Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
voli bližnjeg jednako kao samog sebe je jedino što Isus traži od hrišćana u svakodnevnom životu.....ni čitanje Svetog Pisma ne traži, ni ispovest, ni pričešće, ni redovni odlazak na liturgije, ni misionarski rad po forumima...koliko ljudi znate da po ovom kriterijumu mogu sebe da nazovu pravim hrišćanima?. za one koji ispunjavaju ovaj kriterijum Isus je namenio stanove u raju...gde vidite sebe?

Ne muči me ništa ali evo i na moju benignu objavu da mi je godišnjica boravka na forumu ti si odgovorila sarkastičnim komentarom. Nije mi jasno čime sam te toliko iziritirao.
Ti uopšte mene ne možeš da iziritiraš
Al bez ljutnje tako si podoban za zezanciju :D
Pogotovo sa tim tvojim obaveštenjima koliko si postova napisao ili koliko si dugo ovde kao da to nekog zanima :kafaz:

voli bližnjeg jednako kao samog sebe je jedino što Isus traži od hrišćana u svakodnevnom životu.....ni čitanje Svetog Pisma ne traži, ni ispovest, ni pričešće, ni redovni odlazak na liturgije, ni misionarski rad po forumima...koliko ljudi znate da po ovom kriterijumu mogu sebe da nazovu pravim hrišćanima?. za one koji ispunjavaju ovaj kriterijum Isus je namenio stanove u raju...gde vidite sebe?
Lepo napisano i to svojim rečima a ne ko ova dvojica što samo štancuju citate iz biblije i ništa više

Glavni problem je u tome što mi već volimo svoje bližnje jednako kao i sami
sebe. Što znači da sebe ne volimo uopšte. A kako sebe zavoleti bez duhovne
prakse? Samom odlukom nije moguće. Znači.. čitaj sveto pismo, posti, moli
se, pričešćuj..

se, pričešćuj..
Ne slažem se
Ima mnogo njih koji čitaju sveto pismo a nisu napredovali ništa.
Ima čak i onih koji su dosta čitali i činili strašna zlodela
Tako da ta terija pada u vodu da će to pomoći
Po meni više je do samog čoveka

Ne slažem se
Ima mnogo njih koji čitaju sveto pismo a nisu napredovali ništa.
Ima čak i onih koji su dosta čitali i činili strašna zlodela
Tako da ta terija pada u vodu da će to pomoći
Po meni više je do samog čoveka
Nisam rekla samo čitanje. Čitanje je jedan deo.

Da je moguće spontano se obožiti, pravoslavlje ne bi postojalo.

se, pričešćuj..
da slediš savete i rituale neke od hrišćanskih organizacija čiji predstavnici redovno osuđuju sebeljublje kako nazivaju ljubav prema sebi? da im poveriš da te vode ka Isusu koga (sem nekih izuzetaka poznatih kao svetitelji) ne razumeju i ne slede celim srcem ni sami?

da slediš savete i rituale neke od hrišćanskih organizacija čiji predstavnici redovno osuđuju sebeljublje kako nazivaju ljubav prema sebi? da im poveriš da te vode ka Isusu koga (sem nekih izuzetaka poznatih kao svetitelji) ne razumeju i ne slede celim srcem ni sami?
Ti se na veru oslanjaš, a ne na greške drugih. To nije kao da ćeš uzeti
za autoritet nekog čoveka, već uzimaš prakse i do tebe je koliko ćeš
im se posvetiti..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back