Veza sa mladjim muskarcem

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne radni staz, nego riba od 30ak godina. Koja je zavrsila faks sa 25 i vec radi 5/6 godina. na kraju teksta sam stavio da ce riba imati 35, a tada je lepota vec dobrim delom prosla.

- - - - - - - - - -

ali puniti ribu od 20 i puniti ribu od 35 nije isto. Prosecna riba od 20 izgleda daleko bolje nego najbolja riba od 35. zenama se prodaje prica i karijera i muz i deca, ali retko koja to ostvari.

zene bi trebale da cim zavrse osnovne studije od 3 godine da se udaju. tad imaju 22/23 godine. da rodi troje cetvoro. I onda sa 35 kad deca krecu u skolu ona moze da se posveti karijeri. 30godina rada moze dosta toga da se postigne. ako zeli
ili jos bolje , da nadju nekog mladjanog, da ih zabavlja..to svaka pametna zena treba da uradi jer muzevljevom malisi vreme prolazi..:mrgreen:

"Kada se moj brak raspao u seriji kaskadnih otkrića o mom mužu i njegovim aferama, kao i o mnogim ženama koje su bile umešane u to, odlučila sam da pobegnem na mesto na kome ću moći da se oporavim i pronađem novi smisao života. Ali moje odabrano utočište nije baš bila crkva u kojoj sam mogla samo da se molim i verujem u čuda. Umesto toga, odabrala sam da se preselim u drugi grad...

Dvadeset godina braka i dvoje dece...da me ne shvatite pogrešno, bila sam srećna… sve dok se moj brak nije raspao.

A onda sam upoznala njega. Zbog razlike u godinama ozbiljna romansa je u startu bila precrtana u mojoj glavi.

Shvatila sam da sam, bar na podsvesnom nivou, neobicno zainteresovana za ovog muškarca. Na sreću, ispostavilo se da se i on oseća slično. Kako je došlo do prvog poljupca, ko je prvi krenuo… ne sećam se. Posle nekoliko dana, poslao mi je poruku da mu nedostajem. Videli samo se sledeće nedelje. I ispričala sam mu do najsitnijih detalja priču o mom propalom braku. I još jednom poželela da šutnem samu sebe. Ali ovog puta, situacija se razvijala drugačije. Otišli smo u njegov stan, ušunjali se kao da pripada nekim drugim, nepoznatim ljudima, a onda uživali jedno u drugom, kao nikada do tada…

Veza sa njim delovala mi je kao prilika da ponovo proživim još jedan, novi život, u stilu Povratka u budućnost. Proživljavajući taj njegov period života, sa njim, daje mi osećaj kao i da ja ponovo proživljavam svoj. Samo što sam, ovoga puta, bolja verzija sebe.

Naučila sam da je nemoguće biti zatvoren sa osobom koja je spremna da se potpuno ogoli pred tobom, tako da je, čvrstu, emotivno nesavladivu ženu, kakva sam nekada bila, zamenila mnogo nežnija osoba. Nikada se nisam osećala tako ranjivo i, premda me to plaši, emocije osećam snažnije nego ikada pre.

Ova snaga se prenosi i na naš seksualni život, koji je baš onakav kakav biste i zamišljali sa mišićavim, seksi čovekom u dvadesetim (kada sam drugarici spomenula koliko je on pažljiv, ona mi je odgovorila da je bila totalno ometena njegovim izgledom, da nije stigla to ni da primeti). I prisetila sam se svoje seksualne oslobođenosti u tim godinama. Ali, on mi je otkrio i nešto novo. Ovo je prvi put da imam vezu koja je istovremeno telesna i duboko emotivna.

Kada se izmaknem i pogledam nas objektivno, sada on ima 28, a ja 42, pomislim da verovatno mnogima izgledam smešno. I shvatim da sam i sama pod uticajem istog onog seksizma koji je bespotreban. Iako povremeno brinem da će on u jednom trenutku odabrati neku ženu na čije je telo gravitacija uticala u manjem obimu, on me razuveri tako što mi više puta na dan ponovi koliko sam lepa. Čak i kada znam da nisam u svom najboljem izdanju. I kada ga devojke njegovih godina startuju, paradoksalno, to me umiruje, jer mi sve odmah ispriča i na kraju doda nešto poput toga da od svih devojaka koje je upoznao, nikada nije sreo nijednu koja je slična meni. Verujem da je iskren. Interesantna sam mu upravo zbog svog iskustva i specifičnog pogleda na svet.

Svesna sam da će on jednog dana možda poželeti da ima decu...ali...."

...prica jedna Ana...

Kakva li je to žena koja se zabavlja sa mlađim muškarcem?
Zbog čega je društvo toliko osuđuje?
Ima li veza sa madjim muskarcem buducnost?

Ne priča jedna Ana nego Verica Rakočević.

nije prosipanje frustracija ,nego zenama se plodnost umanjuje posle 32. A pola zena posle 35 ne mogu da ostanu prirodnim putem prvi put trudne. a muski mozak je tako programiran da juri zene kada su najbolje za radjanje. ali one tada gledaju karijeru i kao neki fakultet.

nije prosipanje frustracija ,nego zenama se plodnost umanjuje posle 32. A pola zena posle 35 ne mogu da ostanu prirodnim putem prvi put trudne. a muski mozak je tako programiran da juri zene kada su najbolje za radjanje. ali one tada gledaju karijeru i kao neki fakultet.

To je drugi problem i to realan problem. I tu treba pojačati svest da su za roditeljstvo najbolje neke godine, ne gurati stvar pod tepih i tešiti se nekim novim trendovima.

Neke žene teže postizanju vlastitih ciljeva, karijeri ili finansijskoj stabilnosti. A neke žene pronađu svog idealnog partnera tek kasnije u životu.

Redovni pregledi i briga o zdravlju su od presudnog značaja za trudnoću u kasnijim godinama
Koji god razlozi bili, broj žena u svetu koje dobiju prvo dete između 30. i 39. godine udvostručio se u poslednih 15 godina, a broj žena koje rađaju s 40 godina i više porastao je za 50 odsto. Za žene koje razmišljaju o trudnoći nakon 35. godine postoje jedinstveni faktori rizika o kojima moraju razmisliti.

Plodnost se smanjuje s godinama

Prva stavka od koje treba da krenete je plodnost. Plodnost doseže vrhunac između 20 i 25 godina, a nakon 30. godine počinje da se smanjuje. Smanjena plodnost zbog godina obično je povezana s ređim ovulacijama. To može da bude povezano i sa problemom kao što je endometrioza, kod koje se ćelije unutrašnjeg sloja materice (endometrija) nalaze van materice što ometa začeće.

Osim toga, usled neredovnih ovulacija može istovremeno doći do otpuštanja više od jednog jajne ćelije, što ženama iznad 35 godina povećava mogućnost blizanačke trudnoće.

Zdravstveno stanje pre trudnoće postaje važnije

Drugo područje na koje morate da obratite pažnju je vaše zdravlje. Nakon 35. godine veoma je važno da redovno idete na lekarske preglede.

Od velike koristi može da bude i genetičko savetovanje, kao što su porodična i vaša lična istorija bolesti. Ginekolog pomoću toga može da predvidi moguće probleme s obzirom na starost roditelja i zdravstvenu istoriju. Osim toga, ginekolog bi trebalo precizno da kaže sve o faktorima rizika povezanima s majčinim godinama.

Trudnoća postaje rizičnija

Postoje jedinstveni rizici za dete i majku koja zatrudni s 35 godina ili kasnije.

Za majku se povećava rizik od trudničkog dijabetesa, preeklampsije i vaginalnog krvarenja.

Što se deteta tiče, veće su šanse da se pojavi placenta praevia, abruptio placentae, mala porođajna težina, prevremeni porođaj i pobačaj.

Placenta praevia znači da placenta delimično ili potpuno zatvara cerviks (grlić maternice), a abruptio placentae da se deo placente odvojio od zida materice pre porođaja. Oba slučaja mogu da izazovu ozbiljna krvarenja tokom porođaja, što može da ugrozi i majku i dete. Srećom, komplikacije se uglavnom spreče carskim rezom.

Većina spontanih pobačaja događa se u prvom tromesečju trudnoće bez obzira na ženine godine. Ipak, rizik od spontanog pobačaja u ženinim dvadesetim iznosi od 12 do 15 odsto, dok kod žena s 40 godina i više taj rizik iznosi 25 odsto. Povećana pojava hromozomskih anomalija doprinosi riziku od spontanog pobačaja u zrelijim godinama.

Jedna od najčešćih hromozomskih anomalija koja se pojavljuje zbog zrelijih godina majke je Daunov sindrom.

Ma koliko to zvučalo neverovatno, žena je rođena sa svim jajašcima koje će ikada imati, i kako stari žena, stare i jajne ćelije. I, nažalost, jajne ćelije ponekad mogu da izazovu probleme samo zbog svoje starosti. Ipak, dobra vest je da medicinska tehnologija nudi ženama nekoliko metoda testiranja hromozomskih nepravilnosti u ranijim fazama trudnoće. Alfa-fetoprotein test je analiza krvi koja se obično radi između 16. i 18. nedelje trudnoće, i to ne samo ženama starijima od 35 godina. Nenormalno nizak nivo tog proteina može da sugeriše na povišeni rizik od Daunovog sindroma ili hromozomske abnormalnosti.

Ukoliko dođe do toga, uglavnom nakon toga slede analize amniocenteza ili uzimanje uzorka korionskih resica (UKR). Ovaj poslednji test ima prednost nad amniocentezom jer može da se obavlja i u vrlo ranoj trudnoći, s bržim rezultatima.

Ako se svi zdravstveni rizici ostave po strani, biti mama nakon 35. godine donosi dosta mentalnih i emotivnih prednosti. Žene koje su odlagale majčinstvo zbog karijere ili nekih drugih ciljeva u životu mogu da budu bolji roditelji zbog zrelosti i stabilnosti. Kod žena koje su rano postale majke i zbog toga propustile neke šanse u životu uvek će postojati ono „a što bi bilo da sam...“. Zrelije žene izbeći će taj problem i psihički su spremnije za podizanje novog života

Back