VGA izlaz na LT-u i kako spojiti na TV (scart ili chinch)

GBrale

Početnik
Poruka
5
Na lap topu (hp 6730) imam VGA izlaz iz graficke (15-pinski). Da li neko od vas mogao da me posavetuje gde bih mogao da nadjem nesto poput VGA-chinch adapter ili Chinch-VGA (negde procitah da to i nije bas isto...). Zelja mi je da sliku sa monitora prebacim na TV stare generacije koji na sebi ima Scart ulaz, kao i chincheve za A/V. Da li postoji neki univerzalni kablic sa VGA na jednom, a chinch+VGA na drugom kraju (koji bi mi sluzio kako za TV, tako i za externi monitor, ne istovremeno, naravno).

Hvala unapred i pozdrav svima.

PS. Na par mesta su mi rekli kako je to nemoguce, i kako svoj LT mogu da povezem jedino sa televizorima novije generacije, tj. sa LCD-ovima, u sta ja licno sumnjam. A mozda i gresim...

:dontunderstand:

Hvala Vukasine na komentaru, generalno je takva situacija, ali sto se tice konektora VGA-Chinch, on sigurno postoji, nasao sam nesto na netu ali je dosta skup, reda velicine oko 50-tak evrica, jer je potreban neki splitter, itd. Pogledajte link:
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=3622&catid=52

Moja greska je sto nisam o tome vodio racuna kad sam kupovao komp, a ako neko ima saznanje o povoljnijem resenjem, bilo bi lepo kada bi to podelio sa nama. ;)

Izlaz za monitor i skart na TV-u rade na sasvim različitim frekvencijama tako da nema kabal sa prelazom sa jednog na drugi,mozeš da prikopčaš samo na Plazmu ili LCD.Jedino rešenje da kupiš DVD Player sa USB ulazom pa da flešom prebacuješ filmove ili šta gledaš.

Tako je, glavni problem je u frekvenciji, naisao sam vec na ta objasnjenja. Mada je cinjenica da konvertor postoji, ali kosta 50-tak eura, kao sto vec napisah (doduse, toliko kosta i DVD uredjaj, ali to nije opcija).

Interesantno je sam na jednom sajtu pronasao semu kako direktno spojiti pinove Scart-a i DSUB 15-pinskog VGA (cool zamisao), i kazu da radi. Jedini problemcic je sto velikim slovima pise,

RADITE SAMO UKOLIKO STE SPREMNI DA SPALITE IZLAZ GRAFICKE I/ILI TV-a.

Tako da odlucih da to ne primenjujem.

:super:

Ako neko ima neki konstruktivan savet...

Pozz svima.

Na lap topu (hp 6730) imam VGA izlaz iz graficke (15-pinski). Da li neko od vas mogao da me posavetuje gde bih mogao da nadjem nesto poput VGA-chinch adapter ili Chinch-VGA (negde procitah da to i nije bas isto...). Zelja mi je da sliku sa monitora prebacim na TV stare generacije koji na sebi ima Scart ulaz, kao i chincheve za A/V. Da li postoji neki univerzalni kablic sa VGA na jednom, a chinch+VGA na drugom kraju (koji bi mi sluzio kako za TV, tako i za externi monitor, ne istovremeno, naravno).

Hvala unapred i pozdrav svima.

PS. Na par mesta su mi rekli kako je to nemoguce, i kako svoj LT mogu da povezem jedino sa televizorima novije generacije, tj. sa LCD-ovima, u sta ja licno sumnjam. A mozda i gresim...

:dontunderstand:

Ne nadjoh sve specifikacije za taj laptop, ali zacudilo bi me da nema S-Video izlaz preko kojeg bi mogao da spojis cinceve sa laptopa pa direktno u scart na TV`u, ja sam tako uradio na jednom laptopu...

Tako je, glavni problem je u frekvenciji, naisao sam vec na ta objasnjenja. Mada je cinjenica da konvertor postoji, ali kosta 50-tak eura, kao sto vec napisah (doduse, toliko kosta i DVD uredjaj, ali to nije opcija).

Interesantno je sam na jednom sajtu pronasao semu kako direktno spojiti pinove Scart-a i DSUB 15-pinskog VGA (cool zamisao), i kazu da radi. Jedini problemcic je sto velikim slovima pise,

RADITE SAMO UKOLIKO STE SPREMNI DA SPALITE IZLAZ GRAFICKE I/ILI TV-a.

Tako da odlucih da to ne primenjujem.

:super:

Ako neko ima neki konstruktivan savet...

Pozz svima.
ja probao, nista nisam spalio ali i dalje ne radi
trazio sam na milion mesta takav adapter, ali nisam uspeo to da resim

neko je vec gore pomenuo s-video
ja sam jednom probao bas sa tim kablom sa jedne strane je bio ulaz/izlaz a sa druge kao za cameru digitale tri kablica crveno belo zuto i njih zam ukljucio u jedan cesalj/scart i to u tv.
mislim da sam video u jednoj prodavnici nesto wireless koji trazmetuje sliku sa pc na tv(neko ce postavi pitanje kako ima veze wi-fi sa tv-om-treba se ubaci marka tv i on tamo nesto poveze) ali kompijuter mora ti ima wi-fi i to je kostalo 125eur ako se secam dobro.Ti dodas jos malo i kupis za 200eur monitor lcd i legnes i uzivas ovako nesto vezujes privezujes i na kraju samo nervoza.
evo ovaj mali adatorre.Iskren da budem nema pojma kako se bese slika ubacuje u temu vidi na ovom moj sito www.chilivili.com
ili nesto tipa ovog Pctv Dvb-T Stick U. 72e
Scheda PCTV Usb mod: ovo cak mozes i preko usb povezes ako nemas s-video ,ma ima tu resenja tamo postavis monitor onaj br2(secondarni9,i to je t0

Poslednja izmena:
E ovako... LCD TV i laptop vista su mi povezani VGA kablom i do juce je sve super funkcionisalo , a onda sam ja odlucila malo da cistim komp..nema kojim ga programom nisam prosla i od jutros na tv ekranu imam samo sliku desctopa bez ikona i mis ????? Help :)

мора да променила сетовања за графику....
у контрол центру за графику(VIDEO PREVIEW) подеси исту слику за оба излаза...

Back