Verenička i Partner viza - Australija

Generalno svu administraciju da li bio Centrelink, banka ili neka druga institucija gledaju da prebace online pa da ljudi sami kopaju i informisu se (najbolji primer je Commonwealth banka koja je zatvorila gomilu ekspozitura po Australiji). Tako da ne treba ocekivati neku preteranu ljuaznost od njih i pomoc. Princip je da se informises sto vise mozes sama preko neta pa tek onda da ides kod teta salterke pripremljena sa konkretnim pitanjima ili pak popunjenim formularima i propratnim dokumentima - tada ce ti rado pomoci, a pogotovo kad jos plus vide da nemaju posla sa alkoholicarkom ili narkomankom :)

Bili jutros u Centerlinku,ona teta sto nas je primila nije bila nesto spektakularno raspolozena da pomogne u smisli na sta imam prava itd,dade nam neki papir u fazonu,logujte se tu I tu pa cete sve videti..aj dobro:)
Ma slušaj, za sve apliciraj :D Ti nemaš status, ali muž može da ti aplicira za sve. Za početak dodatak za roditelje, ako ne radi. Dečiji vam svakako moraju dati, kao i pomoć oko iznajmljivanja nekretnine (ide automatski sa Family Tax Benefit).

Da, treba ti TFN. Moj muz je morao da vadi (iako je bio na turistickoj vizi, pre nego sto smo predali za partnersku) kada sam ja aplicirala za deciji dodatak (parenting payment). Ceka se skoro mesec dana ali cim podneses zahtev za TFN kazes u Centrelinku da si podnela zahtev pa naknadno im odneses broj kad dobijes. U medjuvremenu Cent.zavrsava tvoj zahtev.

Misiš za engleski ? Išla je moja mama, gužva im je. Zakazali su joj testiranje, stavili na početni nivo, imala je izbor nekoliko termina. Ja lično mislim da je to sve smućkaj pa prospi. Drugi čas početnog nivoa dolazi mama , radili su Past Tense ?! I ti tičeri su im s konca i konopca, šta i da očekujem ? Ali pošto je sve to itekako plaćeno neka ide, bar se druži malo. Da mi moramo da platimo opet te časove, uzela bih onlajn neku školu iz Srbije, i za 300 $ bi imala ceo jedan kurs.

Ćao drugari. :)
Završvamo sa prikupljanjem dokumentacije za vizu pa me intereresuje šta su vaši svedoci pisali i da li su bili opširni u odgovorima(form 888). Da li ste imali personal contacts (form 80 pitanje 47/48)? Jesu li ih kontaktirali i kako je tekao razgovor? Hvala vam puno, ova grupa je spas što se tiče informacija, a i bodrenja.

Završvamo sa prikupljanjem dokumentacije za vizu pa me intereresuje šta su vaši svedoci pisali i da li su bili opširni u odgovorima(form 888). Da li ste imali personal contacts (form 80 pitanje 47/48)? Jesu li ih kontaktirali i kako je tekao razgovor? Hvala vam puno, ova grupa je spas što se tiče informacija, a i bodrenja.

Pozdrav!
Mi smo na cekanju oko vize (odnosno moj muz a ja sam u AU partner tj zena), ali evo sta su moji svedoci pisali - da su vrlo upoznati sa nasim bracnim stanjem, kako podrzavamo jedan drugog emotivno, finansijski i u svakom smislu, da imamo skladan brak itd. Obilazimo jedni druge porodicno, izlazimo zajedno, bili su kod nas kuci te mogu potvrditi da zajedno zivimo. Takodje su nam svedoci naznacili da su spremni da pomognu u finansijskom smislu ili oko potraznje posla ili kako god pri dolasku u Australiji.

Mislim da ima dosta varijacija oko toga sta ko stavlja pa je najbolje ono sto mislis da je prikladno za vas.

Za Form 80, kontakte smo stavili mene (iako sam ja u Srbiji) i mog oca koji zivi u AU, a u additional information na kraju sam dodala nase drustvo (odnosno iste one iz Form 888) jer se zaista sa njima i druzimo kad smo u istoj zemlji.

Mi smo kao svedoke naveli moju sestru I kuma ( koji je Au drzavljanin),ostavili smo njihove podatke I rekli im da postoji sansa da ih kontaktiraju iz ambasade.
Nisu pisali nikakve izjave niti su ih zvali iz ambasade.
Ja sam imala intervju ali on se ticao samo mog deteta iz prethodne veze ( hteli su da znaju da li planiram da ga dovodim),nista vezano za supruga,nas brak I sl me nisu pitali.

Evo jedan vatromet :D:vatromet: juce nam je odobrena i permanent viza,mislim da je proslo mjesec i po dana ako ne i manje od apliciranja. Nisu nam trazili nikakve dodatne dokumente. Samo nam je stigao e-mail da je odobrena :)
Interesuje me, posto u decembru idemo na odmor u Bosnu, da li i dalje treba da popunimo Notification of changes in circumstances, mada mislim da to vazi samo dok je viza u procesu obrade. Da li i dalje imigraciono treba da bude obavjesteno kad imamo u planu putovanje van zemlje?

Melburn, divne vesti! Cestitam od srca!
To je bilo expresno, nadam se da ce tako da nastave.
Mozda ce se neko javiti ko zna tacno, moja pretpostavka je da posto je viza odobrena, to je to. Nema potrebe obavestavati imigraciono ( da ste u procesu obrade, onda da). To mi je nekako logicno. Uzivajte i lep provod u Bosni vam zelim

Cao Jeco. Mozes li mi se javiti da popricamo nesto oko vize privatno. Interesuju me par pitanja jer bih i ja otisao.

Pozdrav! :D

DjuKa1995 izvini sto se tek sad javljam!

Probala sam da ti pustim privatnu poruku ali mi se pojavio error: DjuKa1995 je izabrao da ne prima privatne poruke ili mu nije dozvoljeno da to čini. Stoga mu/joj ne možete slati Vaše poruke. Ukoliko pokušavate da pošaljete istu poruku na više adresa, uklonite DjuKa1995 iz liste primalaca i ponovo pošaljite poruku.

- - - - - - - - - -

Melburn16 divne divne vesti! Cestitke od srca! :)

Back