Verenička i Partner viza - Australija

Pozdrav ...Nije me bilo duze vrijeme pripreme i odlazak za Australiju malo oduzeli vremena , ovdje sam mjesec dana(turisticka viza ) i odusevljen sam .Vecina je upoznata sa mojim slucajem apliciranja turisticke i da me je CO nazvao i pitao da li zelim da cekam partner ili da idem na turisticku a partner viza da ce biti do juna najduze, e pa jutros sam e mail dobio da mi je u zavrsnoj fazi partner i da napustim Australiju sto prije na 4 radna dana .Nakon 8 mjeseci i 6 dana od apiciranja partner vize. Znaci ni devet mjeseci cekanja a iz Bosne sam aplicirao u Becu... Nisam imao intervju samo mi je javljeno za ljekarski i kada sam aplicirao za turistiku tek tada se javio CO i pitao sta da uradim turistcka ili da cekam partner , form 80 sam predao sa svim papirima na pocetku nisam cekao da traze dodatno da saljem i nisu nista ni trazili vise do jutros i to da napustim Australiju..Veliki pozdrav iz Sydneya ... vatromet kada dobijem vizu na email crno na bijelo HAHAHAH , sretno svima i sto prije da se rijesite muke kroz koju zajedno prolazimo..

:) cekamo vatromet :)

Sta nam je sa Libretom, jel dobio poziv za lekarski? Samo on fali iz 2014te da 'svetlo pozeleni'.

Jasmine, cekamo vatromet;). Inace u cetvrtak je u Becu bila i jedna odbijenica za aplikaciju iz Bosne, jos nisu navedeni razlozi.

I jedna korisna informacija, ukoliko ste prilikom podnosenja partner aplikacije vec bili 3 godine u braku (ili 2 godine i imate dete iz tog braka), onda bi trebalo da preskocite temporary vizu i idete automatski na permanent. Mnogo korisnija viza sto se tice recimo placanja skolarine, socijalnih davanja, i slicno.

Sta nam je sa Libretom, jel dobio poziv za lekarski? Samo on fali iz 2014te da 'svetlo pozeleni'.

Jasmine, cekamo vatromet;). Inace u cetvrtak je u Becu bila i jedna odbijenica za aplikaciju iz Bosne, jos nisu navedeni razlozi.

I jedna korisna informacija, ukoliko ste prilikom podnosenja partner aplikacije vec bili 3 godine u braku (ili 2 godine i imate dete iz tog braka), onda bi trebalo da preskocite temporary vizu i idete automatski na permanent. Mnogo korisnija viza sto se tice recimo placanja skolarine, socijalnih davanja, i slicno.
Vlado80, gdje si procitao za odbijenicu , neko objavio na nekom forumu ili...napisati cu sve kada dobijem vizu ;)

@JASMIN11 aha, australiaforum

Zdravo, zanima me da li neko zna da li je moguce da se aplicira za partner vizu prije nego sto se vjencamo, jer nismo u mogucnosti sada da se vjencamo, ali da prilozimo kao dokaz da imamo u planu, tj zakazan termin vjencanja?
Hvala unaprijed :)
Imas dve vrste viza, partner i verenicku, svaka ima svoje uslove. predlazem da prvo dobro prostudiras ovaj forum, a i da apliciras pre juna jer se najavljuje novo poskupljenje viza.

Procitala sam stvarno dosta toga na forumu i saznala dosta korisnih informacija, mene zanima konkretno partner viza. Zanima me da li postoji ta opcija sa partner vizom...
Auu opet poskupljenje? A gdje si to procitao? :(

Seka1988 ne mozete da aplicirate odmah za Parner ako niste vencani.Morate da budete u nekom statusu verenickom ,de facto, vencanida biste bilo sta zapoceli.Dacu ti svoj primer:
Ja i moj tada verenik smo 2014.u februaru pozvali Au ambasadu i pitali ih sta je za nas najbolje od tih viza posto smo u statusu verenika.Oni su nam rekli da apliciramo za Verenicku Prospective Marriage koju cekas ja mislim isto od 9-12 meseci i kada je dobijes moras u roku od 8-9 mes da se udas i nastavis sa Partner.Isto tako mozes da budes na Verenickoj ( kao sto smo mi uradili)i mesec ,dva tri i vise meseci i da se onda odlucite na vencanje i udjete u Parner.Najvaznije je po meni da se verite i zapocnete proces sa Verenickom i onda planirate dalje .Ono sto je dobro sa Verenickom Prospective Marriage je to sto se sve racuna od toga dana kada si za nju aplicirao .Nije odvojeno i samo kada se vencate obavezno odmah javiti ambasadi da ste se vencali oni vas prebace automacki na Parner.Samo dodate vencani list ,kopiju tvog novog pasosa sa novim prezimenom i jos po nesto.Ja i moj tada verenik smo u Julu 2014.predali za Verenicku i zakazali vencanje za Septembar.Tada za verenicku smo im predali uverenje o zakazon vencanju .Kada smo se u Septembru vencali odmah smo javili ambasadi itd vec sam objasnila.Sada smo u 9 mes i cekamo .Moj ti je savet da prvo zoves ambasadu i sve ih pitas sto te interesuje .Da poskupela je mislim na 4000 AUS $ i nesto jos Sve najbolje ti zelim :)

Poslednja izmena:
Hvala ti puno na detaljnom odgovoru, ja sam pokusala da nazovem ambasadu u Beogradu ali niko mi nije dao konkretan odgovor. Mi smo vjereni vec neko vrijeme, planiramo da se vjencamo u oktobru, ali smo mislili odmah da predamo za Partner vizu jer nisam sigurna jel se placa dodatno nesto ako se prebacimo sa jedne vize na drugu? I da li to produzava proces dobijanja vize kada se prenacimo sa vjerenicke na partner vizu.
Hvala puno, i ja tebi zelim da sto prije dobijes pozitivan odgovor :)

Pozdrav ...Nije me bilo duze vrijeme pripreme i odlazak za Australiju malo oduzeli vremena , ovdje sam mjesec dana(turisticka viza ) i odusevljen sam .Vecina je upoznata sa mojim slucajem apliciranja turisticke i da me je CO nazvao i pitao da li zelim da cekam partner ili da idem na turisticku a partner viza da ce biti do juna najduze, e pa jutros sam e mail dobio da mi je u zavrsnoj fazi partner i da napustim Australiju sto prije na 4 radna dana .Nakon 8 mjeseci i 6 dana od apiciranja partner vize. Znaci ni devet mjeseci cekanja a iz Bosne sam aplicirao u Becu... Nisam imao intervju samo mi je javljeno za ljekarski i kada sam aplicirao za turistiku tek tada se javio CO i pitao sta da uradim turistcka ili da cekam partner , form 80 sam predao sa svim papirima na pocetku nisam cekao da traze dodatno da saljem i nisu nista ni trazili vise do jutros i to da napustim Australiju..Veliki pozdrav iz Sydneya ... vatromet kada dobijem vizu na email crno na bijelo HAHAHAH , sretno svima i sto prije da se rijesite muke kroz koju zajedno prolazimo..

Cestitam Jasmin,sve najbolje

Hvala ti puno na detaljnom odgovoru, ja sam pokusala da nazovem ambasadu u Beogradu ali niko mi nije dao konkretan odgovor. Mi smo vjereni vec neko vrijeme, planiramo da se vjencamo u oktobru, ali smo mislili odmah da predamo za Partner vizu jer nisam sigurna jel se placa dodatno nesto ako se prebacimo sa jedne vize na drugu? I da li to produzava proces dobijanja vize kada se prenacimo sa vjerenicke na partner vizu.
Hvala puno, i ja tebi zelim da sto prije dobijes pozitivan odgovor :)

Seka1988 nisi pazljivo procitala moju poruku ali evo jos jednom cu ti napisati.Odlicno ,vi ste vec vereni:)..Sada imate dve mogucnosti:
1.Da aplicirate za Verenicku Prospective Marriage
2.Da cekate da se vencate i aplicirate za Partner

Ako aplicirate za Verenicku Prospective Marriage i odmah po vencanju udjete u Partner-PLACATE SAMO JEDNOM
Isto tako ako cekate vencanje i aplicirate za Partner PLACATE SAMO JEDNOM

Znaci ,sta god da izaberete platicete samo jednom.Sada ce jos malo pa Maj i Vi do oktobra imate 5 meseci.Znaci ,bolje Vam je da uskoro aplicirate za Verenicku Prospective Marriage i bicete u procesu i u "plusu" 5 meseci To je po meni idealno.Ja i moj muz smo bili u "plusu "3 meseca. Kao sto sam ti rekla u prvoj poruci,predali smo u julu a vencali se u septembru.Mozda smo mogli da sacekamo vencanje pa direktno u Partner, ali mi smo ipak odlucili prvo na Verenicku da sto pre udjemo u proces.Ako cekate vencanje ,onda Vam se racuna cekanje od Oktobra a ako biste na Verenicku,onda biste do vencanja kako sam vec rekla, bili u procesu oko 5 meseci.Kazem OKO,zato sto Vam treba neko vreme dok skupite sve dokaze.Mislim da cekate vencanje to nije kratak period.Ali vi nikako nemozete direktno na Partner.Znaci, ili da udjete u proces Verenicke Prospective Marriage ( kao vec verenici i sam naziv ove vize ti kaze da ona povezuje ove dve vize i jednom se placa), ili da cekate vencanje pa na Partner.Ali draga seka1988, oni moraju da ti objasne sta je za Vas najbolje, jer su i nama rekli.Mi smo ih poslusali i nismo se pokajali.:) I dalje ti savetujem da ih ponovo pozoves i pitas za detalje. Ako te jos nesto interesuje posalji mi licno poruku na forumda ne opterecujemo druge ovde.Pozdrav i hvala ti na lepim zeljama,nadamo se:)

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi!
Imam par pitanja na koje bih zamolio nekog ko dublje i detaljnije poznaje tematiku zvana Partner viza. Dakle, devojka, tj. buduca zena dolazi u BG iz Brizbejna, i planiramo da se vencamo pocetkom Jula. Posle toga predajemo za Partner vizu. Zanimam me detaljnije sta je potrebno od papira sa njene, kao i sa moje strane. I kako funkcionise ceo proces u vezi Partner vize.

Evo i mene :) U Australiji sam vec godinu dana,doduse isla sam vec dva puta kuci. :) Dosla sam na vecenicku(koju sam cekala godinu dana),udala sam se u Decembru 2014,aplicirala za partner,a i partner viza se ceka od 12do15 meseci,tako da ko zna kada ce je odobriti.Ako ste te srece da ostanete u drugom stanju sa blizancima,odobice vam partner vizu za 3 dana,kao sto su mojoj dugarici.:) Inace dobro u ovoj zemlji je klima,nema krize i niko ne kuka.Spontanost ne postoji,Vidjanje sa nekim preko nedelje zaboravite,zato sto svi puno rade i nemaju vremena,Ali zato vikendom se sve to nadoknadi.:)Gde god ili kod koga god da krenete uzmite u obzir da ce vam trebati najmanja sat vremena da stignete,zato sto je sve daleko i uvek su guzve na putu.U autu cete uvek videti samo jednu osobu.Nemojte da se iznenadite ako vam neki prijatelji jave mesec ili dva ranije da prave bbq i da ubelezite u svoj kalendar :P Ako ste pusac,pripremite se da su svi ,,osetljivi,, na dim od cigarete i da uvek morate da izadjete napolje da zapalite,jer vam niko nece dozvoliti u kuci da to uradite,naravno u restoranima,kaficima,klubovima se to podrazumeva.Kada krenete u soping,ako vidite ljude u pidzamama i bade mantilima,to je ,,normalno,,,ovde nikoga ne zanima kako cete izaci obuceni ili ne obuceni napolje.Zato ako mozete ne uporedjujte nista sa Evropom,zato sto cete onda biti u ,,problemu,,pokusajte da pihvatite ovako kako jeste,videcete da je sve drugacije ,pocevsi od uticnice..:)

Pozdrav ljudi!
Imam par pitanja na koje bih zamolio nekog ko dublje i detaljnije poznaje tematiku zvana Partner viza. Dakle, devojka, tj. buduca zena dolazi u BG iz Brizbejna, i planiramo da se vencamo pocetkom Jula. Posle toga predajemo za Partner vizu. Zanimam me detaljnije sta je potrebno od papira sa njene, kao i sa moje strane. I kako funkcionise ceo proces u vezi Partner vize.

Korisnik75, dobit ces autoreply da su primili e-mail. Budi oprezan da dokumenti ili slike ne predju 5MB, jer ne mogu da prime veliki fajl. Nama su trazili police clearance, pa nakon sto smo to poslali u e-mail-u, zvali su nas da nam kazu da treba preko poste. Pa su nas opet zvali nakon 3 sedmice da pitaju da li smo to poslali postom. Znaci, fer su, zovu samo kad je neophodno da razjasne nesto. Puno srece u daljnjem procesu!

Pise ti u e-mail-u, pri kraju teksta, ja ne znam na pamet, ali sam sad provjerila na google-u. Napisala sam attention of: (ime mog case officer-a) Vladimira Popovica 38-40 1170 Novi Beograd. Vazno je da navedes ime od case officer-a da oni znaju u ciji postanski pretinac da ubace. A mozes da platis preporuceno, i da ti posta potvrdi kad osoba primi posiljku koju si poslao. Nadam se da ti ova informaciija od korist... Pozdrav!

Pozdrav ljudi!

Kreni odavde http://www.immi.gov.au/forms/Documents/1127.pdf
ukratko, trebaju ti forme 40sp i 47sp, plus dodatna dokumentacija koja se trazi u ovim formularima. Srecno

Back