Verenička i Partner viza - Australija

Evo bas citam malo o eVisitor 651 i ne vidim nigde da su potrebni neki dokazi o poslu, stanju novca o toma da imate sponzora, ili bilo kakvi dokazi? Seko (i ostali koji su dobili ovu vizu) da li ste prilagali ikakve dokaze kao i za ostale vize ili? I za koliko vam je odobrena viza? Ja nemam Hrvatski pasos, ali mogu da napravim pa sad malo vagam sta mi je bolja varijanta.

Prosli put kada sam se prijavljivala za tu vizu, jer sam navela da sam zaposlena jer sam bila u tom trenutku, dobila sam nakon 7 dana mail gdje su mi trazili potvrdu od poslodavca od kad sam zaposlena i prosijecna pata, i racun u banci sa stanjem na moje ime, ili racun na necije drugo ime a ja imam punomoc nad tim racunom. Mislim da nikakav drugi dokument nisam prilagala, ali se ne mogu tacno sjetiti.Odobrena mi je viza nakon 2 sedmice tacno, ali je to bilo u Junu, mislim da sada malo duze traje zbog praznika. Navela sam u pismu koje sam pisala za tu vizu da ce me u to vrijeme moj zarucnik izdrzavati i da cu zivjeti kod njega na toj i toj adresi, takodje sam navela kada planiram da idem i kada da se vratim, i zasto se moram vratiti do tog datuma, koji su nasi planovi tokom mog boravka tamo...itd... Ne znam koja je bolja varijanta iskreno... ali ja se planiram vjeoratno ponovo prijaviti za tu vizu.

Jasno sad sve, hvala!
Ja bih proverila opet to sto oni "ne savetuju" da ides sad sa tom vizom jer koliko sam ja uspela da vidim tebi se ukida eVistor samo ako ti je ODOBRENA neka druga vrsta viza u vreme vazece eVisitor (ili bilo koje druge jer nova postaje vazeca). Pozovi ambasadu u vreme za engleski jezik (evo sad recimo, mnogo su ljubazni i uvek mi daju preciznije informacije) i proveri ponovo.
Srecno!

Sad sam provjerila i na svom immiaccount, nista vise nisam prilozila od dokumenata osim ta tri, izvod iz banke, potvrdu poslodavca i moje pismo o planovima za vrijeme boravka.
Odmah sam u 1 sat nazvala ambasadu cim je pocelo radno vrijeme za engleski jezik :) i oni su mi isto rekli kao i u Beogradu. Ja sa tom vizom trenutno smijem da putujem u Australiju ali postoji sansa da ce mi na aerodromu reci da ne smijem uci u drzavu. Jer mi je jedna viza odbijena, i sad je njima sumnjivo zasto mi je ova druga odbijena i imaju pravo navodno da mi zabrane ulazak u drzavu. Sutra ce jos muz da proveri sta ce mu reci imigraciono iz Australije pa cemo onda odluciti sta cemo.
Ovaj put ako se budem prijavljivala za tu vizu skupicu mnogo dokaza o tome da stvarno planiram da napustim drzavu nakon 3 mjeseca, jer ocigledno traze da to budu cvrsti dokazi.

HELP!!! Predali smo online za Partner Vizu u junu 2015. Sada smo dobili email u kome nam traze dodatne informacije. Jedan od tih zahteva se odnosi na specifican dokument koji smo prilikom apliciranja vec prikacili ( skenirani su i overena kopija dokumenta i overen prevod, sve u jednom pdf ). Proverila sam online u aplikaciji i taj dokument ima status Recieved. Ne mogu dobiti telefonom naseg CO cije je ime naznaceno u email-u, a link za email korespondenciju sa njima vodi ka opstoj stranici o partner vizi. Potrebno nam je razjasnjenje njihovog zahteva, a ne znamo kako da dodjemo do istog? Sta nam je ciniti? Nema svrhe da ponovo kacimo isti dokument jer se vec nalazi u aplikaciji. Ima li neko ideju kako da uspostavimo kontakt sa CO-om? Ili neki email na koji bismo mogli poslati pitanje o tome?

HELP!!! Predali smo online za Partner Vizu u junu 2015. Sada smo dobili email u kome nam traze dodatne informacije. Jedan od tih zahteva se odnosi na specifican dokument koji smo prilikom apliciranja vec prikacili ( skenirani su i overena kopija dokumenta i overen prevod, sve u jednom pdf ). Proverila sam online u aplikaciji i taj dokument ima status Recieved. Ne mogu dobiti telefonom naseg CO cije je ime naznaceno u email-u, a link za email korespondenciju sa njima vodi ka opstoj stranici o partner vizi. Potrebno nam je razjasnjenje njihovog zahteva, a ne znamo kako da dodjemo do istog? Sta nam je ciniti? Nema svrhe da ponovo kacimo isti dokument jer se vec nalazi u aplikaciji. Ima li neko ideju kako da uspostavimo kontakt sa CO-om? Ili neki email na koji bismo mogli poslati pitanje o tome?

Kako je tacno glasio mail? Da li pise da traze hard copy dokumenta? U krajnjem slucaju postoji Australian Immigration Enquiry Form for Europe gde mozes fino da postavis pitanje i naznacis svoj TRN broj vize i postavis pitanje (navodno bi mail trebalo da bude prosledjen tvom CO sa tvojim TRN brojem kako sam negde citala) evo linka ka tome https://www.border.gov.au/about/cor...n-immigration-enquiry-form-for-europe-english
Da ne bi cekala par dana na odgovor (ja ipak volim tako jer imam onda pisanu potvrdu toga u slucaju da me zeznu nesto kasnije) pozovi 0114112800 i objasni sta se desilo pa pitaj za savet (ja i tu kreten pisem sa kim sam i kada razgovarala i sta mi je rekao/rekla- ko se jednom opece.... :D )

- - - - - - - - - -

Dala sam ti link ka form-u za engleski jezik, ukoliko zelis da im se obratis na nekom drugom jeziku evo imas ovde da odaberes https://www.border.gov.au/about/cor...ustralian-immigration-enquiry-form-for-europe

Hvala vam puno radbje i ramonaAstone :) Pokusacemo pomocu ovog linka za engleski. Ne traze hard copy, barem nigde nisu pomenuli tu rec....prosto su trazili po Nazivu dokument, bez daljeg objasnjenja, a mi smo im vec taj dokument skenirali i prikacili na aplikaciju jos pri online apliciranju. Da li naznace da im je potreban hard copy ili samo napisu naziv dokumenta?

Seko, ne znam jesi li dosad se snasla, ali ja sad vidim ovaj tvoj post i mene je to bilo zanimalo jer mi je proces promjene prezimena u toku, ovako kad odes na immi gov au, predji na tu vizu koja ti je odobrena (kod mene status odobrenih viza pise FInalized) , kliknes lijevo na vizu i kad ti predje na nju, onda desno imas sve pobrojano od Change address, change passport itd itd. samo kliknes na link i prati uputstva...mislim da tako ide, ja nisam isla korak dalje, samo sam tada provjerila kako to ide, trazice pretpostavljam novi scan pasosa...i tu formu..

- - - - - - - - - -

Usput moze li jedno vam sigurno beze pitanje, ali me zanima a ne mogu da sad predjem do te stranice na aplikaciji za partner da sama pogledam..
Kad online radite partner vizu, da li ste radili to na nacin da prvo ispunite polja, pa kazete submit, pa onda vam odobri attach svih dokumenata (tako je kod turisticke)

ili

Kako dolazite do nekog pitanja, tako uz to pitanje kacite sta se odnosi na njega..npr pogotovo oko onih 4 stavki me interesuje, da li kad dodjem do tog polja (FInancial aspect itd itd), odmah kacim dokumenta uz to, ili?

Hvala !!!!

Jedna informacija u vezi prtljaga , kad sam zvala da rezervišem kartu , radnica iz agencije me pitala , kako to da idem u jednom pravcu , i da to moram da naglasim prije kad tražim kartu jer neke kompanije daju više prtljaga da se ponese ako je iseljenička viza, naprimjer ETIHAD , ima kombinacija iz Beograda za Abu Dabi , pa Melbourne , 2 komada prtljaga ( tako piše ) i to znači 2 x po 23 kg i + 8 kg gore u avion .
Poslije sam gledala , istom linijim samo do Abu Dabi se ide Air Srbijom , i piše 30+7 ili jedan komad prtljaga , što ispadne oko 17 kg razlike , malo li je

@ivanaaav Zvala sam ambasadu danas, jer ne moze preko sajta da se promijeni, tj mogu se promijeniti informacije na pasosu samo ako je promjena broja pasosa, ili tako male izmjene,a ako se mijenjalo ime ili prezime popunjava se formular 929, i zajedno sa novim scanom pasosa, i sa scanom starog pasosa, i vjencani list recimo (ili bilo sta drugo sto objasnjava zasto je doslo do promjene prezimena) sve se to zajedno salje na mail 929.update@dfat.gov.au .... ako planiras da putujes skoro i zbog toga mijenjas informacije onda naziv maila mora da bude datum putovanja i datum povratka... isto u mailu treba naglasiti broj vize koja je odobrena... mislim da je to to sve sto su mi rekli danas....
A za prijavu za partner vizu dokumente dodajes tek na kraju, kada popunis sve i odgovoris na sva pitanja, onda kao i kod turisticke dodajes dokumenta....

Zdravo drugari,

Da se i ja konacno prikljucim :).
Ukratko cu opisati nasu situaciju, kako bi nastavili sa pracenjem statistike i prognoziranjem.

Ja sam Aus drzavljanka i zivim u Srbiji od 2008. Sa muzem sam vec dve godine (od toga skoro godinu dana u braku) i imamo bebu od 7 meseci.
Za partner vizu smo, kao i PinkCupcake, predali krajem juna 2015 (licno u Beogradu). Prvi kontakt smo imali pre par dana (10.11) gde su mejlom trazili dodatan dokument, odgovor na pitanje 74 iz formulara, dokaz o ne kaznjavanju i lekarski.

Forum pratim redovno, ali ne mogu naci odgovor na par pitanja koja imam. Pa ako mozete, pomagajte :).

- Ukoliko nisam u Aus, a sponzor sam svom muzu, na koji nacin mogu dokazati da cu ga izdrzavati kada odemo u Aus?
- Dokument koji su trazili smo vec poslali, a na pitanje 74 takodje odgovorili. Da li, po misljenju onih iskusnih, treba ponovo odgovoriti i poslati dokument ili im uputiti mejl i reci da je vec poslato?

Hvala unapred na odgovru!

Poz.

Ja ti mogu samo pomoci u vezi ovog drugog pitanja, definitivno ih ili kontaktiraj mailom ili ponovo posalji dokument, jer sam vidjela da se cesto desava da ponovo traze neki dokument koji smo im vec prilozili... tako da kontaktiraj svog CO, kojem ces poslati taj dokument, sto prije to bolje naravno :) a sto se tice izdrzavanja to ne znam.... pretpostavljam posto zivite u Srbiji da nisi zaposlena u Aus :) znam da se obicno navodi izjava da je osoba zaposlena, izvod iz banke, i poslednjih nekoliko plata....

Zdravo drugari,

Ukratko cu opisati nasu situaciju, kako bi nastavili sa pracenjem statistike i prognoziranjem.

Ja sam Aus drzavljanka i zivim u Srbiji od 2008. Sa muzem sam vec dve godine (od toga skoro godinu dana u braku) i imamo bebu od 7 meseci.
Za partner vizu smo, kao i PinkCupcake, predali krajem juna 2015 (licno u Beogradu). Prvi kontakt smo imali pre par dana (10.11) gde su mejlom trazili dodatan dokument, odgovor na pitanje 74 iz formulara, dokaz o ne kaznjavanju i lekarski.

Forum pratim redovno, ali ne mogu naci odgovor na par pitanja koja imam. Pa ako mozete, pomagajte :).

- Ukoliko nisam u Aus, a sponzor sam svom muzu, na koji nacin mogu dokazati da cu ga izdrzavati kada odemo u Aus?
- Dokument koji su trazili smo vec poslali, a na pitanje 74 takodje odgovorili. Da li, po misljenju onih iskusnih, treba ponovo odgovoriti i poslati dokument ili im uputiti mejl i reci da je vec poslato?

Poz.

Ne bi bilo lose kontaktirati CO opet i proveriti, a ako si vec odgovorila na pitanje kako ces izdrzavati supruga u Australiji mozda su im potrebni i neki dokazi. Ja bih fino napisala jednu izjavu gde objasnjavas tacno kojim sredstvima i kako ces to raditi, ukoliko ce rodbina da pomogne onda ne bi bilo lose i njihove izjave i izvode iz banaka priloziti. Ako cete ziveti kod tvoje familije pisi i o tome i neki dokument o residential address prilozi, ukoliko cete ostati kod prijatelja/familije jako kratko pa onda iznajmiti stan onda tako fino i objasni itd. Sve cega mozes da se setis a sto moze da ti ide u korist ti napisi/prilozi. Oni zaista vole sve tako detaljno i sa mašnicama.

Srecno!

Zdravo drugari,

Poz.

1 - Zasto bi ga ti izdrzavala? Ti si sponzor njegovog dolaska a ne sponzor njegovog zivota u Australiji. Ako treba pojasnjenje javi, ali vi treba da dokazujete vas dosadasnji zajednicki zivot i planove za zajednicki zivot u AU, a za ostalo je dovoljno da imas one tax file report-e i tako to. Ne postoji uslov da sponzor ima neka primanja, novac na racunu i slicno.

2 - Stavis na kraj mejla "please reply that you've received the required document"ili "please reply if you need the original" il nesto slicno, barem sam ja tako radio i dobijao odgovor da je primljeno.

1 - Zasto bi ga ti izdrzavala? Ti si sponzor njegovog dolaska a ne sponzor njegovog zivota u Australiji. Ako treba pojasnjenje javi, ali vi treba da dokazujete vas dosadasnji zajednicki zivot i planove za zajednicki zivot u AU, a za ostalo je dovoljno da imas one tax file report-e i tako to. Ne postoji uslov da sponzor ima neka primanja, novac na racunu i slicno.

2 - Stavis na kraj mejla "please reply that you've received the required document"ili "please reply if you need the original" il nesto slicno, barem sam ja tako radio i dobijao odgovor da je primljeno.

"izdrzavat" ce ga jer kao sponzor potpisuje Sponsorship undertaking na formi 40, prikladnije je reci bit ce podrska finansijska 2god, mada nije pravilo da sponzor to bude ali ambasada tako zahtjeva da se sponzor obaveze.

Back