Verenička i Partner viza - Australija

:vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet:

Cestitam Jasmine :)

sli.png

Poslednja izmena:
Koliko ja znam, 888 je statutory declaration i popunjavaju ga 2 australijska drzavljana...to je izjava da vas znaju, koliko dugo i kako se vas dvoje znate, tj. izjave njihovih svedoka.
Isto kao izjave nasih drzavljana o vasoj vezi, s tim sto je ovo na obrascu, a za nase moze na obicnom papiru.
I sve treba da je potpisano i overeno.

http://www.immi.gov.au/forms/Documents/888.pdf

Mi nismo znali za taj form 888 i moj muz i ja smo imali po dva svedoka sa obe strane prvo za Verenicku a kasnije za Parter on tri a ja dva .Njegovi svedoci su dali neoverene izjave a ja sam overila.Mozda je to bilo pogresno ali tako je bilo i sada ispravke nema.

...Njegovi svedoci su dali neoverene izjave a ja sam overila.Mozda je to bilo pogresno ali tako je bilo i sada ispravke nema...

Iz najbolje namere, al ja moram da pitam: Kako to nisu overili??? Pa u samoj formi pise da izjava MORA da se da pred osobom koja spada u sledece profesije:
In Australia, statutory declarations must be witnessed by a
person prescribed by the Statutory Declarations Act 1959 and
Statutory Declarations Regulations 1993. Any attachments to
the Declaration must be certified by a prescribed person.
Prescribed persons include those who are a:
• Justice of the Peace;
• medical practitioner;
• legal practitioner;
• civil marriage celebrant or registered minister of religion;
• dentist;
• nurse;
• optometrist;
• pharmacist;
• physiotherapist;
• full-time teacher;
• bank manager or bank officer with 5 or more continuous
years of service;
• postal manager or permanent employee of the Australian
Postal Commission with 5 or more continuous years of service;
• police officer; or
• public servant with 5 or more continuous years of service.

I kako to 'nema ispravke'. IMA. Nek napisu nove dve izjave, nek ih overe pred gorepomenutim i ponovo im posalji te dve izjave. Dok god traje proces odlucivanja mozes da dodajes nove dokaze. Nedaj da te odbiju zbog gluposti.

Iz najbolje namere, al ja moram da pitam: Kako to nisu overili??? Pa u samoj formi pise da izjava MORA da se da pred osobom koja spada u sledece profesije:
In Australia, statutory declarations must be witnessed by a
person prescribed by the Statutory Declarations Act 1959 and
Statutory Declarations Regulations 1993. Any attachments to
the Declaration must be certified by a prescribed person.
Prescribed persons include those who are a:
• Justice of the Peace;
• medical practitioner;
• legal practitioner;
• civil marriage celebrant or registered minister of religion;
• dentist;
• nurse;
• optometrist;
• pharmacist;
• physiotherapist;
• full-time teacher;
• bank manager or bank officer with 5 or more continuous
years of service;
• postal manager or permanent employee of the Australian
Postal Commission with 5 or more continuous years of service;
• police officer; or
• public servant with 5 or more continuous years of service.

I kako to 'nema ispravke'. IMA. Nek napisu nove dve izjave, nek ih overe pred gorepomenutim i ponovo im posalji te dve izjave. Dok god traje proces odlucivanja mozes da dodajes nove dokaze. Nedaj da te odbiju zbog gluposti.

Vlado80 pls pojasni mi ovo sto si dodao.. ja sam pitala ambasadu ovde dali njegovi svedoci u AU treba da overe svoje izjave oni su mi rekli ne jos dok smo bili na Verenickoj. i kasnije su nas samo prebacili na Partner bez problema iako njegovi svedoci nisu to overili a za Parter vizu smo samo morali da predamo kopije mojih novih dokumenata ,slike sa vencanja i da obradimo 4 kategorije o nasoj vezi i opet izjave svedoka i nista vise ..mi nismo popunjavali ponovo form za Partner ..instrukcije sta je potrebno nam je slala CO ako je to nas CO..ta osoba mi je najcesce slala mejlove ..zvacu ih i pitati ponovo..hvala ti na trudu:)

Poslednja izmena:
ako ste vi popunjavali aplikacije 888 za svedoke moraju biti potpisane i uvjerene sa strane doktora posta ili apotekar policije takodje i vas suprug jer smo i mi pitali uvek ambasadu sta treba oni su nam pravili uvek ravno da tako i na kraju smo nadrljali ali sad zavisi sve do situacije

- - - - - - - - - -

sve najbolje stretno i dobro dosla

Original postavio JASMIN11
Nakon 8 mjeseci i 17 dana pustena partner viza upravo smo stigli u singapur i viza odmah po izlasku iz Au pustena , umorni pravo ali presretni pa sutra napisem sve detaljno , pozzzz veliki i sto prije da vam padne ova stijena sa srca

Cestitke i od mene, Jasmine! Sad jos zizi.ba i zahee, pa onda i mi ostali, jedan po jedan!

Muki1981 mi smo popunjavali Verenicku Prospective Marriage i tamo nema tog form888 a onda smo posle vencanja pismeno javili da smo se vencali i uz pismeno obavestenje mi smo automacki presli na Partner .Mi nismo popunjavali form za Partner samo smo obradili 4 kategorije nase veze i dodali izjave nasih svedoka vencanja,moju kopiji pasosa ,vencsni list ,slike sa vencanja.Kada smo usli u Parner mi smo radili samo ono sto su nam rekli tj slali mi mejlom.Posto smo popunjavali form Verenicke Prospective Marriage nije trebalo popunavati form za Partner ,jer je taj tip vize takav. Tako da nam nisu rekli da treba form888.Mi smo ovde jedini koji smo isli prvo na Verenicku pa na Partner.Iz tog razloga neke stvari deluju zbunjujuce.

Upravo sam zvala migraciono ovde u Beogradu i njihov sluzbenik mi je rekao da nije neophodno overavati izjave svedoka u sudu ili opstini.Kaze dovoljno je sto smo stavili njihove kopije licnih dokumenata . Kaze ako ista bude trebalo trazice oni sami od nas.I neizbezno na kraju (a nisam pitala) viza se ceka od 10-14 mes.

Poslednja izmena:

Back