palma 67
Primećen član
- Poruka
- 900
Gea ajde klikni na private
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.
To bih ja!Ovo je zemlja u koju se dolazi da se ostane.....
Uh đe potrefi tačno u centar!Ovde je mozda zivot malo manje napet (sto se tice materijalnog), ali daleko od toga da je bezbrizan. Ako vas boli javasluk, nedostatak moralnih vrednosti po vasim standardima, "Pink" (ne)kultura - onda se vredi pomuciti. ....

Ne verujem da je 5 godina dovoljno da baš sve zaboraviš, samo malo treba da se podsetiš zašto si otišao...
Moram. Kad prestane bombardovanje lošim vestima, i zavuče se i pokoja dobra medju njih, onda ću se radujem.Eh, baš tako....
Nego nisam još načisto što ću, čisto da se informišem, pa reko i da podijelim ovo s vama.
Tree, što se odmah duriš?![]()

i
i
i
i tako..?...All non csl applications that are past the point of medicals and police checks [

Sa British Expats foruma:
"I've just spoken to DIAC this morning. All non csl applications that are past the point of medicals and police checks are now frozen until a decision is made by the end of Oct (hopefully). Case officers hands are now tied until they are given further directives. I was told that the decision is in the balance as to whether these cases will be progressed..."
"... there are more that 2000 in this situation."

Ko bude hteo da mu WA bude sponzor neka
se naoruza strpljenjem...(prekjuce tacno 4 meseca)
..i jos NISTA..!
![]()

Moja aplikacija je papirna , i sad nešto mislim tj počinje da me hvata paranoja da su obrisali dupe s njom s obzirom da im je u krizi falio toalet papir![]()

Slazem se u svemu osim dolazaka u domovinu. Ako ne mozes izdvojiti 2000 AUD godisnje za povratnu kartu do rodnog kraja i vidjeti roditelje, bracu, stare prijatelje onda ova zemlja nije vrijedna emigriranja.Narode, hajde duboko udahnite....pa izdahnite...
Znam da je sve ovo frustrirajuce (stalne promene), ali je logicno da zemlja domacin bira uslove pod kojim ce primiti migrante.
Ono sto nije Ok je sto promene uticu i na vec primljene aplikacije, i pretpostavljam da je to izvor frustracije.
Ovo vam dodje nesto kao kaljenje za ono sto vas ceka ovde - puno odricanja i rada...
Samo da vas razuverim ako mislite da ce svi vasi problemi biti reseni dolaskom ovde, daleko od toga.
Ono sto dobijate ovde je da ste gospodari svoje sudbine. Koliko ulozite - toliko cete i dobiti. (Ne kao u bivsoj otadzbini - ako potplatite nekoga moze, ako ne....).
Dobicete relativno stabilan sistem sa minimalnom korupcijom, i sansu da postignete ono sto zelite (pod uslovom da se dobro potrudite).
Znam da je ovo frustriranje proces kroz koji svako individualno mora proci (i ja nisam bio imun na to), ali zelim da vas uverim da ce PROCI. Citajte puno o zivotu ovde, naucite sto vise o zemlji koju ste izabrali za zivot, i bice vam lakse da se prilagodite kada dodjete.
Zelim samo da vas uverim da Australija nije zemlje u koju dolazite da se obogatite za kratko vreme. Ovo nije zemlja u koju dolazite da zaradite novac pa da se vratite nazad kada to postignete. Ovo je zemlja u koju se dolazi da se ostane. Previse je daleko za ceste poste otadzbini. Uostalom, cemu sve to. Ako niste spremni doci sa mogucnoscu da bar 5-10 godina ne vidite siru porodicu, dobro razmislite jel' vredi uopste dolaziti.
Ako vam je ovo cekanje tokom aplikacione procedure probudilo animozitet prema Australiji, zaista ne znam kako cete se nositi sa onim sto ce vas docekati ovde.
Stavite na papir sta vas muci tu gde jeste. Ako prevagne materijalno - ne vredi bezati zbog toga. Ovde je mozda zivot malo manje napet (sto se tice materijalnog), ali daleko od toga da je bezbrizan. Ako vas boli javasluk, nedostatak moralnih vrednosti po vasim standardima, "Pink" (ne)kultura - onda se vredi pomuciti.
Kako god, neka vam je sa srecom....
To ti pričam. Od 2004, ja se jasno ne sećam života ovde, zaboravljam po cele periode, onda se nečeg slučajno setim pa se čudim kako sam mogao to da zaboravim. 5 godina sam stariji, a prošle su mi u frci strci zbrci i jurnjavi. Kad pričam s nekim o nečem što je bilo, uvek imam osećaj da je to bilo skoro, prošle, pretprošle, onda mi kažu da je to bilo pre 6 godina, pa se iznenadim, a onda i zabrinem, gde su mi te godine, dodje mi nekako kao da sam ih izgubio...
Ne znam sta da vam kazem. Od onog dana kada je ubijen sve je stalo u Srbiji. Cekao sam i cekao i ne secam se nicega. Trcanja za parama i spavanja i tako u krug.
Ovde me pitaju odakle sam i ja im odgovorim: " Ja sam Slav". Tako nas znaju, znaju nas po tome da smo vredni i da je nasa zajednica dobra i losa ( neki jos vode ratove cak i ovde).
Treba naci prave ljude koji zive normalan zivot. Skroman - neskroman ali su odlucili da provedu dobar deo zivota ovde.
Prvih par godina je tako trazi se pravo mesto za prvu kucu, drugari, prijatelji. Otkrivaju se stvari, upoznaju se Australijaci. Mogu da se pohvalim da preko dece se najlakse ulazi u njihove zivote i kad vas upoznaju dace sve da vam indirektno kazu da ih pozovete u svoje kuce i probaju Sljivovicu, kajmak.....
Ko razmislja da dodje mazne pare.... ovo nije zemlja gde cure pare, mora se naci pravi nacin da se maznu pare a to su mali biznisi.
Dusa mi kaze plati sebi 2000 dolara iskokni da Srbije na 15 dana - to mogu, ali ukljucim vesti Srpske, Hrvatske, Makedonske, Bosanske.... uzas. Otkrijem da sam ja to sam ostavio iza sebe - zaboli me stomak od lazi- i osecam se kad gledam nas dnevnik ili program kao da sam U Srbiji i da ce nesto da me zvekne po glavi.
Zato birajte. Mir u dusi necete imati ali vasa deca hoce.
Ne znam sta da vam kazem. Od onog dana kada je ubijen sve je stalo u Srbiji. Cekao sam i cekao i ne secam se nicega. Trcanja za parama i spavanja i tako u krug.
Ovde me pitaju odakle sam i ja im odgovorim: " Ja sam Slav". Tako nas znaju, znaju nas po tome da smo vredni i da je nasa zajednica dobra i losa ( neki jos vode ratove cak i ovde).
Treba naci prave ljude koji zive normalan zivot. Skroman - neskroman ali su odlucili da provedu dobar deo zivota ovde.
Prvih par godina je tako trazi se pravo mesto za prvu kucu, drugari, prijatelji. Otkrivaju se stvari, upoznaju se Australijaci. Mogu da se pohvalim da preko dece se najlakse ulazi u njihove zivote i kad vas upoznaju dace sve da vam indirektno kazu da ih pozovete u svoje kuce i probaju Sljivovicu, kajmak.....
Ko razmislja da dodje mazne pare.... ovo nije zemlja gde cure pare, mora se naci pravi nacin da se maznu pare a to su mali biznisi.
Dusa mi kaze plati sebi 2000 dolara iskokni da Srbije na 15 dana - to mogu, ali ukljucim vesti Srpske, Hrvatske, Makedonske, Bosanske.... uzas. Otkrijem da sam ja to sam ostavio iza sebe - zaboli me stomak od lazi- i osecam se kad gledam nas dnevnik ili program kao da sam U Srbiji i da ce nesto da me zvekne po glavi.
Zato birajte.