Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pare se daju za neki predmet ili uslugu, za rešavanje nekog problema....a to bi u slučaju verskih zajednica značilo bi da su iste dužne da se mole za blagostanje naroda i države...ne vidim efekte te molitve... živimo u koloniji i partokratiji koja je u dilu sa crkvom, korupcija je nikad veća, država živi od kredita, grade se objekti spomenici megalomaniji jednog lidera koji nikad neće vratiti uloženo, subvencioniše se okupatorska privreda umesto domaće, veliki vođa laže čim zine, broj stanovnika se smanjuje, poljoprivreda je skoro uništena, uvoznička mafija hara zemljom...kao da su se naši sveštenici i monasi kamenom bacali na Boga umesto da se mole....
Nije samo SPC u "dilu". Sve registrovane vjerske zajednice dobijaju pare od države.

Nije samo SPC u "dilu". Sve registrovane vjerske zajednice dobijaju pare od države.
znam...jedno je rešenje kao u Nemačkoj da vernik plaća porez koji ide njegovoj verskoj organizaciji
drugo je rešenje da svi građani uključujući ateiste plaćaju porez a država od toga deli pare verskim organizacijama proporcionalno broju vernika kao ovde...ovde se ne radi o pružanju usluge vernicima pa država odnosno svi građani trebaju da imaju neku dobit od toga što plaćaju...ja pretpostavljam da onda ta dobit treba da bude molitva verskih organizacija za blagostanje države i naroda...iako takvih molitvi ima ne vidim efekte u našoj stvarnosti..

Jedna godina otkad sam ovdje na Krstarici. Proleti vrijeme baš.
Licno smatram da je tvoje prisustvo ovde povecala vrednost zapisanih sadrzina na svim temama gde si diskutirao...
Naravno,mi se mozda ne slazemo oko puno ozbiljnih verskih pitana ali moram priznati da mi je generalno interesantno pricati na temama gde i tebe ima.
...a takodje smatram da odlicno moderises tako da produzi dalje istim tempom.

Jedna godina otkad sam ovdje na Krstarici. Proleti vrijeme baš.
Izostavio si da nas obavestiš i koliko si postova napisao
Licno smatram da je tvoje prisustvo ovde povecala vrednost zapisanih sadrzina na svim temama gde si diskutirao...
Naravno,mi se mozda ne slazemo oko puno ozbiljnih verskih pitana ali moram priznati da mi je generalno interesantno pricati na temama gde i tebe ima.
...a takodje smatram da odlicno moderises tako da produzi dalje istim tempom.
Zato kad vas dvojica krenete sa kopiranjem citata iz biblije ostali napuste temu jer je ugušite, izgubi svaki smisao.
Još ne videh da ste izneli neko svoje mišljenje, razmišljanje već samo kopiranje ....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back