Verenička i Partner viza - Australija

Ljudi, ko god želi da što pre dođe u Australiju, savetujem vam da napišete mejl ambasadi i da izrazite svoju zabrinutost zbog pogoršanja stanja u Srbiji, nemogućnosti dobijanja adekvatne nege u slučaju razboljevanja, i opušite kako to utiče na vašu porodicu.
Za slučaj da ne budu imali previše razumevanja za vašu situaciju, zovite London i tražite pomoć tamo.
Nisam u Srbiji, ali informacije koje imam iz Zrenjanina su alarmantne.
S druge strane, ja kao da živim u paralelnoj realnosti u Pertu. Život potpuno normalan, ni k od korone, sin ide na matursku ekskurziju.
Jako mi je žao što se pogoršala situacija sa koronom u Srbiji, čuvajte se !

Dobar dan svima :)
Imam jedno pitanje, a vidim da ovde ima dosta iskusnih ljudi koji bi mozda mogli da pomognu :)
Ja sam Australijski drzavljanin i u vezi sam sa deckom 2 godine, zivimo zajedno nekih 14 meseci, ovde u Srbiji. Vratila sam se iz Adelejda da bih bila sa njim sa planom da se prijavimo za Partner vizu, najverovatnije u februaru sledece godine. S obzirom da zivimo privatno bez ugovora, kako bih mogla da dokazem da zaista zivimo zajedno? Da li je dovoljno da vlasnik stana svedoci tome? Pritom, vlasnik je njegova majka. Imam bezbroj slika, dokaze o komunikaciji itd, samo za taj deo nisam sigurna?
Hvala unapred :)

Imam jedno pitanje, a vidim da ovde ima dosta iskusnih ljudi koji bi mozda mogli da pomognu :)
Ja sam Australijski drzavljanin i u vezi sam sa deckom 2 godine, zivimo zajedno nekih 14 meseci, ovde u Srbiji. Vratila sam se iz Adelejda da bih bila sa njim sa planom da se prijavimo za Partner vizu, najverovatnije u februaru sledece godine. S obzirom da zivimo privatno bez ugovora, kako bih mogla da dokazem da zaista zivimo zajedno? Da li je dovoljno da vlasnik stana svedoci tome? Pritom, vlasnik je njegova majka. Imam bezbroj slika, dokaze o komunikaciji itd, samo za taj deo nisam sigurna?
Može vlasnica stana da da izjavu. Takođe, sva pošta koja vam stiže na adresu, a ima vaša imena na kovertama je takođe dokaz.

Da li ste prijavljeni na istoj adresi? (Ista adresa u ličnoj karti)

U jbt dugo bas cekate... ja evo 5 mjeseci,oduzilo se bas..u ovih 11 mj jesu li vas sta kontaktirali da dostavite ili nesto ??
Jesu u avgustu, da im dostavimo dodatne dokaze naše komunikacije za odredjene periode kad smo bili razdvojeni. Čekamo i dalje strpljivo, kod nas je malo komplikovaniji slučaj. Ako prodje 13, 14 meseci čekanja, onda će već da nas uhvati panika. Za sad sve u okviru 8 do 12 meseci je prihvatljivo, a za one koji su više godina u vezi je taj period i kraći. Kao što je slučaj sa Aleksandrom26, koja je dobila za 5 ipo meseci, a u vezi je 5 godina sa mužem, godinu dana u braku.
Sve je individualno, od slučaja do slučaja.

Ako nikako drugacije vasi svedoci ce posvedociti da zivite zajedno. Slike su jako vazne i to slike sa drugim ljudima. Mozda imate nekoga ko stanuje u zgradi a bio bi voljan da da izjavu da zivite zajedno.

Ako nikako drugacije vasi svedoci ce posvedociti da zivite zajedno. Slike su jako vazne i to slike sa drugim ljudima. Mozda imate nekoga ko stanuje u zgradi a bio bi voljan da da izjavu da zivite zajedno.
I jos jedno pitanje, pise da moram da imam i Australijske svedoke, imam dosta ljudi u Australiji koji bi svedocili ali oni nisu nikad uzivo videli mog decka s obzirom da nikada nije dolazio u Australiju, ali znaju za nasu vezu i imali su prilike da pricaju sa njim tj sa nama, da li se to racuna?

I jos jedno pitanje, pise da moram da imam i Australijske svedoke, imam dosta ljudi u Australiji koji bi svedocili ali oni nisu nikad uzivo videli mog decka s obzirom da nikada nije dolazio u Australiju, ali znaju za nasu vezu i imali su prilike da pricaju sa njim tj sa nama, da li se to racuna?
Mi smo izjave svedoka overavali kod notara pa ih prevodili kod sudskog tumaca. Neke izjave nam je agrnt preveo s obzirom da smo isli preko agenta. Svedoci iz Australije mogu navesti da su razgovarali sa vama putem skype, vibera, messenger... da su vam lupam cestitali neke datume, Nova godina, Bozic.... ne znam, neke rodjendane gde su vas videli da ste zajedno... ja bih mislim tako nesto uradila. Oni koji te znaju ce reci da si u Sebiji zbog njega, da im saljete neke zajednicke slike s vremena na vreme ( mozda to i treba da uradite) i sacuvajte sve te neke razgovore, nemojte brisati istoriju, za slucaj (mala verovatnoca) da vam neko trazi dokaz o tome.

Ima li zivih ovdje :D moze li mi ko reci koliko je cekao vizu nakon ljekarskog???
Nema veze lekarski, neko ga uradi odmah po apliciranju samoinicijativno, neko sačeka da imigraciono traži posle par meseci od apliciranja. Dužina čekanja je od slučaja do slučaja. Neko čeka 5-6 meseci, najčešće do sada od 10 do 12, a neko i duže, 13-14 meseci.

Nema veze lekarski, neko ga uradi odmah po apliciranju samoinicijativno, neko sačeka da imigraciono traži posle par meseci od apliciranja. Dužina čekanja je od slučaja do slučaja. Neko čeka 5-6 meseci, najčešće do sada od 10 do 12, a neko i duže, 13-14 meseci.
Ne moze se raditi tako sto ti mislis,drugacije to ide jarane..meni je advokat dobio od migracionog nakon 5 mjeseci cekanja da uradim i ne moze se svugdje raditi

Back