Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svi mi biramo prijatelje
ne možemo baš svi biti prijatelji
ali ja se držim onoga
da bi bio dobar vernik prvo moraš biti dobar čovek
a dobar čovek je zlata vredan i želim ga imati za prijatelja ma koje da je vere
Tu se slažem..
Ako neko živi krajnje moralno po Biblijskim načelima i Bog mu zaista nešto predstavlja u životu...sa njim se mogu družiti uvek, ma koje je vere ili nacije...
Ali kaže...'Volite sve a osobito braću po veri'...

sueta je kad nešto pričaš da bi drugi imali visoko mišljenje o tebi...gordost je kad to radiš da bi sam imao visoko mišljenje o sebi....iskrenost je kad kažeš šta misliš da bi stvarno uradio...
Nisam imao iskušenja takve vrste u životu da mi je neko baš nešto loše uradio.

Dali je Isus okrenuo drugi obraz kada su Ga udarili ili je mozda ipak adekvatno reagovao ?
Ali nam je rekao i da okrenemo drugi obraz. Nije uzvraćao istom mjerom na uvrede i poruge koje su Mu bile upućivane.

Ali nam je rekao i da okrenemo drugi obraz. Nije uzvraćao istom mjerom na uvrede i poruge koje su Mu bile upućivane.
Tako je nije im vratio samarima ali je pitao udaraca zasto ga je napao,potrazio je razloge za napad ili dokaze za krivicu sto ce reci da to isto i mi trebamo raditi.
Dakle hriscani nisu pozvani da budu neki glupani koje ce nevernici samarati zabave radi nego da ipak imaju ljudsko dostojanstvo motivisani svesnoscu da su Bozja deca.

Misliš da bi me svaki pravi pravoslavac isključio iz svog društva po crkvenoj zapovesti kao jeretika...
Ali ja bih pokušao na krajnje lep i nenavalentan način da mu propovedam, kao Pavle recimo...
zašto da mu propovedaš?
propovedaš ti njemu
propoveda on tebi i dokle ćete tako stići?
toliko drugih korisnih tema ima za razgovor, ljudi različite vere ne moraju o veri razgovarati i mogu se lepo družiti

Слажем се, много је теже постити духовно него тјелесно, а велики број се не може натјерати ни на тјелесни пост и шта из тога можемо закључити?
najmanje je pravih vernika koje intereuje suština....najveći broj je onih koji ispunjavaju normu koja po njima kupuje ulaznicu za raj, a ima i prilično onih vernika koji sve to vide samo kao tradiciju i nemaju volje ni za telesni post....

zašto da mu propovedaš?
propovedaš ti njemu
propoveda on tebi i dokle ćete tako stići?
toliko drugih korisnih tema ima za razgovo, ljudi različite vere ne moraju o veri razgovarati i mogu se lepo družiti
To je obostrano jačanje u veri.
Bitno je čoveka podsticati na dobra dela a ne loša...
Ako te taj čovek jača, čini boljim...prujatelj ti je...Ali malo je takvih.
Ja ni jednog ne znam..
Više drugara imam koji su ateisti, Boga u usta ne uzimaju, čak ni u psovci...
Znaju moje stavove, ja poštujem njihove...ispričamo se o nekim zajedničkim temama, o životu...i to je prijatno društvo..
Ali malo je nažalost takvih...

robivek ti je prvi na listi :D
Na listi je svakako.

Daj ti prvo sredi nekako bar sa aeternum,da vidimo kako ces se snaci pa ako vam dobro krene onda se mozda sakupimo neko drustvence kada budete slavili prvih mesec dana zajedno...naravno,vi placate.
Aeternum je tipa 2-3x starija od mene minimalno. Više se ti pozabavi njome. Vi ste generacija.

Aeternum je tipa 2-3x starija od mene minimalno.
Uuuups,ovo nisam znao...sada ce me ona mozda trraziti da me casti zbog dobrog predloga... :D
...dobro jel ima neke cure ovde koje su tebe nekog prihvatljivog uzrasta ,nije valjda da nam je forum toliko slab na tom planu.
Više se ti pozabavi njome. Vi ste generacija.
Daaaj sad nemoj preterivati,znas da nisam mnogo po svaleraciju...
..mislio sam da ste tu negde sa godinama ( manje vise koji mesec) ali eto,pogresio sam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back