Verenička i Partner viza - Australija

Cao Svima,

Trebala mi je mala pomoc a vidim da vi ovdje imate prilicno iskustva. Naime, nedavno sam dobio PR za AU i planiram da idem u Septembar. Zivim u CG a cura mi zivi u HR, pa me je interesovalo za sugestiju koja viza ( izuzev turisticka) dozvoljava njoj da dodje i zivi samnom a da ne mora na nju da ceka pola godine i duze, tipa neka tranziciona viza. Takodje, obzirom da smo u vezi 2 godine, ali se gledamo mjesecno po par dana zbog daljine, interesuje me vase misljenje da li je moguce dokazati da je veza genuine za partnersku ili vjerenicku vizu.

Hvala na svoj pomoci!

Ivan

PinkCupcake ,
Ja sam overavala samo kopije pasoša , što mi je bilo i logično jer je kopija .

Ostalo sam predala original ,napr. uverenje o nekažnjavanju ( obavezno iz policije ) , odnela kod sudskog tumača , njegov prevod dostavila u originalu , sve što mi je prevodio tumač , dao mi je 2 original primerka , tako da nisam imala potrebe kopirati

Dokumente sam predala u ambasadi , nisu mi tražili niti su oni overavali nešto .

Izvod iz matične knjige u opštini izvadiš na međunarodnom obrascu , mislim da je bio 750 rsd, i onda ti ne treba prevod.

Overu sam radila u opštini jer mi je bilo lakše dok sam čekala za izvod , mislim da je jeftinije u sudu , ali šalterska radnica na overi mi je održala predavanje ( cela disertacija )kako treba da iskopiram pasoš , šta treba da se vidi , kako njoj dostavim kopiju za nju (ako ne uradim tako vratiće me ) , da nisam htela da idem ponovo kod iste .U opstini mi je trebali 5 min da zavrsim sve .

Poslednja izmena:
Ja nisam nista overavala, cak ni izjave.....zena koja vodi moj predmet mi je tako rekla kad me je zvala da dostavim jos neka dokumenta.Inace izvod iz mkr nosila sam kopiju i original na uvid pa oni lupe pecat na kopiju da je validna. Tako je u mom slucaju bilo a ja sam predala licno u Beogradu.

- - - - - - - - - -

24 marta mi istice uverenje iz policije, mogli bi do tada da me puste :rtfm::bye:

Svaka ti cast na trudu da napravis ovu tabelu.
Mozes pored Majohn da dodas da je u pitanju partner viza ;)

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima, evo i mene u cekaonici:D. Jel ima neko da je skoro bio pozvan za lekarski, pitam jer smo usli u 4.mesec a jos nema kontakta iz ambasade za lekarski.

Evo i mala tabela sa nekim nickovima i datumima apliciranja i odobrenja vize, sam sam izvlacio podatke pa ne zamerite na eventualnim greskama, najvaznija je ona desno, po cemu se i dalje ceka oko 9 meseci za uspesnu vizu, osim za bosnu gde je 12+.

[TABLE="width: 407"]
[TR]
[TD]bt69[/TD]
[TD="align: right"]10.2012[/TD]
[TD="align: right"]11.2013[/TD]
[TD]bih[/TD]
[TD="align: right"]13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]time out[/TD]
[TD="align: right"]12.2012[/TD]
[TD="align: right"]1.2014[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD="align: right"]13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tica79[/TD]
[TD="align: right"]2.2013[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD="align: right"]9[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]crvenocrno[/TD]
[TD="align: right"]2.2013[/TD]
[TD="align: right"]2.2014[/TD]
[TD]srb, ver[/TD]
[TD="align: right"]12[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]messale[/TD]
[TD="align: right"]3.2013[/TD]
[TD]partner[/TD]
[TD="align: right"]8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]robertb[/TD]
[TD="align: right"]4.2013[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mecce8646[/TD]
[TD="align: right"]5.2013[/TD]
[TD]mcd[/TD]
[TD="align: right"]6[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]os89[/TD]
[TD="align: right"]8.2013[/TD]
[TD="align: right"]12.2014[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD="align: right"]16[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mlada1[/TD]
[TD="align: right"]9.2013[/TD]
[TD]partner[/TD]
[TD="align: right"]5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]roxeta[/TD]
[TD="align: right"]7.2014[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD="align: right"]8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ganni[/TD]
[TD="align: right"]11.2014[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD="align: right"]10[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]milenaja[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]taraberos[/TD]
[TD]partner[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]majohn[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hoshi[/TD]
[TD="align: right"]3.2014[/TD]
[TD="align: right"]1.2015[/TD]
[TD]bul[/TD]
[TD="align: right"]10[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]katerina[/TD]
[TD="align: right"]4.2014[/TD]
[TD="align: right"]1.2015[/TD]
[TD]mcd[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bibi28[/TD]
[TD="align: right"]6.2014[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ceca85[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]ver[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tanja85[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]vecika[/TD]
[TD="align: right"]7.2014[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]destiny86[/TD]
[TD="align: right"]9.2014[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]partner[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Svaka cast na trudu da napravis ovu tabelu.
Mozes pored Majohn da dodas da je u pitanju partner viza ;)

Pozdrav svima! Danas smo predali za partner vizu. Zena koja je preuzela dokumentaciju nam je rekla da cemo cekati od 12 do 18 meseci na odobrenje. Dok nam je mailom stigla potvrda u kojoj sto ji da se ceka od 9 do 12 meseci. Da li imate neke informacije u vezi ovih neslaganja ocekivanog vremena za odobrenje? Hvala unapred!

Ja sam je dobila za devet meseci, 02.2014. - 11.2014.

- - - - - - - - - -

Sto bi rekao moj dragi na sve sto si naucio/la kod nas ovde mozes da zaboravis. Nista nema ni da te podseti na nase a ipak toliko ti fali. Sve je obrnuto od onog na sta si navikao/la... :)

Lako reci a tesko uraditi ;)

Cao Svima,

Trebala mi je mala pomoc a vidim da vi ovdje imate prilicno iskustva. Naime, nedavno sam dobio PR za AU i planiram da idem u Septembar. Zivim u CG a cura mi zivi u HR, pa me je interesovalo za sugestiju koja viza ( izuzev turisticka) dozvoljava njoj da dodje i zivi samnom a da ne mora na nju da ceka pola godine i duze, tipa neka tranziciona viza. Takodje, obzirom da smo u vezi 2 godine, ali se gledamo mjesecno po par dana zbog daljine, interesuje me vase misljenje da li je moguce dokazati da je veza genuine za partnersku ili vjerenicku vizu.

Hvala na svoj pomoci!

Ivan

Negde sam procitao nesto tipa 'u Nemacku se ide zaraditi, u Australiju se ide ziveti'. Shvatas sta hocu da kazem, isuvise mnogo ljudi ceka na ver/partner vizu tako da odbijaju iole sumnjive prijave. Meni se iz ovog tvog opisao stekao utisak da bi vi u Australiji probali da vidite kako zivite zajedno, pa onda odlucivali sta i kako dalje. I po tome je turisticka idealna. Ljudi su dobijali i po godinu dana turisticke vize, doduse nakon podnosenja za partner vizu. Mislim da ne postoji neka posebna viza za nekoga na 190ci ko bi doveo svog partnera. Mogao si u toku procesa za 190 nju da dodas na aplikaciju. Na verenicku i partner vizu ces cekati minimum 9 meseci. A na stranu sto ces za dokazivanje veze trebati mnogo vise dokaza od tih kojih trenutno imas, bar ovih po opisu. Ne kazem to ta bih te odbio, vec sa strane nekoga ko ce odlucivati o vizi, razdvojeni zivot bi bilo nesto sto ce im prvo biti interesantno a na tebi je da im odmah izbijes to iz ruke.
Moj neki predlog bi bio da krenete da zivite zajedno, do septembra ces nakupiti vec 6 meseci de-fakto veze, pa ako ide ok onda se i uzmete, oficijelno, slike sa svadbe, racuni na istu adresu, ovo ono, pa kad odes u Austr prijavis je za partner vizu, pozoves na turisticku, i tako dalje. Potrajace, al to im je i cilj, vracam se na onu prvu recenicu. Po meni je glavno pitanje da li ti hoces da vasu vezu pretvoris u nesto drugo, ili ti odgovara ovakav status kvo :) . Sretno

ps izguglaj malo 'Ask Mark Australia visa', imigracioni agent je neko ko bi ti mogao dati najtacniji odgovor na tvoje pitanje, samo budi koncizan sta u stvari zelis da uradis.

Postovanje svima.

Pratim Vase postove povremeno, vec 4 meseca tj. otkako sam predala za PMV. Nekako mi teze pada kada citam i Vase muke, pa svoju mucim sama. :)
Nikakav feedback jos nisam dobila, cak ni da mi je viza u procesu za razliku kada sam predavala za turisticku vizu. Mene zanima da li je moguce otici na turisticku vizu, pa tamo cekati odobrenje PMV? Sta ako me pozovu na intervju i sl? Takodje sam procitala da odlazak na turisticku odlaze i stopira sam PMV proces? Vidim da je neko pitao za lekarski, nisu ni mene jos pozvali. A i uhvatili su nas svi ovi praznici, i nasi i njihovi, malo malo neki drzavni praznik :/

Pozdrav svima

Da li si bar dobila onu potvrdu na mejl kada ti je primljena aplikacija?
Moguce je otici na turisticku i tamo cekati, imas nekoliko clanica foruma koje su u procesu, i trenutno u AU. Ne stopira/pauzira se proces, jedino sto ces morati je sledece, u slucaju da budes u Au kada ti odobre PMV, nece ti javiti sve dok ne izadjes iz Au. Trebalo bi da za nekih 15ak dana dobijes poziv za lekarski, te bi mozda mogla sacekati taj lekarski i nakon toga aplicirati za turisticku. I naravno obavestiti ih da ces od tada do tada biti u Au. Intervju mozes i telefonski zavrsiti ako bude bilo potrebno.

Postovanje svima.

Pratim Vase postove povremeno, vec 4 meseca tj. otkako sam predala za PMV. Nekako mi teze pada kada citam i Vase muke, pa svoju mucim sama. :)
Nikakav feedback jos nisam dobila, cak ni da mi je viza u procesu za razliku kada sam predavala za turisticku vizu. Mene zanima da li je moguce otici na turisticku vizu, pa tamo cekati odobrenje PMV? Sta ako me pozovu na intervju i sl? Takodje sam procitala da odlazak na turisticku odlaze i stopira sam PMV proces? Vidim da je neko pitao za lekarski, nisu ni mene jos pozvali. A i uhvatili su nas svi ovi praznici, i nasi i njihovi, malo malo neki drzavni praznik :/

Pozdrav svima

I ja sam nesto razmisljao slicno, da su mozda malo izgubili neke dane oko praznika. Meni je u subotu punih 5 meseci kako cekam isto lekarski. Mozda se provuku u ovoj zadnjoj nedelji koja dolazi :D Ja sam zvao isto da pitam da li mogu otici na turisticku, pa da se vratim do intervjua ili mozda i tamo zavrsim nekako sve, rekli su mi da ne radim to, jer kada vide da mi se jos nisu javili povodom Partner vize (Partner provisional), nece mi ni razmatrati turisticku ili ce me odboti i da nema svrhe. Medjutim, kao sto je pomenuo vlado80, a i ja procitao, par clanica foruma je tamo pa je uradila i lekarski isto u Australiji. Sto su meni opet iz ambasade negodovali i rekli da sacekam i da se samo ovde moze uraditi. Koliko sam primetio sve zavisi individualno od tvoj case officer-a. Kojeg nazalost, ni ti ni ja jos nismo dobili :). Drzim fige da to bude uskoro!!!

Otišla sam na turističku, family sponsored visa i ako nisam bila uradila lekarski. Na kraju, sam dobila poziv za lekarski nakon 4 i po meseca i uradila sam ga ovde u Australiji.
Takođe, nikakav kontakt od strane ambasade nisam dobila, osim da su primili aplikaciju.
Što se tiče turističke vize, dali su mi na tri, umesto traženih 6m.

Ja sam predao pre par dana za turisticku, ne mogu da cekam vishe !!!al jos niko nista ne javlja, kad god zovnem sve isto , sve je ok , niko nista ne trazi, nikom nista ne treba,valjda ce odobriti turisticku!!!

Samo me zanima da li si predao/la online posto ja planiram tako da predam za turisticku sada?
Samo me zanima da li je potreban onaj izvod o nekaznjavanju i kako ide sa online aplikacijom, iskustva ako je imao neko pls neka mi posalje privatnu poruku

Tratincica75 hvala ti puno :) Znaci inrwenacionalni izvodi se samo overe u sudu ili opstini, bez prevodjenja? I reci mi dokaze veze tj.vasu prepisku i racune si prevodila ili samo predala?

Nisam izvod overavala , predala sam original .
I nisam prevodila prepisku , samo sam štampala što zbijenije jer sam prebacivala u word prepisku sa skype , facebook.Imala sam i neke racune zajednicke , samo iskopirala , ponela originale na uvid , ali nije mi trazila
.Imala sam gomilu slika koje mi je rekla da malo izaberem i smanjim broj .

Ja sam zato odabrala da predajem licno sve sto imam , jer racunam , odmah ce mi reci ako mi nesto bitno nedostaje .

- - - - - - - - - -

Milenaja , mislim da je izvod o nekaznjavanju jedna od bitnijih stavki , neznam nikog ko je išao na turističku a da mu nije trebao .

Cak zanm druga koji je predavao kad i ja , i ubedjivao me je da ne treba , pa su ga odbili na kraju , ne samo zbog toga , ali i to su trazili .

Milenaja predao sam online, nista nisam to oko tog papira za nekaznjavanje predavao jer to oni imaju dao sam im kad sam predao za bracnu vizu, ja sam samo predao papir iz firme , i stanje na racunu i zenino garantno pismo, i to je to!!!ne znam koliko se ceka na odgovor ali vec par dana nema nista !!!

Verovatno ne treba uverenje ukoliko si već u procesu za dobijanje vize .

Ja sam trazila turisticku vizu na 6meseci,toliko sam i dobila i dobila sam je za dva sata online smo aplicirali! Kada apliciras online sve tamo pise sta sve treba od dokumentacije,tako nema da pogresis,a potvrda o nekaznjavanju netreba !

Ja sam za turisticku dokumenta poslao 16.02.15 u Bec a e mail dobio 24.02.15 o prijemu dokumenata radi se o turistickoj subclass 600 vizi tako da ako mozete aplicirajte online postom duze traje jedini moj savjet :D i sada cekaj svaka cast za dva sata je ekstra :D cestitam i sretno svima :D a partner viza sada sam u sedmom mjesecu cekanja ljekarski odradjen tri mjeseca nakon predaje dokumenata intervju nisam imao niko se ne javlja vise niti je bila potraznja za dodatnim dokumentima a form 80 sam predao sa svim papirima na pocetku nisam cekao naknadno da mi traze to su nam savjetovali u imigracionom u Au da odmah prilozim tako da ako neko se sprema za predaju prilozite form 80 odmah ...

Poslednja izmena:

Back