja i nije za moj tip koze ali super je. Mada ja imam prirodnu kremu za lice :)) (( znate oni dani u mesecu :)) Ljudi to je neverovatno kad imam menzis meni koza prosto blista :))Ovom Lorealovom kremom mogu taj isti efekat da postignem i kad nisu oni dani u mesecu. :)) E sad imala sam i taj perido kad mi je koza blistala mozda i najbolje :)) ali tad sam bila u drugom stanju :)) Ma hormoni su cudo. E sad sam vec matora :)) blizi se 30-a :) ja sam zadovoljna sadasnjim stanjem, to je valjda pitanje genetike, jer o nezi nema ni govora :)) znam nemarna sam, pa mozda i nije kasno da se krene sa nekim antirid kremama, tako da ako imate neki savet, pisite.

ja obozavam VICHY ,i posto imam osetljivu kozu jedino mi ona i colistar odgovaraju
doduse colistar tek od skoro koristim,ma preporuku forumasice :)
da biste pametno odobrale sta najbolje odgovara vasoj kozi ,u okviru sajta vichy.com izaberite hrvatski ogranak i u okviru njega cete naci test (dijagnoza koze),kad ga uradite dobicete odgovor sta bi za vas konkretno bilo najcelishodnije tj preporuka koje tacno proizvode da koristite

vichy je doduse skuplja, ali odlicna kozmetika.rado je preporucujem svima! probala sam dnevnu hidrantnu kremu za lice i njihov regenerator za kosu koji je fenomenalan, dobila sam ga od drugarice iz inostranstva ali ga kod nas nisam mogla naci.
ali ima jos jedna kozmeticka kuca koja takodje pravi fantasticne kreme! to je Soraya. ne znam kakve su im one za zreliju kozu, ali preporucila bih svima Soraya Colagen Elastin. imam samo 20 godina i to je jedina krema koja odgovara mojoj kozi. FENOMENALNA JE i cena je sasvim pristupacna. u Liliju je oko 260-280 recimo, ali mozete pogledati i u drogerijama DM koji su uvoznici za skoro sve proizvode na nasem trzistu, pa su im cene znatno nize.:wink:

Nema sumnje da su kreme skupih kuća bolje, jer one puno ulažu u laboratorijska istraživanja. Imajte ipak u vidu:
- kremicu platite 20-30 evra,
- 7-8 evra su stvarni troškovi razvoja, proizvodnje i distribucije kreme
- sa 12-22 evra sponzorisete firmu: glamur, skupe reklamne kampanje i razvoj drugih proizvoda

Žene kupovinom skupih krema ipak premalo dobijaju za svoj novac. Razmislite: mozda je za telo ipak bolje uzeti neku solidnu kremu od 3-4 evra, a za ostatak kupiti zdravu hranu, koja za kožu i organizam sigurno više čini od kozmetičke hemije.

Nije baš "Vichy"...ali imam neku kremicu "Inositol" i pošto piše samo na španskom i italijanskom,ne mogu da odgonetnem šta je...U stvari više mi liči na neki gel za umivanje ili losion...pa,ako neko može da odgonetne...:roll:
piše ovako :

antifatiga
2 en 1 detergente+lozione anti-carnagione spenta 2 in 1

el gesto 2 en 1 ideal para desmaquillarse perfectamente el rostro y los ojos
lo ideal es utilizar un unico algodon con cada dosis de desmaquillante.

ili italijanski :

il gesto 2 in1 ideale per una pulizia viso e occhi perfetta
l ideale e utilizzare un solo batuffolo per una dose di struccante.

Trazila na nekom drugom pdf help,dobila al suvise komplikovan.Hvala doticnom u svakom slucaju ;) Dakle,tip koze mi je mesovit...Trebalo bi bar Ceo zivot sam u tom ubedjenju bar.T zona mi se masti pomalo,ne onako da se sija ali kad predjem rukom masnije je.Obrazi su normalni.Na nosu i bradi su mi prosirene pore,a i na obrazima mada se vise vidi na nosu...il ja vise obracam paznju na to.Kozmeticarka mi je rekla da nisam strasna,kao ima na obrazima dosta tih mitesercica al nije velika frka.Al mene to sto nervira,nevidjeno!!!A na nosu je prosto nemoguce iscediti skroz,vracaju se...Na celu nemam.E sad,nemam bubuljice koje su vidljive,uglavnom...Primetim da se pojave,uvek na odredjenom delu lica,dal na bradi,nosu,tu uglavnom,kad ili promenim nesto od kozmetike a to novo ne odgovara mojoj kozi ili kad mi nestane nesto sto uglavnom koristim,odmah se pojave bubuljice.KAd stavim puder nos mi je bas mastan npr.
Trenutno koristim CLIVEN kremu za skidanje sminke,AVON penu za mesovitu kozu za umivanje i VICHY OLIGO 25 za mesovitu.Puder Oriflame-ov neki,koji nije los al opet,mastan nos E sad,na toj Vichy-evoj kremi pise da je za mesoviti tip,hidratantna nega sa manganom i polifruktolom.Stimulise mikrocirkulaciju koze,kozi vraca svezinu i mladalacki sjaj.

E,volela bih da mi neko ko se stvarno razume kaze dal gresim u necemu,dal treba nesto drugo da koristim,dal da kazem kozmeticarki da obrati paznju na nesto posebno pri ciscenju lica...What to do??

I da li znate dal mesovitoj kozi poput moje odgovara Normaderm tonik i dnevna krema??

Imas u apotekama vichy set za dubinsko ciscenje lica ,on ima 4 ili 5 komponenti i traje 3 nedelje,uz to ti nije potrebna kozmeticarka,jer ti ovo potpuno menja strukturu i teksturu koze,a posle toga na tebi je samo da odrzavas postignute rezultate
kosta oko 3000,ja ga kupujem u toku nedelje pa javljam,ali sve koje znam da su to koristili,odusevljeni su

A kako se zove taj set?To je normaderm ili ne?Ima gel,tonik ,krema dnevna,i nocna normaderm postoji.Koliko sam videla ima ono u tubici kao korektor sta li...Jel na taj set mislis?

Mini...istu muku sam mucila do skoro...tj do normaderma !

Nikako kremu da nadjem koja me ne masti , tonici mi ili premasni, ili previse suse...Mislila sam da za mene nema spasa , ni kreme , al onda se hrabro
upustih u kupovinu Normaderma kao zadnje nade ... Dakle ko svi štreberi kupila sam sve, uši su mi otpale od cene ( spremis jedno 100 evra ) al nisam se pokajala..

Dakle ..posle mesec dana rezultati su sledeci...
Prvo mi je lice bilo kao da me dohvatila lossssssaaaaa kozmetičarka, bukvalno su mi izbijale bubljice manijački, čak i tamo gde sam mislila da ih nema ...onda sam ja to cedila, isto manijački, pa pravila kraste, onda jedan dan kažem sebi dosta je , koristi samo kupljeno i ne diraj...i za dve nedelje čudo se dogodilo! :shock:

Ja sam zapanjena ...dakle bubuljice su se povukle, pore očistile, malo smanjile, nisam imala ni jednu bubuljicu u pms- sto je nemoguca misija bila za mene ...
Kad vidim bubljicu , iscedim se , namazem kremu na to mesto , ujutru - ništa. Ako se napravim pametna pa iscedim po danu za sat vremena je sve ko da se nisam dirala...

Moj sistem je ...ujutru pranje lica gelom bez granula !
Nakon toga dnevna krema ...na celo lice !
Negde oko 19 h ...ako se nisam sminkala samo tonikom ocistim lice , a ako jesam opet gel za lice bez granula , i pred spavanje ili negde oko 22 h noćna krema ...

Na mesta koja mi deluju da bi mogla da se upale - stavljam periodicno koncentrisano to cudo za bubuljice ...

Kupila sam i gel za lice sa mikrogranulama , al piling jos nisam radila ...

Uglavnom...efekat sa normadermom nakon mesec dana je takav da mi j e lice ČISTO!
I sto je još ludje - puder sam izbacila...stavim samo malo sjajnog pudera na obraze umesto rumenila i ja spremna za zavodjenje ...:lol:

Planiram da kupim i puder vichy ...probala sam jako mi prija...

Eto...ako ti je ovo dovljno drago mi je ...ako ne ..pitaj!

Prvo mi je lice bilo kao da me dohvatila lossssssaaaaa kozmetičarka, bukvalno su mi izbijale bubljice manijački, čak i tamo gde sam mislila da ih nema ...onda sam ja to cedila, isto manijački, pa pravila kraste, onda jedan dan kažem sebi dosta je , koristi samo kupljeno i ne diraj...i za dve nedelje čudo se dogodilo! :shock:

Ja sam zapanjena ...dakle bubuljice su se povukle, pore očistile, malo smanjile, nisam imala ni jednu bubuljicu u pms- sto je nemoguca misija bila za mene ...Kad vidim bubljicu , iscedim se , namazem kremu na to mesto , ujutru - ništa. Ako se napravim pametna pa iscedim po danu za sat vremena je sve ko da se nisam dirala...

...

Uglavnom...efekat sa normadermom nakon mesec dana je takav da mi j e lice ČISTO! I sto je još ludje - puder sam izbacila...stavim samo malo sjajnog pudera na obraze umesto rumenila i ja spremna za zavodjenje ...:lol:

!

samo da znas duzna si mi kafu...:D

Imas u apotekama vichy set za dubinsko ciscenje lica ,on ima 4 ili 5 komponenti i traje 3 nedelje,uz to ti nije potrebna kozmeticarka,jer ti ovo potpuno menja strukturu i teksturu koze,a posle toga na tebi je samo da odrzavas postignute rezultate
kosta oko 3000,ja ga kupujem u toku nedelje pa javljam,ali sve koje znam da su to koristili,odusevljeni su
:shock: ovo moram da kupim.

Mini...istu muku sam mucila do skoro...tj do normaderma !

Nikako kremu da nadjem koja me ne masti , tonici mi ili premasni, ili previse suse...Mislila sam da za mene nema spasa , ni kreme , al onda se hrabro
upustih u kupovinu Normaderma kao zadnje nade ... Dakle ko svi štreberi kupila sam sve, uši su mi otpale od cene ( spremis jedno 100 evra ) al nisam se pokajala..

Ja sam zapanjena ...dakle bubuljice su se povukle, pore očistile, malo smanjile, nisam imala ni jednu bubuljicu u pms- sto je nemoguca misija bila za mene ...
Kad vidim bubljicu , iscedim se , namazem kremu na to mesto , ujutru - ništa. Ako se napravim pametna pa iscedim po danu za sat vremena je sve ko da se nisam dirala...

Moj sistem je ...ujutru pranje lica gelom bez granula !
Nakon toga dnevna krema ...na celo lice !
Negde oko 19 h ...ako se nisam sminkala samo tonikom ocistim lice , a ako jesam opet gel za lice bez granula , i pred spavanje ili negde oko 22 h noćna krema ...

Na mesta koja mi deluju da bi mogla da se upale - stavljam periodicno koncentrisano to cudo za bubuljice ...

Kupila sam i gel za lice sa mikrogranulama , al piling jos nisam radila ...

Uglavnom...efekat sa normadermom nakon mesec dana je takav da mi j e lice ČISTO!
I sto je još ludje - puder sam izbacila...stavim samo malo sjajnog pudera na obraze umesto rumenila i ja spremna za zavodjenje ...:lol:

Eto...ako ti je ovo dovljno drago mi je ...ako ne ..pitaj!

Injaaaaoooo...pa ti si stvarno divna :-)

Ali ja kao ja,opet imam 1 pitanje:rolleyes: Gel sa mikrogranulama spominjes i gel bez granula...Paaaa,u sustini ovaj bez granula je za svaki dan a ovaj sa granulama je kao za posebne prilike,kao neki piling jel??

E sad sam se bas primila!:-o

Da ...postoje dva ...sa i bez granula...
Oba mogu svakog dana da se koriste , al mislim da je sasvim dovoljan jedan , i to ovaj bez granula...

Ovaj sa granulama vrsi piling lica , a je ne znam nikog ko svakoga dana radi piling...
Ja ga imam i jos ga ni jednom nisam koristila..ne stizem...

ja taj piling gel koristim za telo :)
eto Mirka vam je sve objasnila i ja delim njeno misljenje
Meni je kozmeticarka jednom davno UPROPASTILA lice i 2 godine nisam mogla da izadjem na kraj sa tim uzasom i za vichy kad sam cula ,to mi je bila zadnja nada.
Normaderm koristim i fenomenalan je ,ali su mi rekli u apoteci da taj set ima jace te aktivne supstance i da bi njega trebalo koristiti te tri nedelje,a posle samo odrzavanje.(To je zamena za odlazak kod kozmeticara,a meni to najvaznije obzirom na uzasno iskustvo)Tako se ,kazu,dolazi do najboljih rezultata.
Puderi su ima fantasticni,samponi takodje,......ma sve im je bre super

Normaderm je jedna kolekcija sa nekih 12-13 proizvoda ...
Jedan deo kolekcije čine gelovi i kreme za svakodnevnu upotrebu, drugi deo taj intenzivni tretman koji se koristi jednom nedeljno tokom tri nedelje ...

Back