VICHY...

• Začetnik teme Začetnik teme Kanna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
chini mi se da je ovaj deo foruma ranije bio daleko zanimljiviji...zhene su u savetima...to ti je ta njihova jachina...savetuju jedna drugu drzhe se ko jevreji...mozhda ne uvek al generalno

generalno si u pravu ;)
samo ne znas kakve su zene jedna prema drugoj kad se ne vole, da ne kazem mrze... veruj mi nema nista gore ;) al smo i onda jake :mrgreen:

@razmisljalica
hvala ;) decko izgibe sa svojom kosom, mislim da ce morati da proba neku medicinsku varijantu. mada je probao micoseb i nista :roll:

Mico, fora sa ovim samponom je sto samo nekoliko puta operes kosu sa njim (2-3), perut nestane i onda nastavis da peres sa nekim blagim bebi samponom. Ako se opet pojavi, opet novi ciklus. :)

Moram reci da su Vishy, Biotherm, Lancome, La Roche-Posay, Garnie i mnogi mnogi drugi (poput Helene Rubenstein, Giorgio Armani pa i Body Shop-a) SVE L'OREAL BRENDOVI.

Neko je pitao zasto bi oni imali slicne brendove i porizvode (npr Biotherm, Vishy i La Roche-Posay) i koristili ISTU termalnu vodu u njima i pravili konkurenciju sami sebi? Jer to nema logike, ne?

Pre svega to su linije proizvoda koje NI MALO nisu slicne (iako su bazirane na termalnoj vodi) - pre svega na osnovu necega sto se zove pozicioniranje na trzistu i segmentacija istog.
U slucaju gore tri navedena brenda, postoji razlika u distributivnoj mrezi : La Roche-Posay (koji je pozicioniran kao "najdermatoloskiji" od sva tri, i namenjen je ljudima za izuzetno osetljivom kozom, sklonom iritaciji, suvom, s pegicama itd) se moze naci SAMO U APOTEKAMA (i necemu sto se zove Parapharmacie, tj. apoteka koja prodaje samo kozmetiku a ne lekove), dok se Vichy moze kupiti i u apotekama i u nekim parfimerijama, dok Biotherma ima recimo i u Sephori (tacnije "obicnim" parfimerijama)... onda Vichy uglavom koriste zene s "klasicnijim" problemima koze koja ne zahteva skroz dermatolisku kozmetiku, dok Biotherm kozmetika je vise za standardnu negu... od svega ovoga zavisi i koliko procenata te famozne termalne vode ce da stave itd... onda neki brendovi postoje da bi parirali konkurenciji (mislim da u Sephori Biotherm je na polici odmah do Clarinsa) i da bi kompanija dobila i tih nekoliko procenata trzista ( jer osoba koja na primer koristi Clarins ne razmatra mogucnost kupovine Vichy kreme, tako da Biotherm i Vichy nisu konkurencija jedno drugom, vec Clarins i Biotherm), da ne pominjem da postoji i razlika u ceni (koja sigurno nija drasticna, ali neki ljudi ne bi dali ni tih 2E vise jer misle da proizvod sigurno vredi 10E ali nikako i 12E (posto ako daju 12E e pa onda ce lepo da kupe Body Shop ili sta ti ja vec znam))

Sto se tice razlike izmedju kozmetike na zapadu i kod nas, moram reci da ne mora znaciti da je kod "nas sve losijeg kvaliteta posto tamo preko ima ko da ih kontrolise a ovde ne" (poznat je slucaj trovanja Coca-Colom u Belgiji dok je nasa fabrika kao i ostale u istocnoj Evropi prosla sve testove kvaliteta bez pogovora), ali jako cesto kompanije (pogotovo u kozmeticnoj industriji) rade nesto sto se zove PRILAGODJAVANJE PROIZVODA trzistu ( jer ja vam garantujem da L'Oreal krema koja se prodaje u Australiji nema veze s onom u Francuskoj). Sto prosto znaci da u jugoistocnoj evropi genetski zene imaju uglavnom dosta crvenog pogmenta u kosi (znaci imaju tamniju kosu) od Francuskinja koje su svetlo kestenjaste ili Svedjanki koje su jos svetlije (sto znaci da za nase trziste stave vise hidrogena ili sta vec stavljaju u te farbe, ali posto te kompanije nisu dugo prisutne na nasem trzistu i sami proizvodi i njihova prilagodjenost nije dovedena do "savrsenstva" kao u zemljama gde su prisutni po nekoliko decenija...)...
I za kraj - velika paleta brendova i proizvoda postoji iz prostog razloga sto ne odgovara svima sve isto (nekoga glava od L'Oreal sampona svrbi a nekoga ne, tako je i u Francuskoj ili bilo gde)

I nemojte da me sad neko napadne i kaze da Clarins i Biotherm nisu konkurencija ili da L'Oreal ne stavlja hidrogen u farbu... JA SAM DAVALA PRIMERE odprilike jer ne radim u kozmetickoj industriji pa ne znam tacno stanje na trzisu, htela sam samo da objasnim filozofiju koja istoji iza svega.

A L'oreal ima SATELIT u orbiti koji prati atmosferske promene i meri stetna zracenja itd i na osnovu tih podataka se prave proizvodi (sto ima veze s gore pomenutom pricom o tome da Srbija nema isti broj suncanih dana niti intenzitet zracenja od Grcke, recimo, i da ne smuckaju istu kremu njima i nama)

razmisljalica:
Da sam se pouzdala letos samo u Vichy mleko za suncanje SPF30 verovatno bih ostala bez koze! Kremica za lice sa istim zastitnim faktorom se na temperaturi preko 35 C skroz razbljuckavila pa mi je iz tube curilo prvo ulje pa tek onda krema i to sva razdrockana...

Ma, ne bi mi nesto posebno ni bilo krivo nego em sam bacila za taj komplet 2500 din, em uopste nije moglo da me zastiti. Na kraju sam se mackala Niveinim mlekom SPF 25 za bebe i tako se spasla vrelog africkog sunca.
Razocarenje skroooz!

Moj dragi je koristio neki njihov sampon protiv peruti (ja mu kupila) i bio je prezadovoljan.

A onda sam se ja zeznula ovom gore navedenom kupovinom...

pa verovatno su ti uvalili, kao sto rece bejbica, ja sam se jednom zeznula na kopu, namazala sam je na lice, ne da nisam izgorela, nego je efekat bio, kao da nisam ni izlazila na sunce (sto ustvari i nije bio moj cilj :D ).a krema sama po sebi je bila sasvim normalna,cak je prijala mom licu, koje ne trpi svasta...

da dodam jos, za one koje zanima sampon protiv peruti, ja sam ga platila 800 dinara, pretpostavljam da mu je to cena svuda, manje - vise i za sada je odlican. nemam perut, a i kosa mi je divna (ovo sad zvuci ko sa neke reklame :D ). kupila sam i njihov balzam i dobar je.. za sada sam zadovoljna, posle ovog prelazim na njihov obican sampon

Ja koristim normaderm peeling za lice, tonik i kremu i mogu samo dalje preporuciti.Lice mi se procistilo nenormalno i pore se skupile.
Liposyne je super, ali ako ga koristis redovno.Rezultati se vide nakon tri nedelje.Lipostrech sam isto probala i mogu ti reci da mi je za nijansu bolji od liposyne.Koza se malo vise zategne i lepse mirishe.

razmisljalica:
Evo, proverila sam i pise: VB258.

Sta je sta tu?
VB = 2005. napravljeno ( traje tri godine, znaci do 2008. godine )
258 = dan u godini kada propada ( znaci 258. dana 2008. godine propada )
Moguce je da ti je prvo curilo ulje, pa krema , jer nije drzano u hladnom i tamnom prostoru.

Od Vichy-ja sam imala Normaderm kremu - kamo srece da je sve sto kazu u onoj reklami istina. Jedino sto je ta krema postigla je da mi je isushila kozu. Imala sam tonik za meshovitu kozu, on je relativno ok (ali nista spektakularno za te pare). Takodjer, Vichy Thermal FIx Mat se pokazala kao razocaranje, nije matirala uopste. U svakom slucaju, necu vise kupovati nista od njih, mnogo mi je bolji Avene.

Imam prilicno problematicnu kozu, i nakon tolike fame i svih toplih preporuka za Vichy... narucila kao rodjendanski poklon. Elem, tonik Purete thermale... izaziva iritaciju.. :(
A osim toga dobila sam anti rides pour les yeux intensive, Myokine, ali pitam se da nije to suvise jako da se koristi kao prevencija. Nisam do sada koristila takva sredstva, niti imam ikakvih naznaka bora, ali godine nalazu preventivu.

Ja koristim VICHY prozvode vec 9godina i mogu samo dalje da preporucim,i vrlo sam zadovoljna VICHY kremom za celulite... ali mislim da ima razlike gde je prozvod kupljen,ja kupojem prozvode u CH ali kada sam prosle godine kupila u BG razocarala se nije bilo to to..

Boner Lea:
Ja koristim VICHY prozvode vec 9godina i mogu samo dalje da preporucim,i vrlo sam zadovoljna VICHY kremom za celulite... ali mislim da ima razlike gde je prozvod kupljen,ja kupojem prozvode u CH ali kada sam prosle godine kupila u BG razocarala se nije bilo to to..
Da li je tebi bar najzad jasno (posto "sirotinji" iz nerazvijenih zemalja nije ) sta znaci proizvodnja za istocno (citaj siromasno, da ne kazem standardom nezasticeno) trziste. :confused: Slabiji efekat delovanja je jos najmanji problem u celoj toj prici - sta cemo sa teskim metalima, potencijalno kancerogenim i toksicnim materijama koje se nalaze u proizvodima za ist. trziste (jer je takva "nepreciscena" proizvodnja jeftinija, a nas standard dozvoljava tj. ne zabranjuje distribuciju takvih proizvoda na nasem trzistu). :roll:

Back