Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gde .kad..su to ispovesti bile javne..:D
На почетку хришћанства у првим вијековима исповијест је била јавна. У Св. Писму у Посланици Јаковљевој пише:
"Исповиједајте пак једни другима сагрјешења, и молите се Богу једни за друге, да оздравите. Много је моћна усрдна молитва праведника." (Јаковљева 5:16).

i meni Borka nedostaje..
a secas se koliko smo pp-a razmenili kada si se inatio sa njenim avatarom..:D
Сале је тад био почетно побожан... онда су му се десила ''просвета'' крстарицом

Неприлкадан је био аватарни морал либералних жена на пдф религија, не само Салету, православље има такав строго патријархални морал и оквире... И исправан је то бодеж критике модерацији, Срби су морално хијерархални, а не организационо или системски ко што воле атеисти или либерали

i meni Borka nedostaje..
a secas se koliko smo pp-a razmenili kada si se inatio sa njenim avatarom..:D
al nećete ni ti ni tab da priznate da ste nakon tog prepucavanja stavili u pravilnik, nego ste morali da isterate svoje :D iako je žena javno napisala da joj ne smeta.
to vam bolo oči a ona dvojica sa morisonom na avataru vam nije smetalo iako je jedan bio supermod

На почетку хришћанства у првим вијековима исповијест је била јавна. У Св. Писму у Посланици Јаковљевој пише:
"Исповиједајте пак једни другима сагрјешења, и молите се Богу једни за друге, да оздравите. Много је моћна усрдна молитва праведника." (Јаковљева 5:16).
ne zivimo u početku hrišcanstva vec u 21 veku pa se i nacin ispovesti promenio..

ne zivimo u početku hrišcanstva vec u 21 veku pa se i nacin ispovesti promenio..
То је тачно. Мада се доста та Св. Тајна претворила у формалност. Причао сам о томе са једним свештеником у Саборној цркви у НС и каже ми да се људи долазе исповиједати само пред Причешће реда ради и ништа конкретно не говоре. Губи се смисао тако.

al nećete ni ti ni tab da priznate da ste nakon tog prepucavanja stavili u pravilnik, nego ste morali da isterate svoje :D iako je žena javno napisala da joj ne smeta.
to vam bolo oči a ona dvojica sa morisonom na avataru vam nije smetalo iako je jedan bio supermod
bilo je i tada koliko se secam u pravilniku ..zato smo i reagovali

То је тачно. Мада се доста та Св. Тајна претворила у формалност. Причао сам о томе са једним свештеником у Саборној цркви у НС и каже ми да се људи долазе исповиједати само пред Причешће реда ради и ништа конкретно не говоре. Губи се смисао тако.
ako je sveta tajna ..nema logike da bude javna ..tako da se morala transformisati..crkve moraju da budu u koraku sa vremenom i prosvecenjem ljudi..i tako da se i ponasaju..

Ma ona ti jedno javno napiše, a drugo tajno na moderatorskom, a treće još tajnije
na pp.. pa onda drugi budu krivi, a ona puna razumevanja.. :manikir:

Javna ispovest je jedna od tehnika ispiranja mozga u kultovima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back