Verenička i Partner viza - Australija

Ivane,slazem se sa Vama u svemu,u Melburnu sam oko godinu i po dana,trenutno cekam 820 vizu. Ovo je najokrutniji sistem na planeti,država sa najlenjim i najglupljim ljudima ,jedino sto im valja jeste ova priroda i svež vazduh koje tako lepo čuvaju za razliku od nas i malo vise prava na poslu,mada je i to pod znakom pitanja.Common sense ovde ne postoji.Viktorija je postala police state,sta se ovde radi je katastrofalno.Koja kontrola nad narodom,niko ne sme da pisne a živimo u free country .Hahhaha ovo nije 1st world country ovo je dno dna i bice sve gore.Najstrasnije kad ovi naši koji su tu nikad ne bi priznali ove stvari i samo isticu one jos preostale dobre stvari kojih je sve manje i manje i predstavljaju ovo kao raj onima koji su preko i onima koji zele da dodju.Lepa je ovo zemlja,ali od raja predaleko.Pozdrav i zelim vam lep boravak u našem raju!
Hvala Bogu,da se još neko oglasio🤝Sve si jasno opisao/opisala,i nema se tu šta dodati,samo što za otići u ovu prelepu prirodu treba slobodnog vremena,kojeg nikada nemaš jer moraš raditi kao oonj da isplacas samo takse i rentu,a ako imaš vremena to znaci da nemas para,jer ne radis,tako da sve dodje na isto.Posto smo dobili dopustanje za odlazak u nas raj🙃,sve mi se vise ljudi javilo kako bi im pojasnili i pomogli oko apliciranja za napustanje ovog sto prerasta u pakao,i hvala Bogu jedan momak je dobio uz nasu pomoc jutros dopustanje za povratak u Srbiju,ako zeli,moze se oglasiti ovde da potvrdi🤝Hvala jos jednom na glasu razuma i podrsci!Svako ko zeli nek dodje,nek proba,nek vidi sta je istina,na zalost,posle placanja svih troskova vize i ostalog,svi mi smo vec ulozili malo bogatstvo velicine garsonjere u Srbiji,te sad na neki nacin moramo biti tu,da bar zaradimo nazad ulozeno,a mnogi su spremni sebe najpre da lazu da je ovde raj,jer nemaju ovde nista,a sve sto subimali tamo,pozajmili su za visu,tako da ih u jednu ruku razumem.A o onima sto su uzeli loan,pa su stavili omcu milionsku oko vrata,pa sada ne mogu da posete ni roditelje,nego im roditelje sahranjuju komsije,o njihovom raju tek ne zelim da trosim reci.Ipak,kako ti rece,najteze mi pada sto me lekcije zivotu uce ovi retardirani najgluplji aussies,najgluplja nacija na planeti.No,sve se da resiti😁Sve najbolje !

U pravu si Ivane. Ono malo sto sam bila nije mi se svidelo a sada pogotovo. Vrhunac gluposti i ocigledan izostanak pameti, zdravog razuma i rasudjivanja. Toliko besmislica nisam cula ni iz jedne drzave. Ni od jedne vlade. Moras da nosis masku (koja uzgred receno ne stiti od virusa) cak i ako hodas sam ulicom i nigde nikoga nema oko tebe :zcepanje: Bravo Victoria ! Mnogo pametan svet te vodi... ali, sta ocekivati drugo....znamo odakle su potekli i ko su im preci.
Videla sam da su mnogo iza Evrope po pitanju tehnologije, kada samo uzmete u obzir internet (gori od naseg dial up) , pa paketi i opcije za mobilni internet (ja u Srbiji placam 1700 dinara neogranicene pozive i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrezama, 10GB za inernet, 10Gb za FB, 10GB za viber, besplatno HBO., hot spot u 60 drzava....) a oni mi tamo nude neke gluposti i sve su vazni kao nesto imaju dobro ( sto rece jedan nemac na nekom IT predavanju “opste je poznat u svetu australijski internet)...
Suprug otisao kod zubara, drzi film u ustima sada cemo snimiti (ja ne znam da to ovde iko vise radi) pa onda kod drugoga (kod kojeg nije mogao dok ne dobije uput od ovog prvog) pa onaj sav bitan “vidite imam najnoviji skener za snimanje “. Ovaj ga pogleda, pogleda skener i kaze “meni su u Srbiji snimali time pre 5 godina” ... doktor se izduvao kao balon...
O penzionom sistemu da ne govorimo. Zaovina cerka koja ima 28 godina i ima karcinom, sve placa...kada dodje u poslednji stadijum bice moguce da ode i bolnicu i da bude besplatno....jadna si Australijo...mnogo jadna...
Ali kucice im ne dirajte ! Oooo oni su najvazniji.... jadno....
Ali eto, smeskaju se, lazno ali ljudima prija.... mi smo svi VOG a oni su dosli kako? Kada? Lepo je moj suprug rekao zeni koja ga je izvredjala sto je “stranac” posle 50 godina tamo “Gospodjo, ja sam ovde dosao svojom voljom a vas su doveli u lancima”
Uvek se setim scene iz Mucki kada Del Boy kaze onom australijancu “da ti deda nije bio lopov i vi biste sada bili mi “
Bojim se da ce nase druzenje biti kratkog veka. Suprug i ja vec razmatramo opcije kako otici iz te nedodjije negde u Evropu
Del Boy je bio u pravu....

Zar toliko cekas? Jesu li vas ikako zvali,provjeravali sta? Ja sam predao u julu i rekao mi advakat da bude od 6 do 9 mjeseci viza...
Tražili su nam u avgustu dodatno dokaze o komunikaciji kada smo bili razdvojeni, i to smo priložili.
Koliko sam čitala objave na ovom forumu, čekalo se uglavnom oko 10, 12 meseci za vizu, neko i duže, retko kraće.
Ne znam da li je sad nešto usporenije, zbog pandemije...

Za one koji salju stvari u Australiju, ja sam imala muku kako da posaljem zbog cele ove situacije. Posta ne nosi pakete, avionali preslupo u odnosu na slanje pre pandemije, da ja ponesem samnom je 293e/kg sto je nenormalno, i pronasla sam DHL. Oni imaju akciji vec godinama, ako saljete paket tezine 20-25 kg ( mora biti u tom okviru) cena je 24400. Da napomenem da ako recimo saljete paket u Melburn tezine 19kg cena je 98000 😳😳😳
Ja sam uspela da kupim kartu i nocas krecem. Bude li kada dobijete vize i dalje ovo ludilo sa avionima slobodno me kontaktirajte pa cu vam reci kako i preko koga smo probasli kqrtu: Etihad mi je inace 4 puta otkazao.
Imaju grupe na FB recimo, Remove the cup-support grouo , gde se vidi svo ludilo Australijske vlade i ljudi koji ne mogu da se vrate.
Srecno svima sa vizama.

Za one koji salju stvari u Australiju, ja sam imala muku kako da posaljem zbog cele ove situacije. Posta ne nosi pakete, avionali preslupo u odnosu na slanje pre pandemije, da ja ponesem samnom je 293e/kg sto je nenormalno, i pronasla sam DHL. Oni imaju akciji vec godinama, ako saljete paket tezine 20-25 kg ( mora biti u tom okviru) cena je 24400. Da napomenem da ako recimo saljete paket u Melburn tezine 19kg cena je 98000 😳😳😳
Ja sam uspela da kupim kartu i nocas krecem. Bude li kada dobijete vize i dalje ovo ludilo sa avionima slobodno me kontaktirajte pa cu vam reci kako i preko koga smo probasli kqrtu: Etihad mi je inace 4 puta otkazao.
Imaju grupe na FB recimo, Remove the cup-support grouo , gde se vidi svo ludilo Australijske vlade i ljudi koji ne mogu da se vrate.
Srecno svima sa vizama.
Hvala na info!
Srećan put! ✈️🇦🇺🍀

Srecno svima sa vizama.
Dobrodošla :)
Ja sam naručila pola Beneton prodavnice, uglavnom za malog, ali i za sebe. Znam da pošta ne šalje, ali mislila sam da post ekspres šalje. Da li DHL ima neki jeftiniji paket ? Ja imam 10 kg garderobe, ne više, koje čekaju u Srbiji da mi ih zaova pošalje.

Hej hej drugari..pa kako ste mi?Kako vam se čini ovaj raspad australskog ekonomskog sistema?Prva ozbiljnija situacija poput pandemije i sve se ruši polako?!A jadna Srbija je preźivela 10 pandemija i 10 ratova,globalno bombardovanje i rusenje,i još uvek postoji...Ili ste pak prezadovoljni jobseek and keeperom?😁🤥A conc camp in Victoria?Kada planirate da letite negde na odmor,ili na Balkan ako ga se niste odrekli?😁😁🤥 Ne može da se leti,u starom smo Convict prison-u zvanom Australija😇Enjoy aussies,ja sam predao app.za napustanje Australije dok se pandemija ne sredi,supruga je na maternity leave a ja sam na jobkeeper-u,hvala starom balkanskom vaspitanju"cuvaj sine za crne dane",pa smo sacuvali 50 000 $,i sada treba da biram hocu li taj savings potrositi ovde na rent ili uzivati u svojoj golemoj full kucici u Srbiji sa svojim prijateljima...Sta biste vi odabrali?🤔A znam,oni najprgaviji ce mi reci"Idi i ne vracaj se ovde,kada je tako lose",ja samo kazem da svakako ovde nije dobro,za troclanu porodicu u kojoj samo ja imam jobkeeper i beba od 10 nedelja,svakako nije dobro.Na posletku,nije dobro,odo da uzivam sa svojim projateljima i porodicom u Srbiji,i vraticu se kada se sitiacija popravi..Nisam dozvolio supruzi nikakve kredite i sranja,sve smo platili kešom,automobile,racunare,telefone,ubio bih se kada bi se predao ovom bankarskom sistemu da me sada drzi ovde zbog jebenog kredita za auto ili za papirnu kucu.Zamerate mi?😛
Lepo se provedite u Srbiji :)
Ne znam kakvo je stanje u Australiji, jer sam u Zapadnoj Australiji. Nama je ovde život potpuno normalan, Bogu hvala. Krizu ne osećamo, posla ima i previše, radnika nema. Iskreno mi je žao svih ljudi koji su pogođeni ovom Kovid situacijom, osećam se loše kada pomislim kako se pate, a mi ovde uživamo.
Čestitam na bebi :vatromet::vatromet::vatromet:

Dobrodošla :)
Ja sam naručila pola Beneton prodavnice, uglavnom za malog, ali i za sebe. Znam da pošta ne šalje, ali mislila sam da post ekspres šalje. Da li DHL ima neki jeftiniji paket ? Ja imam 10 kg garderobe, ne više, koje čekaju u Srbiji da mi ih zaova pošalje.
Koliko ja znam nemaju. I ovo su mi slucajno spomenuli. Posta ne salje pakete uopste jer je kazu Australija zatvorila za Srbiju ulazak paketa. I hvala, bolje vas nasla !

Jel moguce tako kratko da si cekala?? Koliko ste u vezi bili? I kad li ces moci ici u Aus zbog virusa
Pa i ja sam u soku da su tako brzo odobrili. Mi se pripremili na najmanje godinu dana cekanja. Mi smo 5 godina u vezi i godinu dana u braku. Sami smo radili vizu,nismo imali agenta. Mi planiramo da rezervisemo karte za februar ili mart mesec. Nasli smo karte za 1300e za dve osobe,mislim da je to dobra cena. :)

Cestitam !!!! Divna vest. Nadam se da se se do tada situacija sa virusom smiriti. Ne znam da li ste u toju koliko je trenutno tesko otici u Australiju. Ja sam posle 5 ponistenih avionskih karti (Etihad, mada sve kompanije su u rasulu, Qatar, Emirati...) uspela da se prebacim i to smo morali da uzmemo novu kompaniju i agenta. Imali smo “srecu” pa je karta bila “samo”2800A$. 50 sati putovanja.... za nesto sto traje 22-23 sata. Srecom agent mi je pronasao let i sve odradio za nedelju dana. Zavrsavam i karantin, 13 dan pocinje ... od ionako loseg utiska o Australiji ovo je samo slag na tortu. Ali sve je to valjda zivot. Na kraju krajeva nisam ovde zbog Australije 😁
Nadam se da ce se avionski saobracaj uspostaviti ubrzo i da ce se ukinuti ogranicenje o broju putnika koji dolaze u AU. Ima jedna zanimljiva grupa na FB “ Remove the cap-support group” nije lose da se ubacite pa da vidite kako stvari stoje :)
Srecno !

Cestitam !!!! Divna vest. Nadam se da se se do tada situacija sa virusom smiriti. Ne znam da li ste u toju koliko je trenutno tesko otici u Australiju. Ja sam posle 5 ponistenih avionskih karti (Etihad, mada sve kompanije su u rasulu, Qatar, Emirati...) uspela da se prebacim i to smo morali da uzmemo novu kompaniju i agenta. Imali smo “srecu” pa je karta bila “samo”2800A$. 50 sati putovanja.... za nesto sto traje 22-23 sata. Srecom agent mi je pronasao let i sve odradio za nedelju dana. Zavrsavam i karantin, 13 dan pocinje ... od ionako loseg utiska o Australiji ovo je samo slag na tortu. Ali sve je to valjda zivot. Na kraju krajeva nisam ovde zbog Australije 😁
Nadam se da ce se avionski saobracaj uspostaviti ubrzo i da ce se ukinuti ogranicenje o broju putnika koji dolaze u AU. Ima jedna zanimljiva grupa na FB “ Remove the cap-support group” nije lose da se ubacite pa da vidite kako stvari stoje :)
Srecno !
Nasa prijateljica je pre mesec dana se vratila u Aus,nikakvih problema nije imala,samo je trebalo da uradi test i bila je u hotelu 2 nedelje. Ja se samo nadam da ce se ukinuti da se mora ici u hotelu kao karantin,zato sto to mi placamo ( za dve osobe oko 4000$)
Da li ste i vi tako prosli? I cula sam da to planiraji da ukinu. :)

Pa i ja sam u soku da su tako brzo odobrili. Mi se pripremili na najmanje godinu dana cekanja. Mi smo 5 godina u vezi i godinu dana u braku. Sami smo radili vizu,nismo imali agenta. Mi planiramo da rezervisemo karte za februar ili mart mesec. Nasli smo karte za 1300e za dve osobe,mislim da je to dobra cena. :)
Pa superrr nek vam je sa srecom,nama je agent prije 5 mjeseci predao,da hocemo biti srece ko i vi :D

Hvala puno,zelim i vama da vam sto pre odobre. Pozdrav :)
Pozdrav Aleksandra, mislim da si razgovarala sa mojom deugaricom na fb :) eee onda si cula o avanturama i mukama kroz koje smo prosli. Karantin ce nadam se ukinuti , mislim na hotelski. Onda cete svi dobiti nanogice i biti u kucnom karantinu sto je neupotedivo bolje. Za sve osibe oko 5000$ za ovaj uzas. Ja i Dragana smo 14 dana u mracnim sobama (zbog visoke zgrade preko puta je uvek mrak i svetla su upaljena non stop) , hrana je u 95% hotela uzasna ( videla si mozda u grupi HotelQarantine Australia i Rate my plate Australia) i ovo kod nas ne bi niko dobio da jede. U svakom slucaju nadam se da ce se sve ovo bar malo smiriti( mogu samo da se nadam ali mislim da nista od toga) . Kada se jednog dana otvore granice a ne bude vakcine ovde ce nastati pakao. Ljudi ovde nisu stekli nikakav imunitet. Videcemo...

Pozdrav Aleksandra, mislim da si razgovarala sa mojom deugaricom na fb :) eee onda si cula o avanturama i mukama kroz koje smo prosli. Karantin ce nadam se ukinuti , mislim na hotelski. Onda cete svi dobiti nanogice i biti u kucnom karantinu sto je neupotedivo bolje. Za sve osibe oko 5000$ za ovaj uzas. Ja i Dragana smo 14 dana u mracnim sobama (zbog visoke zgrade preko puta je uvek mrak i svetla su upaljena non stop) , hrana je u 95% hotela uzasna ( videla si mozda u grupi HotelQarantine Australia i Rate my plate Australia) i ovo kod nas ne bi niko dobio da jede. U svakom slucaju nadam se da ce se sve ovo bar malo smiriti( mogu samo da se nadam ali mislim da nista od toga) . Kada se jednog dana otvore granice a ne bude vakcine ovde ce nastati pakao. Ljudi ovde nisu stekli nikakav imunitet. Videcemo...
Tek sada sam shvatila sta se sve desava,nadam se da ce sve biti kako treba. A vama Hvala sto ste me povezali sa grupom ,to mi puno znaci :)

Back