Verenička i Partner viza - Australija

E sad idemo u ono 'sta bi bilo kad bi bilo'. Verovatno bi intervju odradili telefonski, ili zakazali za neki datum kada se vratis u Srb. Znas kako, i u ambasadi rade ljudi kao i mi. Plus, oni ne odlucuju o vizama, oni imaju svoj skup uslova/papirologije koje prodju i onda aplikaciju predaju tamo nekom iz DIBP-a. Imaju spremljene odgovore i tako i odgovaraju:'trenutno se ceka 10-14 meseci', 'trenutno nam ne treba nista vise od dokumentacije, zvacemo vas kada nesto bude potrebno'. Tako su verovatno i dobili instrukcije da na pitanja o podnosenju partner/verenicke i turistickoj nakon nje, odgovaraju sa 'nemojte to raditi, iz ovog ili onog razloga' jer Aust nije cilj da tamo ulaze neki ljudi o kojima nista ne zna, tj nije uradjena bezbedonosna provera. To sto mi znamo da je moguce je druga stvar, od ambasade to necemo cuti.

Drugariiiii!

Ja samo da vam javim da smo napokon dobili vizu!!!
wooo hooo! :D
posle vise od 13 meseci i kojekakvih komplikacijica, napokon smo sa ovom neizvesnoscu zavrsili!

Hvala vam svima na druzenju i drz te se! :D

ljub, ljub :*

e da i:

th_fireworks.gif

Poslednja izmena:
E sad idemo u ono 'sta bi bilo kad bi bilo'. Verovatno bi intervju odradili telefonski, ili zakazali za neki datum kada se vratis u Srb. Znas kako, i u ambasadi rade ljudi kao i mi. Plus, oni ne odlucuju o vizama, oni imaju svoj skup uslova/papirologije koje prodju i onda aplikaciju predaju tamo nekom iz DIBP-a. Imaju spremljene odgovore i tako i odgovaraju:'trenutno se ceka 10-14 meseci', 'trenutno nam ne treba nista vise od dokumentacije, zvacemo vas kada nesto bude potrebno'. Tako su verovatno i dobili instrukcije da na pitanja o podnosenju partner/verenicke i turistickoj nakon nje, odgovaraju sa 'nemojte to raditi, iz ovog ili onog razloga' jer Aust nije cilj da tamo ulaze neki ljudi o kojima nista ne zna, tj nije uradjena bezbedonosna provera. To sto mi znamo da je moguce je druga stvar, od ambasade to necemo cuti.

Ma naravno, kapiram...Vidim da daju samo generalne informacije, plus razgovori se snimaju tako da ne mogu oni neke licne savete davati. Mislio sam cisto neko ko je tako vec uradio, otisao da kazem samoinicijativno, koja je bila procedura eto da podeli iskurstvo....jer mi ostali mozemo da nagadjamo, bas sta bi bilo kad bi bilo :)

- - - - - - - - - -

Cestitke za SundayMorning !!!!! :klap: :super: :klap:

Drugariiiii!

Ja samo da vam javim da smo napokon dobili vizu!!!
wooo hooo! :D
posle vise od 13 meseci i kojekakvih komplikacijica, napokon smo sa ovom neizvesnoscu zavrsili!

Hvala vam svima na druzenju i drz te se! :D

ljub, ljub :*

e da i:

Pogledajte prilog 348117

Cestitam Od Srca I Srecno Sunday Morning!!!.Mogu Misliti Koliko Si Srecna :D.Napokon Je Krenulo..:super::tambalamba::

Vidim da je u toku prica o turististickoj i interesuje me sta se desava ako se ona dobije na pr. na 3 meseca a vratis se ranije ..da li mora da se naznaci tacan datum povratka ?

- - - - - - - - - -

I zamolila bih nekoga da mi kaze kako da skinem tu formu..da li se obracam mom CO ili nekom drugom?

Ako dobijes multiple entry vizu onda mozes ulaziti i izlaziti kolko hoces puta, ako dobijes single entry, onda jedared udjes i izadjes. A kartu kupis kada ti odobre vizu, tako da ne mozes dati tacan datum povratka.

Pogledajte prilog 348156

Hvala ti Vlado 80 puno na informacijama:)..pohvala za ovaj spisak :)... kako li su mlada1 i mecce 8646 dobili za za tako kratko vreme 5 i 6 meseci..??

- - - - - - - - - -

Samo da te dopunim Vlado80 tanja85 je na verenickoj i koliko ja znam ona je aplicirala verenicku pocetkom jula..2014. par dana pre mene ..cule smo se privatno tako znam

Opet ja :)..jutros mi dragi rece da se sada u AU (barem je tako u NSW) vozacka polaze posle 3 meseca od dolaska sa Partner vizom ..koliko se se secam bilo je na 6 mes...a mozda ovo i nije novost za Vas ..mozda ste vec znali..

Prepravljeno. Mece i mlada1 su iz makedonije, i hrvatske, ako se dobro secam, i predale u neka 'bolja' vremena, pre par godina su se vize dobijale i za 4 meseca...sad pratimo statistiku takva kakva je :)

Svaka drzava u AU ima svoja pravila za overseas licence, npr u NSW je kao sto si rekla rok od tri meseca da se polozi za lokalnu dozvolu, VIC daje da koristite internacionalnu onoliko dugo koliko traje i temporary viza (znaci max 2 godine), Queensland daje da se vozite onoliko na koliko je internac dozvola izdata u originalnoj zemlji...za SA, Western, i NT treba proveriti na internetu. AL svejedno, mnoooogoooo je lakse poloziti vozacki nego kod nas, mozete da polazete u svom automobilu, tako da je najpametnije poloziti ubrzo po dolasku u Australiju...plus posto ne postoje 'licne karte' kao kod nas, vec vozacka efektivno zamenjuje licnu kartu.

Prepravljeno. Mece i mlada1 su iz makedonije, i hrvatske, ako se dobro secam, i predale u neka 'bolja' vremena, pre par godina su se vize dobijale i za 4 meseca...sad pratimo statistiku takva kakva je :)

Svaka drzava u AU ima svoja pravila za overseas licence, npr u NSW je kao sto si rekla rok od tri meseca da se polozi za lokalnu dozvolu, VIC daje da koristite internacionalnu onoliko dugo koliko traje i temporary viza (znaci max 2 godine), Queensland daje da se vozite onoliko na koliko je internac dozvola izdata u originalnoj zemlji...za SA, Western, i NT treba proveriti na internetu. AL svejedno, mnoooogoooo je lakse poloziti vozacki nego kod nas, mozete da polazete u svom automobilu, tako da je najpametnije poloziti ubrzo po dolasku u Australiju...plus posto ne postoje 'licne karte' kao kod nas, vec vozacka efektivno zamenjuje licnu kartu.

Hvala Vlado80:)..bas su cudni ..svi na to razlicito gledaju a sto mi je najkrivlje sto se srbi nisu izborili tamo da uopste ne polazu i da im se odmah prizna vozacka kao sto se priznaje hrvatima i bosancima..

- - - - - - - - - -

Vlado 80 a znas li koliko kosta apliciranje za turisticku?

Back