CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 8.004
Rekoh suštinu iznad...A jel nam mozes reci zasto vise nisi,mislim ako nije suvise intimna stvar ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rekoh suštinu iznad...A jel nam mozes reci zasto vise nisi,mislim ako nije suvise intimna stvar ?
Shalom i tebi Maki,Bog je subotu stvorio za sve ljude,pocevsi od Adama.Слажем се да јесу али нису вјеровали у то "буди добар човјек и нећеш залутати". Не добија се Царство небеско добрим дјелима. Ако је тако лагано онда чему било шта о Христу, вјери, Цркви.
А онда одмарај кад ти је Бог дао. Шабат шалом.
Maki je još mlad...ima puno vremena da dublje tj. manje dogmatski shvati veru, da zagubi gordost i nađe ljubav...imali su i herca Maki
Zašto se pripadnici verske organizacije jehovinih svedoka ne mešaju sa ostalima?Ako znam odgovoriću.
šta je vera?Како ја могу бити православац а да не вјерујем Цркви?
"А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих." (Jeврејима 11:1).šta je vera?
Rećiću ti moje lično mišljenje.Zašto se pripadnici verske organizacije jehovinih svedoka ne mešaju sa ostalima?
evo da dam primer
ja sam pravoslavka ali mi nije problem da čestitam katolički božić prijateljima pripadnicima te veroispovesti
nije mi problem ni bajram da čestitam pa i da odem na taj dan u goste u kuću ljudi muslimanske veroispovesti
neću time ja promeniti svoja uverenja ali time pokazujem uvažavanje i poštovanje svojim komšijama, prijateljima ...
svedoci neće dete pistiti da ode na rodjendan kod drugarice iz škole
zar je to toliki greh?
pa poenta ono što ti kažem sve vreme, imaš klasičnu farisejsku veru. takođe sam ti rekao pročitaj i čitaj stalno blaženstva ako hoćeš baš do koske da budeš hrišćaninI šta je poenta?
A sta po tebi uopste znaci biti vernik ?ali to ne znači da nisam vernik
Ovo je pogresna misao,cisto srce oze dati samo Bog,to je coveku nemoguce da sam od sebe postigne.na kraju krajeva ako idemo čistog srca i duše životnim puiem, ma koje da smo vere mislim da nećemo zalutati
kad budeš uspeo svojim rečima reći šta je vera onda će to"А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих." (Jeврејима 11:1).
Znači tebi ne bi mogao biti prijatelj neko ko je različitog religijskog uverenja od tebe?Rećiću ti moje lično mišljenje.
Do pojedinca je da li će nekom čestitati bilo koji praznik. Svaki JS donosi ličnu odluku da li to smatra grehom ili Ne...
Ne mogu da se setim sada stiha koji kaže...''da nam je greh ono što mislimo da je greh, ili da nije ono što ne mislimo''...
Naravno ovo važi za takve slučajeve gde nemamo direktne Biblijske smernice...
Može neko biti JS pa i da čestita praznik, a da mu to nije greh...
Dok neko lično smatra da mu je to greh...
Mislim da i organizacija ima takav stav, ali nisam siguran...
Niti mislim da će neko zbog toga biti isključen...
Rođendani jesu specifični...jer ako dete ode kod drugara, kako da ga i samo ne slavi...
Isto i slava ili neki drugi praznik...
Mogu ti čestiti ali neću biti tu...
Što se tiče opšteg druženja pa i ovog uz praznike...ima i kod Hrista a i kod Apostola direktnih smernica ko nam može biti društvo a ko ne...tih smernica se Apostolska crkva I te kako držala, toga se drže i JS...
I to ja podržavam koliko god zvučalo fanatično...jer zaista ima mnogo razloga za to...Ali da ne dužim...
Pa dobra je definicija apostola Pavla i nemam tu šta dodati.kad budeš uspeo svojim rečima reći šta je vera onda će to
mislim da Isus nije zagovarao druženje samo sa istomišljenicimaRećiću ti moje lično mišljenje.
Do pojedinca je da li će nekom čestitati bilo koji praznik. Svaki JS donosi ličnu odluku da li to smatra grehom ili Ne...
Ne mogu da se setim sada stiha koji kaže...''da nam je greh ono što mislimo da je greh, ili da nije ono što ne mislimo''...
Naravno ovo važi za takve slučajeve gde nemamo direktne Biblijske smernice...
Može neko biti JS pa i da čestita praznik, a da mu to nije greh...
Dok neko lično smatra da mu je to greh...
Mislim da i organizacija ima takav stav, ali nisam siguran...
Niti mislim da će neko zbog toga biti isključen...
Rođendani jesu specifični...jer ako dete ode kod drugara, kako da ga i samo ne slavi...
Isto i slava ili neki drugi praznik...
Mogu ti čestiti ali neću biti tu...
Što se tiče opšteg druženja pa i ovog uz praznike...ima i kod Hrista a i kod Apostola direktnih smernica ko nam može biti društvo a ko ne...tih smernica se Apostolska crkva I te kako držala, toga se drže i JS...
I to ja podržavam koliko god zvučalo fanatično...jer zaista ima mnogo razloga za to...Ali da ne dužim...
Ako misliš da ti nešto samo Bog može dati nikada se nećeš ni za šta potruditi.A sta po tebi uopste znaci biti vernik ?
Ovo je pogresna misao,cisto srce oze dati samo Bog,to je coveku nemoguce da sam od sebe postigne.
Dozvoli mi da ti skrenem paznju na Biblijsku definiciju za greh:Rećiću ti moje lično mišljenje.
tako je jer kaže još kakvo dobro si učinio ako dobro činiš samo bližnjima koji tebi čine dobro.mislim da Isus nije zagovarao druženje samo sa istomišljenicima
naprotiv on je učio da treba voleti i svoje neprijatelje
kakva je to ljubav kad nekoga eliminišeš iz kruga potencijalnih prijatelja na osnovu različitog verskog opredeljenja?
'Ko svetu prijatelj želi da bude neprijatelj Božiji postaje'...Znači tebi ne bi mogao biti prijatelj neko ko je različitog religijskog uverenja od tebe?
Vidiš meni je izuzetno dobra prijateljica žena koja je iz muslimanske porodice i to nam nikada nije prestavljao problem da se medjusobno volimo uvažavamo i poštujemo.
Zašto se ljudi boje različitosti?
Ne poznaješ dobro pismo...mislim da Isus nije zagovarao druženje samo sa istomišljenicima
naprotiv on je učio da treba voleti i svoje neprijatelje
kakva je to ljubav kad nekoga eliminišeš iz kruga potencijalnih prijatelja na osnovu različitog verskog opredeljenja?
Kako to mislis,Bog je naredio da ljudi rade u toku 6 radnih dana izuzetno aktivnim i produktivnim tempom kako bi u tom vremenskom okviru svrsavali sve svoje poslove...!!???Ako misliš da ti nešto samo Bog može dati nikada se nećeš ni za šta potruditi.
Tako je,nas cilj kao vernici treba biti da ispunimo Hristov savet i da budemo savrseni sto znaci da hriscani imaju izuzetno visoke standarde za postizanje.Ja sam mišljenja da čovek na sebi treba da radi ceo život, tako i na ljubavi i čistoti srca
Tako je.Dozvoli mi da ti skrenem paznju na Biblijsku definiciju za greh:
1 Jov.3,4:
"...Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje..."
Grej je dakle bezzakonje a sto se tice krivice za greh,mislio ili ne mislio,znao ili ne znao , ako si oprekrsio Bozju zapovest onda si kriv,bezakonje je na tebi.
Evo ti Bibloijskpg dokaza u priog:
3 Mojs.5,17:
"...Ko zgriješi i učini štogod što je Gospod zabranio da se ne čini, ako i nije znao, ipak je kriv, i nosiće svoje bezakonje.."
Ako li neke konkretne radnje Pismom nisu kategorisane kao greh i ako li ne iniciraju tvoj ili tudji greh onda to definitivno nije greh,sto god neko mislio ili ne mislio..Tako je.
Govorio sam o stvarima koje pismom nisu jasno rečene...tipa da li mogu nekom čestitati praznik ili ne...tu direktne Biblijske smernice nema...
svi mi biramo prijatelje'Ko svetu prijatelj želi da bude neprijatelj Božiji postaje'...
Iskreno i ako nisam JS biram društvo...Nerviraju me ljudi koji ne poštuju moje pravo na čist vazduh pa zapale cigaretu pored mene...Šta će mi to...
Sedim i psuje Boga, Sunce, Hleb, Život...para mi to uši...treba mi neko da me vuče gore, ka Bogu a ne dole....
''Loše društvo kvari korisne navike'...
'Malo kvasca zakiseli svo testo'...
Sve su to saveti koje nam Bog daje preko svoje reči za naše dobro...
A plus imamo i direktne stihove sa kim da čak i kafu ne pijemo...mislim da jedemo...
i okrenuo bi drugi obraz i dao i kaput ako ti traži košuljuДогматичност уопште није тако лоша како се представља. То сам колеги са посла објашњавао кад смо дошли до питања Бога и вјере гдје ми је он рекао (парафразирам) "ја вјерујем у Бога али не у институције и волим у све да сумњам". Да, здрава доза скептицизма је потребна али не да се иде у крајност. Објаснио сам му да је за мене Православна Црква непогрешиви ауторитет у питањима вјере и да не сумњам у њене догме ни најмање. Мало се зачудио јер вјероватно није очекивао такве ставове од мене. Нити ја код себе сматрам да ми је догматичност мана.
| Ali vama kažem koji slušate: ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima koji na vas mrze; |