Vezite se, jer... (tema o Saturnu)

Saturn u trećoj kući nosi opasnost u saobraćaju i to pre svega od kamiona na magistrali i autoputevima. Treća kuća predstavlja saobraćaj, a Saturn kamione, šlepere, hladnjače, ali i polovne automobile od "trabanta" do "zastave 1300". On je i pokazatelj hroničnih tegoba plućnih oboljenja, od tuberkuloze do astme i bronhitisa, naročito ukoliko se nalazi u Blizancima ili Ribama u trećoj kući.

Saturn u četvroj kući donosi velika ogranićenja, a često i siromaštvo u detinjstvu i ranoj mladosti. U kvadratu ili opoziciji sa Suncem otac je po pravilu tiranin, iskompleksiran i težak čovek, hladan i nesposoban do pokaže svoje emocije. U lošem aspektu sa Mesecom majka je od mladosti hronični bolesna, a reumatizam i cancer se često genetski nasleđuju. Mala kućica je najčešće trošna, a nalazi se u blizini kakve fabrike. Mnogo ljudi rođenih u Marinkovoj bari ili u Rakovici u industrijskom basenu imaju Saturn u 4 kući u kvadratu ili opoziciji sa Suncem ili Mesecom.

Gde god da se nađe Saturn ograničava, dajući pri tom dubinu i studioznost, pa ga kod jednog velikog Ludviga Van Betovena nalazimo i Lavu u petoj kući. Za razliku od Mocarta, koji je sa lakoćom, komponovao (sa Jupiterom u Vagi u petoj kući), Betovenov rad je bio mukotrpan, ali ništa manje genijalan. Saturn je sudbinska planeta, a 5-ta Betovenova simfonija nosi upravo takav naziv, jer u prva četiri takta sudbina kuca na vrata čoveka, što je Betoven muzikom verno preslikao.

Saturn u šestoj kući u trigonu sa Mesecom predstavlja lekare i to one vrhunske, koji čoveku spasavaju život, dok u kvadratu sa Suncem i Mesecom predstavlja fabrike i domove zdravlja u kojima se satima čeka dok se ne stigne na preglad.

Saturn u sedmoj kući donosi čvrst i stabilan brak (on je ovde egzaltiran, kao i u znaku Vage) i vernost, ali i muža koji je depresivan, čita novine, gleda televiziju i spava po podne.

U osmoj kući, u kvadratu sa svetlima (Sunce i Mesec) može doneti smrt u ratu ili od kakve teške hronične bolesti.

Saturn u devetoj kući je naglašen kod velikih mislioca, pisaca, filozofa, i u horoskopima pravnika, i to u trigonu ili sekstilu sa Jupiterom. Siromaštvo i gladovanje u inostranstvu su isto plod njegovog astralnog uticaja, kada se nađe u devetoj kući, pa je sem u jako dobrim aspektima bolje ostati u zemlji nego otputovati u inostranstvo. Univerzitetski profesori imaju u svom horoskopu Saturna u devetoj kući, jer on daje moć prenošenja znanja na mlađe, koji slušajući profesora sa lakoćom uče.

Saturn u Zenitu donosi veliki uspon i političku moć, kao i neminovan pad, a znamo kako su zavrčili Napoleon, Hitler, kenedi, Nikson… Mngo uspešnih rukovodilaca, direktora i menadžera imaju Saturn u desetoj kući i ukoliko ne uđu u politiku dugo će vladati, naročito u slučaju da seSaturn nalazi u trigonu sa Suncem.

Ljudi sa Saturnom u jedanaestoj kući iz ličnog iskustva znaju da ukoliko imaju jednog ili dva prijaterlja da su "zaista bogati" i na njih se uvek možete osloniti, jer su iznad svega verni i pouzdani. Ova kuća predstavlja i penzije, koje možete čekati i po šest meseci dok i penzije, koje možete čekati i po šest meseci dok ne stignu u slučaju da se Saturn ovde nađe.

Dvanaesta kuća je najgora kuća u horoskopu, a Saturn najteža planeta pa on ovde donosi teške depresije, hronične bolesti, zatvore i logore, bolnice i ludnice, ali osamu i izolaciju, odricanje od ovozemaljskog života, a često i odlazak u manastir. Saturn u dvanaestoj kući nosi opasnost od vukova, Saturn u Biku od napada medveda, a u slučaju da imate Saturna u Blizancima u dvanaestoj kući u zoološkom vrtu vas može izgrebati šimpanza.
Saturn u Raku na zvezdi Sirius, koja se nalazi na 13 stepeni 30 minuta Raka, nosi opasnost od ujeda psa, dok sa Saturnom u Lavu u dvanaestoj kući u Africi možete postati lak plen leoparda, tigra ili lava. Saturn u Škorpionu u dvanaestoj kući nosi opasnost od ujeda zmije, a ukoliko se šetate pred Nila može vas lako pojesti i krokodil.

Sa Saturnom u Strelcu lako možete pasti sa konja, pogotovo ukoliko se on nalazi u kvadratu ili opoziciji sa Marsom. Saturn u Lavu u kvadratu ili opoziciji sa Suncem nosi opasnost od pada sa kakve građevine, a u slučaju da se Saturn nalazi u Vodoliji u dvanaestoj kući možete postati žrtva snežne lavine. Saturn u Ribama u dvanaestoj kući nosi opasnost od napada ajkule, naročito ukoliko se Saturn nalazi u opoziciji sa Urnanom i Plutonom.

Saturn nas opominje, kroz život muči ali i uči. Saturnova lekcija je istrajavanje na sopstvenom putu. Kinezi kažu da i "put od hiljadu milja počinje samo jednim korakom".
Ko istraje dosegnuće božansku mudrost, jer Saturn je kapija vremena kroz koju moramo proći da bi se preko Urana, Neptuna i Plutona sjedinili sa carstvom nebeskim.

"Saturn u šestoj kući u trigonu sa Mesecom predstavlja lekare i to one vrhunske, koji čoveku spasavaju život, dok u kvadratu sa Suncem i Mesecom predstavlja fabrike i domove zdravlja u kojima se satima čeka dok se ne stigne na preglad."

U vezi ovoga zelim da pitam, pa ako neko zna da mi odgovori....trenutno imam tranzitnog saturna u 6. u trigonu sa mesecom....sad pitam da li cu ja upoznati lekara koji ce meni spasiti zivot u ovom periodu ?
da li je to znacenje tranzita ili ne...
hvala unapred

Saturn u trećoj kući nosi opasnost u saobraćaju i to pre svega od kamiona na magistrali i autoputevima. Treća kuća predstavlja saobraćaj, a Saturn kamione, šlepere, hladnjače, ali i polovne automobile od "trabanta" do "zastave 1300". On je i pokazatelj hroničnih tegoba plućnih oboljenja, od tuberkuloze do astme i bronhitisa, naročito ukoliko se nalazi u Blizancima ili Ribama u trećoj kući.

mislim da ne bi trebala voziti.... hm :???:

opala:

mislim da ne bi trebala voziti.... hm :???:

pa sve zavisi od saturnovih aspekata u tvojoj karti....ako je mnogo los, onda se kloni svih vidova komunikacije, saobracaja i ostalog:)
interneta?:)))

što znači kada je saturn u 9.kući u lavu?na što on udara?kaže se da tamo gdje se nađe saturn učimo životnu lekciju pa ne znam kako bi se to kod mene protumačilo?moj saturn je u trigonu sa neptunom iz 1.kuće i sekstilu sa plutonom -vladarem mog ascedenta!
samo da kažem da sam završila fakultet i da s tim nisam imala nikakvih problema a ni u inozemstvu baš nisam bila!

Jamacha:
E pa ja sad nesto razmisljam i mislim da je kurs ronjenja super za tebe, ako se nisi zezala za to, jer time simbolicno tones na dno pa na taj nacin zadovoljavas Saturna. Ajde neka neki astrolog uskoci da mi pomogne oko toga, nisam 100% siguran.
Uh, ovaj kvadrat sa Neptunom nije dobar, oznacava energetskog vampira a i Mesec(dusa) je umesan, reci mi da li je Neptun u 3 ili 9 kuci

a je l' moze neko detaljnije o ovom aspektu sa neptunom,je li uvek energetsi vampir u pitanju i kako onda ako je u 11 kuci?

Jamacha:
Saturn u 5 govori o malo veza pre braka, i o jednoj dugoj, koja lici na brak. Ponovljene ljubavi sa starijim osobama. Gubici na igrama na srecu, ljubav ka klasicnoj muzici i operi(pogotovo u Lavu i Vagi), malo dece...

Moram negirati.Imam saturn u 5om polju, doneo mi je vise partnera nego sto sam pozelela, jedno nesto sto je licilo na brak, strah od vezivanja (cujem brak i trcim glavom bez obzira ;-) ) Nemam iskustva s igrama na srecu, al' opet saturn mi je u vagi i u konj. sa jupiterom i mesecom pa verujem da i to malo daje pecat.
Bicu srecna ako dece budem imala jer imam neke silne opozicije ka te tri planete, ali eto htedoh da negiram to "malo veza pre braka", jer je pitanje dal' cu isti imati, a veze mi nikad nisu manjkale

O broju partnera i sl. svakako ne govori samo Saturn u 5. polju, kao ni bilo koja druga planeta/planete polozene ovde - gledaju se i ostali pokazatelji kao sto je vrh 5. polja, vladar - kako je polozen i sl. Ja imam egzaltiranog Jupitera na vrhu 5. polja, i varas se ako mislis da mi je ljubavni zivot bas odredjen time ... nazalost :| Vladar 5. polja mi je u konjunkciji sa Saturnom tako da od onoga sto bi Jupiter inace dao, ostaje samo mrvica ... ni kasicica :roll:

wild cat:
a je l' moze neko detaljnije o ovom aspektu sa neptunom,je li uvek energetsi vampir u pitanju i kako onda ako je u 11 kuci?

Na koje vi aspekte tacno mislite kad pricate o energetskim vampirima ??

Aspekti izmedju Saturna i Neptuna spadaju u generacijske aspekte, prema tome tesko da ce u svakom pojedinacnom slucaju govoriti bas o tome.
Pod dva - prvi put cujem takvo tumacenje (pa makar bilo i ovako uopsteno :wink: ) , gde ste to procitali? :roll:
Zavisi sta podrazumevate pod energetskim vampirizmom, ali u svakom slucaju - ako stvari svedemo na osnove - to mora biti osoba koja je energetski slaba pa samim tim mora imati (za pocetak) slab Mars - uz jos neke faktore, jer je Mars taj koji govori o energiji. Saturn sam po sebi govori o nekim potpuno drugim stvarima, koje sa energijom nemaju direktnu vezu.

Back