Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Како православац може вјеровати у Бога ако не преко Библије и Цркве? :confused:
ti si samo klasičan biblijaš
misliš da su naši preci bili pismeni?
a bili su bolji vernici od nas
vodilo ih srce
to je ono što sam ja odmah izjavila da tebi fali čim si se pojavio ovde na forumu
znaš neko buba dok uči jer mora tako a neko čita sa razumevanjem i onda mu ide lako
e ti si ova prva grupa

Sam sam izašao...
Slažem se sa njihovim učenjem, ali ja sam imao neke svoje ideje o Bogu...
Da ne kažem da sam bio ljut na njega...
meni je ok da čovek ima neko svoje vidjenje Boga
pa ni ja se ne slažem sa svakom baš sitnicom u pravoslavlju ali to ne znači da nisam vernik
na kraju krajeva ako idemo čistog srca i duše životnim puiem, ma koje da smo vere mislim da nećemo zalutati

А шта је лоше у познавању Библије?
suviiše šuma koji zaklanja i zamagljuje najbitniju stvar a to je ljubav...
ljubav prema svima.i ka onima sa kojima se ne slažeš i ka onima koji rade stvari koje ti se gade...
lako je voleti one koji tebe vole...podvig je voleti neprijatelje i osobe koje je teško voleti....
to možeš tek kad počneš da vidiš odraz Boga u svakome

ne pogani čoveka ono što ulazi na usta već ono što iz njih izlazi :p naprimer reči osude...
Нико и не каже да ће храна некога опоганити, једино се можда Роби боји прасенцета. :mrgreen:
У питању је "посна дисциплина", тјелесни пост подупире духовни пост.

suviiše šuma koji zaklanja i zamagljuje najbitniju stvar a to je ljubav...
ljubav prema svima.i ka onima sa kojima se ne slažeš i sa onima koji rade stvari koje ti se gade...
lako je voleti one koji tebe vole...podvig je voleti neprijatelje i osobe koje je teško voleti....
to možeš tek kad počneš da vidiš odraz Boga u svakome
što me nisi voleo kada si se raspravljao sa mnom jer ti preko IP adrese virim u frižider?
umesto da mi šalješ ljubav, srculence i cveće ti si me ogovarao po forumu :confused:

pa ni ja se ne slažem sa svakom baš sitnicom u pravoslavlju ali to ne znači da nisam vernik
Докле год се не ради о стварима догме овај став је прихватљив.

na kraju krajeva ako idemo čistog srca i duše životnim puiem, ma koje da smo vere mislim da nećemo zalutati
Итекако хоћемо. Христос је рекао да је узак пут који води у Царство небеско. Нису све вјере исте.

nije loše ali nije dovoljno
osoba koja je u veri srcem ne mora pročitati bibliju biće dobar vernik
vernik koji zna celu bibliju ali nije srcem u svemu tome i nije baš neki vernik
Слажем се да пер се није довољно али је душекорисно читати Писмо.

Kažem nisu problem JS, nije ni Bog...Ali ja sam tada imao neke zamerke prema Bogu...sada se to iskristalisalo...možda sam hteo glavom kroz zid...
''Ne budi suviše pravedan, zašto sebe da uništiš''...
Bio sam na tom putu, najbliže rečeno...

Докле год се не ради о стварима догме овај став је прихватљив.

Итекако хоћемо. Христос је рекао да је узак пут који води у Царство небеско. Нису све вјере исте.

Слажем се да пер се није довољно али је душекорисно читати Писмо.
ti si fanatik

Kažem nisu problem JS, nije ni Bog...Ali ja sam tada imao neke zamerke prema Bogu...sada se to iskristalisalo...možda sam hteo glavom kroz zid...
''Ne budi suviše pravedan, zašto sebe da uništiš''...
Bio sam na tom putu, najbliže rečeno...
Mogu li tebi postaviti par pitanja o organizaciji JS jer mislim da nećeš moja pitanja shvatiti kao napad već kao radoznalost ?

imali su i herca Maki
Слажем се да јесу али нису вјеровали у то "буди добар човјек и нећеш залутати". Не добија се Царство небеско добрим дјелима. Ако је тако лагано онда чему било шта о Христу, вјери, Цркви.

DElimicno si u pravu,subota jeste pocela ali to definivno nije praznik - subota se ne praznuje nego se svetkuje u skladu za 4-om zapovescu iz Dekaloga !
А онда одмарај кад ти је Бог дао. Шабат шалом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back