Vezite se, jer... (tema o Saturnu)

Jamacha:
Kvinkuks i nije neki bitan aspekt, ne utice mnogo, inace to je 150*. Saturn u 9 kuci ukazuje na dugove koje osoba treba da plati u ovom zivotu. Moguci prekidi studiranja, bar na neko vreme, narocito ako je Saturn lose aspektovan. Studiranje istorije ili arheologije a moguce i stomatologije. Treba putovati u siromasne zamlje, ili zamlje sa simbolikom Saturna...

:shock: Obožavam Istoriju ! Znači, treba da platim..pa, da platim, majku mu. ;)
Hvala ti.

P.S. Ih, bre, što je gadan ovaj Saturn. Bacih pogled na ostatak tabele, i kažu još nešto što mi nije jasno:
Planetary positions
- Saturn Capricorn 22 28 10 u 9 direct,
House positions ( placidus )
- 9 th house Capricorn 20 00 27
Saturn oppossition Mercury; Saturn conjuction Uranus ?

A, Sunce u Vodoliji isto u 9-oj i Mesec u Biku u 12-oj.

Jel ima ovo nekog uticaja?

Bi2:
:shock: Obožavam Istoriju ! Znači, treba da platim..pa, da platim, majku mu. ;)
Hvala ti.

P.S. Ih, bre, što je gadan ovaj Saturn. Bacih pogled na ostatak tabele, i kažu još nešto što mi nije jasno:
Planetary positions
- Saturn Capricorn 22 28 10 u 9 direct,
House positions ( placidus )
- 9 th house Capricorn 20 00 27
Saturn oppossition Mercury; Saturn conjuction Uranus ?

A, Sunce u Vodoliji isto u 9-oj i Mesec u Biku u 12-oj.

Jel ima ovo nekog uticaja?
Me opo. Sat. znaci-ogovaranja, tracarenja, itd... Pa sad ti gledaj, samo neznam da li si ti tracara ili tebe ogovaraju

Jamacha:
U lazi su kratke nogice :lol: :lol: :lol:
Nista se ne moze sakriti od nas astrologa :grin:

Jel vi to hoćete da kažete da sam ja t r a č a r a ..

4_9_7%5B1%5D.gif

Predrag Radović

SATURN

Za razliku od Jupitera koji donosi teorijsko i akademsko znanje i obrazovanje, Saturn predstavlja samu suštinu stvari i iskustvenu spoznaju do koje dolazimo kroz velika životna iskustva, patnju i odricanje. Starac na Kavkazu, Tibetanski sveštenik ili pravoslavni monah bele brade nose duboko u sebi mudrost, koja se ni na jednom svetskom univerzitetu ne može naučiti. Saturn je strog, ali i pravičan baš kao i "zub vremena", najveći sudija, jer moda se menja, a trajne vrednosti i svetski klasici večno žive. Saturn predstavlja i kamen mudrosti, on vlada višim duhovnim sferama, filozofijom, religijom, starim znanjima i predanjima terajući čoveka da spozna suštinu i stekne mudrost kroz vlastito životno iskustvo.

Malo ljudi nažalost zna da je vlast nad samim sobom najviši oblik vlasti, a kako je Saturn ambiciozan, a čovek "homo sapiens" često jako pohlepan, vrlo je naglašen i u horoskopima političara i velikih biznismena. I Napoleon i Hitler su sa Saturnom u Zenitu želeli da osvoje čitav svet, pa su "zavili u crno" najpre čovečanstvo, a potom i sebe. Saturn predstavlja i najdublji pad u materiju, a novac, bogatstvo i politička moć postaju čoveku opsesija, ne toliko zbog luskuza i udobnosti, koliko zbog same moći, autoriteta, a često i nesvesnog straha od bede i siromaštva.

Saturn u prvoj kući daje veliku moć trpljenja, a često i asketizam i gladovanje. U istoriji čovečanstva najsvetliji primer je svakako Mahatma Gandi sa Saturnom u prvoj kući u trigonu sa Mesecom, pa je Indija upravo zahvaljujući Gandiju koji je u zatvoru štrajkovao glađu izvojevala istorijsku pobedu. Kada se nalazi u drugoj kući pogotovo u teškim aspektima, Saturn donosi bedu i siromaštvo, pa ga često nađemo i u horoskopu kakvog prosjaka.

Back