Vernici vs. Ateisti!

Ja sam:

• Vernik

• Ateista

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Evo pjsme sto mi na um dodje, sa prvijem snijegom...

Mili Boze nema ko da zali
vrijeme koje ljude obudali
nema vise ni zelenih gora
snijeg zabjelje od prvije zora

Rezak vazduh um razbistrio
misli ove sobom mi donio
Bozja sila hoce da se zbori
ka no preci da se progovori

Pamet koju Bog nam dade
gleda tuzno ka da znade
da ce doci pasje vrijeme
bijednih ljudi i dileme

Grakcu neke ovacije
protiv Boga negacije
neljucka se digla huka
i slavi se ljudska bruka

Ruzno zbore a fale se time
otpadnistvo drugo im je ime
nece sorta da su plemenita
no satane naopaka svita

Bog jos trpi i strpljivo ceka
svoju djecu sumanutog vjeka
u visinu pogled da upute
i zapute u Bozije skute

Brat uz brata, sin uz sinovca
Otac staje do svojega oca
oslanja se borac na saborca
Svoga Boga i jedinog Tvorca

...a poslednji stih bi inspirisan ovim filmskim djelom...Ocevi, Braco, Sinovi i Sinovci !

Niko od vas "pametnica" mi nije odgovorio na ovo pitanje:
jedan covek koji je izgubio sva cula stoji,a pored njega dodje drugi covek "normalan" da li taj covek bez cula moze da tvrdi da ovaj drugi ne postoji?

Niko od vas "pametnica" mi nije odgovorio na ovo pitanje:
jedan covek koji je izgubio sva cula stoji,a pored njega dodje drugi covek "normalan" da li taj covek bez cula moze da tvrdi da ovaj drugi ne postoji?

Da bi analogija bila valjana pre svega je potrebno nedvosmisleno pokazati kojim se to culom utvrdjuje da postoje bogovi, ukljucujuci i tog tvog pustinjskog boga, ako ne mozes da dokazes da postoji takvo culo onda je dalja analogija sa 5 poznatih cula potpuno besmislena.

Ateistu je nepravilno nazvati "normalnim covjekom", radi istine treba ga opisati kao "hendikepiranog covjeka", tj. covjeka sa nedostatkom razuma, koji nije u stanju da pojmi Ocigledno postojanje Tvorca, u svemu zivom i stvorenom, dizajniranom superiornom inteligencijom koja stvara informaciju (model, program, plan) u svakom genomu, dajuci mogucnosti daljeg razvoja.

Sve stvoreno i sve zivo moze nastati samo iz Zivog Bica, iz mrtvog ne nastaje zivo, iz nista se ne stvara nesto, samo iz Zivog Boga, Inteligentnog Bica i Svjesnog Uma, moze nastati Zivot & Informacija (u genima), i svaki ateista koji nije u stanju ovo da shvati nije "normalan covjek", iskreno, ja bih tu prije koristio termin "nenormalan glupan"...

...ali, uvazavam Slobodnu Volju svakog covjeka i njegovo pravo da se dozivljava i osjeca glupanom, potomkom majmuna, otpadnikom od Boga ili naucno-tehnoloskim robotom tj. Kiborgom, potrosackim idiotom u debilnom sistemu i drustvu, samotrovacem, narkomanom, svastocinom, kurvarom, fukarom ili nekim drugim samozivim stvorom...

...dakle, nek je ovo Pravo totalno, samo nije Moralno i malo je vise Ogavno koristiti i prisvajati onu rijec iza koje se hoce svasta skriti..."Normalno" !?

Ateistu je nepravilno nazvati "normalnim covjekom", radi istine treba ga opisati kao "hendikepiranog covjeka", tj. covjeka sa nedostatkom razuma, koji nije u stanju da pojmi Ocigledno postojanje Tvorca, u svemu zivom i stvorenom, dizajniranom superiornom inteligencijom koja stvara informaciju (model, program, plan) u svakom genomu, dajuci mogucnosti daljeg razvoja.

Sve stvoreno i sve zivo moze nastati samo iz Zivog Bica, iz mrtvog ne nastaje zivo, iz nista se ne stvara nesto, samo iz Zivog Boga, Inteligentnog Bica i Svjesnog Uma, moze nastati Zivot & Informacija (u genima), i svaki ateista koji nije u stanju ovo da shvati nije "normalan covjek", iskreno, ja bih tu prije koristio termin "nenormalan glupan"...

...ali, uvazavam Slobodnu Volju svakog covjeka i njegovo pravo da se dozivljava i osjeca glupanom, potomkom majmuna, otpadnikom od Boga ili naucno-tehnoloskim robotom tj. Kiborgom, potrosackim idiotom u debilnom sistemu i drustvu, samotrovacem, narkomanom, svastocinom, kurvarom, fukarom ili nekim drugim samozivim stvorom...

...dakle, nek je ovo Pravo totalno, samo nije Moralno i malo je vise Ogavno koristiti i prisvajati onu rijec iza koje se hoce svasta skriti..."Normalno" !?

baš izrazito uvažavaš.
ko će bolju sliku o verniku dati nego on sam. aplauz!

Poslednja izmena od moderatora:
Sve stvoreno i sve zivo moze nastati samo iz Zivog Bica, iz mrtvog ne nastaje zivo, iz nista se ne stvara nesto
Mhajde... a sad nam malo ispričaj iz čega je nastalo to tvoje Živo biće?

Ateista je ustvari djavo, jer zna za Boga ali Mu se protivi.
Nači tako... Šejtan, sestro, Šejtan... Alah nek ti oprosti što veruješ u te jevrejske lažne proroke.
Hoces li se segaciti tako na Strasnom Sudu Bozijem
Ja sam već spremio kratki šaljivi monolog i par dobrih viceva za šegačenje. Bog ima smisao za humor očigledno, čim je takve kao ti napravio. Dobijem uslovnu, i bog da me vidi.....

prirodom-e,
Da ti pomognem... imao si i lepsu rec od hendikepiran i glupan; recimo: umanut.

Ali ti ne mogu pomoci kod mesanja termina "zivot" i "organski zivot".
Jer to je vec bozanski vokabular.

A tu ne stojis nikako.

Tu zivotu nije dosta da stvori organski zivot, nego je precesto kratak za stvaranje "ispravnog razumevanja".
Sa time su se svi bogovi patili.
(Iz dobro poznatih nam razloga.)

Poslednja izmena:
Ko je pametan shvatice sta imam da kazem,jedan covek koji je izgubio sva cula stoji,a pored njega dodje drugi covek "normalan" da li taj covek bez cula moze da tvrdi da ovaj drugi ne postoji?
Dzaba sto taj koji ima sva cula, kad nema razuma. Radi znanja, sva ta cula o kojima ti govoris imaju i zivotinje.

P.S. Da li taj jedan covek koji je izgubio sva cula moze, osim sto stoji, da sedi ili lelzi. I, da li taj sto je "normalan" vidi boga iako nije izgubio(?) sva cula; nije izgubio ni jedno?

vi verujete da smo mi to izmlislili...dakle vernici ste....
th_coffee.gif
Da li ti znas sta se sve pod odrednicom "verovati" podrazumeva? Imajuci u vidu ovu tvoju recenicu, bice da je vrlo usko razumes. Ako je razumes?

mama i tata mi rekli samo da postoji bog...a drugo nista..(roditeljski argument..cmok za njih)..
xmas_tongue.gif
Dakle, mama i tata su ti izvor znanja o bogu. Bas lepo. I njih su ucili njihove mame i tate, pretpostavljam? Cmok za njih!

hogarius:
E, ovo vec nije korektna diskusija. Pitao sam Haifu, ne tebe, da li moze da dokaze da Odin, bog nad bogovima, ili mocni slovenski bog Perun ne postoje. Drugo, ja sam leteo na visini od 11 hiljada metara i nigde nisam mogao da vidim staniste tog jevreskog boga koga su ti na silu naturili Grci.
Ja ne mogu dokazati da tvoj Perun ne postoji, ne verujem da postoji jer verujem Svetom Pismu. Ti ne mozes dokazati da Hriscanski Bog ne postoji. Drugo, mozes da letis visoko koliko hoces ma na Mesec, u materijalnoj dimenziji Boga neces videti.
Znaci li to da Odin postoji. Da Perun postoji. Sramota za Srbe i ostale Slovene da su se odrekli svog slovenskog boga za koga jos niko nije dokazao da ne postoji, i prihvatili zlobnog i genocidnog jevrejskog. Izdaja slovenstva. A sta je to materijalna dimencija, a sta nematerijalna?

Poslednja izmena:
Zaba sto taj koji ima sva cula, kad nema razuma. Radi znanja, sva ta cula o kojima ti govoris imaju i zivotinje. P.S. Da li taj jedan covek koji je izgubio sva cula moze, osim sto stoji, da sedi ili lelzi. I, da li taj sto je "normalan" vidi boga iako nije izgubio(?) sva cula; nije izgubio ni jedno?

Da li ti znas sta se sve pod odrednicom "verovati" podrazumeva? Imajuci u vidu ovu tvoju recenicu, bice da je vrlo usko razumes. Ako je razumes?

Dakle, mama i tata su ti izvor znanja o bogu. Bas lepo. I njih su ucili njihove mame i tate, pretpostavljam? Cmok za njih!

Znaci li to da Odin postoji. Da Perun postoji. Sramota za Srbe i ostale Slovene da su se odrekli svog slovenskog boga za koga jos niko nije dokazao da ne postoji, i prihvatili zlobnog i genocidnog jevrejskog. Izdaja slovenstva. A sta je to materijalna dimencija, a sta nematerijalna?

@Dakle, mama i tata su ti izvor znanja o bogu. Bas lepo. I njih su ucili njihove mame i tate, pretpostavljam? Cmok za njih!

i tako unazad dodjemo do noe i namah,i moje i tvoje praroditelje...cmok za njih..z:)

@i tako unazad dodjemo do noe i namah,i moje i tvoje praroditelje...cmok za njih..z:)
Opet greska kao posledica neznanja, odnosno nepoznavanja istorije Sovena. I istorije Srba. Sloveni nikada nisu imali Noja niti ih je njihov bog potapao i spaljivao kao sto je to cinio jevrejskih bog Jahveh. Sve do 10. veka Sloeni su verovali u svoje lepe, snazne i pametne bogove i boginje, a onda dodjosmo u Vizantiju i odrekosmo se nasih bogova pod moranjem. Tako su nam naredili Grci, hocu reci Vizantijci.

Do desetog veka CMOK za nase pretke, a kada se odrekose nasih bogova, nema vise cmoka. :zelenko2:

Opet greska kao posledica neznanja, odnosno nepoznavanja istorije Sovena. I istorije Srba. Sloveni nikada nisu imali Noja niti ih je njihov bog potapao i spaljivao kao sto je to cinio jevrejskih bog Jahveh. Sve do 10. veka Sloeni su verovali u svoje lepe, snazne i pametne bogove i boginje, a onda dodjosmo u Vizantiju i odrekosmo se nasih bogova pod moranjem. Tako su nam naredili Grci, hocu reci Vizantijci.

Do desetog veka CMOK za nase pretke, a kada se odrekose nasih bogova, nema vise cmoka. :zelenko2:

uvek bili hriscani i cao...izleteli iz crkve ko mali zeleni...z:p

Opet demonstriras svoje totalno nepoznavanje istorije sopstevenog naroda i to samo zasto da bi udovoljila jevrejskim bogovima. Sramota za jednu srpsku zenu koja treba da odgaji svoje dete u skladu sa srpskom tradicijom. Hriscanstvo, sekta judaizma, nije nasa, srpska, slovenska tradicija.

ua za sve profane koji opterecuju pamcenje studenata i autoritativno kontrolisu nametnuto misljenje ...cmok za mog profu koji kod svojih ucenika budi i jaca moc sudjenja..z:p

Mi "obicni ljudi" ne mozemo da dokazemo da Bog postoji to je cinjenica!
ali postoje ljudi koji su imali susrete sa Bogom i to su zabelezili u Bibliji!
i svi znamo da Bibliju nije napisao jedan covek vec je pisalo mnogo ljudi i to u rasponu od vise hiljada godina.
Zato Zazjavalo,Biblija nikako ne moze da se poredi sa smrdljivim Hari Poterom!

Back