Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Синагога Сатанина, ни мање ни више речено од Бога, члана тог народа...

Зашто други оквир измишљати... Оно му дође чак и као похвала, јер раздваја те умишљене Чивуте од правих Израиљаца у којима нема фарисејског лукавства
onda odbaci stari zavet i Jahvea kao što ja radim...
jer to je koren te sinagoge Satanine tj. pogrešne vere

Kada dokazes onda zakljucak proizlazi iz tvog dokazivanja - ja cu javno potvrditi da sam lazov i prevarant !!

...naravno,uz napomenu da u suprotnom,ako ne dokazes optuznicu - te kvalifikacije automatski prelaze na tvoj konto !

Izvoli.
Lažov će potvrditi da je lažov? To se nikada ne dešava.
Pa jesam li ti pre neki dan dokazala da lažeš da me nisi intelektualno vređao.
I šta je bilo? Krenuo si sa izgovorima.

Sad hoćeš da potrošim pola sata pretražujući tvoje komentare da bih nešto
dokazala, pa posle opet izgovore da slušam. Dvostruko gubljenje vremena.

Jel znas bre ti sta pricas,sta je tebi ?
pa Jasna ti s razlogom kaže da si farisej....jer nemaš veze sa Isusom nego sa Starim Zavetom...
judaizam je dosledan Starom Zavetu...hrišćani se igraju da dobiju spasenje pa im je ok i da u Boga uzdižu i genocidnog egomanijakalnog Jahvea koji vlada strahom i očekuje apsolutnu poslušnost i mudrog čoveka i učitelja Isusa koji propoveda ljubav...to su dve različite etike...to je samo farisej Savle mogao da spoji u jedno...

Tri najčešće farisejske rečenice na forumu, pa ko se seti ko ih sve izgovara,
setio se..

Taj čovek nije od Boga, jer ne poštuje zakon o suboti

Него, овај народ је проклет, јер не познаје Закон!

Stvarno, on u ime demona i izgoni te demone

Lažov će potvrditi da je lažov? To se nikada ne dešava.
Posteni covek koji je lazno optuzen ima doblesti da prizna da je pogresio a u ovom slucaju ce biti da je slagao...a da bi zadovoljio i motivisao sagovornika - priznace i to da je bio prevarant jer je osporavao optuznici.
Evo,imas moje javno obecanje da cu priznati krivicu ako dokazes svoju optuznici,sta ces vise od ovog,da idemo kod notara da bi potpisali ugovor ?
Pa jesam li ti pre neki dan dokazala da lažeš da me nisi intelektualno vređao.
Kako bre dokaza ,optuzila si me za intelektualno vredjanje ja te poizvao da izneses dokaze a tebe nestade .
Nadam se da me neces optuziti sto sam [postupao u skladu sa odredbama iz Pr.26,5 sto je obaveza svakog vernika utakve situacije ?
...jel ti citas sta pises i na koji nacin vredjas svoje sagovornike ili to ignorises pa te zdoboli kad ti neko vrati istom merom samo na nesto suptilniji nacin ? :kafa:
I šta je bilo? Krenuo si sa izgovorima.
Nije izgovor kad ti potrazim dokaze da bi objasnila optuznicu.
Kad kazes da je neko slagao trebas ga citirati a zatim izneti pravo cinjenicno stanje i to je to,tv oj je posao TADA zavrsen !
Napominjem tada a ne kad mu kazes da je lazov,jel primecujes razliku ?
Sad hoćeš da potrošim pola sata pretražujući tvoje komentare da bih nešto
Pa kadi si optuzila - sto da ne,dokazi svoju optuzbu i to je to,niko ne ocekuje nista vise ali i nista manje od tebe.
dokazala, pa posle opet izgovore da slušam. Dvostruko gubljenje vremena.
Gubis ti ocito pola zivota u vakve bespredmetne komunikacije u kojima cak koristis i reci koje ne razumes ili nemas pojma sta znace..kako ono bese...ah da,"...da bi izgledala pametnija"...( ovo su tvoje reci koje si jednoim meni uputila)...

Posteni covek koji je lazno optuzen ima doblesti da prizna da je pogresio a u ovom slucaju ce biti da je slagao...a da bi zadovoljio i motivisao sagovornika - priznace i to da je bio prevarant jer je osporavao optuznici.
Evo,imas moje javno obecanje da cu priznati krivicu ako dokazes svoju optuznici,sta ces vise od ovog,da idemo kod notara da bi potpisali ugovor ?

Kako bre dokaza ,optuzila si me za intelektualno vredjanje ja te poizvao da izneses dokaze a tebe nestade .
Nadam se da me neces optuziti sto sam [postupao u skladu sa odredbama iz Pr.26,5 sto je obaveza svakog vernika utakve situacije ?
...jel ti citas sta pises i na koji nacin vredjas svoje sagovornike ili to ignorises pa te zdoboli kad ti neko vrati istom merom samo na nesto suptilniji nacin ? :kafa:

Nije izgovor kad ti potrazim dokaze da bi objasnila optuznicu.
Kad kazes da je neko slagao trebas ga citirati a zatim izneti pravo cinjenicno stanje i to je to,tv oj je posao TADA zavrsen !
Napominjem tada a ne kad mu kazes da je lazov,jel primecujes razliku ?

Pa kadi si optuyzila - sto da ne,dokazi svoju optuzbu i to je to,niko ne ocekuje nista vise ali i nista manne od tebe.

Gubis ti ocito pola zivota u vakve bespredmetne komunikacije u kojima cak koristis i reci koje ne razumes ili nemas pojma sta znace..kako ono bese...ah da,"...da bi izgledala pametnija"...( ovo su tvoje reci koje si jednoim meni uputila)...
Stvarno se nadaš da ću ja sve ovo da pročitam? :dontunderstand:

Tri najčešće farisejske rečenice na forumu, pa ko se seti ko ih sve izgovara,
setio se..

Taj čovek nije od Boga, jer ne poštuje zakon o suboti

Него, овај народ је проклет, јер не познаје Закон!

Stvarno, on u ime demona i izgoni te demone
ovo treće bi još moglo i da bude tačno...neko je dao Isusu moć da izgoni demone...ili Bog ili satana

onda odbaci stari zavet i Jahvea kao što ja radim...
jer to je koren te sinagoge Satanine tj. pogrešne vere
Зашто ненаучен учиш друге? Самопрецена форумашка?

Фарисеји су Богом названи сатанистима, баш зато што су одбацивали Стари Завет, гурајући Кабалу из Вавилона као кључ ''разумевања'' за Мојсијево Петокњижје и пророке... класично превеславање речи Божијих, људским политичким тумачењима...

Разуми, шта је подметање синкретизма под маском побожности, па се можда и угледај инвертно...

ne vidim da širiš ljubav na forumu..
A kako se po tebi to pravilno radi ?
.to je glavni i jedini kriterijum da li je neko stvarno prihvatio Isusa
Donekle se slazem mada sve ostalo je takodje bitrno ali je ipak vezano za ljubav.
Dakle ??
apostoli su bili uglavnom neobrazovani ljudi rođeni u judaizmu...ne znam koliko su duboko shvatili Isusa...
Kako to mislis,jesu li znali pravu veru njihovih otaca ili je nisu znali ?

što da ne? ja bih to uradio na njegovom mestu ako hoću da napravim lažnu religiju
Pa i on bi to uradio kada bi mogao, al ne može.

Razmišljala sam šta bi to moglo biti hula na Svetog Duha i shvatila da
je to nepriznavanje njegovog postojanja i delovanja. On nije lokalan, pa
da deluje samo na jednom mestu ili u jednom vremenu. Sveprisutan je.
Pa ako neko vidi u drugoj religiji ''čuda'' kaže da su od demona i time
huli na Duha Svetoga. Ili ako uopšte ne veruje da je tako nešto moguće
u naše vreme.

judaizam je dosledan Starom Zavetu...
Не... То су тврдили фарисеји... Јудаизам су измислили њихови наследници, клатећи рабини епилептичари

Само оно што је доследно Христу, је доследно Старом Завету, јер треба у дух да проникнеш, а не у академско празнословарење и умовање ко ти, нити ритуализам ко суботари и ритуални купачи...

hrišćani se igraju da dobiju spasenje pa im je ok i da u Boga uzdižu i genocidnog egomanijakalnog Jahvea koji vlada strahom i očekuje apsolutnu poslušnost i mudrog čoveka i učitelja Isusa koji propoveda ljubav...to su dve različite etike...to je samo farisej Savle mogao da spoji u jedno...
Схвати да фарисејштина није само у јудаизму, већ да је то дух... и ти си у том духу, с тим да немаш положај и уважавање фарисеја да то промовишеш као ''националну'' побожност и дигнеш на ниво општег зла које обећава добро

A kako se po tebi to pravilno radi ?
kako to radiš u svojoj poroidici? gledaj na sve ljude pa i na sve učesnike foruma kao na svoju proširenu porodicu pa im se u skladu sa time i obraćaj umesto da stalno ulaziš u duele u kojima moraš uvek da budeš u pravu......
Kako to mislis,jesu li znali pravu veru njihovih otaca ili je nisu znali ?
oni se nikad nisu dovoljno odrekli svoje stare vere da bi mogli da razumeju dubinski Isusa...samo su ga uklopili u svoja ranija shvatanja religije, a on je bio začetnik nove religije i pre svega nove etike....

Satana daje moć da se njegova vojska izgoni? :lol: Lele
Хмића фарисејише опасно... зато је битно да се зна да је Исус Христос - Бог, не само да Му Бог даје, већ да Му даје Његово Сопствено да буде људско и свачије осиљавање против ђавола

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back