Verenička i Partner viza - Australija

I ja sam isla na vise mesta da pitam i sve su bile razlicite informacije :-) u ovom mestu gde sam ja rekli su da mogu voziti 6 meseci :-) I na kraju sam otisla u mesto gde ima najvise nasih i stranaca i rekli odmah da mogu slobodno voziti nasa je vozacka i na engleskom :-)

Neverovatno zvuci za jednu uredjenu zemlju ..mislim da bih trebalo da svaki iseljenik kada ode dobije (bez obzira sto ima muza ,zenu rodjaka tamo) neki mali bilten ili da ga upute na neki sajt o svemu sto je neophodno za novi pocetak zivota u AU..

Da to je to ..bravo Vlada80..hvala ti sto si to objavio:D

To se inace dobija mejlom po odobrenoj vizi, uz jos par dokumenata.

Inace, ucite li engleski? Uzecu sebi za pravo da vam iskreno preporucim "engleski u 50 lekcija" od Danke Djokic, kolarcevo izdanje. Imate ga na scribd-u za pregledati, moze se i skinuti, al iskreno preporucujem da kupite, po oglasima ide za nekih 300-400 dinara. Iako je tematika sa kraja 80ih godina, sasvim fino i razumljivo je objasnjena gramatika, izgovor, vremena ...

To se inace dobija mejlom po odobrenoj vizi, uz jos par dokumenata.

Inace, ucite li engleski? Uzecu sebi za pravo da vam iskreno preporucim "engleski u 50 lekcija" od Danke Djokic, kolarcevo izdanje. Imate ga na scribd-u za pregledati, moze se i skinuti, al iskreno preporucujem da kupite, po oglasima ide za nekih 300-400 dinara. Iako je tematika sa kraja 80ih godina, sasvim fino i razumljivo je objasnjena gramatika, izgovor, vremena ...

Super :D..inace sto se tice engleskog ja sam davno imala i ucila iz knjige o kojoj Vlado80 prica i mogu reci da je dobra i ima uz to i audio kasete ..ko jos ima vokmen moze da ih koristi..ja bih preporucila DVD MLADINSKA KNJIGA- sa 450 sati 24/7 English -interaktivna metoda sa ucenjem engleskog u 3 nivoa.-Beginner( odgovara nivou A1 Saveta Evrope)Pre-intermediate(odgovara nivou A2 Saveta Evrope,Intermediate(odgovara nivou B1 Saveta Evrope) ..i uz njega se dobija izuzetan recnik englesko-engleski ..preporucujem komplet je izuzetan uskladjen je sa evropskim standardima KET,PET i FCE .takodje.postoji jedan dobar sajt www.english-online.rs koji je free i objedinjuje ucenje jezika preko muzike ,filmova i raznih testova ..mislim da nesto bolje nisam videla do sada ..:D

Poslednja izmena:
Dobila sam da tako poslodavac mi je naveo da dobijam 6 meseci neplacenog odmora i da mogu da se vratim na posao nakon tog perioda! To da im ispisujes da cekas partner nemas potrebe to oni vrlo dobro znaju :-) jedno malo pismo ti treba sta radis, koliko dugo radis, tvoja prosecna primanja!tako sam ja napravila :-)

Hvala Ceca85 na odgovoru, bas sam tako i planirao da napisem, to mi zvuci logicno. U fazonu da imaju posla i da su otvoreni da nastavim sa poslom kada se vratim (ne daj Boze :D).. Inace konacno sam dobio poziv za lekarski, cekao 5 meseci i par dana, eto ako nekad treba taj podatak za neku statistiku ovde. Mozda vlado80 resi da napravi tabelu i za to :D hehehe. Sad jos da prilozim potvrdu iz policije i nekako dokazem da nisam ziveo ni u jednoj zemlji stranoj duze od 12 meseci. Za turisticku pripremam papire pa ako Bog da do utorka, srede da apliciram i ako me Uskrsnji zec cuje, da mi da poklon tamo :D

Cek, nisu ti valjda subotom javili za lekarski? Jel to nisi predao potvrdu iz policije kada su ti naknadno trazili?

lis.jpg

Cek, nisu ti valjda subotom javili za lekarski? Jel to nisi predao potvrdu iz policije kada su ti naknadno trazili?

Pogledajte prilog 348831

Nisam predao, posto su uvek naglasavali da se preda ako oni to traze, valjda zbog vaznosti. A javili su mi 10. Marta u utorak, ja sam aplicirao 7. Oktobra, nego su greskom poslali na neki drugi e-mail a moja pametna zena koja misli da zna bolje od mene, proveravala je taj e-mail svakih par dana :rtfm:

Hvala Ceca85 na odgovoru, bas sam tako i planirao da napisem, to mi zvuci logicno. U fazonu da imaju posla i da su otvoreni da nastavim sa poslom kada se vratim (ne daj Boze :D).. Inace konacno sam dobio poziv za lekarski, cekao 5 meseci i par dana, eto ako nekad treba taj podatak za neku statistiku ovde. Mozda vlado80 resi da napravi tabelu i za to :D hehehe. Sad jos da prilozim potvrdu iz policije i nekako dokazem da nisam ziveo ni u jednoj zemlji stranoj duze od 12 meseci. Za turisticku pripremam papire pa ako Bog da do utorka, srede da apliciram i ako me Uskrsnji zec cuje, da mi da poklon tamo :D

Zaboravih da pitam, Ceco85 da li si pismo pisala na srpskom, engleskom ili dvojezicno?

Laki lucian0 koliko košta sad lekarski pregled ?

Lekarski je 130 eura, ja imam tetovazu pa je to jos 35, ispituju hepatitis i te stvari. Znaci 165 za mene. :) Inace odobrena mi je turisticka viza na 6 meseci!!! :D juce aplicirao online, danas u 2 odobrena!! Nisam stigao ni sve dokumente da prikacim hahahahahha 2,3 April najkasnije PUT POD NOGE! Idem da farbam jaja u Australiji! :D :D

Back