Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sotona uhvaćena

img.png

Jel čita to još neko sem vas dvojice?
S obzirom da je riječ o ozbiljnim teološkim temama smatram da naše rasprave mogu biti dušekorisne bez obzira na čiju stranu se svrstali :D

još samo temu da im otvorimo zasebnu da ne uleću i cepkaju postove drugim korisnicima.
ionako uživaju jedan u drugom.
Iako ponekad zaiskri u raspravama ja robiveka stvarno poštujem i sve pozitivno što sam rekao o njemu iza toga stojim. On je jedan od vodećih članova ovog podforuma.

a što, oćeš ga ubediti za subotu? jer koliko god ti stihova našao da ne važi on će toliko naći da važi.
da se ne lažemo bila je subota originalno kod Jevreja dan posvećen Bogu a nedelja kod Slovena...lično mislim da nema veze koji je dan...bilo bi dobro posvetiti jedan dan Bogu kog god verskog opredeljenja je čovek..ali moram da priznam da to ne radim...

zaseban forum za njih dvojicu...da se zove Bibliomanija :p
nagornjavanje
Ja sam svjestan da preko internet foruma ne mogu promjeniti ničije mišljenje ali idalje smatram da su naše rasprave zaista ozbiljni teološki dijalozi.
ne znam na šta misliš kad kažeš ozbiljni dijalog. ako misliš ono što ja mislim onda vam je zaista potrebna zasebna tema da vam se ne mešaju neozbiljni.

da se ne lažemo bila je subota originalno kod Jevreja dan posvećen Bogu a nedelja kod Slovena...lično mislim da nema veze koji je dan...bilo bi dobro posvetiti jedan dan Bogu kog god verskog opredeljenja je čovek..ali moram da priznam da to ne radim...
mi smo skoro svaki dan na forumu i svaki taj dan posvetimo bogu.
to je samo radi čoveka kao što je i napisano, da se taj jedan dan odmori od svetovnog i posveti duhovno, a mi i preterujemo.
hrišćanstvo je uzelo taj dan u prvi dan sedmice zbog vaskrsenja, večni zakon se održao kao što se održalo obrezanje, samo ne kasapiš kožuru već obrezanje srca duhom. neko je formalista a neko suštinski.
džabe slova što reče pavle i kasapljenje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back