Iskrene cestitke i od mene!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav ...Nije me bilo duze vrijeme pripreme i odlazak za Australiju malo oduzeli vremena , ovdje sam mjesec dana(turisticka viza ) i odusevljen sam .Vecina je upoznata sa mojim slucajem apliciranja turisticke i da me je CO nazvao i pitao da li zelim da cekam partner ili da idem na turisticku a partner viza da ce biti do juna najduze, e pa jutros sam e mail dobio da mi je u zavrsnoj fazi partner i da napustim Australiju sto prije na 4 radna dana .Nakon 8 mjeseci i 6 dana od apiciranja partner vize. Znaci ni devet mjeseci cekanja a iz Bosne sam aplicirao u Becu... Nisam imao intervju samo mi je javljeno za ljekarski i kada sam aplicirao za turistiku tek tada se javio CO i pitao sta da uradim turistcka ili da cekam partner , form 80 sam predao sa svim papirima na pocetku nisam cekao da traze dodatno da saljem i nisu nista ni trazili vise do jutros i to da napustim Australiju..Veliki pozdrav iz Sydneya ... vatromet kada dobijem vizu na email crno na bijelo HAHAHAH , sretno svima i sto prije da se rijesite muke kroz koju zajedno prolazimo..
Vlado80, gdje si procitao za odbijenicu , neko objavio na nekom forumu ili...napisati cu sve kada dobijem vizuSta nam je sa Libretom, jel dobio poziv za lekarski? Samo on fali iz 2014te da 'svetlo pozeleni'.
Jasmine, cekamo vatromet. Inace u cetvrtak je u Becu bila i jedna odbijenica za aplikaciju iz Bosne, jos nisu navedeni razlozi.
I jedna korisna informacija, ukoliko ste prilikom podnosenja partner aplikacije vec bili 3 godine u braku (ili 2 godine i imate dete iz tog braka), onda bi trebalo da preskocite temporary vizu i idete automatski na permanent. Mnogo korisnija viza sto se tice recimo placanja skolarine, socijalnih davanja, i slicno.
Imas dve vrste viza, partner i verenicku, svaka ima svoje uslove. predlazem da prvo dobro prostudiras ovaj forum, a i da apliciras pre juna jer se najavljuje novo poskupljenje viza.Zdravo, zanima me da li neko zna da li je moguce da se aplicira za partner vizu prije nego sto se vjencamo, jer nismo u mogucnosti sada da se vjencamo, ali da prilozimo kao dokaz da imamo u planu, tj zakazan termin vjencanja?
Hvala unaprijed![]()
Procitala sam stvarno dosta toga na forumu i saznala dosta korisnih informacija, mene zanima konkretno partner viza. Zanima me da li postoji ta opcija sa partner vizom...
Auu opet poskupljenje? A gdje si to procitao?![]()
Pozdrav ...Nije me bilo duze vrijeme pripreme i odlazak za Australiju malo oduzeli vremena , ovdje sam mjesec dana(turisticka viza ) i odusevljen sam .Vecina je upoznata sa mojim slucajem apliciranja turisticke i da me je CO nazvao i pitao da li zelim da cekam partner ili da idem na turisticku a partner viza da ce biti do juna najduze, e pa jutros sam e mail dobio da mi je u zavrsnoj fazi partner i da napustim Australiju sto prije na 4 radna dana .Nakon 8 mjeseci i 6 dana od apiciranja partner vize. Znaci ni devet mjeseci cekanja a iz Bosne sam aplicirao u Becu... Nisam imao intervju samo mi je javljeno za ljekarski i kada sam aplicirao za turistiku tek tada se javio CO i pitao sta da uradim turistcka ili da cekam partner , form 80 sam predao sa svim papirima na pocetku nisam cekao da traze dodatno da saljem i nisu nista ni trazili vise do jutros i to da napustim Australiju..Veliki pozdrav iz Sydneya ... vatromet kada dobijem vizu na email crno na bijelo HAHAHAH , sretno svima i sto prije da se rijesite muke kroz koju zajedno prolazimo..
Hvala ti puno na detaljnom odgovoru, ja sam pokusala da nazovem ambasadu u Beogradu ali niko mi nije dao konkretan odgovor. Mi smo vjereni vec neko vrijeme, planiramo da se vjencamo u oktobru, ali smo mislili odmah da predamo za Partner vizu jer nisam sigurna jel se placa dodatno nesto ako se prebacimo sa jedne vize na drugu? I da li to produzava proces dobijanja vize kada se prenacimo sa vjerenicke na partner vizu.
Hvala puno, i ja tebi zelim da sto prije dobijes pozitivan odgovor![]()
Pozdrav ljudi!
Imam par pitanja na koje bih zamolio nekog ko dublje i detaljnije poznaje tematiku zvana Partner viza. Dakle, devojka, tj. buduca zena dolazi u BG iz Brizbejna, i planiramo da se vencamo pocetkom Jula. Posle toga predajemo za Partner vizu. Zanimam me detaljnije sta je potrebno od papira sa njene, kao i sa moje strane. I kako funkcionise ceo proces u vezi Partner vize.