Obzirom da su odmah poslali da uradim lekarski, reko da nije sad malo ubrzan proces, u svakom slucaju hvala puno na odgovoru, pozdrav.Viza stigla u januaru. Cekali smo 10 meseci.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Obzirom da su odmah poslali da uradim lekarski, reko da nije sad malo ubrzan proces, u svakom slucaju hvala puno na odgovoru, pozdrav.Viza stigla u januaru. Cekali smo 10 meseci.
Mislim da nebi trebalo tako ja sam pre 10 dana radio lekarski ali sam pre toga dobio preporuku od ambasade i oni ti daju adresu gde da uradis lekarski pregled.Imaam jos jedno pitanjee. Citala sam ovde da su puno njih samoinicijativno uradili lekarski pregled. Moze li mi neko reci vise o tome :/
Jer imaju posebne klinike koje oni priznaju ostalo ne priznaju.Mislim da nebi trebalo tako ja sam pre 10 dana radio lekarski ali sam pre toga dobio preporuku od ambasade i oni ti daju adresu gde da uradis lekarski pregled.
Hvala vam puno! A znate li mozda koja je cena lekarskog pregleda i kada se otprilike dobija broj za zakazivanje za lekarski?Jer imaju posebne klinike koje oni priznaju ostalo ne priznaju.
Cena lekarskog je 190 €, ako planirate tamo raditi kao zdravstveni radnik onda se placa dodatno jos 30€ jer mora da se radi nalaz za hepatitis b i c, uglavnom kad odete pitace vas koju ste skolu zavrsili (ako je medicinska u pitanju) i dali planirate raditi kao zdravstveni radnik, ako ne onda samo 190 €Hvala vam puno! A znate li mozda koja je cena lekarskog pregleda i kada se otprilike dobija broj za zakazivanje za lekarski?![]()
Ja sam mesec dana posle apliciranja dobio preporuku od ambasade za lekarskiCena lekarskog je 190 €, ako planirate tamo raditi kao zdravstveni radnik onda se placa dodatno jos 30€ jer mora da se radi nalaz za hepatitis b i c, uglavnom kad odete pitace vas koju ste skolu zavrsili (ako je medicinska u pitanju) i dali planirate raditi kao zdravstveni radnik, ako ne onda samo 190 €
A da li se ona glavna taksa za apliciranje od 7715aud placa pre ili posle lekarskog pregleda?Ja sam mesec dana posle apliciranja dobio preporuku od ambasade za lekarski
Mislim da se to placa pre apliciranja a lekarski ide dodatnoA da li se ona glavna taksa za apliciranje od 7715aud placa pre ili posle lekarskog pregleda?
Stan u kome zivimo se vodi na ime majke mog supruga i racuni stizu na njeno ime. Mi smo prijavljeni na istoj adresi od februara 2019. Da li je to dovoljno?Sve objasnjeno oko cene pregleda. Ja sam lekarski uradila desetak dana posle apliciranja. Na preporuku agenta. Taksa se placa prilikom podnosenja zahteva, odnosno zahtev nije prihvacen dok se ne izvrsi uplata. Sto se tice komunikacije, s obzirom da ste ziveli zajedno vazno je da dokazete da ste ziveli zajedno ( zajednicki racuni, ne mislim na racun u banci nego da ste ucestvovali u placanju racuna i troskova zivota). Komunikacija da za onaj period kada ste bili razdvojeni.
Srecno !
To sto ste prijavljeni na istoj adresi znaci puno. Ako ste i pre ziveli zajedno ne bi bilo lose da imate izjave svedoka koji ce to potvrditi. Dokazi o komunikaciji su vazni kod parova koji su razdvojeni sto ima smisla. Vi ste skupa pa je apsurd traziti takvo nesto.Stan u kome zivimo se vodi na ime majke mog supruga i racuni stizu na njeno ime. Mi smo prijavljeni na istoj adresi od februara 2019. Da li je to dovoljno?Znaci dokaz o komunikaciji nije toliko bitan s obzirom da zivimo zajedno i da smo se vrlo malo razdvajali
Hvala na odgovoru
Hvala vam punoo! Mi za koji dan cemo pokrenuti proces,pa se nadam da necemo puno cekatiTo sto ste prijavljeni na istoj adresi znaci puno. Ako ste i pre ziveli zajedno ne bi bilo lose da imate izjave svedoka koji ce to potvrditi. Dokazi o komunikaciji su vazni kod parova koji su razdvojeni sto ima smisla. Vi ste skupa pa je apsurd traziti takvo nesto. Ako ste ziveli zajedno i pre obavezno to potkrepite izjavom svedoka![]()
S obzirom da smo mi 4 godine u vezi i 4 meseca u brakuu nadam se da nece praviti neki problemMa nakači koliko možes.
Ja ne mogu da verujem koliko sam brzo zaboravila te neke stvari oko vize (doduse proslo je 2god)
Znam da su nama dodatno trazili jos fotki iako smo mi u momentu apliciranja bili 4god u braku i dete od 3 god, ziveli 6 god zajedno,bili prijavljeni na istoj adresi.
Bez obzira koliko je ko u vezi /braku - procedura je ista za sve.
Znaci,prvo platis vizu (tih nekih 7000$) pa onda ide sve ostalo.
Iako je procedura ista vreme čekanja varira od slucaja do slucaja.
Ja sam ,cini mi se u rekordno kratkom roku dobila vizu i to odmah PR. Nakon 4 meseca.
Znam da sam imala telefonski intervju i nakon15 dana smo dobili mail da je viza odobrena.
Takodje,kada sam aplicirala za sina iz prethodne veze ,PR mu je odobren za 4meseca.
Rekla bih,čitajuci iskustva ovde ,da , sto ste duze u vezi /braku , zivite zajedno ,vreme cekanja je dosta krace.
Srecno svima![]()
Mi smo okacili petnaestak slika.Zdraavo,opeet jaa
Kolikoo maksimum traze slikaa da se prikace?
Ako ste duže od 2 godine u braku i imate dete, odmah ćete dobiti i permanent. Ako nemate dete, nakon 5 godina braka stičete pravo na permanent, tako da može da vam se desi da vam istovremenu daju obe vize.S obzirom da smo mi 4 godine u vezi i 4 meseca u brakuu nadam se da nece praviti neki problem![]()
E pa cestitamPermanent resident visa granted✔✔3 meseca i 15 dana od apliciranja za PR(100),ukupno vreme od predaje za temporary resident 309 iznosi 2 godine 4 meseca,do dobijanja PR 100.Želim srecu onima koji cekaju,da ne cekaju puno,vec da im se odobre vize brzo kao i meni.
ČestitamPermanent resident visa granted✔✔3 meseca i 15 dana od apliciranja za PR(100),ukupno vreme od predaje za temporary resident 309 iznosi 2 godine 4 meseca,do dobijanja PR 100.Želim srecu onima koji cekaju,da ne cekaju puno,vec da im se odobre vize brzo kao i meni.
Pozdrav iz Novog Sada ( jos kratkoe ovako ja se zovem Resat Lalic iz Novog sada sam.. upoznao sam se sa mojom sadasnjom suprugom pre 6 godina dve godine smo u braku sve ukupno ali uvek je morala da dodje u srbiju na 3 meseca pa da se vrati probali sm oturisticku vizu za mene da napravimo ali nazalost su me odbili jer ja nisam bio zaposljen ..nakon te duge veze odlucili smo da se vencamo u srb i odlucili smo da zivimo ovde ..moja supruga je izgubila poso tamo ostavila sve i dosla je da zivi samnom u novom sadu..ali nakon nekog vremena supruga mi ostala trudna i doneli smo odluku da se vrati u Austrliju da se porodi tamo jer znate kakvi su uslovi ovde kod nas. moje beba je napunila 10 meseci ja je jos nisam videosvi znate da je viza patnerska preskupa i da je u srbiji jako tesko da se skupljaju te pare ja sad imam jedno pitanje.. moja supruga ima njihovo drzavljanstvo tj moja beba dali postoji neka druga opcija da ja dobijem tamo svoje pravo da mogu snjima da zivim ili bas moraaaa ta patnerska viza! ? dali moze neko da mi pomogne i objasni zaista bi mi bila velika pomoc srdacan pozz svima!