Verenička i Partner viza - Australija

Da li su jos nekom trazili 2 puta dokaz o kontaktu sa partnerom? Kada sam aplicirao za partner vizu prilozio sam dokaze, facebook, skype, email itd konverzacije... e sad posle 5 i po meseci su ,i javili za lekarski pregled i da dostavim dokaz da sam i dalje u kontaktu sa suprugom u periodu od novembra do dana kada su uputili zahtev za istim ( sto sam naravno i dostavio, vise od 20.000 poruka na facebook-u, emai konverzacija, skype, telefonski razgovori itd) lekarski sam odradio 27.04.2015.. Da li je to znak da sam pri kraju procesa ili ne?

Mislim rabbit84 da to sto si odradio lekarski i jos po nesto nije neki znak..mada nikada se ne zna ..mozda si pri kraju ..mislim da je ovde od formurasa neko cekao 5 mes i dobio..to je neko iz Makedonije..pogledaj vlado 80 je postavio listu svih formurasa koji cekaju vizu..evo ja cekam 10 mec i jos mi niko nista ne javlja:(

POZDRAV SVIMA JEDNO PITANJE DALI JE IMAO NEKO OVAJ SLUCAJ POSLE ODBIJENE PARTNER VIZE DALI JE NEKO ISO PREKO TRIBUNALA ILI NAMJERAVAO ICI POSTO JE MENI ODBIJENA VIZA I PISEMI NA REFUSAL GDE MOZEMO ICI DALJE TO JE TRIBUNAL ILI STA TREBAM RADITI DALJE KOJI SAVET MOZETE DA MI DATE HVALA UNAPRED ?

- - - - - - - - - -

:(:(:(:(:(

- - - - - - - - - -

Ja sam aplicirala bez agenta i ovde se nismo izjasnjavali ko je aplicirao sa agentom a ko bez njega.:) i niti je to bitno.Agent ne moze da ubrza aplikaciju.

MOZE DA SE OBRZA TO STE U PRAVU NEMOZE AGENT ALI MOZE JER SVE ZAVISI DO SITUACIJE POSTOJI APLIKACIJA ZA OBRZAVANJE AKO IMATE TESKU SITUACIJU POPUNJAVATE APLIKACIJU I TO JE TO ONDA SAMO CEKAS ODGOVOR NA TO

POZDRAV SVIMA JEDNO PITANJE DALI JE IMAO NEKO OVAJ SLUCAJ POSLE ODBIJENE PARTNER VIZE DALI JE NEKO ISO PREKO TRIBUNALA ILI NAMJERAVAO ICI POSTO JE MENI ODBIJENA VIZA I PISEMI NA REFUSAL GDE MOZEMO ICI DALJE TO JE TRIBUNAL ILI STA TREBAM RADITI DALJE KOJI SAVET MOZETE DA MI DATE HVALA UNAPRED ?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

MOZE DA SE OBRZA TO STE U PRAVU NEMOZE AGENT ALI MOZE JER SVE ZAVISI DO SITUACIJE POSTOJI APLIKACIJA ZA OBRZAVANJE AKO IMATE TESKU SITUACIJU POPUNJAVATE APLIKACIJU I TO JE TO ONDA SAMO CEKAS ODGOVOR NA TO[/QUOT

Da verovatno moze u nekim situacijama da se ubrza ..u slucaju neceg urgentnog..,,citam ovu Vasu poruku i podsetiste me na mukimaja1..ona je nazalost bila odbijena..ona ce imati uskoro to sudjenje u tribunalu..mozda vam se ona javi i kaze nesto

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

MOZE DA SE OBRZA TO STE U PRAVU NEMOZE AGENT ALI MOZE JER SVE ZAVISI DO SITUACIJE POSTOJI APLIKACIJA ZA OBRZAVANJE AKO IMATE TESKU SITUACIJU POPUNJAVATE APLIKACIJU I TO JE TO ONDA SAMO CEKAS ODGOVOR NA TO

Mislim da bih bilo dobro da postavite temu odbijenica partner vize ili tako nesto slicno i tako ce biti transparentnije za sve na forumu

HVALA VAM PUNO VECCIKA TO SMO UPRAVO MI MUKIMAJA1 TO MI JE SUPRUGA NEGO SAM HTEO CISTO DA VIDIM DALI IMA JOS NEKO NA NAS SLUCAJ TO JE TACNO SAD DO KRAJA JULA TREBAMO NA TRIBUNAL IMAM I AGENTA ALI SE IPAK PLASIM BOIM SE OPET DA ME NE ODBIJU I PONOVO SMO SVE DALI KAO KAD PREDAJES IZ POCETKA ZA PARTNER VIZU JOS PREKO TRIBUNALA SMO DALI I PREKO 10 HILJADA DOKAZA I JOS NEZNAM STA CE SE DESITI NA KRAJU A MOJ AGENT MI JE GARANTOVAO 90 POSTO DA CE MO USPETI SA NASIM DOKAZIMA ALI SAM CISTO HTEO PITAT DALI IMA JOS NEKO KAO NAS SLUCAJ DA JE PREKO TRIBUNALA CISTO DA SE MALO DOPISUJEMO I DAMO JEDNOM DRUGOM SAVJET

TO BI BILO SVARNO LEPO ALI JA NE ULAZIM CESTO NA FORUM POSTO JE MOJA SUPRUGA CESTA OVDE PA MI SVE KAZE STA SE RADI ZATO I NEZNAM KAKO DA OTVORIM NOVU TEMU A TO BI BILO EXTRA KAD BI MOGAO ILI AKO STE RASPOLOZENI AKO ZNATE PISITE MI KAKO DA URADIM TO HVALA UNAPRED

- - - - - - - - - -

TO BI BILO SVARNO LEPO ALI JA NE ULAZIM CESTO NA FORUM POSTO JE MOJA SUPRUGA CESTA OVDE PA MI SVE KAZE STA SE RADI ZATO I NEZNAM KAKO DA OTVORIM NOVU TEMU A TO BI BILO EXTRA KAD BI MOGAO ILI AKO STE RASPOLOZENI AKO ZNATE PISITE MI KAKO DA URADIM TO HVALA UNAPRED

- - - - - - - - - -

JA SAM APLICIRAO BEZ AGENTA PA SAM NADRLJAO SAD IDEM PREKO TRIBUNALA

Ja sam i predpostavila da ste to vi ali sam ipak imala malu zadrsku.Ja se iskreno nadam i verujem duboko da cete uspeti :).Neverovatno zvuci da su vas odbili ali eto desilo se.Recite mi -nam da li ste imali priblizno toliko dokaza kada ste predavali za Partner?
Secam se da je mukimaja1 spominjala da je dala po neku fotografiju ( inace su joj tako rekli u ambasadi) a posle je ispalo da je to nedovoljno.

Poslednja izmena:
poz Veccika citam sta pisete mi smo samo prilozili sta su nam trazili i to mi salju mail sta mi trazi i ja ih zovem tel da pitam dali je to to oni kazu da i ja sam samo slala sta su trazili sto se tice slike ja sam isto pitala koliko slika i koje oni su mi samo rekli jednu sliku bilo koju bitno je da smo suprug i ja na njoj i ja sam tako uradila medjutim trebalo je mnogo vise i da sam znala i preporucila bih svima da uzmu agenta jer bez njega nista jer tek sad vidim sta znaci agent za apliciranje viza jeste da je skluplje ali verujte mi da je bolje jer sve sto je sad trazio agent od nas za dokaze mi smo to imali ali eto ambasada radi neki svoj sistem na kom mogu lako da odbiju vizu a kad imas agenta onda bogami ne mogu tek tako da se igraju sa ljudima jer agent se bori za vas i vasa prava

poz Veccika citam sta pisete mi smo samo prilozili sta su nam trazili i to mi salju mail sta mi trazi i ja ih zovem tel da pitam dali je to to oni kazu da i ja sam samo slala sta su trazili sto se tice slike ja sam isto pitala koliko slika i koje oni su mi samo rekli jednu sliku bilo koju bitno je da smo suprug i ja na njoj i ja sam tako uradila medjutim trebalo je mnogo vise i da sam znala i preporucila bih svima da uzmu agenta jer bez njega nista jer tek sad vidim sta znaci agent za apliciranje viza jeste da je skluplje ali verujte mi da je bolje jer sve sto je sad trazio agent od nas za dokaze mi smo to imali ali eto ambasada radi neki svoj sistem na kom mogu lako da odbiju vizu a kad imas agenta onda bogami ne mogu tek tako da se igraju sa ljudima jer agent se bori za vas i vasa prava

Cao mukimaja1:) ne mogu se nacuditi da ste sve sto su trazili dali a opet se to desilo..ali sto ti kazes ko zna po kom sistemu rade ..nekada su po malo kontradiktorni ..ja sam citajuci forum u tom periodu bas se razmisljala da li da stavim oko desetak fotki ili vise jer su neki formurasi govorili da oni ne vole da ih zatrpavamo ..i ja sam odlucila da im posaljem 20 pa neka se baci ..bolje vise nego manje u slucaju kada ne znas tacno sta i kako..mislim da i od njih zavisi (mislim na one koji obradjuju aplikacije sta je za njih licno bolje i ispravnije).U pravu si da je sigurnije sa advokatom i da mi mozemo uvek da napravimo neki propust ali dosta njih je dobilo vizu i bez njega.Evo moj muz i ja cekamo 10 mes ali i dalje ne zanamo dali smo sve dobro odradili i to mi najvise smeta sto ne kazu da li ti je nesto zafalilo.Bas je stresno ali moramo sve izdrzati.Zelim vam svu srecu i drzim palceve:D

pa u tome i jeste stvar jer kad imas advokata on ti sve kaze sta ti nedostaje a ovi iz ambasade samo cute i ne javljaju nista ja kad sam bilo sta slala ja sam ih uvek pitala dali je to u redu oni su uvek rekli da jeste sve je u redu znam kako ti je i kroz sta prolazite jer i ja i dalje koz to prolazim meni je jos gore jer ako i sad ne uspem meni je aus zauvek zatvorena a ti ces sad u 11 ili 12 mesecu da dobijes vizu videces sigurno

oni ti nece kazati dali ste negde zafrkavali dokumenta jer njihov cilj kolko ja znam je samo da nas odbiju jer svi mi koji apliciramo za partner i verenicke vize mi se borimo da ih dobijemo a oni se bore da nas otkazu vize jer to je njihov best for biznis sto kazu englezi zato sam i dobio strah jer su nam tako dokazali da oni idu na to samo da odbijaju vize a mi idemo da ih dobijemo ali daj boze svima da dobiju vize na vrlo laki nacin jer znam sta sam se sve napatio sa papirologiju gomila papirologije smo predali nasem agentu svima zelim da uspe na vrlo laki nacin ali kolko ja vidim sve teze i teze ide i svaki 6 meseci godinu dana menja se zakon i vize svaki put poskupe do nebesa naci neznam ni sam sta da vam kazem nije kao pre sad je teze i teze i vrlo je tesko je cekanje vize i ja i supruga smo vise pukli sa zivcima najgore je covjek sto nezna na cemu je rad sa vizama je ciri ba ciri bu sto kazu sve najbolje zelim svima i dobro doslicu na oceaniju ja sam iz perth western australia

pa u tome i jeste stvar jer kad imas advokata on ti sve kaze sta ti nedostaje a ovi iz ambasade samo cute i ne javljaju nista ja kad sam bilo sta slala ja sam ih uvek pitala dali je to u redu oni su uvek rekli da jeste sve je u redu znam kako ti je i kroz sta prolazite jer i ja i dalje koz to prolazim meni je jos gore jer ako i sad ne uspem meni je aus zauvek zatvorena a ti ces sad u 11 ili 12 mesecu da dobijes vizu videces sigurno

Da slazem se..nemam koment na to..a da li kada dobijete sada Partner odmah mozes da ides u AU ili treba da se ceka jos nesto?Hvala ti iz tvojih usta u Bozije usi:D..mada se ja spremam na turisticku jos malo ako ne dodje do Juna

oni ti nece kazati dali ste negde zafrkavali dokumenta jer njihov cilj kolko ja znam je samo da nas odbiju jer svi mi koji apliciramo za partner i verenicke vize mi se borimo da ih dobijemo a oni se bore da nas otkazu vize jer to je njihov best for biznis sto kazu englezi zato sam i dobio strah jer su nam tako dokazali da oni idu na to samo da odbijaju vize a mi idemo da ih dobijemo ali daj boze svima da dobiju vize na vrlo laki nacin jer znam sta sam se sve napatio sa papirologiju gomila papirologije smo predali nasem agentu svima zelim da uspe na vrlo laki nacin ali kolko ja vidim sve teze i teze ide i svaki 6 meseci godinu dana menja se zakon i vize svaki put poskupe do nebesa naci neznam ni sam sta da vam kazem nije kao pre sad je teze i teze i vrlo je tesko je cekanje vize i ja i supruga smo vise pukli sa zivcima najgore je covjek sto nezna na cemu je rad sa vizama je ciri ba ciri bu sto kazu sve najbolje zelim svima i dobro doslicu na oceaniju ja sam iz perth western australia

Da ja mislim isto da oni imaju neki broj koji mozda moraju da odbiju ali eto sa druge strane pre par dana mi kaze muz da je cuo na tv-u da su objavili da treba da ubrzaju 15.000 viza...

ako nam odobre vizu kolko smo upuceni od naseg agenta on je meni reko jer i ja sam mu dao isto pitanje on je meni reko kad odobre vizu tribunal onda ti salju potvrdu da je tribunal zavrsen i za roku od 30 dana mi ili nas agent salje tu potvrdu opet u australisku ambasadu gde smo aplicirali prvi put i onaj koji te odbijo on je duzan da ti svori vizu od roka 30 dana a moja zena ce samo da ponavlja lekarski opet da zavrsi i potvrdu iz policije da nije kaznjena i to je to tako mi je reko nas agent

- - - - - - - - - -

daj boze od tvoja usta na bozije usi to bi bilo spas za sve nas i nama kaze advokat sve nove zakone svaki put kad idem na razgovor sa njime on meni kaze sve sta je novo

kad se zavrsi sudjenje posle 15tak dana javljaju i ako doobijem vizu onda taj papir ide u ambasadu u bg i ja moram ponovo da radim lekarski i da opet izvadim da nisam osudjivana i posle toga mogu kad hocu da putujem

To je opet sitnica mkimaja1 kada se to bude dobro zavrsilo jer setih se da si nam ovde rekla pre par mes da ces morati opet da cekas kao prvi put ..zato te i pitah jer se setih toga..ne mogu da vas odbiju milion posto..bice to sve super:D

- - - - - - - - - -

ako nam odobre vizu kolko smo upuceni od naseg agenta on je meni reko jer i ja sam mu dao isto pitanje on je meni reko kad odobre vizu tribunal onda ti salju potvrdu da je tribunal zavrsen i za roku od 30 dana mi ili nas agent salje tu potvrdu opet u australisku ambasadu gde smo aplicirali prvi put i onaj koji te odbijo on je duzan da ti svori vizu od roka 30 dana a moja zena ce samo da ponavlja lekarski opet da zavrsi i potvrdu iz policije da nije kaznjena i to je to tako mi je reko nas agent

- - - - - - - - - -

daj boze od tvoja usta na bozije usi to bi bilo spas za sve nas i nama kaze advokat sve nove zakone svaki put kad idem na razgovor sa njime on meni kaze sve sta je novo

A reci mi da bismo malo demistifikovali taj rad oko viza..znas li od momenta predaje u Bgd ili Becu kojim putem idu nase aplikacije..ko ih prima i ko u stvari odlucuje ..neko kaze odlucuje se u Bgd-u neko kaze oni samo primaju aplikacije a onda se salju u Au..

pa jeste i na tribunalu se isto dugo ceka kako u ambasadi cak i vise moze i dve god da se ceka nego nas spsavaju deca pa su nam ubrzali a imamo i jakog advokata eto ja vec u tribunali cekam 5 meseci a u sestom ili sedmom mesecu treba da zavrsimo sa tribunal i kad vidis sa ambasadom ja cu skoro 20 meseci da cekam sve ukupno ja mislim da cu da budem rekorder ovde sa cekanjem vize i veruj mi da kako nam se priblizava ovo ja i muz pocinjemo tek sad da ludimo ja mislim da cu pre u ludnicu nego u aus mozda je smesno ali veruj tako je kriza je pocela kod nas odavno ali sad je sve gore

dobro pitanje i mi smo se pitali u pocetku oni su nam uvjek rekli da oni samo dobijaju aplikacije i ona ih salju u aus a usvari to nije tacno jer kad smo dobili odbijenicu pisalo je da je odbijeno od strane beogradske ambasade i cak je bilo potpis ko nas je odbio a naravno nije nas drzavljanin vec australiski citizen i strano ime nije nase nas je odbila zenska osoba nemogu da se setim tacno ime ali pise mi na odbijenicu

Back