Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta je sad? I sarme obećavaš?
hqdefaulty.jpg

Primjetio sam otkad sam na forumu da mi je porasla netolerancija prema drugačijem mišljenju pogotovo u vjerskim stvarima. U posljednjem periodu mi se čini da je to baš izraženo a pomalo se preliva i na poslu. Čak sam to išao i ispovjediti danas jer me kopkalo.

Primjetio sam otkad sam na forumu da mi je porasla netolerancija prema drugačijem mišljenju pogotovo u vjerskim stvarima. U posljednjem periodu mi se čini da je to baš izraženo a pomalo se preliva i na poslu. Čak sam to išao i ispovjediti danas jer me kopkalo.
Tako je uvek ovde bilo,čak mnogo gore!
Treba imati na umu da razlog za svađu često nema veze sa izrečenim stavovima već je to tipična kompenzacija za unutrašnji nemir, nezadovoljstvo samim sobom i frustracije, a politika i religija su idealne za tako nešto
P.S.
Tek sad videh da pričaš o sebi
Izvini, nisam na tebe mislila!
Nego na ljude koji se svađaju a veruju u istog boga,npr.

Baš intelekt pominjah sada na jednoj temi, pa da nastavim.. :lol:

Ovde si oslonjen na intelekt. Ono u šta veruješ moraš da pretočiš u reči,
da tražiš razloge, objašnjenja. A vera i ljubav logiku nemaju. Zašto nekoga
voliš? Pojma nemaš. Samo voliš. Zašto veruješ? Ne moraš da znaš, samo
veruješ. To je intuitivno.

zato što se osećaš obaveznim da braniš svoju religijsku grupu od napada drugih...stavio si veliko breme na svoja pleća....ne brini, ne čita ovo pisanije na forumu mnogo ljudi...moj savet je ponašaj se kao da pričaš sa prijateljima iz realnog života koji ne dele tvoja religijska uverenja...nećeš ih ubediti da su u krivu ma šta kazao...svako ima pravo na svoj stav...iznesi svoj i ne upuštaj se u rasprave ko je kakav i koja religijska grupa je kakva...nećemo znati ko je u pravu dok god smo na ovoj planeti...

Upućujem javno izvinjenje @robivek za moje komentare uvredljive prirode na njegov račun i spreman sam nositi sve posljedice za njih.
Nema potrebe od posledica Maki,dovoljno je iskreno izvinjenje koje se realno moze primetiti i ja ga prihvacam,idemo dalje !

sad on tebi i da se izljubite
pošteno bi bilo
Ne,ja se necu izviniti zbog iznesenog na racun njegovog moralnog kredibiliteta jer smo,koliko god to apsurno delovalo, OBOJE DOKAZALI da mi Maki nije odgovorio na pitanja.
Medjutim ono sto zalim jeste sto smo se uopste doveli do takvog stanja "na ivici ponora"gde smo morali birati "izmedju crnog i belog" bez "sivih opcija" i krivica zbog toga u generalnom smislu ide vise na moj konto...
..sta ja znam,mozda mi to neka profesionalna deformacija vezana "za ciscenje gramofona"gde se trazi izuzetno velika preciznost...u tolikoj meri da ponekad stvarno zamara.

P.S. ljubjenje prepustam nekoj mladjoj/lepoj koleginici

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back