to je tačno.....nego moje pitanje je da li bi kao JS (zamisli da si još drug član) mogao da budeš prijatelj naprimer sa Gogili, Saletom ili samnom kad ne delimo tvoja verska ubeđenja?.Ne poznaješ dobro pismo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to je tačno.....nego moje pitanje je da li bi kao JS (zamisli da si još drug član) mogao da budeš prijatelj naprimer sa Gogili, Saletom ili samnom kad ne delimo tvoja verska ubeđenja?.Ne poznaješ dobro pismo...
Nadam se da bih ali neću biti gord i reći da bih.i okrenuo bi drugi obraz i dao i kaput ako ti traži košulju
Ali vama kažem koji slušate: ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima koji na vas mrze;
a šta crkva kažeNadam se da bih ali neću biti gord i reći da bih.
Tu se slažem..svi mi biramo prijatelje
ne možemo baš svi biti prijatelji
ali ja se držim onoga
da bi bio dobar vernik prvo moraš biti dobar čovek
a dobar čovek je zlata vredan i želim ga imati za prijatelja ma koje da je vere
Dali je Isus okrenuo drugi obraz kada su Ga udarili ili je mozda ipak adekvatno reagovao ?Nadam se da bih ali neću biti gord i reći da bih.
sujeta je kad nešto pričaš da bi drugi imali visoko mišljenje o tebi...gordost je kad to radiš da bi sam imao visoko mišljenje o sebi....iskrenost je kad kažeš šta misliš da bi stvarno uradio...Nadam se da bih ali neću biti gord i reći da bih.
Da ako ti je Bog na prvom mestu u životu...ne bitno je koje si vere...to je tačno.....nego moje pitanje je da li bi kao JS (zamisli da si još drug član) mogao da budeš prijatelj naprimer sa Gogili, Saletom ili samnom kad ne delimo tvoja verska ubeđenja?.
Nisam imao iskušenja takve vrste u životu da mi je neko baš nešto loše uradio.sueta je kad nešto pričaš da bi drugi imali visoko mišljenje o tebi...gordost je kad to radiš da bi sam imao visoko mišljenje o sebi....iskrenost je kad kažeš šta misliš da bi stvarno uradio...
Ali nam je rekao i da okrenemo drugi obraz. Nije uzvraćao istom mjerom na uvrede i poruge koje su Mu bile upućivane.Dali je Isus okrenuo drugi obraz kada su Ga udarili ili je mozda ipak adekvatno reagovao ?
Ako ti je Bog zaista na prvom mestu onda je tehnicki nemoguce imati bilo kakvu drugu veru osim onu pravu,apostolsku !Da ako ti je Bog na prvom mestu u životu...ne bitno je koje si vere...
Tako je nije im vratio samarima ali je pitao udaraca zasto ga je napao,potrazio je razloge za napad ili dokaze za krivicu sto ce reci da to isto i mi trebamo raditi.Ali nam je rekao i da okrenemo drugi obraz. Nije uzvraćao istom mjerom na uvrede i poruge koje su Mu bile upućivane.
Слажем се, много је теже постити духовно него тјелесно, а велики број се не може натјерати ни на тјелесни пост и шта из тога можемо закључити?duhovni post je mnogo važniiji ali većina vernika nema ideju šta je to...
Misliš da bi me svaki pravi pravoslavac isključio iz svog društva po crkvenoj zapovesti kao jeretika...Ako ti je Bog zaista na prvom mestu onda je tehnicki nemoguce je imati bilo kakvu drugu veru osim onu pravu,apostolsku !
Ja ću ti reći da bih ja mogao biti prijatelj sa tobom ali bismo morali postaviti neke parametre.Misliš da bi me svaki pravi pravoslavac isključio iz svog društva po crkvenoj zapovesti kao jeretika...
Ali ja bih pokušao na krajnje lep i nenavalentan način da mu propovedam, kao Pavle recimo...
Isto mislim...Ja ću ti reći da bih ja mogao biti prijatelj sa tobom ali bismo morali postaviti neke parametre.
zašto da mu propovedaš?Misliš da bi me svaki pravi pravoslavac isključio iz svog društva po crkvenoj zapovesti kao jeretika...
Ali ja bih pokušao na krajnje lep i nenavalentan način da mu propovedam, kao Pavle recimo...
najmanje je pravih vernika koje intereuje suština....najveći broj je onih koji ispunjavaju normu koja po njima kupuje ulaznicu za raj, a ima i prilično onih vernika koji sve to vide samo kao tradiciju i nemaju volje ni za telesni post....Слажем се, много је теже постити духовно него тјелесно, а велики број се не може натјерати ни на тјелесни пост и шта из тога можемо закључити?
Nista od kreveta,jel tako ?Ja ću ti reći da bih ja mogao biti prijatelj sa tobom ali bismo morali postaviti neke parametre.
robivek ti je prvi na listiMeni bi bilo zanimljivo da uživo upoznam nekog od ljudi sa foruma.
Daj ti prvo sredi nekako bar sa aeternum,da vidimo kako ces se snaci pa ako vam dobro krene onda se mozda sakupimo neko drustvence kada budete slavili prvih mesec dana zajedno...naravno,vi placate.Meni bi bilo zanimljivo da uživo upoznam nekog od ljudi sa foruma.
To je obostrano jačanje u veri.zašto da mu propovedaš?
propovedaš ti njemu
propoveda on tebi i dokle ćete tako stići?
toliko drugih korisnih tema ima za razgovo, ljudi različite vere ne moraju o veri razgovarati i mogu se lepo družiti
Na listi je svakako.robivek ti je prvi na listi![]()
Aeternum je tipa 2-3x starija od mene minimalno. Više se ti pozabavi njome. Vi ste generacija.Daj ti prvo sredi nekako bar sa aeternum,da vidimo kako ces se snaci pa ako vam dobro krene onda se mozda sakupimo neko drustvence kada budete slavili prvih mesec dana zajedno...naravno,vi placate.
Uuuups,ovo nisam znao...sada ce me ona mozda trraziti da me casti zbog dobrog predloga...Aeternum je tipa 2-3x starija od mene minimalno.
Daaaj sad nemoj preterivati,znas da nisam mnogo po svaleraciju...Više se ti pozabavi njome. Vi ste generacija.
Nema hahahah. Makar ne na Religiji.Uuuups,ovo nisam znao...sada ce me ona mozda trraziti da me casti zbog dobrog predloga...
...dobro jel ima neke cure ovde koje su tebe nekog prihvatljivog uzrasta ,nije valjda da nam je forum toliko slab na tom planu.