Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel to deponija u Viči gori? Celo nebo gori..
Dušo moja, ukleta deponija gori NEPREKIDNO od 1977.!!!!!
Samo se nekad razbukti, nekad tinja!
Kakav to um poremećeni može da smesti đubrište pored lokaliteta najstarije evropske neolitske kulture!!!!!!!!!
Alhemičari kažu da se Salamander ( duh Vatre u obliku daždevnjaka) rađa kad vatra neprekidno gori 7 godina!
Kakva li se monstruozna anđama izrodi kad đubrište gori 46 godina!!!!!!!

promaklo mi na tv jedan gospodin reče da ima starije neko pismo od sanskrita
znaš li nešto o tome
Pa nisam baš sigurna!
Neko vinčanski alfabet poredi sa etrurskim
Mada u najstarije spada sumersko klinasto pismo, mislim da je starije od hijeroglifa!
S tim što se klinastim pismom služilo više naroda koji su nasledili Sumere
Zanimljivo je što su svi oni drugačijim jezicima govorili, ko danas što latinicu koriste i Englezi,i Francuzi i Nemci,itd
No ja zaista ne znam pouzdano koje je stvarno najstarije

Poslednja izmena:
Al je očitao svima.. :lol: Sa većinom se slažem, ali ono što mi je zanimljivo
je to što je toliko zapenio i sav je kao ljut, a zapravo je smešan.. ko nadureno
dete izgleda..
a šta će pizdi čovek od toliko laži i podmetačina, a bavi se istraživanjem.
eto privi put sad videh taj novinski list svetovid. za fanariote sam odavno čuo da su vuci grabljivci, za rodnoverce da potiču iz rusije ali opet kakve to ima veze sa nama i nisam znao da ih kgb osmislio kad je puko komunizam.

a šta će pizdi čovek od toliko laži i podmetačina, a bavi se istraživanjem.
eto privi put sad videh taj novinski list svetovid. za fanariote sam odavno čuo da su vuci grabljivci, za rodnoverce da potiču iz rusije ali opet kakve to ima veze sa nama i nisam znao da ih kgb osmislio kad je puko komunizam.
Zato jer se ljudi lože na taj slovenski paganizam pa ih lako izmanipulišu.

Па то. Родноверје је настало противно хришћанству у фазону "ајмо се ми вратити нашој религији".
to nema veze sa našom religijom jer je nismo ni imali, to je bila narodna vera. ovi proučavaju od lepenskog vira običaje i kulturu. organizovana religija je nastala tek autokefalnošću srpske crkve.
problem je zašto to nekom smeta da saznamo u šta koga i zašto smo tako verovali.

to nema veze sa našom religijom jer je nismo ni imali, to je bila narodna vera. ovi proučavaju od lepenskog vira običaje i kulturu. organizovana religija je nastala tek autokefalnošću srpske crkve.
problem je zašto to nekom smeta da saznamo u šta koga i zašto smo tako verovali.
Pa da ne bi ponovo počeli da verujemo. :lol:
Baš je lepo objasnio na primeru sa grčkom starom verom. Njima se to ne
zamera, a nama se zamera.

Jedna predizborna...

F-QG09FWoAAgrLP

Невјероватно шта се овдје дешава, кафана празна, а тема колико хоћеш, неке потрају чак и пола сата прије него што фамозно нестану, ваљда коњукција крсте са бермудским троуглом. Било ми постало мало монотоно овдје, па рекох хајде да направим малу паузу, сад свратим, а оно још горе, нема ни конобара, брука. На политици се нешто и дешава, али све нешто озбиљно, нико се не зеза, стварно неозбиљно за политику. Ај' сад у'здравље.

Невјероватно шта се овдје дешава, кафана празна, а тема колико хоћеш, неке потрају чак и пола сата прије него што фамозно нестану, ваљда коњукција крсте са бермудским троуглом. Било ми постало мало монотоно овдје, па рекох хајде да направим малу паузу, сад свратим, а оно још горе, нема ни конобара, брука. На политици се нешто и дешава, али све нешто озбиљно, нико се не зеза, стварно неозбиљно за политику. Ај' сад у'здравље.
Konobar je trenutno na pauzi stoga se slobodno sam posluzi...
...ako te ne uhvate donesi nesto i za mene, u suprotnom - ne poznajemo se... :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back